• 9.474.219 stemmen

Gesproken taal: Deens

Releasedatum: 5 november 2009

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Frygtelig Lykkelig

Robert, een politieman uit Kopenhagen, wordt omwille van een professionele fout tijdelijk naar een provinciestadje gestuurd. Terwijl alweer een trage, bewolkte dag ten einde loopt in Zuid-Jutland, bekijken de inwoners de aankomst van de jongeman uit de grote stad met een tevreden en nieuwsgierige blik op hun gesloten gezicht. De politieman, die alles volgens het boekje doet, ontdekt beetje bij beetje de lokale gewoonten en begint aan te voelen dat er verontrustende geheimen verborgen zitten achter de façade van wat een heel gewoon provinciaals leventje schijnt te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Heerlijk vervreemd atmosfeertje dat heerst in deze film. Vage typetjes, en visueel ook helemaal niet verkeerd. Een sausje van iets meer donkere humor zou helemaal niet misstaan hebben, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van Decec

Decec

Gewoon een interessante film, wel een beetje raar verhaal.

3 sterren is voldoende.

avatar van david bohm

david bohm

Mooi filmpje met goed acteerwerk en interessante personages.

Absurde situaties wisselen spannende scenes af. Het best nog wat donkerder en absurder gemogen van mij.

avatar van Aapje81

Aapje81

Typische Scandinavische film die het moet hebben van de troosteloze sfeer. Het verhaal en de personages zijn bizar maar boeien voldoende. Enig nadeel is dat de film hier en daar wat futloos oogt maar gelukkig krijgt dit gevoel nooit echt de overhand.

Wat overblijft is een degelijke thriller.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Best aardige film waarin een Deens dorp toch redelijk grimmig neergezet wordt door de aparte bewoners en mooie shots

Het verhaal is behoorlijk voorspelbaar maar krijgt een mysterieus randje door een aantal aparte scenes die achteraf vaak geen enkele betekenis bleken te hebben. Toch wordt er voor mijn gevoel niet genoeg uit de film/het dorp gehaald en mis ik die onheilspellende sfeer zoals die bijvoorbeeld in Das Weisse Band aanwezig was. De mooie verlate shots van het dorpje en omstreken maken dat voor een deel weer goed.

Na Submarino is dit de 2de film met Cedergren en ik moet zeggen dat hij ook hier weer overtuigend speelt in de rol van de overgeplaatste agent Robert die met zijn verleden kampt en zich tegelijkertijd probeert te inburgeren.

Een film die zeker de moeite waard is om te kijken maar waar niet te veel van verwacht moet worden.

avatar van flaphead

flaphead

Aparte film die het moet hebben van de vreemdsoortige sfeer. Dit is dan ook prima gedaan. In de 2e helft wordt de spanning leuk opgevoerd. Helaas is het wel wat voorspelbaar en is het verhaal wat dun. Zoals al eerder gezegd, de film leende zich goed voor een nog donkerdere sfeer, dus er had meer in gezeten.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Prachtig sfeertje, het dorp lijkt haast wel Vlaams. Lekkere ontspannen thriller, een echte aanrader voor wie van dit vreemdsoortige Deense films houdt. Kim Bodnia vind ik atijd al goed spelen, hier geen uitzondering. Het verhaal is inderdaad wat dun, maar dat maakt eigenlijk helemaal niets uit.

avatar van BBarbie

BBarbie

Merkwaardig verhaal over gesloten gemeenschap, vol mensen die nooit het achterste van hun tong laten zien. Film lijkt af en toe wat weg te zakken, om dan weer door te stomen naar een volgende ontwikkeling. Vooral de scenes in het café zijn heel mooi, maar eigenlijk weet ik niet goed wat ik er mee aan moet.

avatar van Pruim

Pruim

Film deed me door zijn sfeer (ook) erg denken aan Calvaire. Het had van mij allemaal allen nóg wat vreemder en surrealistischer gebracht mogen worden. Zoals in Calvaire soms het geval was. Film was verder goed, de sfeer prima en het verhaal stak ook behoorlijk in elkaar. Een film die ik nog wel eens zou willen herzien. En dat is altijd een goed teken!

avatar van starbright boy

Erg scandinavisch sfeertje. Bijna als de echte wereld maar net niet. Verder een licht-komische film met noir-trrekjes. Vermakelijk, maar niet al te bijzonder of uniek Daarvoor is het vooral nog veel te braaf en rechtvooruit. De film had wat bij betreft een flink stuk absurder en duisterder gemogen. Leuk einde wel.

avatar van RickZ

RickZ

Deens drama over een politieman in een klein dorpje met absurde gebeurtenissen. Leuk verzonnen allemaal, ietswat traag, maar toch wel onderhoudend genoeg om te blijven kijken.

avatar van Atheistus

Atheistus

Traag en bizar. Maar ik kon er niet veel goeds in ontdekken.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Atheistus schreef:

Traag en bizar. Maar ik kon er niet veel goeds in ontdekken.

Haha ik vond het wel een heel grappig verhaal! Droge humor in ieder geval.

avatar van hkoster16

hkoster16