• 9.373.117 stemmen

Geregisseerd door: Yannick Dahan en Benjamin Rocher

Met onder meer: Claude Perron, Jean-Pierre Martins en Ériq Ebouaney

Gesproken taal: Tsjechisch en Frans

Plot La Horde

In het noorden van Parijs willen vier corrupte agenten wraak nemen op een groep misdadigers, die verantwoordelijk is voor de dood van hun collega. Ze volgen de criminelen in een groot gebouw, waar deze zich schuil proberen te houden. Maar plotseling wordt het gebouw aangevallen door een grote groep hongerige, wilde zombies en zowel de misdadigers als de politieagenten zijn niet meer veilig.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Prudh

Prudh

Halcyon schreef:

Ik breek de film dan ook niet a priori af, het valt me gewoon op dat de synopsis erg veel naar die van [Rec] ruikt.

De plot riekt inderdaad naar [Rec]. maar de uitwerking van La Horde geurt al veel origineler. Dit is met recht een zombieknaller, met nadruk op knaller. Heel erg stoere actie die uitgevoerd wordt door stoere personages die uitgerust zijn met stoere wapens. Of met hun blote vuisten. Hand to hand combat met zombies, lekker beuken. De film start wat sloom, maar dat wordt richting het einde alleszins goedgemaakt met non-stop actie. Verwacht daarom minder effectbejag (een schrikeffectje her en der daargelaten) en meer geknal. Een van de coolste zombiefilms die ik de laatste tijd zag. Actie + horror gaan hier perfect hand in hand. Dikke aanrader dus. Deed me bij tijd en wijlen denken aan de game Left 4 Dead. Die etterbakken in La Horde zijn overigens ook nog eens sterk, snel en talrijk bovendien. Ratatatata!

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

Niet serieus. Niet grappig. Niet spannend. Niet origineel. Niet mooi gefilmd. Lelijke art design. Flutverhaal. Lelijk. Incorrect.

Een prachtig concept, met een vreselijke uitwerking.

avatar van Macmanus

Macmanus

Viel me toch een beetje tegen.

Zombies en Frankrijk wat kan er mis gaan. Toch bijna niks zou je denken. Helaas werkte de film niet geheel. Zo begint het echt dodelijk saai, geen idee waarom dat erin moest eigenlijk dat met die begrafenis. Vond dat er niet echt word uitgelegd waarom ze opeens zombies worden niet zo erg, maar als je dan toch een lame begin wil maken doe dat dan daarmee.

Duurde dat niet heel lang gelukkig en al snel komen ze in de flat. Coole locatie, niks mis mee. Actie ook niet onaardig daar, en mijn hoop op een bad ass film leek weer te komen. De film verloopt daarna ook niet heel slecht. Acteurs zijn niet allen geniaal, vooral de broer van de criminele baas irriteerde me wat en die vrouw. Maar ach. Toch kwam de sleet er een beetje in na een tijdje, de zombies komen zo nu en dan ze rennen weg doen een deur dicht die sluit niet geheel en dan toch, en ze babbelen weer wat en al snel komt weer zo een scene langs. Iemand noemde hier, Left 4 Dead. Leuke aan LfD is juist dat de normale zombies het spel niet maken maar vooral de Witch en de Hunter maken het lekker spannend. Dat miste ik hier ook een beetje, de zombies worden na een tijdje een beetje saaie tegenstanders. Als je toch niet uitlegt waarom ze zo zijn geworden, had je ook best kunnen spelen met hoe en wat sommige zombies zouden kunnen. Gemiste kans.

Het is verder wel een vlotte film, en hier en daar leeft de film zeker op. Bij de introductie van de dikke buurman en het op de auto staan en zombies neerknallen. Maar voor een film die het echt puur moet hebben van de fun factor en verder echt niks wil zijn verwacht ik toch wat meer bad ass scenes.

3 kleine sterren. Geestig was wel hoe die gast uit Irréversible dood ging trouwens, in een andere film alsnog gerechtigheid

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Behoorlijk tegenvallend. Dahan en Rocher weten lang niet alles uit de setting te halen. Het gebouw waar ze uit moeten zien te komen is geen moment bedreigend en de apocalyps is gewoon weinig merkbaar. In plaats hiervan richten ze zich helaas teveel op one-liners en over-de-top actie. En dan moet je het ook nog eens doen zonder gore-effecten, Tom Savini stijl. Teleurstellend. Gelukkig is de film nog vlot, wat het allemaal best draaglijk maakt.

