Genre: Romantiek / Drama
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Shamim Sarif
Met onder meer: Lisa Ray, Sheetal Sheth en Antonia Frering
Plot I Can't Think Straight
"Two cultures. Two women. One love."
In de hogere lagen van de traditionele maatschappij van het Midden Oosten, bereiden Reema en Omar het huwelijk voor van hun dochter Tala. Maar, eenmaal terug aan het werk in Londen, komt Tala Leyla tegen, een jonge Brits Indiase vrouw, die uitgaat met Tala's beste vriend Ali. Tala ziet iets unieks in de onhandige, gevoelige Leyla, die in het geheim een carrière als schrijfster nastreeft. Tala daagt Leyla rechtstreeks uit in alles waarin ze gelooft en hiermee begint een proces van zelfbewustwording voor Leyla. De vrouwen worden verliefd, maar Tala's gevoel van verantwoordelijkheid en culturele terughoudendheid zorgen ervoor dat ze zich terugtrekt van Leyla. Tala gaat terug naar Jordanië, waar de voorbereidingen voor een opzichtig huwelijk in volle gang zijn. Als de huwelijksdag nadert, komen er steeds meer familieleden aan en uiteindelijk kan Tala de druk niet meer aan en zegt ze het huwelijk af. In Londen is Leyla's hart gebroken, maar ze leert om los te komen van haar eigen minderwaardigheidscomplex en haar moeders verwachtingen. Ze dumpt Ali en is eerlijk tegen haar ouders over haar seksuele geaardheid. Als Ali en Leyla's brutale zus Zara de geliefden Tala en Leyla weer bij elkaar brengen, komt Tala erachter dat haar eigen vooroordelen over de liefde de laatste horde is die ze moet nemen om Leyla terug te winnen.
sel
dezelfde actrices dan de film the world unseen, ook van dezelfde schrijfster. deze film is iets luchtiger dan de andere maar daarom niet minder kwalitatief.
AHWA
Simpel formulefilmpje over de liefde tussen twee vrouwen, alleen dan meer in een Midden-Oosten-achtige setting, inclusief oosterse muziek en cast. De twee hoofdrolspelers zijn beeldschoon en vooral hun ogen zijn prachtig, maar de dialogen die ze beoefenen zijn erg clichematig.
De film verrast dan ook geen moment, afgezien van 1 hele goede grap:
Leyla komt uit de kast bij haar moeder, terwijl haar vader net terugkomt van een lunch. Hij vraagt wat er is.
Leyla: I'm gay
Vader: But I have only been gone two hours
Hilarisch.
Mooie dames, sensuele scenes, voorspelbare film.
chebby
Lisa Ray is zo'n ontzettend mooie vrouw, alleen al voor haar zou je deze film moeten kijken.. Wij hebben erg genoten van deze film, het was goed geacteerd en had een mooie verhaallijn 4*
miepke
Vond 'm best te doen.
Cliché verhaaltje, maar wel smakelijk.
MrsDoodekins
Hele leuke aangename film.
Leuk om het eens vanuit een ander mileu te bekijken.
Gelukkig niet, zoals vaak, een film met zware drama zoals in de meeste lesbian (interest) films.
Net zo leuk als Kissing Jessica Stein
HP*metal
Leuke film met een happy end , iets dat niet veel voor komt in gay movies
TimZor
Op de gok mee genomen dat ik hem voor een paar euro zag liggen voor dat geld kan je nog eens een filmpje kijken he
En was heel mooi drame met ook nog eens twee hele mooie hoofdrolspeelsters
En inderdaad erg leuk om het eens vanuit een ander milieu te zien zoals Mrs Doodekins schrijft.
En de hele film lang was de huishoudster natuurlijk erg leuk met het constant kwatten in de koffie en thee etc. vooral haar reactie dat de vrouw des huizes het eindelijk eens ging opdrinken
silent_force89
Eigenlijk vond ik deze film een beetje tegenvallen, toen ik de kaft zag had ik wat meer van het verhaal verwacht.
Voorspelbaar...te weinig passie, enjaa daarom wat langdradig.
Wat wel weer interessant was, waren de verschillende culturen, en het zusje van Leyla speelde wel humoristisch.
Ik vond hem wel leuk voor 1 keer...maar niet vaker.
unexpected_faith
Moooie film over 2 verschillende culturen !
Dat maakt de film juist heel interessant en leuk!
De 2 hoofdrolspelers waren echt mooi en sexy en hadden een fijne
aantrekkingskracht !
Het verhaal was leuk, ietwat voorspelbaar met een happy ending
heerlijk vind ik zulke film... en zo leer je ook wat meer van andere culturen
kennen, dat vind ik wel fijn
4 sterren van mij
linda--89
Het was een fijne film om naar te kijken en de twee vrouwen zijn erg aantrekkelijk! (wel weer twee bijzonder vrouwelijke vrouwen, maar dat terzijde).
Vond het mooi om de verschillende culturen te zien en om te zien hoe de familie uiteindelijk toch relatief goed met de situatie om ging.
Minpunten vond ik het ontbreken aan passie en diepgang in de relatie.
Toch wel leuk om een keer gezien te hebben.
missl
Langdradig en flauw en te netjes. Totaal niet wat ik ervan verwacht had.
Clem
Ik kijk deze film graag, ik word er gewoon blij. Lisa en Sheetal hebben een overtuigende natuurlijke chemie. Ik zou overigens nog blijer zijn geweest als het verhaal wat meer diepgang en sensualteit had gekend, des al niet te min deze 75 minuten waren veel te kort.
Tegenvallende film waarin een jonge vrouw uit het midden-oosten haar huwelijk voorbereidt, maar ondertussen valt voor een andere vrouw. Erg braaf allemaal en ook door flinke soap-gehalte blijft de film nogal oppervlakkig, iets wat ook geldt voor de cultuurverschillen die hier worden aangestipt. De running-gag met de huishoudster valt totaal uit de toon. Gelukkig zijn de twee hoofdrolspeelsters plezierig om naar te kijken.
gauke
Waarschijnlijk als een positieve boodschap bedoeld, maar wat een oppervlakkige, clichématige en ongeloofwaardige verhaallijn, met stereotype personages, waarbij drie culturen in het geding kwamen (Jordanië, India, Engeland), ook nog met christelijke en moslim achtergronden. De regie was behoorlijk statisch. Als toeschouwer werd je geen deelgenoot gemaakt van veronderstelde intimiteit en de seksscènes waren geen moment geil, eerder vreselijk. Op een paar amusante scènes na was de film ook niet grappig. Ik begrijp helemaal niets van de relatief hoge waardering, vooral hier, maar ook op IMDb.
BBarbie
De belangrijkste leden van de crew van The World Unseen (2007) gaan op herhaling is deze film over uit de kast komen in een conservatieve omgeving. Op zich een interessant thema, maar de uitwerking schiet tekort. Ik wijs vooral op Lisa Ray, die het schmieren blijkbaar niet kan laten. Niettemin best aardig, omdat haar partner Sheetal Sheth goed voor de dag komt. En hoewel de uitsmijter inmiddels tot op de draad versleten is, blijft-ie wel verrassend.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix