Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
frenny
Film erg leuk om te zien. Niet bijzonder, maar gewoon vermakelijk.
Wordt gezegd dat dit een 'typische' blockbuster is, maar dat hoeft niet altijd verkeerd te zijn.
Vascago
Dat een film qua actie en verhaal ongeloofwaardig is interesseert me niet zo heel veel als het maar vermakelijk is. En dat vond ik deze film zeker. Maar de acteurs moeten wel een beetje goed gecast zijn. Gyllenhaal doet het nog niet eens zo heel onaardig, maar lijkt niet echt op een Perzische prins, qua Midden-Oosten uiterlijk. Gemma Arterton is bloedmooi maar van goed acteren heeft ze nog geen kaas gegeten en ze is met haar (vooral in de scenes dat ze aan het bekvechten gaat met Gyllenhaal) op en top Britse accent niet echt een goede Midden-Oosterse prinses. Kingsley is dramatisch slecht in zijn rol. De man kan waarschijnlijk het best acteren van allemaal, maar verspeelt hiermee wel wat krediet. Die gast van de struisvogelraces was ook best irritant. De rest is redelijk tot goed.
Qua actie zit het zeker wel snor in deze film en wat me zeker ook beviel was dat er eens flink wat doden vallen in een Disneyfilm. Tegenvaller is dan weer het voorspelbare eind, maar ook dat viel te verwachten.
Zeer aardige soundtrack ook en flink wat mooie plaatjes, vooral in de woestijn.
schram101
Die gast van de struisvogelraces was ook best irritant.
Ha, die vond ik juist er uit springen in positieve zin!
elayz
Leuk verhaal maar niet zo sterk, aardig uitgewerkt. heb wel met plezier gekeken.
Emen
Ik vond het een prima avonturenfilm.
Lekker veel actie en niet saai.
Prima film om te kijken op een zondagmiddag.
qwatje
Heerlijke aktie- avonturenfilm. Heb mij er uitstekend mee vermaakt.
Simpel voorspelbaar verhaal, maar lekkere aktie en genoeg humor om het een onderhoudende film te laten zijn. 3,5*
Mornixuur
Na de trailer absoluut geen behoefte om deze te zien. Uiteindelijk toch op dvd en moet toegeven viel absoluut niet tegen. Goed gemaakt onderhoudend vermaak met op momenten toch ook het gevoel wat je in het spel hebt. Van het kaliber The Mummy. Onpretentieus maar goed gemaakt.
geoffrey86
ik vond het een prima film ik heb alle 3 de games uitgespeelt en sommige dingen herken ik er wel in
Bibelonseberg
Grappige film. Leuk om naar te kijken. Hier en daar maakt de prins sprongen -net als in het spel- die bij een normaal mens fataal zou zijn geworden, voor de rest wel grappig, maar heeel voorspellend. Leuk voor tussendoor, maar geen hoogvlieger. Maar wat een mooie vrouw die Gemma Arterton..wow!
_Moonwalker
Wilde de film niet kijken uit respect voor de game serie, waarvan ik een fan ben (heb mijn eerste Prince Of Persia spel gespeeld in begin jaren 90 op een computer, met alleen maar DOS erop. Alles was zwart/wit.). Maar na herhaalde pogingen van mijn broertje, heb ik het eindelijk gedaan.
Moet zeggen dat ik eerst niet zo blij was dat ze Jake Gyllenhaal voor deze rol hebben gecast, maar na het kijken van de film ben ik van gedachten veranderd.
Goed gespeeld, goed verhaal en veel dingen die in de game voorkomen zie je ook terug in de film. Al hadden ze veel meer dingen kunnen overnemen van de games, maar misschien is het toch beter zo, omdat de film een ander media is dan een game.
Heb me twee uur lang lekker vermaakt met actie en een leuk verhaal. Het was meer dan ik verwachtte van de film, dus ik ben dik tevreden.
pethunia
De 'vermaakfactor' voegt nog een half puntje toe, want fijn 'zaterdagavondfilmpje'. Maar overigens hangt het dramatisch losjes aan elkaar van cliché's, matige dialogen en slappe karakters.
planet_of_death
Dat laatste zie ik altijd een beetje door de vingers bij films als deze.
Ik heb het nooit zo op gameverfilmingen en een film in dit genre is vaak ook niet mijn soort film. En ondanks dat ik het ook allemaal niet zo geweldig vind, moet ik eerlijk zeggen dat de film mij nog reuze meeviel. Jake Gyllenhaal zou ik echt nooit voor zo’n rol casten, maar toch doet hij het nog wel redelijk, al mist hij duidelijk het charisma van een echte held. Het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor en de afloop van dit soort films is vaak makkelijk te raden, zo ook hier.
Wat verder opvalt is dat de setting van de film best mooi en goed is, waardoor de film best een aardige sfeer bevat. Het is alleen jammer dat de film te weinig humor en leuke personages bevat. De enige die echt leuk is, is Alfred Molina, waar ik toch een paar keer om heb moeten lachen. Verder zit er nauwelijks leuke humor in de film en dat is toch wel een gemis. Verder zit er een hoop actie in de film, maar nooit wordt het echt goed in beeld gebracht en altijd zit er wel een cut tussendoor, wat de kwaliteit van dat soort scènes helaas niet ten goede komt, al is dat freerunning in een film als deze op zich wel leuk verzonnen.
Maar goed, in de tijd dat de film duurt, vermaakt het wel aardig, al is het nergens bijzonder of memorabel. Het is geen geweldige film, maar ik heb er ook zat gezien die slechter zijn.
k.grubs
Gewoon lekkere film in dit genre, niet in de laatste plaats door 'de prinses'. Toevallig had ik haar de avond ervoor gezien in Clash of the Titans - die heel wat minder is.
Ik zie dit liever dan bijv Indiana Jones.
moviemeterfan
Ik heb heerlijk genoten van deze film. Lekker simpel wegkijken.
Leuke aktie, lekkere humor en veel mooie plaatjes.
Dat er wat hiaten zitten in het verhaal is zeker bij deze film niet storend. Ik lees van mensen dat hij lang duurde, nou wat mij betreft te kort. De film vloog voorbij. Het tempo zat er voortdurend goed in.
vier sterren voor deze heerlijke familie avonturenfilm.
meneeroldhand
Vermakelijke en lekker vlotte film, kijkt lekker weg. Goeie special effects met mooie en sfeervolle omgevingen. Het verhaal is wat vaag en slap, maar is functioneel. Acteurs geef ik een voldoende.
gauke
"Het script blijft een opeenvolging van rammelende dialogen en best aardige actiescènes. Alles wat met het Midden-Oosten te maken heeft wordt schaamteloos op een hoop geveegd. Het is een fantasy-film, maar dit herschrijven van de geschiedenis vol westerse vooroordelen doet het gebied pijnlijk te kort."
Dit zijn enkele regels uit een recensie die ik las. Voldoende weergegeven vind ik.
RSmovie91
Mooi gezegd, al vind ik het nog wel een half puntje meer waard is.
Dit omdat ik het toch nog wel aardig vond wegkijken.
Peter Ho
Iedereen heeft een beetje dezelfde mening. Leuk om een keertje te kijken en dat ga ik ook even doen
Robr6
Een wat brave(tjsa het blijft disney) maar zeker vermakelijke avonturenfilm met mooie effecten
Had deze film al heel wat weken liggen voordat ik hem ging kijken omdat ik elke keer koos om een andere film te kijken omdat ik dacht dat deze tegen zou vallen maar hij heeft me toch aangenaam verrast.
Dit is toch 1 van de betere computergame verfilming,
En wat is Gemma toch een natuurlijke schoonheid..pff
Robr6
weet niet wat ze heeft zitten onder haar boven of onderlip, maar zelf heb ik er geen probleem mee
Dat was ik die aan haar lippen hing
LOTR-lover
Wat een onzin. Prince of Persia is een avonturenfilm, geen documentaire. Het belooft niet realistisch te zijn of zich te houden aan de geschiedenis zoals deze echt is.
Het interesseert het gros van de kijkers helemaal niets of er bepaalde zaken niet kloppen wat betreft het Perzische rijk. Sterker nog: ik denk dat het grootste gedeelte er niet eens wat vanaf weet.
Je kijkt een avonturenfilm om gewoon even lekker 2 uurtjes weg te dromen in een fantasiewereld waar de good guys altijd winnen en er met de meest spektaculaire moves altijd weer ongehavend uit de strijd weten te komen. Ik kijk het in ieder geval niet voor een geschiedenisles.
Anyway: een zeer vermakelijke film dit. Moet zeggen dat ik erg moest wennen aan Jake Gyllenhaal als held (vooral omdat 'ie ook opeens zo'n zware stem op zet... don't know why!) maar uiteindelijk went dat ook wel.
Magru
De film heeft me aangenaam verrast.
Ik houd normaal gesproken niet zo van dit soort films, maar deze vond ik zeker de beste in zijn genre.
Af en toe was het een beetje over de top maarjah,, het is niet voor niets deels een fantasie film .
Die Jake Gyllenhaal makt toch mooie films de laatste tijd.
Threeohthree
Naast Brokeback Mountain en Donnie Darko was het toch eigenlijk wel allemaal zoete popcorn als je het mij vraagt.
Threeohthree
Niet bepaald, maar in die film speelt hij nou ook niet fantastisch. Begrijp me niet verkeerd, ik vind zoete popcorn wel lekker hoor van tijd tot tijd. Maar eerlijk is eerlijk dat serveren ze toch ook niet in een peperduur restaurant...
mickeypoes
Het verhaal is voor mij vergezocht en de cast volstrekt ongeloofwaardig. Die prinses hadden ze net zo goed blonde haren kunnen geven en een belgisch accent.De gevreesde koning en vooral zijn zonen maakten op mij eerder een meelijjwekkende indruk . Voor een jeugdfilm niet slecht, maar dat meer om de beelden en omdat de film onderhoudend is. Door het slechte acteerwerk kwamen de grappen niet tot hun recht. Die struisvogelliefhebber zal een hele pief zijn in het toneelamateurmilieu, maar hier hadden ze toch wel iets beters kunnen neerzetten?
Zeer irritant dat bassie en adriaanboeftype,wat sterk achterblijft op het visuele gebeuren, waar de computers wel een hele belangrijke rol hebben gespeeld op het eind.
Zeriel
Een 100 % meevaller!
Uitstekend entertainment, goed in elkaar gezet. Een stuk beter dan ik van tevoren ervan verwachte.
Gyllenhaal geeft de film glans. Gemma Arterton is ook prima,

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame