• 9.373.958 stemmen

Geregisseerd door: Yannick Dahan en Benjamin Rocher

Met onder meer: Claude Perron, Jean-Pierre Martins en Ériq Ebouaney

Gesproken taal: Tsjechisch en Frans

Plot La Horde

In het noorden van Parijs willen vier corrupte agenten wraak nemen op een groep misdadigers, die verantwoordelijk is voor de dood van hun collega. Ze volgen de criminelen in een groot gebouw, waar deze zich schuil proberen te houden. Maar plotseling wordt het gebouw aangevallen door een grote groep hongerige, wilde zombies en zowel de misdadigers als de politieagenten zijn niet meer veilig.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van voomzap

voomzap

Krijgt toch wel een goede review en waardering op de site voor horrorliefhebbers Bloody Disgusting Horror - "The Horde (France)" Movie Info, Review, Headlines, Gallery - bloody-disgusting.com

avatar van RickZ

RickZ

Franse actiehorror met veel bloed maar weinig spanning en nepperige zombies. Vreemde overgang van misdaad- naar zombiegevechten.

avatar van 606

He een Franse zombie film dat net wat minder uit de verf komt dan verwacht.

De sfeer in een flat gebouw was prima, maar de omschakeling was zoals hier al gezegd wat gek van misdaad naar horror.

De zombie waren aardig maar niet eng genoeg.

Acteren viel me nog enigszins mee.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

maar de omschakeling was zoals hier al gezegd wat gek van misdaad naar horror.

Dat werkte naar mijn mening perfect in From dusk till Dawn, is het hier minder uitgevoerd of... ?

avatar van 606

Tonypulp schreef:

Te snel je kon niet wennen aan het ene en je ging al naar het andere.

avatar van Prudh

Prudh

Tonypulp schreef:

Omslag ligt natuurlijk gewoon in de lijn der verwachting en gebeurt hier al in het eerste kwartier. Prima opzet, amper vergelijkbaar met FDTD.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Dat de Fransen wel raad weten met horror, is ons reeds bekend. Martelporno wordt door hen naar een hoger niveau getild in Martyrs en een doorsnee slasher wordt ijzingwekkend spannend gebracht in Haute tension. Nu zijn het rennende zombies die centraal staan en wederom ben ik onder de indruk. Het verhaal is flinterdun en je geeft net iets te weinig om de personages om hun onderlinge geruzie interessant te vinden. Je ziet ze veel liever op zombies knallen en dat gebeurt ook. Zeker wanneer de Dien Bien Phu-veteraan van zijn arsenaal gebruik gaat maken. La horde bevat niets nieuws, maar wie zich kan vermaken met Dawn of the Dead (2004) en 28 Weeks Later kan deze Franse film zeker waarderen.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Chaotische film met net iets te weinig zombies en iets te veel donkere en vage flitsbeelden. Wel interessant om te zien hoe de gangsters en de politie samen werken. Daarnaast is het acteerwerk zoals we van Franse films gewend zijn weer erg degelijk.

avatar van james_cameron

Weinig bijzondere zombie-film met een zeer karig plot. Rommelig gefilmd en gemonteerd, met te veel aandacht voor de onderlinge spanningen tussen de oninteressante hoofdrolspelers. Wel vlot verteld en lekker bloederig, zodat de doorsnee horrorkijker misschien nog enigzins aan z'n trekken komt.

avatar van Spetie

Aardige zombiefilm, maar helaas ook niet meer dan dat. Net als Mutants, kan La Horde de hoge verwachtingen niet waarmaken. Het plot is warrig, het camerawerk niet al te best en de ruzies en intriges tussen de hoofdrolspelers doen het geheel ook niet heel veel goed.

Is La Horde dan slecht? Nee zeker niet, want de film is onderhoudend genoeg en biedt soms nog wat spanning en behoorlijk wat gore, zodat de horrorliefhebber zeker nog wel goed zit. Ook is het tempo lekker hoog en duurt het allemaal precies lang genoeg. Jammer alleen van de soms snelle beelden en ook was het soms best wel donker. Desondanks toch een nipte voldoende.

mcdaktari

Ach het is allemaal wel aardig maar het is weer de zoveelste film met zo´n verhaal. Al moet ik toegeven dat het gore wel redelijk in beeld is gebracht. En af en toe zat er ook nog een komisch stuk in, bv met die ouwe kerel.

2,5 ster

avatar van ralfsjam

ralfsjam

de fransen kunnen nu eenmaal goede horrors maken (punt) en buiten of het verhaal goed is of niet... een zombie film? is altijd lariekoek! dus gaat het meestal om de uitvoering. en ook deze film is van hoog niveau als je het over zombie films hebt. en in deze film zijn de zombies eigenlijk bij zaak en lag de hoofdlijn bij het overleven en de strijd tussen de 2 tegenstanders. dus...

leuk en simpel verhaal dat mooi in beeld is gebracht!

aanrader voor de liefhebber van zomies, bloed en actie....

3.5

mcdaktari

De Fransen kunnen zeker goed horror films maken, maar er zijn toch wel betere gemaakt daar. Dit vind ik een beetje achterhaald en de zoveelste. Ik snap ook wel dat een zombie film geen zwaar diep verhaal heeft maar dat ze dan iets orgineels en vernieuwd bedenken.

Maar al bij al een aardig filmpje en zoals ralfsjam al zegt, een aanrader voor de liefhebbers van zombie

avatar van ralfsjam

ralfsjam

met fransen kunnen horror's maken bedoel ik "andere horror's dan voornamelijk uit the USA komen". waar de Amerikanen er nepperigheid is doen, en vaak ook ongemakkelijke romantische lijntjes, is het bij de fransen rauw en no-nonsens! romantische rolletjes? niets er van, wat gelul over een zwangerschap en klaar!

heerlijk....

mcdaktari

ja dat ben ik zeker met je eens, en daar zit ik ook helemmal niet op te wachten op een dergelijk romantisch horrortje hahaha. nee laat dat maar aan de amerikanen over. De Spaanse horror mag ik ook graag zien al hebben die er meestal toch wat meer verhaal in, teminste dat vind ik dan. Maar de Fransen weten goed hoe een grove horror te maken, dat is zeker.

avatar van Lenzo

Lenzo

Dit is zo'n film wat al is gemaakt maar dan 20keer beter. Deze film doet niks origineels en dat is het probleem ook niet. Deze film doet het alleen niet goed. De personages zijn totaal niet interessant en het ging vooral om de spanning tussen de personages. Afijn eindelijk bij de actie aangekomen is het rommelig in beeld gebracht en sommige gore stukjes worden zelfs net buiten beeld gehouden. Op 2 leuke scenes na is deze film gewoon vervelen en krijgt het een welverdiende onvoldoende.

avatar van voomzap

voomzap

Doet precies wat je van een zombiefilm mag verwachten, dus liefhebbers van het genre... gewoon kijken die hap...!

avatar van sander.h

sander.h

Inderdaad redelijk. Het sfeertje in het bouwvallige flatgebouw is goed gelukt, de zombies zien er aardig uit, de gore is redelijk tot goed en er wordt flink wat afgeknald. Met de donkere scenes vond ik het wel meevallen eigenlijk.

Jammer alleen dat het de film aan spanning ontbreekt en dat de knappe actrices blijkbaar op waren. 3*

avatar van barcam

barcam

Fantastische Franse stoere macho zombiefilm.

Zeer leuke vondsten zoals een oude oorlogsveteraan die de tijd van zijn leven beleefd door zombies af te knallen. Einde is ook uitstekend gevonden.

Het begint goed maar daarna zakt de film totaal in een mislukte From dusk till dawn.

avatar van Boeikens

Boeikens

Goede Franse zombie.

Zonder veel poespas recht naar de actie. Een emotionele band met de personages is niet nodig in een zombie-slasher, wat telt is de actie, sfeer en de gore.

Da actie is non-stop en alles speelt zich af in een heerlijke claustrofobische sfeer en mooi gesette omgeving. De gore is zoals ondertussen van de Fransen gekend, en verwacht , maar bij elke nog hardere gore film leggen we de lat telkens hoger en hier zitten we wel degelijk onder deze lat. Veel gore, maar te braaf voor een zombiefilm, te weinig gedetailleerd.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik vond het een hele coole lekker wegkijkende horror/acite film. Er zaten echt een aantal toffe scenes in en er zat ook een lekkere vaart in de film. Ik vind dit zeker 1 van de betere zombie films die ik de laatste tijd gezien heb. Die franzen kunnen er wel wat van! leuke film. een 7!/3.5*

avatar van Minotaures

Minotaures

Lange tijd gewacht om deze zombieflick te zien.

