• 9.378.933 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 20 september 2001

Plot Moulin Rouge!

"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

avatar van Julie

Julie

Ik vond deze film zeer goed.

De liedjes zijn origineel, het decor is prachtig en de acteur zijn goed gekozen vind ik.

Sommigen vinden deze film ongelooflijk saai heb ik gehoord. Ergens begrijp ik hen niet maar tjah, iedereen z'n eigen mening

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Teskuh17 schreef:

De meeste mensen maken de fout deze film af te zetten na een aantal minuten, omdat het gewoonweg (te) druk is. Het ziet er totaal chaotisch uit, maar wanneer Ewan McGregor meesterlijk 'Your Song' zingt, slaat de film om van drukte naar rust, passie, sadness en veranderd de film gewoon van een drukke inleiding naar een prachtig liefdesverhaal met zo'n onvoorstelbare mooie liedjes. Deze film is gewoon een juweeltje en hij blijft mooi, hoe vaak je hem ook kijkt. De muziek op een CDtje is ook erg verukkelijk, vooral als je lekker zin hebt om te fantaseren over de liefde. Toppertje en die 4,5 gaat omhoog naar 5*, want ik kan echt niets slechts verder bedenken. Alles is perfect aan de film, zelfs het drukke is goed, omdat het denk ik goed weergeeft hoe het er aan toe gaat in de Moulin Rouge. HEERLIJKE FILM!

Hier ga ik volledig mee akkoord.Normaal ben ik niet zo voor dit genre.Maar dit is een grote uitzondering.Zeer mooi verhaal met talloze goeie liedjes

avatar van hermelienarwen

hermelienarwen

mooi verhaal,leuke kostuums en decor,zeer origineel om die liedjes in een "nieuw jasje" te steken

echt de moeite waard om hem te bekijken leuke dvd!

avatar van Hannesch

Hannesch

Echt zoo'n romantische film!! En de muziek is echt prachtig!

Ik ben fan!

Yeah!

X de grootste Moulin Rouge movie lover

avatar van FloriZ-1988

FloriZ-1988

Moulin Rouge is een afgezaagd liefdesverhaal over een onmogelijke liefde. Na Romeo & Juliet, Aida, Pocahontas en al die andere onmogelijke liefdesverhalen willen sommigen ook wel weer wat anders. Maar ik niet! Ik ben verliefd geworden op Moulin Rouge. Geweldige liedjes en goed geacteerd. De 5* zijn binnen voor deze topper!

Ik vond dit echt een hele goeie film!Het eerste kwartier raast hij als een wervelstorm om je heen. Veel mensen hebben dan de neiging om het uit te zetten, maar daar moet je gewoon ff doorheen. Daarna woordt het weer rustig en kun je echt genieten van de film. Ook de liedjes zijn goed gekozen, er zit voor iedereen wel wat bij. En natuurlijk de acteurs (vooral Nicole Kidman en Jim Broadbent vond ik erg goed). Allen jammer dat je aan het begin al zoveel weet. Toch nog een *5 (afgerond)

Prachtige film!!! Heb hem dit jaar al zeker 3 keer gezien!! De muziek is echt prachtig!! Ik krijg er iedere keer de kriebels van!! Hoewel je al van het begin weet dat Satine zal sterven,is het een echte schok als ze op het einde sterft!! De keren dat ik hem zag,huilde ik echt met schokken!! PRACHTIGE FILM!!!!!

avatar van lieloo

lieloo

haha ik sluit me aan bij horrormeisju haha die dan moet huilen ...gossie...grappige zo met je nick hhihi. Alleen heb ik niet gehuild. Wel de film in huis gehaald. Fantastissche film. Deze kan ik steeds weer kijken. Heb ook de cd in huis gehaald en dan maar genieten. (oja dat anderen hem niet leuk vinden, dat begrijp ik volkomen want je moet er wel van houden, is niet echt standaard.)

avatar van donnie darko

donnie darko

wat een laag gemiddelde voor zo'n geweldige film. Heb hem ondertussen terug op plaats 2 in mijn top 10 gezet en sin city naar plaats 3 verplaatst. Maar vind dit toch echt wel een schande. 3.59 is veel te laag, moest zeker 4.0 zijn als het aan mij lag

avatar van frodette

frodette

Een prachtige film de muziek is heel mooi Het verhaal is ook heel mooi

avatar van archer

archer

donnie darko schreef:

volledig mee eens, donnie

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Redelijke goede musical met een paar leuke liedjes.

Chicago vond ik wel een stuk beter, zowel geacteerd als de nummers.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Fredo Corleone schreef:

Redelijke goede musical met een paar leuke liedjes.

Chicago vond ik wel een stuk beter, zowel geacteerd als de nummers.

Ben ik 't mee oneens... Chicago vond ik niet zo indrukwekkend..

Cell block tango gaf wel leuke sfeer

Starry Night

Film waarvan je aanvankelijk denkt: "Waar gaat dit héén...!?" Om uiteindelijk te concluderen dat je volkomen ingepakt bent, zonder nou echt te begrijpen waarom precies. Althans, zo verging het mij.

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Wat een k*tfilm. Ik herhaal: wat een k*tfilm. Way too fast. Way too much. Al dat kattegejank. Nee. Zonde van je tijd.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Kattengejank??

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Ja, kattegejank. Vind je van niet dan? Ik werd er niet bepaald vrolijk van. Ging er zelf bijna van huilen.En niet van geluk...

Starry Night

Kende je wel de originelen...? Ik bedoel, begreep je dat het covers waren en dat dat erg komisch overkwam?

Naomi Watts

Wat een film. Een tragische lovestory die de nodige emotie opwekt (I cried like a baby ), heel wat mooie songs die perfect ingezongen zijn door McGregor en Kidman (waaronder "Your Song" (met Alessandro Safina), Tango de Roxanne (McGregor, Feliciano en koman) en het prachtige duet tussen Kidman en McGregor "Come What May"), daarbij komt nog de song van Christina genaamd Lady Marmalade (het was een kwartet maar die hoor je niet door de krachtige stem van La Aguilera) wat voor mij dus ook als pluspunt meetelt, geweldig acteerwerk van de cast en vooral met veel bezieling geacteert door Kidman en McGregor, de mooie settings, de prachtige kostuums, een magnifiek einde en natuurlijk weer die typische Luhrmann 'feel'.

Een prachtige film die gewoon niets minder verdient dan 5* en zonder twijfel top 5 (no 3 om precies te zijn) materiaal. Zo zie je maar, zo zie je weinig goeds en dan zie je opeens in twee dagen twee sublieme films. Wat een jaar dat 2001 trouwens.

avatar van donnie darko

donnie darko

ik had ergens gelezen dat je hem had gekocht, dus was al aan het wachten op je reactie, naomi, ben heel blij dat je hem goed vond, want ik vind dat dit gemiddelde echt extreem laag is, en mensen zoals jij helpen het omhoog.

Naomi Watts

Sorry dat het zo lang duurde.

Ongelofelijk dat ik deze film zo lang ontweken heb maar erg blij dat ik dit meesterwerk eindelijk gezien heb. Het constant zingen van songs schrikte mij af en het horen dat hier geen verhaal in zat (welke idioot heeft dat de wereld in geholpen?!) maar is in Moulin Rouge een groot pluspunt. Geweldige film die naar mijn verwachting niet van die nummer 3 plek te krijgen zal zijn, net als de nummers 1 en 2. Ik ben helemaal weg van Moulin Rouge. Ook deze film wist mij als geen ander te ontroeren (ik huilde als een baby), alleen de kracht die mijn top 4 heeft.

Originele interpretatie van klassieke songs zoals Roxanne, leuke ingezongen nummers van de cast, vooral "Your Song" en "Come What May" die twee krijgen zelfs de stempel prachtig. Ik was ook erg onder de indruk van McGregor's stem. Last but Not Least, Lady Marmalade met Christina, wat een prachtige krachtige stem blijft Chrissie toch hebben!

De score is inderdaad belachelijk laag voor zo'n meesterwerk.

avatar van FisherKing

FisherKing

Naomi Watts schreef:

Het constant zingen van songs schrikte mij af en het horen dat hier geen verhaal in zat (welke idioot heeft dat de wereld in geholpen?!).

Ik. En de score is belachelijk hoog hier. 3.6 voor een zwijmelding + zingen Ga liever the Sound of Music kijken....

Naomi Watts

Ik had het kunnen weten John. Dan neem ik wel dat idioot terug.

avatar van soom

soom

Ik vind dit een van de mooiste musical-films.

Het verhaal pakt je echt op den duur, vooral het einde is supermooi uitgewerkt, toen had ik wel een brok in mijn keel.

avatar van aegron

aegron

Is dit niet een vreselijke spoiler soom?

Naomi Watts

Een hele grote spoiler, ook al kom je er wel gelijk achter in de eerste minuten.

FisherKing schreef:

En wat is er precies mis met 'The Sound of Music'? Beetje stoer, hoor . En of je nu van dit genre houdt of niet, er zit hoe dan ook een verhaal in. Misschien een sentimenteel verhaal, maar da's ook een verhaal.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ze gaan irritant zingen, en dat kan niet in een film, vind ik. Maar da's echt mijn probleem hoor