• 9.380.654 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 20 september 2001

Plot Moulin Rouge!

"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

avatar van film_kaza

film_kaza

Voor de musical en romantiek liefhebbers zou ik als eerst deze aanraden. Ikzelf vind alleen somige romantiek film goed en musicals als dit vind ik helemaal niks.

Het verhaal is al bekend, niks verassend aan. Alsnog is het best wel een mooi verhaal (ligt eraan hoe je het vertelt).
Wat het gigantische nadeel was aan de film is dat op de meest ongeleegste momenten werd gezongen.
Wanneer een huilmoment had moeten komen of wanneer ik kippenvel had moeten krijgen ging de ene weer zingen...
gevolgd door 1 of 2 andere en dan weer een heel orkest van weet ik hoe lang. Pas daarna ging het verhaal verder en de mooiheid ws volledig verprutst.

De liedjes uit musical films zijn of al bestaande die verwerkt zijn of het zijn liedjes die ik niet waardeer (heb ik tenminste).
Liedjes waar:
- goed word bij gezongen maar steeds op dezelfde stijl
- geen intresante tekst in voor komt
- ik geen melodie uit kan maken. Gewoon wat gezang met wat muziek op de achtergrond pik ik steeds op. En aangezien ik de teksten niet intresant vond heeft het gezang ook niet echt meer zin.
- de boodschap van de tekst meestal bij de eerste zin al duidelijk is. Bijvoorbeeld "I Love You" & "The Show Must Go On" heb ik wel erg vaak gehoord.

De sterfscene was ook voor mij verpest. Heel veel gezang kwam daarvoor, daarvoor reclame, daarvoor veel gebabbel en gezang. Ik had iets van: ik ben moe, als dat wijf niet onmiddelijk doodgaat ga ik in de tv en zorg er zelf voor. Ik wil naar bed. Terwijl het achteraf niet eens zo'n vreselijke rol was waardoor de "wijf-status" en grote afkraking is.

Laat ik het kort zeggen: "Geen slecht verhaal dat op een manier is verwerkt die ik niet kan waarderen."

+0,5 voor het toch nog beetje mooie verhaal
+0,5 voor de acteurs en de moeite die voor de film is gedaan.

1,5 sterren

avatar van D-ark

D-ark

Liefde is als zuurstof. Vaak herhaalt maar de waarheid en de kracht van deze film hebben er alles mee te maken. Liefde voor stijl, liefde voor muziek en vooral liefde voor liefde. Waar veel films over liefde vaak onzettend zoet en slap worden blijft Mouling Rouge staan als een huis. Waarom? De sfeer en de muziek vooral, je wordt helemaal mee gesleurt in wat eerst een soort kermis actatrie lijkt maar langzaam en zeker naar een donker einde lijdt. Muziek ondersteunt als geweldig. Van All You Need Is Love van The Beatles tot een donkere Tom Wait's versie van Roxanne die er inslaagt het origeneel te overtreffen. De film is een en al kisch en je moet er echt van houden, ik denk dat ik mij hart heb verloren aan deze briljante film. Acteurs over acteren vaak maar dat moeten ze wel als je in zo door dendere kermis acaterie zit, maar in het midden verandert de film van geweldig leuk naar een veel sireuse toon. De grote uitspattingen op het toneel worden minder en een aantal krakters krijgen een wijze ondertoon. Baz Luhrman waar zijn vorige film(Romeo + Julliet) soms wat te ver doorschoot in kitsch heeft hij hier de meest perfecte balans ooit gevonden. Kidman en McGegor blazen hun karakters eerst onzettend op maar laten ook gelijk zien dat ze geweldige acteurs zijn. Als er echt maar een punt waar de film meschien een minpuntje is dat de dans scenes soms wat kleurig zijn, waardoor je koppijn krijgt. Maar voor de rest, een van de beste en vermaakelijkste films die ooit heb gezien. Geweldig mooi weergegeven en het verhaal(hoe onbelangerijk het ook is) is geweldig goed te verteren. Huld voor Luhrman.

5,0

avatar van Reinbo

film_kaza schreef:

Tja, dat heb je wel eens in een musical.

Reinbo schreef:

Tja, dat heb je wel eens in een musical.

Maar niet bij deze.

avatar van vigonoah

vigonoah

Fantastische film.

Ik vind de liedjes geweldig, en de boodschap ook.

Ik heb de film al minstens 5 keer gezien, en door de liedjes en de snelle scenes verveelt het nooit.

Een van mijn favoriete films!

5 sterren.

avatar van B100

B100

Absolute topper! Alles aan deze film is fantastisch!

Ontelbare keren gezien, kan m mee praten en zingen..

Als je een k*tdag hebt gehad of wat dan ook, zet deze film op en je voelt je zo weer beter, heerlijk gewoon!

Dit is mijn favoriete film!!!!!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

veron35 schreef:

Maar niet bij deze.

Nou echt wel.... Vooral het einde was hilarisch, toen zij op het podium stond en hij weg wilde lopen, maar ze naar elkaar begonnen te zingen. Ongelofelijk fout!

matthijs_013 schreef:

Ongeloofelijk ontroerend!

avatar van annie_87

annie_87

Geweldige film, de liefde en chemie spat van het scherm af!

"The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return."

Ik ben verliefd geworden op deze film; fantastische outfits, decors en muziek en nicole en ewan zingen fantastisch!

avatar van Laurietje

Laurietje

Katt schreef:

You love it or you hate it!

idd! and I love it!

avatar van &Katrin

&Katrin

Een film die ik echt verschrikkelijk vond. Het zingen op de verkeerde momenten , het langdradige verhaal ..

avatar van The One Ring

The One Ring

&Katrin schreef:

Een film die ik echt verschrikkelijk vond.

Bizar. Ik vond het bijzonder nep (niet per se in negatieve zin) en volgens mij was dat ook de bedoeling

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

maxcomthrilla schreef:

Voor deze film nu een dikke 4* Maar dat kan bij herziening zeker meer worden.

Herzien maar uiteindelijk is een 4* gewoon meer dan genoeg.

De romantische verhaallijn tussen Kidman en Mc Gregor nam teveel tijd in beslag en was niet altijd even romantisch.

maxcomthrilla schreef:

De romantische verhaallijn tussen Kidman en McGregor nam teveel tijd in beslag en was niet altijd even romantisch.

Daar gaat Moulin Rouge! Juist over .. Wat vond je er dan niet romantisch aan de verhaallijnen, als ik mag vragen?

avatar van ChrisX

ChrisX

Ik ben normaal gesproken helemaal niet vatbaar voor dit soort films maar op aanraden van een vriend van me, die hem ook weer had gezien op aanraden van iemand anders (en volgens mij is dat echt de manier waar op heel veel mensen deze film nu ontdekken), maar eens gaan kijken een tijdje terug.

Was al gewaarschuwd voor het hele drukke begin van de film maar my god, wat een fantastische opening. Duizelingwekkend, adembenemend opwindend. En dat was ook precies de bedoeling van Baz Luhrmann. Hij wil ons het gevoel geven dat mensen in DIE tijd kregen als ze de Moulin Rouge betraden. En dat bereik je dus niet als je het met muziek, dans en beelden van die tijd doet. Dit is simpelweg sexy te noemen.

En tja, dat zingen constant, dat moet je liggen maar voor een muziekfreak als mij is het natuurlijk heerlijk om te raden van wie het origineel is. Juist omdat nummers in een ander jasje zijn gestoken moet je toch soms ff nadenken. Hilarisch is de vertolking van de Moulin Rouge directeur van Like A Virgin. En ik krijg nu nog weer kippenvel als ik denk aan de uitvoeringen van zowel Your Song (door Ewan) als One Day I'll Fly Away (door Nicole Kidman).

Zoals zo treffend is gesteld eerder: dit is echt een film die ik opzet als ik een kloteweek heb gehad.

avatar van 606

alleen de muziek is mooi voor de rest vond ik het niet goed en te druk over komen allemaal

606 schreef:

Voor de rest vond ik het niet goed en te druk over komen allemaal

Wat vond je dan niet goed aan Moulin Rouge? En te druk, hoe bedoel je, te druk..?

soom schreef:

Wat vond je niet goed aan Moulin Rouge? En te druk, hoe bedoel je, te druk..?

De film is in het begin wel heel druk, maar ik stoor me er niet aan.

Druk in welk opzicht?

veron35

Alles door elkaar heen. Snel en vluchtig camerawerk en van zangzaam naar snel en weer terug bij bijv. Can Can Can en Spactacular Spactacular. Je ziet op een gegeven moment een stuk of 100 mensen in kleurige pakjes dansen. Ook dat is druk.

avatar van Sanne45

Sanne45

i love this movie.

ik kan er niet genoeg van krijgen en op het eind laat ik altijd een traantje. ik heb deze film echt al 20x gezien. een dikke 5*.

avatar van steventje

steventje

Mooie muziekfilm. Wat ik me afvraag is of dat de acteurs hier zelf in zingen ofdat de zangstemmen gedubt worden door professionele zangers?

Zingt Nicole Kidman echt zo goed?

avatar van xSarah

xSarah

Ongetwijfeld één van de ontroerendste films die ik ooit al heb gezien. Wondermooi verhaal, geweldige acteurs en prachtige muziek. Ik heb van de eerste tot de laatste seconde genoten.

Topfilm!

avatar van A-neet

A-neet

dit is ware kunst!

prachtige film die van het begin tot het einde boeit.

avatar van LotteV

LotteV

Mijn nummer 1, de liedjes,de cast,de kostuums, alles klopt gewoon aan deze film. Kidman en McGregor spelen en zingen geweldig en zijn ook een heel leuk koppel.

Zo’n beetje alle scenes waarin Nicole Kidman vanaf haar middel te zien is, zijn opgenomen terwijl ze in een rolstoel zat. Omdat ze tijdens de dansrepetities 2 ribben en haar knie gekneusd had.

avatar van Larinja

Larinja

Deze film is pure kunst!!! Prachtig gewoon, het hele plaatje pas perfect.

avatar van paradis

paradis

Uitstekende film. De eerste keer dat ik hem zag moest ik wennen aan het genre. Maar ondertussen de film enkele keren gezien en ik vind hem steeds beter worden. Waar ik hem de eerste keer 3* zou geven komt dat nu al op 4* uit.

En met een leuke geluidsinstallatie is het natuurlijk een stuk prettiger 'kijken.'

avatar van kanjertje

kanjertje

Pracht film zeker in zijn genre : mooie decors, uitstekende moderne muziek verweven in de prent en prachtige kledij.

Maar vooral uitstekende acteerprestaties van zowel Ewan McGregor als Nicole Kidman.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Inmiddels ben ik een aantal jaren ouder. Nogmaals gekeken. Wat een prachtwerk! Echt, de inhoud van liefde wordt zo duidelijk afgeschilderd in deze musical/film. Het is echt een film met als onderwerp liefde. Zoals de schrijver ook aangeeft op zijn typemachine.. Dr zitten ook echt van die prachtige statements in. En de muziek is goed. En de altijd mooie Kidman en de schattige McGregor (om te smelten) passen er helemaal in.

Verhoog mn stem van 3 naar 4.5!

avatar van fisszle

fisszle

Absoluut niet een film waar ik normaal naar zou kunnen kijken, heb normaliter echt een hekel aan films die om de 2 minuten in liedjes uitlopen.

Maar met andere ogen deze film bekijken, het is fantastisch dat deze film niet goed afloopt en de wijze van schrijven en terugbeleven van gebeurtenissen is echt goed (naar mijn mening)

En natuurlijk weet ook ik dat bij een musicalfilm de liedjes gewoon horen, en daarom denk ik ook dat als ik niet alleen naar persoonlijke voorkeur kijk maar gewoon hoe de film is gemaakt en gespeeld.... een echte musicalfilm...en een echte goeie!