• 9.373.531 stemmen

Geregisseerd door: Yannick Dahan en Benjamin Rocher

Met onder meer: Claude Perron, Jean-Pierre Martins en Ériq Ebouaney

Gesproken taal: Tsjechisch en Frans

Plot La Horde

In het noorden van Parijs willen vier corrupte agenten wraak nemen op een groep misdadigers, die verantwoordelijk is voor de dood van hun collega. Ze volgen de criminelen in een groot gebouw, waar deze zich schuil proberen te houden. Maar plotseling wordt het gebouw aangevallen door een grote groep hongerige, wilde zombies en zowel de misdadigers als de politieagenten zijn niet meer veilig.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DonOswaldo

00.30: [REC] 2

02.30: THE CRAZIES

04.30: LA HORDE

06.30: VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL

Ziet er best leuk uit zo; al hoewel ik dan uiteraard puur zou gaan voor La Horde!

Ziet er zeker leuk uit

avatar van Prudh

Prudh

Halcyon schreef:

Ik breek de film dan ook niet a priori af, het valt me gewoon op dat de synopsis erg veel naar die van [Rec] ruikt.

De plot riekt inderdaad naar [Rec]. maar de uitwerking van La Horde geurt al veel origineler. Dit is met recht een zombieknaller, met nadruk op knaller. Heel erg stoere actie die uitgevoerd wordt door stoere personages die uitgerust zijn met stoere wapens. Of met hun blote vuisten. Hand to hand combat met zombies, lekker beuken. De film start wat sloom, maar dat wordt richting het einde alleszins goedgemaakt met non-stop actie. Verwacht daarom minder effectbejag (een schrikeffectje her en der daargelaten) en meer geknal. Een van de coolste zombiefilms die ik de laatste tijd zag. Actie + horror gaan hier perfect hand in hand. Dikke aanrader dus. Deed me bij tijd en wijlen denken aan de game Left 4 Dead. Die etterbakken in La Horde zijn overigens ook nog eens sterk, snel en talrijk bovendien. Ratatatata!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Mooi, weten we goed wat we kunnen verwachten

$pecial

Hij draait nu dus op Imagine, maar zou iemand durven te zeggen wanneer 'ie daarna uit komt buiten dit festival? Op Dvd, bluray of misschien ergens anders een bioscoop release?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Left 4 Dead.

Oh dat klinkt goed!

avatar van Prudh

Prudh

Drie extra stemmen tegen het einde van de middag. Waarschijnlijk allemaal net wakker rond dat tijdstip heren?

avatar van MrHorror

MrHorror

gezien tijdens de NoT, en ik moet zeggen: geweldig. rauwe, keiharde actie, goed acteerwerk, en een buitengewoon beklemmende sfeer. van de vier films die werden vertoond, vond ik dit, zonder twijfel, de allersterkste. het einde was... tsja, wel heel erg deprimerend... ben je ontsnapt aan al die zombies, ben je je broer verloren, denk je eindelijk veilig te zijn, word je uiteindelijk neergeknald door degene met wie je bent ontsnapt...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Vette zombieflick! Beetje combinatie tussen 28 days later en remake van dawn of the dead.. maar ook onmiskenbaar wat Franse trekjes, zoals wat snellere en brutere actie! Kortom, lekker wegkijken dit.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

Niet serieus. Niet grappig. Niet spannend. Niet origineel. Niet mooi gefilmd. Lelijke art design. Flutverhaal. Lelijk. Incorrect.

Een prachtig concept, met een vreselijke uitwerking.

avatar van Macmanus

Macmanus

Viel me toch een beetje tegen.

Zombies en Frankrijk wat kan er mis gaan. Toch bijna niks zou je denken. Helaas werkte de film niet geheel. Zo begint het echt dodelijk saai, geen idee waarom dat erin moest eigenlijk dat met die begrafenis. Vond dat er niet echt word uitgelegd waarom ze opeens zombies worden niet zo erg, maar als je dan toch een lame begin wil maken doe dat dan daarmee.

Duurde dat niet heel lang gelukkig en al snel komen ze in de flat. Coole locatie, niks mis mee. Actie ook niet onaardig daar, en mijn hoop op een bad ass film leek weer te komen. De film verloopt daarna ook niet heel slecht. Acteurs zijn niet allen geniaal, vooral de broer van de criminele baas irriteerde me wat en die vrouw. Maar ach. Toch kwam de sleet er een beetje in na een tijdje, de zombies komen zo nu en dan ze rennen weg doen een deur dicht die sluit niet geheel en dan toch, en ze babbelen weer wat en al snel komt weer zo een scene langs. Iemand noemde hier, Left 4 Dead. Leuke aan LfD is juist dat de normale zombies het spel niet maken maar vooral de Witch en de Hunter maken het lekker spannend. Dat miste ik hier ook een beetje, de zombies worden na een tijdje een beetje saaie tegenstanders. Als je toch niet uitlegt waarom ze zo zijn geworden, had je ook best kunnen spelen met hoe en wat sommige zombies zouden kunnen. Gemiste kans.