Opzich is het best een harde film. Alles wat met actie te maken heeft zit in deze film; politie, wapens, criminelen en hongerige zombie's. Ook een extra ingrediënt is hierbij toegevoegd; volkomen idiote personages.

Opzich was de actie best goed op beeld. Jammer dat de gore hier niet een wat diepere rauwheid in had. In dit geval zie je in Day of the Dead (1985) meer. Dan heb ik het over rondvliegende ledematen en brute eetscène's. Wel jammer dat je hier zonder moet, een zombiefan zou misschien een kleine minpunt daarin zien.

Voor de rest begon het op een goed tempo, het begon met de inval op de appartementscomplex. Wat een verkeerde wending had en voor je het weet, begon de epidemie.

Dat 1ste zombie, wat in de toilet rondliep, zag wel tof uit trouwens! Leek net zo'n Resident Evil baas.

Personages (politie en criminelen) waren wel goed uitgezocht. De leider van de criminelen vond ik echt een Ving Rhames hierin en dat politievrouw - die het zo te zien koud had - was maar irritant bezig... En de zombie's zagen er natuurlijk rottend en verminkt uit.

Een vermakelijk horror!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Aardig maar meer ook niet, het interesseerde me eigenlijk weinig of ze het zouden overleven of niet.
Niet een film die ik ga kopen maar toch blij dat ik hem heb gezien. En godzijdank had deze film een gelukkig einde.

avatar van TomRayder

TomRayder

Het mooie aan deze film is de onvoorspelbaarheid waarmee wordt begonnen. Je hoort niets over een epidemie of wat het ook is wat de zombies doet ontwaken/worden. Ze zijn er ineens. En daar ligt dan ook de kracht van de film. De hoofdrolspelers zijn totaal verrast.

Wat erg typerend voor zombiefilms is is de scene waar ze vanaf de wolkenkrabber over de stad heen kijken. allerlei explosies terwijl men op de grond steeds meer zombies ziet lopen. Het was ook mooi geweest als je tegen de gevel van explosies de eiffeltoren zou zien Want de flat waarin ze zich bevinden doet denken aan le Banlieu.
Zombiefilms behoren hun portie gore te hebben maar voor mij persoonlijk hoeft dat niet te overdreven. Zombiefilms die de spannende kant opgaan (28 days later, of de tv serie Dead set). Geef maar de ouderwetse zombie horror. Een groep mensen die zich verdedigt tegen die meute. Tot daar was La horde zeer spannend en vermakelijk. Het spijtige eraan is dat er weer wordt overgegaan in rambo-achtige taferelen.

Kijk enorm uit naar de zombiefilm die suspense weet te creeren en personages die er wel alles aan doen om te overleven. En niet als een opoffering met 2 wapens de zombies tegemoet gaan.

avatar van namingway24

namingway24

La Horde stort je na een intro van een paar minuten gelukkig snel in de actie.

En die actie mag er wezen! Het bloed vloeit rijkelijk en de zombies zien er goed uit. We krijgen hier ook te zien wat je niet al te vaak ziet in zombiefilms; hand to hand combat tussen mens en zombie. De personages weten hun mannetje te staan en schoppen en slaan de zombies aan gort! Maar ook als de groep de zombies neermaait met pistolen, shotguns en een hele reeks andere wapens ziet het er lekker spectaculair uit, mede dankzij de snelle editing en een soort hyperactieve cameravoering. Normaal hoef een zombiefilm niet zo snel gemonteerd te worden, maar aangezien dit meer een actiefilm is dan een zombiefilm met wat actie vond ik dat hier uitstekend werken, en nooit werd het onoverzichtelijk.

Het verhaal boeide me dan weer niet heel erg. De motivatie van de agenten in het begin is wraak, maar al snel wordt het verhaal een beetje troebel, en vooral de motivatie van de vrouwelijke agente was me niet 100% duidelijk. De acteurs waren wel allemaal goed; geen fotomodellen of frisse tieners, maar gewoon uitziende acteurs die hun rollen naar behoren invulden, met als hoogtepunt toch de gangsters en de soms hilarische veteraan die een paar van de beste teksten toegespeeld kreeg.

Een klein minpuntje zou kunnen zijn dat de scène op het dak duidelijk met green screen gedaan is, maar zelfs dat stoorde me niet heel erg; binnen een paar minuten wordt de ernst van de situatie duidelijk zonder dat per sé uitgelegd moet worden wat er precies gebeurd is. Ten slotte was het aanzioen van al die zombies eindelijk weer eens echt imponerend; ik kan het me bijna inbeelden dat de acteurs er een beetje bang voor zijn geweest.

De film verliest af en toe wat vaart, maar de vette actie en een paar personages hielden me toch makkelijk geïnteresseerd; dit is weer een erg leuke horrorfilm uit Frankrijk.

avatar van El ralpho

El ralpho

Resident evil 5?

Oke, dat zombies vandaag de dag in films voordurend neer worden gezet als sprintende atleten is al een tijdje niks nieuws meer. Evenals dat ze meer als afknalvoer dienen dan dat ze schrik aanjagen zoals in de Resident evil franchise. Hier (helaas?) eveneens weer.

Niet dat dit erg is overigens. De film kijkt lekker weg en bevat een aantal gave scene's. Met name de hand to hand combat met de zombies is érg leuk. Ook heb ik echt kunnen genieten van de oude man die zich later in de film bij het gezelschap voegde hilarische rol, hilarische vent.

Er zit overigens wel een verhaal in de film maar deze wordt na verloop van tijd zo onduidelijk dat het je gestolen kan worden. Het gaat in deze film dan ook om de actie en dit laat het gedurende zijn speelduur duidelijk merken. Helaas wordt het horror element wederom naar de achtergrond geschoven. En dat is toch jammer; een uitstapje voor de van oorsprong horror iconen naar het actie genre is best leuk maar laat het niet de standaard worden wat nu helaas steeds meer gebeurd.

De prent valt simpel vermaak te noemen wat best leuk is maar niet in het bijzonder omdat het van de Fransen afkomt. Deze film had gemakkelijk door Hollywood op dezelfde manier geproduceerd kunnen zijn.

3,0 *

avatar van dominion

dominion

een franse zombie splatter deze moet ik echt zien

avatar van Noodless

Noodless

Zeer vermakelijke zombie-slasher die het meer moet hebben van de pure en harde actie-momenten dan van de eigenlijke horror-elementen. Hier en daar ook wat geslaagde humor. Op gebied van sfeer en spanning is de film wat minder. 6,5/10

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heerlijke zombie knal film ala Dawn of the Dead meets From Dusk till Dawn via Death Wish 3. Het is natuurlijk een koek en een ei kwa verhaal en we weten nu wel een beetje hoe alles gaat met dit soort thema's en dat als je gebeten word door zo'n creatuur dat je der zelf ook een word maar toch maken zoveel dingen deze film zo goed. Het begint allemaal als een keiharde wraakfilm waarin we oog in oog komen te staan met die ijskoude Nigerianen en hun companen die op de moordlijst staan van de vier politieagenten. Maar algouw moeten de vijhanden gauw vrede sluiten met elkaar want nu moeten ze samen vechten tegen een hele "Horde" zombies. En vanaf dat moment is het gewoon aan een stuk door genieten. Niet alleen vanwege de vele bloedvergieten en ledematen en zombies die aan gort geschoten worden maar vooral om de personages, die ik toch wel stuk voor stuk uber en uber cool vond. Om te beginnen waren die Nigerianen erg goed, dat vrouwtje Aurore vond ik ook keihard en dan komen we uiteindelijk bij die ouwe veteraan Rene, wat was dat toch een geweldige gast zeg en eigenlijk wel de coolste van allemaal. Die gewoon de hele tijd door lekker cynistisch is en het vechten tegen een hele horde wel gewend is door de oorlog. Ook die scene waarbij die agent, weet de naam even niet meer, op de auto erop los schiet en hakt op de hele ploeg zombies was ook een totale adrenalinestoot

Gewoon eigenlijk een mijlpaal in de splatterklassiekers waar je toch met een brede grijns naar kijkt en gewoon regelmatig een kick krijgt van al dat smerigheid en de coole acteurs. Ik zou zeggen: Doen!

PS: Zag trouwens dat Jo Prestia, die verkrachter uit Irreversible ook meedeed maar weet even niet meer wie hij nou precies was van al die personages. Help me even.