Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
planet_of_death
Vond de soundtrack trouwens echt afschuwelijk. Puur bombasme dat wel al duizend keer hebben gehoord.
Rebel80
Leuke film en mooi omgevingen.
Ik vond de paleizen geweldig, die ene gast deed me wel denken aan Jack Sparrow.
Impala
Een film die het moet hebben van de graphics.
Voor de rest is het een voorspelbaar verhaal met voor de hand liggende ingrediënten .
Keane1983
Erg leuke en spannende film.
De SFX zien er erg gelikt uit en zorgt echt voor wat visuele plaatjes.
Acteerwerk is owke en de personages zijn leuk uitgedacht en gespeelt.
Natuurlijk zitten er toch wel een aantal eigenaardigheden in de film.
zo bleef ik me constand verwonderen dat de prins de prinses wist te vinden te midden van een enorme woestijn!!!.
Verder heeft de film voldoende vaart en verveelt geen enkel moment.
Actie zit er volop in met hier en daar een vleugje romantiek.
Persoonlijk vond ik de film ook wel iets weg hebben van asassins creed the videogame!! Zijn er nog meer mensen die dat zo hebben ervaren!!!
Zeer zeker de moeite waard om eens te zien.
Van mij een 4.0*
planet_of_death
Nou, het is gebasseerd op de gelijknamige game die veel invloed geeft gehad op AC.
Stephanovic
Gewoon redelijke score. Kijkt fijn weg, niet te ingewikkeld voor als je flink vermoeid bent, en aardig tegenspel tussen Arterton en Gyllenhaal. Gewoon aardig, ook leuk om een aantal moves uit de games terug te zien in goed uitgevoerde slow-motionstijl.
jstinissen
jammer had er veel meer van verwacht komt allemaal door disney het is te kiddie!
vrossi
geweldige film, enorm van genoten wat een pracht film ongeloofelijk mooi, onvoorstelbaar gewoon. dit is een must have film 5 super dikke vette sterren. zwaar verdient!!!
Idd ik had ook een moment dat ik dacht dat ik naar assassins creed aan het kijken was.
Thorongil
Een typische blockbuster. Niet echt bijzonder of memorabel, maar alles oogt mooi en je verveelt je geen minuut. De dialoog en plot zijn niet aan de beste kant, maar de hoofdspelers slagen er wel in de film te dragen. Spijtig dat er allicht geen vervolg op komt omwille van de slechte ontvangst in de USA. Vind deze film zeker zo goed als de 1e Pirates Of The Caribbean en beter dan de sequels.
suraj
ben er niet gelukkig of ongelukkig mee met zo een film.. het kijkt wel aardig weg maar ik vond het meer graphics dan verhaal ...
Reqie
Ongelooflijke klote film!
Ik sluit me perfect aan bij de volledige recensie van Startkabels.
Raffael77
Zeer matige film die een super slap verhaal heeft en ook nog eens slecht is uitgewerkt.
Emoties en diepgaang zijn vrijwel niet aanwezig waardoor de film totaal niet boeiend over komt.
Zonde van mijn tijd eigenlijk want meestal zet ik dit soort films direct uit omdat ik toch wel weet dat het niets is.
Acteer werk was prima en dat is wel het enige goede aan de film.
Oja ook Gemma Arterton is heerlijk om naar te kijken.
Saai einde die je al van mijlen ver aan ziet komen.
Gerth
Leuke film, redelijk goed geacteerd. Het verhaal had wel wat volwassener gemogen. Ook was het aardig geweest als de jeugd van Dastan wat verder was uitgediept zodat de band met zijn broers, vader en oom wat duidelijk was geworden en je als kijker daar wat meer in mee wordt genomen. Verder mooie plaatjes en een beelschone Arterton, genoeg voor 3,5 *.
eldorado
Typsiche Walt Disney film.Jake Gyllenhaal doet het niet slecht maar is toch flink wennen om hem in deze rol te zien.Ook met een pruik op mist ie nog de uitstraling van zo'n "dappere strijder".Ik stoor me net als in de films van Pirates of the Caribean aan de make-up.Misschien moet je ze niet op hd kwalitieit kijken want je ziet de lagen make-up zitten.Een film om niet te veel bij na te denken want dan vind je nog veel meer "missers"
erpunited
Vond het een super vette film. Mooi gemaakt. Goed geacteerd. Heb me uitstekend vermaakt en zeker een aanrader
Actarus
Dat dacht ik er ook over!