Kon veel beter.

De hoogdagen van de Franse horror lijken alweer voorbij. Dat heb je met hype en de daarbij horende lame cash-ins. La Horde is niet zozeer een goedkoop aftreksel, de combinatie horror/actie is nog best uniek eigenlijk, maarde uitwerking schort wel wat aan.

Sowieso is het concept al niet echt bijster. Die eerste zombie is zwaar gruwelijk. Een bijna niet te vermalen beest. Doe er zo een 100-tal en je groepje mensen heeft eigenlijk 0.0% overlevingskans. Mja, niet dus. Ook blijven ze maar inhakken op benen en borst terwijl 1 headshot bij de eerste toch echt het ideale kill middel bleek.

Actie is ook butt gefilmd. Foute wanna-be hyperactieve boel. Gelukkig weten een aantal personages (die twee zwarte kerels en die opa ) de boel nog aardig te redden. Bij momenten best vlot, het gebouw is aardig sfeervol en de humor valt ook wel te pruimen.

Geweertjes zijn een beetje flauw, vooral die killer gun van opa op het eind klinkt en oogt uiteindelijk als een kermisgeweertje.

Op zich is het geen slechte film. Vlot, vermakelijk, redelijk in-your-face en best grappig. Stoer wil het alleen niet echt worden, spannend allerminst en mag het ondertussen weer wat goorder? We zijn wel wat gewend.

avatar van $pecial

$pecial

Teleurstelling !

Ik had er zo naar uitgekeken, ik wilde destijds deze film zien tijdens het Imagine Film Festival, maar het kwam er maar niet van. Toch was die teleurstelling minder groot, dan nu op dit moment.

Ik had gehoopt op de perfecte combo; franse horror met hordes agressieve zombies. Voor een franse horror is La horde namelijk erg braafjes.. nauwelijks gore en dat is een aderlating voor een zombie film als dit. De aktie-scenes waren vrij rommelig en chaotisch en de vuist gevechten vond ik ook maar matig. Vooral toen die ene dude bodychecks ging uitdelen om na de auto te komen Pfff.. dat terwijl ik de laatste tijd zoveel brute franse films heb mogen zien.

Daarnaast dat overdreven stoere gedoe van die twee negers kwam me na een tijdje de strot uit. Wellicht ook omdat de acteerprestaties nou ook niet echt om naar huis te schrijven waren.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb me er wel mee weten te vermaken, vooral de opa was erg grappig en zorgde ervoor dat er nog wat te lachen viel.

Ach, ik ben blij dat ik destijds niet helemaal naar Amsterdam ben gegaan voor deze film, want dan kon je wel spreken van een koude kermis thuiskomen.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Moest ik ook maar eens kijken.

Vrijwel introductieloos (we moeten dan ook maar wat 'diepzinnige' uitspraken gaandeweg op de koop toe nemen), middenstuk.. kijkt weg en gaat circa de laatste 20 min. nog even los en weet daar ook af en toe wat leuks op het scherm te toveren.

Vermakelijk, maar had eigenlijk op meer gehoopt bij de Fransen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Weer niet die (langverwachte) Franse tophorror... maar dit pakte wel uit als een leuk tussendoortje: snelle actie en het betere smijt-, hak- en knalgebeuren met gave personages.

Maar het is allemaal een beetje middelmaats en braaf. Een voorbeeldje: met de kop beuken op een pilaar, dan wil ik een hoofd zien splijten en hersenen zien slingeren, of zoiets.
Het snelle camerawerk zit tijdens de leuke scenes ook behoorlijk in de weg om te kunnen genieten van de actie of ranzig gedoe.

Van spanning is jammergenoeg geen sprake, misschien ook door het ontbreken van een opzwepende of zenuwslopende score. De laatste vijftien minuten zijn wel gaaf vanaf de autoscene, maar het einde is nogal... slapjes.

Typische 3* film maar net wat minder dan Mutants.

avatar van 606

He een Franse zombie film dat net wat minder uit de verf komt dan verwacht.

De sfeer in een flat gebouw was prima, maar de omschakeling was zoals hier al gezegd wat gek van misdaad naar horror.

De zombie waren aardig maar niet eng genoeg.

Acteren viel me nog enigszins mee.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Dat de Fransen wel raad weten met horror, is ons reeds bekend. Martelporno wordt door hen naar een hoger niveau getild in Martyrs en een doorsnee slasher wordt ijzingwekkend spannend gebracht in Haute tension. Nu zijn het rennende zombies die centraal staan en wederom ben ik onder de indruk. Het verhaal is flinterdun en je geeft net iets te weinig om de personages om hun onderlinge geruzie interessant te vinden. Je ziet ze veel liever op zombies knallen en dat gebeurt ook. Zeker wanneer de Dien Bien Phu-veteraan van zijn arsenaal gebruik gaat maken. La horde bevat niets nieuws, maar wie zich kan vermaken met Dawn of the Dead (2004) en 28 Weeks Later kan deze Franse film zeker waarderen.

avatar van Spetie

Aardige zombiefilm, maar helaas ook niet meer dan dat. Net als Mutants, kan La Horde de hoge verwachtingen niet waarmaken. Het plot is warrig, het camerawerk niet al te best en de ruzies en intriges tussen de hoofdrolspelers doen het geheel ook niet heel veel goed.

Is La Horde dan slecht? Nee zeker niet, want de film is onderhoudend genoeg en biedt soms nog wat spanning en behoorlijk wat gore, zodat de horrorliefhebber zeker nog wel goed zit. Ook is het tempo lekker hoog en duurt het allemaal precies lang genoeg. Jammer alleen van de soms snelle beelden en ook was het soms best wel donker. Desondanks toch een nipte voldoende.

avatar van Minotaures

Minotaures

Lange tijd gewacht om deze zombieflick te zien.

Opzich is het best een harde film. Alles wat met actie te maken heeft zit in deze film; politie, wapens, criminelen en hongerige zombie's. Ook een extra ingrediënt is hierbij toegevoegd; volkomen idiote personages.

Opzich was de actie best goed op beeld. Jammer dat de gore hier niet een wat diepere rauwheid in had. In dit geval zie je in Day of the Dead (1985) meer. Dan heb ik het over rondvliegende ledematen en brute eetscène's. Wel jammer dat je hier zonder moet, een zombiefan zou misschien een kleine minpunt daarin zien.

Voor de rest begon het op een goed tempo, het begon met de inval op de appartementscomplex. Wat een verkeerde wending had en voor je het weet, begon de epidemie.

Dat 1ste zombie, wat in de toilet rondliep, zag wel tof uit trouwens! Leek net zo'n Resident Evil baas.

Personages (politie en criminelen) waren wel goed uitgezocht. De leider van de criminelen vond ik echt een Ving Rhames hierin en dat politievrouw - die het zo te zien koud had - was maar irritant bezig... En de zombie's zagen er natuurlijk rottend en verminkt uit.

Een vermakelijk horror!

avatar van namingway24

namingway24

La Horde stort je na een intro van een paar minuten gelukkig snel in de actie.

En die actie mag er wezen! Het bloed vloeit rijkelijk en de zombies zien er goed uit. We krijgen hier ook te zien wat je niet al te vaak ziet in zombiefilms; hand to hand combat tussen mens en zombie. De personages weten hun mannetje te staan en schoppen en slaan de zombies aan gort! Maar ook als de groep de zombies neermaait met pistolen, shotguns en een hele reeks andere wapens ziet het er lekker spectaculair uit, mede dankzij de snelle editing en een soort hyperactieve cameravoering. Normaal hoef een zombiefilm niet zo snel gemonteerd te worden, maar aangezien dit meer een actiefilm is dan een zombiefilm met wat actie vond ik dat hier uitstekend werken, en nooit werd het onoverzichtelijk.

Het verhaal boeide me dan weer niet heel erg. De motivatie van de agenten in het begin is wraak, maar al snel wordt het verhaal een beetje troebel, en vooral de motivatie van de vrouwelijke agente was me niet 100% duidelijk. De acteurs waren wel allemaal goed; geen fotomodellen of frisse tieners, maar gewoon uitziende acteurs die hun rollen naar behoren invulden, met als hoogtepunt toch de gangsters en de soms hilarische veteraan die een paar van de beste teksten toegespeeld kreeg.

Een klein minpuntje zou kunnen zijn dat de scène op het dak duidelijk met green screen gedaan is, maar zelfs dat stoorde me niet heel erg; binnen een paar minuten wordt de ernst van de situatie duidelijk zonder dat per sé uitgelegd moet worden wat er precies gebeurd is. Ten slotte was het aanzioen van al die zombies eindelijk weer eens echt imponerend; ik kan het me bijna inbeelden dat de acteurs er een beetje bang voor zijn geweest.

De film verliest af en toe wat vaart, maar de vette actie en een paar personages hielden me toch makkelijk geïnteresseerd; dit is weer een erg leuke horrorfilm uit Frankrijk.

avatar van El ralpho

El ralpho

Resident evil 5?

Oke, dat zombies vandaag de dag in films voordurend neer worden gezet als sprintende atleten is al een tijdje niks nieuws meer. Evenals dat ze meer als afknalvoer dienen dan dat ze schrik aanjagen zoals in de Resident evil franchise. Hier (helaas?) eveneens weer.

Niet dat dit erg is overigens. De film kijkt lekker weg en bevat een aantal gave scene's. Met name de hand to hand combat met de zombies is érg leuk. Ook heb ik echt kunnen genieten van de oude man die zich later in de film bij het gezelschap voegde hilarische rol, hilarische vent.

Er zit overigens wel een verhaal in de film maar deze wordt na verloop van tijd zo onduidelijk dat het je gestolen kan worden. Het gaat in deze film dan ook om de actie en dit laat het gedurende zijn speelduur duidelijk merken. Helaas wordt het horror element wederom naar de achtergrond geschoven. En dat is toch jammer; een uitstapje voor de van oorsprong horror iconen naar het actie genre is best leuk maar laat het niet de standaard worden wat nu helaas steeds meer gebeurd.

De prent valt simpel vermaak te noemen wat best leuk is maar niet in het bijzonder omdat het van de Fransen afkomt. Deze film had gemakkelijk door Hollywood op dezelfde manier geproduceerd kunnen zijn.

3,0 *

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heerlijke zombie knal film ala Dawn of the Dead meets From Dusk till Dawn via Death Wish 3. Het is natuurlijk een koek en een ei kwa verhaal en we weten nu wel een beetje hoe alles gaat met dit soort thema's en dat als je gebeten word door zo'n creatuur dat je der zelf ook een word maar toch maken zoveel dingen deze film zo goed. Het begint allemaal als een keiharde wraakfilm waarin we oog in oog komen te staan met die ijskoude Nigerianen en hun companen die op de moordlijst staan van de vier politieagenten. Maar algouw moeten de vijhanden gauw vrede sluiten met elkaar want nu moeten ze samen vechten tegen een hele "Horde" zombies. En vanaf dat moment is het gewoon aan een stuk door genieten. Niet alleen vanwege de vele bloedvergieten en ledematen en zombies die aan gort geschoten worden maar vooral om de personages, die ik toch wel stuk voor stuk uber en uber cool vond. Om te beginnen waren die Nigerianen erg goed, dat vrouwtje Aurore vond ik ook keihard en dan komen we uiteindelijk bij die ouwe veteraan Rene, wat was dat toch een geweldige gast zeg en eigenlijk wel de coolste van allemaal. Die gewoon de hele tijd door lekker cynistisch is en het vechten tegen een hele horde wel gewend is door de oorlog. Ook die scene waarbij die agent, weet de naam even niet meer, op de auto erop los schiet en hakt op de hele ploeg zombies was ook een totale adrenalinestoot

Gewoon eigenlijk een mijlpaal in de splatterklassiekers waar je toch met een brede grijns naar kijkt en gewoon regelmatig een kick krijgt van al dat smerigheid en de coole acteurs. Ik zou zeggen: Doen!

PS: Zag trouwens dat Jo Prestia, die verkrachter uit Irreversible ook meedeed maar weet even niet meer wie hij nou precies was van al die personages. Help me even.

avatar van ikkie01

ikkie01

Het is een Zombie film. Bloederig, overtrokken en wat wil je nog meer. aardige acteurs. Leuk in beeld gebracht. Voor mij in het genre een prima film. 28 days later was beter. Deze gewoon goed

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik ben het eens met yeyo. Niet al te beste zombiefilm vol vuilgebekte personages en met de "treiterscène" als dieptepunt. Beste rol vond ik weggelegd voor de oude man. Die kon me nog doen lachen, vooral wanneer hij met zijn hakbijl het been van één van de gangsters wil amputeren . Verder vond ik er niet te veel aan; verhaal was minimaal en als compensatie dacht ik nog goede actie en horror te zien, maar dat was ook niet om over naar huis te schrijven.

avatar van The Oceanic Six

Vermakelijke Franse zombie horror.