Het is verder wel een vlotte film, en hier en daar leeft de film zeker op. Bij de introductie van de dikke buurman en het op de auto staan en zombies neerknallen. Maar voor een film die het echt puur moet hebben van de fun factor en verder echt niks wil zijn verwacht ik toch wat meer bad ass scenes.

3 kleine sterren. Geestig was wel hoe die gast uit Irréversible dood ging trouwens, in een andere film alsnog gerechtigheid

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Behoorlijk tegenvallend. Dahan en Rocher weten lang niet alles uit de setting te halen. Het gebouw waar ze uit moeten zien te komen is geen moment bedreigend en de apocalyps is gewoon weinig merkbaar. In plaats hiervan richten ze zich helaas teveel op one-liners en over-de-top actie. En dan moet je het ook nog eens doen zonder gore-effecten, Tom Savini stijl. Teleurstellend. Gelukkig is de film nog vlot, wat het allemaal best draaglijk maakt.

dutchtuga schreef:

En dan moet je het ook nog eens doen zonder gore-effecten, Tom Savini stijl.

Geen gore nee?? Pfff klinkt best lame Had gehoopt op de ideale combo; de fransen + zombies ..

Naja even afwachten wanneer ik hem kan zien, want ik heb er nog steeds zin in!

avatar van boomkat

boomkat

Bazig poster ook (al was de vorige mooier).

Kon veel beter.

De hoogdagen van de Franse horror lijken alweer voorbij. Dat heb je met hype en de daarbij horende lame cash-ins. La Horde is niet zozeer een goedkoop aftreksel, de combinatie horror/actie is nog best uniek eigenlijk, maarde uitwerking schort wel wat aan.

Sowieso is het concept al niet echt bijster. Die eerste zombie is zwaar gruwelijk. Een bijna niet te vermalen beest. Doe er zo een 100-tal en je groepje mensen heeft eigenlijk 0.0% overlevingskans. Mja, niet dus. Ook blijven ze maar inhakken op benen en borst terwijl 1 headshot bij de eerste toch echt het ideale kill middel bleek.

Actie is ook butt gefilmd. Foute wanna-be hyperactieve boel. Gelukkig weten een aantal personages (die twee zwarte kerels en die opa ) de boel nog aardig te redden. Bij momenten best vlot, het gebouw is aardig sfeervol en de humor valt ook wel te pruimen.

Geweertjes zijn een beetje flauw, vooral die killer gun van opa op het eind klinkt en oogt uiteindelijk als een kermisgeweertje.

Op zich is het geen slechte film. Vlot, vermakelijk, redelijk in-your-face en best grappig. Stoer wil het alleen niet echt worden, spannend allerminst en mag het ondertussen weer wat goorder? We zijn wel wat gewend.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Wie haalt het in z'n hoofd deze poster te vervangen door het lelijke ding dat er nu staat.

Zal wel officieel vs teaser zijn neem ik aan. Vind het verder ook geen goeie keuze, maar richt zijn lijntjes.

$pecial

Mag ik weten waar 'ie te zien is? Ik wil hem echt graag zien onderhand

avatar van kingxxl

kingxxl

Verschijnt deze nog op DVD in Nederland?

avatar van ASman

ASman

Film op mijn leest geschoeid.

Een ontzettend vlotte en vermakelijke film met enkele stoere personages ( en uiteraard zijn de criminelen ook in deze film weer een heel pak meer badass dan de flikken ) en brutale actie ( al is het niet zozeer de over the top gore die je in een zombiefilm verwacht ). De sfeer zit goed en de film oogt weer mooi zoals we gewend zijn van de Fransen. Hier en daar wat beginnersfoutjes en weer een iets te veelvuldig gebruik van de 'shaky-cam', maar toch alweer een stuk vetter en beter dan Vertige of Mutants.

Evenzeer toch ook niet helemaal een Martyrs of Inside, daarvoor is de toon in deze film een beetje teveel naar het stoere gericht in plaats van naar het onderhuidse.

Toch : bescheiden aanradertje weer.

Teleurstelling !

Ik had er zo naar uitgekeken, ik wilde destijds deze film zien tijdens het Imagine Film Festival, maar het kwam er maar niet van. Toch was die teleurstelling minder groot, dan nu op dit moment.

