• 9.378.558 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 20 september 2001

Plot Moulin Rouge!

"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

avatar van romain

romain

Dit is echt een feest om naar te kijken . De aanloop is een beetje vervreemdend voor een niet getrainde filmkijker maar eens in het verhaal wordt je volledig gepakt door beeld en geluid. Kidman en McGregor bezorgen je kippevel met songs van o.a. U2 en Elton John( Your song is schitterend herwerkt). Geef die Oscars van Chicago maar aan Luhrman en co!!!

egt super film om lkkr bij weg te zwijmelen.. de stem van ewan zo lkkr geluidje...

zo zie je maar dat liefde alles overwint

avatar van snoezelke

snoezelke

1 van mijn favofilms.

een absoluut meesterwerk.

ik ben geen musicalfan maar dit was een hemelse film.

de eerste 15 minuten zijn hectisch wervelend,daarna neemt baz luhrman een klein beetje gas terug om een (dun) verhaal te vertellen.

hoewel erg simpel is de uitwerking van het verhaal pure romantiek.

mcgregor en kiddman horen gewoon bij elkaar.

niet alleen actreren ze(samen met de rest van de cast) de pannen van het dak.

ze zingen nog eens erg goed.

de nummerkeuze(bekende popsongs) is geniaal,plus de choreografie en de visuele pracht maken dit een onmiskenbaar meesterwerk.

5 sterren.

avatar van Rujar

Rujar

Ik heb deze film denk al een stuk of 10 keer gezien en deze film blijft echt keer op keer weer leuk om naar te kijken. Absoluut 5 sterren en een zeer verdiend plaatsje in mijn top 10.

De chemie tussen Kidman en Mcgregor is ongekend.

speedy23

Toch niet vergeten te stemmen?

avatar van jassonn

jassonn

Waar hebben julie het over?

speedy23

Voor mijn bericht stond er één van Eerdekens waarin hij Moulin Rouge de hemel inprees, maar ik kon nergens zijn stem terugvinden. Blijkbaar heeft hij het bericht weggehaald.

avatar van hypochonder

hypochonder

Wat een wanstaltig gedrocht. Ik snap wel dat ze de decadentie en kitsch van de Moulin Rouge wilden weergeven, maar met al die felle kleuren en debiele liedjes maken ze het gewoon onmogelijk om de film aangenaam te vinden.

De vorm was dus chaotisch en smakeloos, het verhaal vervelend, de romantiek onbestaande, de humor plat en irritant.

Waarop valt er dan godsnaam sterren te geven, om het feit dat ze twee karaktervolle acteurs hebben weten te strikken? Vergeet het maar, nog teveel eer.

0.5*, bah.

avatar van FisherKing

FisherKing

Eens, ik zie dat ik hem nog op 1 heb staan ook. 0.5 past beter.

avatar van eerdekes

eerdekes

speedy23 schreef:

Omdat ik dat bericht mede nooit heb geschreven. Toch sorry

speedy23

Sorry hoor, ik dacht dat jij het was. Het zal iemand geweest zijn waarvan de naam er op leek. Onthouden is ook niet mijn sterkste kant.

avatar van pjotr

pjotr

Eh nou, ik heb het 'spookbericht' van eerdekes ook gezien...

avatar van eerdekes

eerdekes

Ik denk dat ik me gewoon heb vergeten uit te loggen op 'n andere pc ofzo.

speedy23

En zo laten ze een mens geloven dat hij gek wordt...

avatar van Film Pegasus

Je hebt films die je goed vindt, films die wel meevallen, films waarbij je in slaap valt en films die je na een tijdje gewoon afzet. Dit is zo'n film. Heb hem ooit gezien bij een filmmaraton van onze jeugdbeweging en het enige dat meeviel was de soundtrack. Stom verhaal en blijkbaar gemaakt door een ADHD-patiënt!

avatar van starbright boy

Tegenvaller. Ik vond Luhrmans Romeo & Juliet een mooie postmoderne film die prachtig een evenwicht vond tussen klassiek en modern, kunst en kitsch, echt en artificieel, groots en intiem. Altijd vrij hoge verwachtingen hier van gehad. Maar ondanks dat komt het bij sommige films er pas laat van dat je ze ziet. Om onverklaarbare redenen.

Helaas slaat deze film nogal door naar kitsch, artificieel en groots. Dat levert soms adembenemende plaatjes op met indrukwekkende cameravoering, geweldige decors, grootse outfits en originele interpretaties van bekende liedjes. Maar ook op momenten ergerlijke kleffe kitsch, lelijke nep en brute verkrachtingen van bekende liedjes. En dan sneeuwt het liefdesverhaaltje zo ver onder een dikke vettige suikerlaag dat het me volledig koud laat.

Ik werd ruim twee uur (wat ik ook een half uur te lang vond) heen en weer geslagen tussen bewondering en ergernis. Ik had dolgraag van deze film gehouden, maar het lukte me absoluut niet. Voor de mooie momenten en verrassingen heb ik nog wel 2.5* over, maar dat zit anderhalve ster onder mijn verwachting.

avatar van Zaniz

Zaniz

Had deze film al veel eerder willen bekijken en nu is het er dan toch van gekomen. Wauw! Geweldige film. Vloog letterlijk en figuurlijk voorbij, knap gemaakt. Verhaaltje zelf is natuurlijk niet zo bijzonder, maar de manier waarop de film het verhaal vertelt wel. Heb een boel bekende songs voorbij horen komen, ook op momenten en in een vorm die je niet direct verwacht. Heb met open mond gekeken. Ben zelfs direct begonnen aan de tweede disc., iets dat ik niet zo snel doe bij een dvd. Ik ben echt onder de indruk. Heb direct de andere twee delen uit de trilogy besteld! Voor mij 4,5* (5 - 0,5 vanwege het verhaal).

avatar van ricky2612

ricky2612

Geweldige Film. Moest de film in de les kijken, en had er egt geen trek in..heb t nie op zulke films!!Maar toen hij begon, heb ik egt zonder ook maar iets te bewegen zitten kijken..helaas kregen wij maar het 1e uur te zien, dus gelijk naar de videotheek gerend.

Ik vind het egt een geweldige film..het is soms wat chaotisch maar ik persoonlijk heb me daar geen moment aan geergerd, en de muziek is zoo ongeloofelijk mooi. Zoals eerder vermeld, ik heb vele versies van Your Song gehoord, maar die van Ewan is egt de aller aller aller mooiste. Het einde is natuurlijk voorspelbaar, maar toch word het zo gebracht dat het toch wat met je doet (iig met mij!!)

Heb de film nu al zo'n 7 x gezien ofzow..en nog steeds is ie geweldig..!!

4,5 *

amazingmoi

prachtige film!

avatar van Miss

Miss

Goed film!!! een must see!!!!!

avatar van Lotteke

Lotteke

Een Topper!!!

Baz Luhrman weet er wederom een waar spektakel van te maken!!!

avatar van madelon25

madelon25

Eerste keer gehuurd en afgezet na 10 minuten. Later toch maar eens weer proberen en ik weet niet wat er de eerste keer fout ging maar wat een geniale film is dit. Werkelijk een kunstwerk.

avatar van Flipman

Flipman

Een 4, voorlopig. Geweldige film, mooie dansen en het had een mooie sfeer. Alleen jammer dat je aan het begin al zoveel weet!

avatar van E V

E V

Snelle, romantische film vol emotie. Leuke liedjes en de personages zijn in veel gevallen echte typetjes.

avatar van ricky2612

ricky2612

Flipman schreef:

jaah ik vraag mezelf dat soms ook weleens af..?? zou het beter zijn als je niet wist dat satine dood zou gaan of is dat juist wel goed gedaan!!(kweet niet egt of de spoiler een spoiler is, maja voor de zekerheid dan maar)

Maar ondanks dat ik het wist vond ik het nog wel een mooi einde, maar dat is gewoon door het goede acteerwerk..!!

avatar van sweetgirl

sweetgirl

hele mooie film. ik heb hem echt al heel vaak gezien maar hij blijft mooi.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

In the name of love!!!!!!!!

Mooie film, vooral die tango Roxanne-scene vond ik prachtig.

avatar van zip

zip

nu pas de extra's gezien en daar mag iedereen een algemeen besluit uit trekken. Baz Luhrmann is een briljante fantast. Wat een montage, verdorie verdorie, wat een montage...

avatar van Teskuh17

Teskuh17

De meeste mensen maken de fout deze film af te zetten na een aantal minuten, omdat het gewoonweg (te) druk is. Het ziet er totaal chaotisch uit, maar wanneer Ewan McGregor meesterlijk 'Your Song' zingt, slaat de film om van drukte naar rust, passie, sadness en veranderd de film gewoon van een drukke inleiding naar een prachtig liefdesverhaal met zo'n onvoorstelbare mooie liedjes. Deze film is gewoon een juweeltje en hij blijft mooi, hoe vaak je hem ook kijkt. De muziek op een CDtje is ook erg verukkelijk, vooral als je lekker zin hebt om te fantaseren over de liefde. Toppertje en die 4,5 gaat omhoog naar 5*, want ik kan echt niets slechts verder bedenken. Alles is perfect aan de film, zelfs het drukke is goed, omdat het denk ik goed weergeeft hoe het er aan toe gaat in de Moulin Rouge. HEERLIJKE FILM!