Helaas heeft de film er alleen niet uitgehaald, wat er wel in had kunnen zitten. Niks mis met een lekkere zombie film op z'n tijd, maar de film laat kansen liggen. Ik kreeg een beetje het gevoel dat de makers niet wisten wat het nou precies moest worden. Zo was het 1e deel van de film best wel saai te noemen. Er gebeurde bijzonder weinig en wat gebeurde, dat was niet zo interessant. Niet zo best aangezien de film maar krap anderhalf uur duurt. Verder deed de film me best wel aan de game Left 4 Dead denken.

Gelukkig wordt het wel vermakelijk als de zombieplaag los barst. Zeker wanneer de bejaarde man zich bij de groep voegt is het leuk. Hilarische rol van die man trouwens! Zeker wanneer hij met een halve minigun tientallen zombies wegknalde was het leuk. De rest van de cast is niet zoveel bijzonder. Die 2 negers waren best wel irritant. Die probeerden iets te cool over te komen.

Wat me ook tegenviel was de gore. Het had allemaal van mij nog veel smeriger en ranziger gemogen. De remake van Dawn of the Dead van een paar jaar terug deed dit veel beter. Dat was een heerlijke mix van gore en ook humor. Dat miste La Horde wel een beetje. Soms was het best geinig (de been amputatie scene, hehe), maar dit kon beter. Maar vooral het geweld had echt wel grover gemogen. Zon scene waar een zombie met de kop tegen een betonnen paal wordt gebeukt was dan echt een stuk leuker geweest dan dat het nu was.

Maar laat ik niet te negatief doen. Frankrijk is de laatste jaren wel een beetje het horrorland geworden dankzij films als Martyrs en A L'Interieur. La Horde is geen topfilm, maar mag zich wel bij de lijst van aanraders voor Franse horror noemen. Vlot gefilmd, bij vlagen lekkere actie en gelukkig een niet te lange speelduur. Helaas wel wat voorspelbaar.

avatar van rep_robert

Toch een kleine tegenvaller, komt vooral door het saaie begin en het gelul van een aantal personages wat ik niet trok. Ook was het camerawerk soms iets te hyper en had ik het idee dat de film niet echt ergens naar toe ging( ze bleven maar rennen en rennen in dat gebouw).

Daarintegen zit de film vol lekkere gore, her en der fijne humor en bijzonder aggressieve hoofdrolspelers die de zombies graag een lesje willen leren. Dit uit zich in bijzonder groffe zombiekills, zonder wapens te gebruiken. Alleen jammer van die payback op het einde, het lijkt me logisch dat je alle hulp kan gebruiken in zo'n situatie. Die chick moet helaas weer de stoere heldin uit hangen. Verschrikkelijk.
Heb het allemaal wel is beter gezien, voor de rest wel een aardig filmpje voor tussendoor.

avatar van Insignificance

Insignificance

Een zombiefilm waarin de eerste ondode de coolste is. Een flinke mispeer dus. Het zal allemaal wel heel stoer bedoeld zijn, maar de wijze waarop personages zich hier manifesteren is zó potsierlijk dat het je tenen doet krommen. En erger. Het constante gebrul (nee, niet van de zombies, van de mensen) is al erg genoeg, maar als het spul dan ook nog eens wat dramatisch laagje krijgt opgesmeerd, schieten de tranen je in de ogen. En niet van ontroering. Ook niet van het lachen. Daar is een oorlogsveteraan voor ingeschakeld, die inderdaad op een geslaagd grapje te betrappen is.

Met nog een conciërge die zich blijkbaar heimelijk op een stadsguerilla heeft voorbereid, is het wel zo ongeveer duidelijk: Van het scenario moet La Horde het niet hebben. Helaas is de rest ook tamelijk ruk. Op sfeer of spanning is het nauwelijks te betrappen en na die eerste zombie zit het fijnste gespetter er wel op. Er is nog wel wat actie te ontwaren, waarbij de kloppartijen nogal opvallen. ADHD montage met versnelde beelden. Zelden zoiets onnozels gezien. Het geheel komt ook niet veel verder dan dat. Een aanfluiting voor het zombie genre. Zo bekeken snap ik die ene scène wel.

avatar van Film Pegasus

Gooi [Rec] en Dawn of the dead in een mixer en zet Luc Besson achter de camera en je krijgt La Horde. Op zich is dit natuurlijk niet speciaal, maar ik hou wel van het genre. De actie is hier wel goed, zo geniet ik er van als ze gewoon met de blote handen tegen die zombies aan het vechten zijn. Gewoonlijk is er wel één of andere wijsneus die opmerkt dat je ze door het hoofd moet schieten om ze te kunnen doden. Het tempo ligt hoog en het team dat 10-kleine-negers-gewijs zal afgemaakt worden (dat hoort nu eenmaal bij het genre) is goed samengesteld. Af en toe wat leuke dialogen en oneliners en het kan niet meer kapot. Een klassieker zal het niet worden, maar genoten heb ik wel.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Fenomenaal.

Beginnend bij het begin. De film begint goed en rustig met een begrafenis. Wanneer de groep wraak gaat nemen begint de pret. Een eerste kill komt al vrij direct daarna, dit wordt nog niet erg goed in beeld gebracht.
Een goede, en sterke scène die zo uit een 4-sterren waardige actie-thriller had kunnen komen volgt. De spanning is om te snijden en alles wordt nagenoeg perfect in beeld gebracht. Ondersteund door goede muziek merkte ik al gauw dat La Horde een film is van uitzonderlijke kwaliteit.

Dat laatste was zeker waar. De gehele film wordt je overdonderd met schitterende special effects, daarnaast zagen de wonden van de slachtoffers en dergelijke er erg goed uit. En de zombies zelf, daar hoef ik geen woorden aan vuil te maken, wow!
Daarnaast waren de acteerprestaties zéér zeker om over naar huis te spreken. Het oude mannetje dat al zo'n 7 zombies had afgeslacht als hoogtepunt. Hij komt na ongeveer 3 kwartier aan bod, een heerlijk personage die aan een heldhaftig einde komt. De Nigerianen en hun handlangers werden ook overtuigend gespeeld, de bendeleider als hoogtepunt (Je pretends un Nigerian!).
Ook de cops worden goed gespeeld, met de vrouw als hoogtepunt.

Enkele scènes móet ik hier even benoemen. Het spelen met de vrouwelijke zombie bijvoorbeeld. Zo verschrikkelijk ziek in beeld gebracht, zo verschrikkelijk ziek ook hoe er gespeeld met haar wordt. Ik zou als kijker bijna medelijden krijgen met de dode.
Daarnaast natuurlijk de scène waarin de cop de held gaat uithangen en de zombies tegenhoudt in de kelder. En een held, dat is die. Wat een heerlijke scène, schitterend in beeld gebracht. Schitterende effecten. Wow.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. La Horde tikt tegen een dikke 5 sterren aan, maar helaas was het einde toch wat teleurstellend. Ik hield er een leeg gevoel aan over, was dit het? Gemiste kans.

Een dikke 4 sterren worden het, en een hoge notering in mijn top 10.

avatar van Shinobi

Shinobi

Teleurstellende zombie film. Het verhaal gaat sowieso nergens over en er wordt ook weinig naar gerefereerd, maar dat is best logisch met zo een film waarbij het eigenlijk maar om de actie en gore draait.

Wat dat betreft was het wel redelijk. De zombies werden goed in beeld gebracht, alleen de manier waarop ze gekild werden, werd nogal knullig in beeld gebracht. Waar blijven nou die headshots?

De wapens waren ook niet al te spectaculair zoals Onderhond al aangaf, met name de grote gun die de opa in handen heeft komt niet echt tot zijn recht.

Nipt 2,5 sterren.

avatar van perceived

perceived

Tof tussendoortje.

Leuke zombie-variant die sterk aan [REC] doet denken. Plot is matig, regelmatig onlogisch en chaotisch.

Visueel best fijn. Het camerawerk is wat rommelig maar aan sfeer is er geen gebrek. Er wordt een treffend apocalyptisch sfeertje gecreëerd dat in combinatie met de actie lekker wegkijkt. 6.5/10*

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Aardig hoor.