wyatt earp
Die disneyfilms van tegenwoordig vallen me steeds meer tegen. Ziet er leuk uit allemaal, maar het stelt eigenlijk geen ruk voor. Verhaal kon me totaal niet boeien. Voorspelbaar tot op het bot. Het einde zag ik kilometers van te voren aankomen. Absoluut geen spanning. Het interesseerde me eigenlijk geen zak wat er gebeurde op het scherm. Zat alleen maar zinloos voor me uit te kijken hopende dat de aftiteling snel zou volgen. Het enige leuke om naar te kijken was de beeldschone Gemma Arterton. Voor de rest moeten we deze film maar zo snel mogelijk vergeten.
nakada
En toch nog 2 sterren gekregen
Dan heeft Gemma echt indruk gemaakt.
gillie24
Typisch Disney-avontuur: Blijft allemaal een beetje braaf.
Zeker geen onaardige film, zit alleen geen 'pit' in.
Gemma Arterton is een beeldschone vrouw. Wow!
Mlis
Heerlijke film, een echte Disney in het rijtje. De film is inderdaad wat braaf, maar daar heb ik geen enkel probleem mee.
De film ziet er werkelijk prachtig uit en is daardoor een pareltje.
Je kunt er wel een bepaalde Pirates stijl uit halen (althans dat had ik).
Voor de rest doet het mij veel denken aan Alladin.
Ik als vrouw vond Gemma nog schiterrend om naar te kijken (en nee ik ben niet lesbisch).
Kan mij voorstellen dat mannen daar al om naar de film kijken.....
Voor de rest is de film grappig bij vlagen.
ruud_sengers93
Slechte film! Mooi gemaakt, maar mijn god wat een slecht geacteerde rotzooi is dit, geen gevoel of iets te vinden bij de personages.
Erg jammer dit had er meer van verwacht. Het had iets heel moois kunnen worden, maar het is allemaal slecht uitgewerkt en het einde gaat mij allemaal te ver. Ik heb de film met moeite uit kunnen kijken, maar had hem misschien halverwege beter uit kunnen zetten...
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Best oke.
Heb de games veel gespeeld, maar ging er niet met die gedachte in (begrijp me niet verkeerd, doet zo nu en dan goed aan de game denken, maar als je echt een waardige game-verfilming-topper verwacht kom je bedrogen uit). Meer met de gedachte van een goed kijkbaar blockbustertje te zien, met hoop op iets meer.
Een goed kijkbaar blockbustertje is het wel geworden, iets meer net niet.
Veelal wat humor tussendoor, vaak leuk, doch ook hetgeen wat de film deels de das omdoet.
Jake Gyllenhaal had ik m'n twijfels over, en voelt ook wat twijfelachtig in het begin, maar redt zich uiteindelijk nog. Gemma Arterton daarentegen acteert zo nu en dan wel ondermaats, maar is wel een plaatje!
Special effects en locaties vrij weinig over te klagen.
Voor echt een topper mocht het wat minder luchtig, mochten de kleine lijntjes wat beter en perhaps ook onvoorspelbaarder uitgewerkt worden en mocht het acteerwerk net een tandje beter. Maar het kijkt heerlijk weg, voldoende actie en het ziet er allemaal weer erg lekker uit.
Prima popcorn-filmpje en daarmee een prima 3,5*.
Jiv
Goede film!
Natuurlijk zitten er in deze commerciele bioscoopfilm een aantal standaard elementen. Het verhaal was vaak ook vrij voorspelbaar, maar daar ging ik al vanuit. Toch heeft de film me ontzettend verrast. Alles was mooi gemaakt, het concept is natuurlijk super nice en er werd leuk geacteerd. De kostuums en omgevingen waren echt leip. Het concept maakt het ook mogelijk om hier en daar een onverwachte verhaallijn te creeren. Soundtracks waren leuk en de film is van goede duur. Er zitten wat onwaarschijnlijke en ongeloofwaardige dingen in maar dat wist ik vantevoren wel. Erg nice!
Sowieso 4*
pim-klaver
Typisch Disney-avontuur: Blijft allemaal een beetje braaf.
Zeker geen onaardige film, zit alleen geen 'pit' in.
Gemma Arterton is een beeldschone vrouw. Wow!
helemaal mee eens echt heel oppervlakkig allemaal
Akama
Deze film heeft me echt verbaast en is echt heel mooi gemaakt . ik heb maar een opmerking en dat is all die soldaten horen Perzisch te spreken in plaats van Arabisch want je hoort ze alles in het Arabisch te schreeuwen.

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame