• 9.374.061 stemmen

The War of the Roses (1989)

Komedie | 116 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Danny DeVito

Met onder meer: Michael Douglas, Kathleen Turner en Danny DeVito

Releasedatum: 16 maart 1990

• meJane Bekijk via meJane

Plot The War of the Roses

"Once in a lifetime comes a motion picture that makes you feel like falling in love all over again. This is not that movie."

De advocaat D'Amato raadt een cliënt aan om niet te gaan scheiden. Hij vertelt zijn cliënt het verhaal van de Roses. Een gelukkig stel totdat Barbara zich voorstelt hoe het leven zonder Oliver zou zijn, wat haar bevalt. Na veel ruzies besluiten ze te scheiden. Ze willen echter allebei het huis hebben en dit zorgt ervoor dat er een gemeen gevecht ontstaat over wie het zal krijgen.

avatar van dttom

dttom

Erg goed geacteerd en zitten erg leuke stukken in.

avatar van neo

neo

Erg leuke film. De ruzies tussen Michael Douglas en Kathleen Turner zorgen voor veel grappige momenten. Ik vond het ook erg leuk om DeVito, Turner en Douglas voor de derde keer samen te zien in een film.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik vond het een hele leuke tragikomedie met een zeer goede Douglas. Tenminste niet zo'n flauwe komedie en een onverwacht einde.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Inderdaad een leuke film ja.

avatar van Sparkle

Sparkle

Zeer sterke film met herkenbare situaties. Het trio "Turner, DeVito, Douglas" had al eerder hun magie getoond en hier merk je duidelijk dat ze op elkaar ingespeeld zijn. Het einde is zeer sterk voor dit soort films. Kortom: een topper uit het 'zwarte komedie' genre.

avatar van Jos2

Jos2

Voorbeeld van een film die beter en beter wordt naarmate je hem vaker ziet. Althans, dat heb ik.

avatar van Rascal

Rascal

Leuke film om naar te kijken. Mooie van deze film vind ik dat je niet tussen beide partijen (Douglas en Turner) kan kiezen, want beiden hebben raakvlakken. Het gaat er extreem aan toe op n komische en wat sadistische manier. Wel lache vond ik.

avatar van Jordy

Jordy

Erg komisch, was ik wel aan toe

Omdat jouw relatieproblemen er niets bij zijn ?

avatar van Jordy

Jordy

het was meer een komische film "in general" waar ik behoefte aan had

avatar van gotti

Minder dan ik verwacht had...

avatar van De GeuS

De GeuS

Leuke, komische film met een goed bedacht einde; 3,5 ster....

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Aardige film maar niet meer dan dat. 3*

avatar van gemaster

gemaster

Hele leuke film. Heb deze al minstens 3x gezien en hij blijft bijzonder grappig. 4 sterren.

avatar van Giovanni1311

Giovanni1311

Is bijzonder aardig: moet je gewoon een keer gezien hebben. Ontspannend en toch elk moment boeiend met frisse humor. Het einde is erg aardig.

avatar van Figo

Figo

Matige komedie. Vooral de dramatische elementen die zo af en toe opdoken haalden het niveau van de film naar beneden. Het werd soms te zoet (erg hollywood). Dat is jammer want de film bouwt aardig op. Verder was de moraal achter de film erg oppervlakkig. Devito had wel dieper mogen duiken in het onderwerp. Kortom, Devito probeert met deze komedie over het algemeen zwart over te komen maar slaagt daar niet in omdat hij teveel vasthoudt aan de hollywood(vuist)regels. 2,5*.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

In het begin goed, word daarna minder en daarna weer beter. Perfect 3* geval.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Leuke komedie met veel sarcastische humor.

Kijkt heerlijk weg. 3,5*

avatar van olivier

olivier

Figo schreef:

Zeer merkwaardige opmerkingen. Vond 'war of the roses' een uitzonderlijk staaltje van gitzwarte humor waarin elke zoetgevooisde romance lekker ontbreekt, die tot het einde dood het sarcasme durft volhouden en neen, natuurlijk levert deze prent geen freudiaanse analyse van de hoofdpersonages, maar de vraag is of iemand daar ook maar nood aan heeft... Vasthouden aan de hollywoodvuistregels? I don't think so

avatar van The One Ring

The One Ring

Eens met olivier. Ik was ook blij verrast dat deze film voor een Hollywoodproductie zoveel lef had. Het deed me een beetje denken aan Mr. & Mrs. Smith, maar deze film is 10 keer beter, harder en grappiger. Misschien omdat de twee exen hier niet meteen met geweren elkaar proberen uit te roeien, maar zeer vuile spelletjes spelen.

Vooral grappig dat Kathleen Turner toch wel telkens de baas is. Zij verzint de meest creatieve kwellingen en is ook degene met het minste gevoel (Douglas laat nog wel eens doorschemeren dat hij nog van Turner houd). Ook grappig dat ze schijnbaar haar laatste adem gebruikt om de arm van Douglas van haar afslaat, terwijl hij nog een poging gedaan had haar te redden. Echt een van de grootste bitches die ik ooit in film gezien heb en daarmee een erg vermakelijke rol. Prachtig ook dat moment dat ze Douglas verteld dat ze haar pathé van zijn hond gemaakt had.

Wel jammer dat het grootste deel van de humor pas op het einde zit. Het eerste uur-anderhalf uur zijn wel leuk, maar missen nog het sadisme van de laatste scénes. Ook een beetje teleurstellend dat ondanks het voor Hollywood gedurfde einde, Danny DeVito het niet aandurfde om de hond echt te laten sterven. Maar buiten dit om een geweldige komedie, waarvan ze er van mij wel meer mogen maken. Ook een van de beste films die de donkere kant van de liefde laat zien.
Ik hou het op 3,5*, maar het neigt sterk naar de 4.

avatar van Purmerend

Purmerend

Leuke komedie, ik vond dat vooral Danny DeVito erg goed op dreef was.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima comedy, met een sterke Douglas en Turner.. zelfs DeVito speelt hier eens een rol die niet alleen maar irriteert. Echtelijke ruzie op het scherpst van de snede, wat letterlijk wordt uitgebeeld in de eindshot (het komt niet meer goed..)

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Grappige film met leuke momenten.

avatar van Struan

Struan

Ik vond dit echt een goede zwarte komedie. Ik ken niet veel goede komedies, maar dit is er zonder meer 1 van.

avatar van reporterxyz

reporterxyz

Beetje raar vind ik van de gemiddelde (redelijk lage) score.

Maar over smaken kan nu eenmaal niet geredetwist worden.

Voor mij blijft deze film alleszins één van de allerbeste (zwarte) komedies die ik ooit gezien heb.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Ja, iets meer dan een mager zesje is echt te weinig voor deze film, Michael Douglas en Kathleen Turner doen 't super, zou ze graag weer eens samen zien ruzieën in een film.

Hollywood-versie van Mama is boos! .

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima black comedy inderdaad. Mensen hebben geen smaak..

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond deze film helaas niet zo leuk, ik heb weinig gelachen en soms irriteerde ik mij aan bepaalde dingen die er gebeurde.

ik vond hem af en toe ook saai, en de ruzie's vond ik op een paar na, niets aan.

niet mijn soort komedie, wel goed gespeeld door

Douglas en Kathleen Turner!

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooi drama met lekker zwarte humor

avatar van DeCol

DeCol

Aardige maar soms irritante film! Opzich leuk, de zwarte humor maar niet echt mijn ding.