Toffe setting, leuke personages (de Nigeriaanse broertjes, die dikke meneer met z'n bijl ) en een portie morbide humor. De zombies waren okee vormgegeven, maar niets wat we nog niet gezien hebben. Visueel wel aantrekkelijk en zeer dynamisch. Qua gore had het iets meer gemogen, al werd het ingebeukte gezicht van die ene zombie wel mooi in beeld gebracht.

Slotsom: aardig maar niet echt vernieuwend.

avatar van K. V.

K. V.

Deze had 'k een tijdje geleden eens gewonnen en nu eens bekeken. Het was niet zo'n speciale zombiefilm. Wel een bloederige film en redelijk wat geweld, maar voor de rest niet zo speciaal. In deze film heeft men ook weer gebruik gemaakt van snel lopende zombies.

De cast was niet slecht, maar nu ook niet zo bijzonders.

Tja geen bijzondere film, maar leuk kijkvoer voor een luie filmavond.

avatar van Llynwen

Llynwen

Doe er nog 12 bij en je hebt 13 in een dozijn. Ja, er zijn slechtere zombie films maar ook veel betere. De vroegere Romero films bv. Ik dacht altijd dat zombies dood waren en dus geen adem konden halen. Waarom dan dat beslagen raam onder in de flat? En dat schreeuwen van die zombies? Om te schreeuwen heb je lucht nodig...Slecht hoor. Na een stuk of 30 zombies te hebben uitgeschakeld begrijpt men nog steeds niet dat de enige manier is om ze door het hoofd te schieten. We hebben de film uitgekeken.... maar heb me er een beetje bij verveeld.

1,5*.

avatar van Kondoro

Kondoro

La Horde

Vandaag dan eindelijk La Horde afgekeken. Deze staat al een langere tijd in mijn Netflix lijst, was er aan begonnen. Toen gestopt en ging vandaag weer verder. Ik weet nu eindelijk ook hoe het komt. De film heeft een heel mager verhaal. Ondanks de vele clichés die langs vliegen is het toch nog niet zo'n slechte zombie film. De zombie's zelf zijn erg goed gemaakt. Echt, dat zie je bij vele niet. Kwa actie hoef je ook niet te klagen. De acteurs deden het wel leuk. Alleen beetje over de top. Zoals die man die op de auto ging staan en beetje tegen een horde zombies ging knokken met 2 guns en een machete... Afijn, een keer kijken kan geen kwaad. Alleen ik verwachtte er wel veel van, maar dat had niet gehoeven. Het enigste waar ze zijn, is in een flat gebouw. Beetje stoer doen. En op het eind is iedereen dood......

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Opgefockt, shaky, schreeuwerig en grauw. Maar vooral saai. Zeker anno nu is de mix van zombies met actie meer een regel dan uitzondering en dat haalt de fun van La Horde toch hevig onderuit. Oerlelijke montage ook. Schuld lijkt te liggen bij de matige regie, want veel van de actie wordt gemaakt in de post. Teveel bezig met binnen de lijntjes te kleuren en heeft daarmee niets unieks te bieden.

avatar van jordandejong

jordandejong

Jammer van de over het algemeen negatieve reacties op deze pagina, al doet hij het overall met een 2,96 gemiddeld hier op mm niet eens zo heel onaardig. La Horde is dan ook echt prima zombie kijkvoer.

Merk veel negativiteit over het zogenaamde saaie en oninteressante begin van de film. Kan ik me totaal niet in vinden. De ''raid'' in het flatgebouw ergens in een achterbuurt in Frankrijk zet gelijk de toon van de film, namelijk grauw en hard. De film heeft een heerlijke mix tussen keiharde actie (veel guns 'n explosions) en pure zombie horror met hier en daar erg lekkere gore.

De characters passen lekker in een film als deze en er wordt daarnaast ook nog eens prima geacteerd. Het flatgebouw geeft een lekker geïsoleerd sfeertje en ook de shots van de brandende, rokende stad in de buurt van de flat werkt sfeerverhogend. La Horde houdt daarnaast een meer dan prima tempo aan waardoor het nergens saai wordt.

Zeer vermakelijke zombie flick met veel actie en hier en daar wat humor. Wel jammer van het klote einde waarin het wijf, het meest onsympathieke character, het ''overleeft'' terwijl ze crimineel Markudi, een van de sympathiekere characters, even een kogel door zijn kop jaagt.