Ik had gehoopt op de perfecte combo; franse horror met hordes agressieve zombies. Voor een franse horror is La horde namelijk erg braafjes.. nauwelijks gore en dat is een aderlating voor een zombie film als dit. De aktie-scenes waren vrij rommelig en chaotisch en de vuist gevechten vond ik ook maar matig. Vooral toen die ene dude bodychecks ging uitdelen om na de auto te komen Pfff.. dat terwijl ik de laatste tijd zoveel brute franse films heb mogen zien.

Daarnaast dat overdreven stoere gedoe van die twee negers kwam me na een tijdje de strot uit. Wellicht ook omdat de acteerprestaties nou ook niet echt om naar huis te schrijven waren.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb me er wel mee weten te vermaken, vooral de opa was erg grappig en zorgde ervoor dat er nog wat te lachen viel.

Ach, ik ben blij dat ik destijds niet helemaal naar Amsterdam ben gegaan voor deze film, want dan kon je wel spreken van een koude kermis thuiskomen.

avatar van MrHorror

MrHorror

dutchtuga schreef:

zonder gore-effecten? ik weet niet welke film jij hebt gezien, maar ik heb toch wel wat smerige dingen gezien in deze film...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Lees mijn bericht goed, aub. Daarin zeg ik: 'zonder gore-effecten, TOM SAVINI STIJL'. Met andere woorden: er is veel te weinig aandacht voor de gore.

avatar van Cyberator

Cyberator

Tegenvaller!!

Heb op mijn tanden moeten bijten om hem uit te kijken

Vooral omdat er geen verhaal in zit.
Het begint als een politie/wraak/actie film en opeens BOEM laten we er zomaar zombies in gooien.

De eerste zombie aanval, met die kerel in de badkamer was wel erg cool! Met die zak over zijn kop en dat ie zo sterk is was wel zalig vandaar de 2 sterre

En waarom de clichés weer??! Zoals ik al in andere berichten heb gelezen' left 4 dead' De zwarte, het meisje, de dude en de veteraan.

Ook vond ik dat er helemaal geen angstige sfeer was. Wat wel enorm was bij bv. 28days later.

geen aanrader in mijn ogen

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Moest ik ook maar eens kijken.

Vrijwel introductieloos (we moeten dan ook maar wat 'diepzinnige' uitspraken gaandeweg op de koop toe nemen), middenstuk.. kijkt weg en gaat circa de laatste 20 min. nog even los en weet daar ook af en toe wat leuks op het scherm te toveren.

Vermakelijk, maar had eigenlijk op meer gehoopt bij de Fransen.

avatar van SSeagal

SSeagal

Man man man wat een heerlijke coole zombiefilm met de sfeer zoals ik ze graag zie. Het survival sfeertje komt goed naar voren, de actie is bruut en voldoende aanwezig. Vooral die oude gekke man met zijn brute machinegeweer, heerlijk! Het was even wennen in het frans met engelse subs, maar na een zooi mindere 'net niet' zombie flick vind ik dit toch wel de beste zombiefilm sinds dawn of the dead 2004! Meesterlijk, ik geef hem ****

avatar van rcksn

rcksn

ongeacht dat de hoofdrolspelers duizend-en-een onlogische keuze's maken.. Is het zeker geen slechte film, iets dat ik wel had verwacht na het lezen van diverse reactie's hier.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Ik ben een echte gamer en ben op dit moment echt druk met left4dead 1&2 bezig, de cover van deze film doet mij erg aan die games denken, ik zit er volgens mij niet ver naast of wel?.

avatar van SSeagal

SSeagal

Nee inderdaad, bijna left 4 dead the movie

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Weer niet die (langverwachte) Franse tophorror... maar dit pakte wel uit als een leuk tussendoortje: snelle actie en het betere smijt-, hak- en knalgebeuren met gave personages.

Maar het is allemaal een beetje middelmaats en braaf. Een voorbeeldje: met de kop beuken op een pilaar, dan wil ik een hoofd zien splijten en hersenen zien slingeren, of zoiets.
Het snelle camerawerk zit tijdens de leuke scenes ook behoorlijk in de weg om te kunnen genieten van de actie of ranzig gedoe.

Van spanning is jammergenoeg geen sprake, misschien ook door het ontbreken van een opzwepende of zenuwslopende score. De laatste vijftien minuten zijn wel gaaf vanaf de autoscene, maar het einde is nogal... slapjes.

Typische 3* film maar net wat minder dan Mutants.

avatar van scorepio

scorepio

Leuke film die echter niet kan tippen aan de grote toppers die de laatste jaren in het Fransenland gemaakt werden.

Ik had soms de indruk dat de film opzettelijk gerekt werd om aan een deftige speelduur te komen.

Waar gore en humor matig aanwezig waren , ontbrak het echter aan spanning. Ook het einde is een koude douche.