Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Buddy Van Horn
Met onder meer: Clint Eastwood, Bernadette Peters en Timothy Carhart
Plot Pink Cadillac
"It takes a real man to bring in a lady in a pink Cadillac."
Premiejager Tommy Nowak is van alle markten thuis als het erop aankomt zijn doel te bereiken. Hij ontpopt zich van geroutineerde deejay of rodeoclown, tot casinocroupier met als doel zijn prooi op het gepaste moment en liefst onverwachts in de boeien te slaan. De zaak "Lou Ann McGuinn" is dan ook een echte uitdaging voor Tommy. Lou Ann is er niet alleen vandoor met de roze Cadillac die ze van haar echtgenoot heeft "geleend", ze heeft ook hun acht maanden oude baby bij zich en een pak valse dollars die in de auto verstopt zaten en die aan een bende blanke extremisten toebehoort. Het begin van een dolle achtervolging.
Tommy Nowak
Billy Dunston
Darrell
FisherKing
Weet ik Wouter
Ik bedoelde waar hij in acteert.
sydney
Wat is de slechtste dan?
twintone01
Best aardig wegkijkende komedie met een prima 'eind-jaren-80' sfeertje. Hoewel het verhaal in grote lijnen is gejat van het veel betere "Midnight Run" uit 1988 met Robert de Niro en de film soms wat te serieus wil zijn, zitten er best geinige scenes in en moet ik concluderen dat Pink Cadillac niet zo slecht is als het "commentaar" dat hierboven gegeven is moet doen geloven.
2-en-een-halve-ster.
wesbrina
Ben het met de vorige spreker eens .
Het is geen topper , maar kijkt toch aardig weg dacht ik zo .
Zeker voor de Eastwood fans.
HammerHead
Zeer matige film, plot is matig, Eastwood is matig, de schurken zijn matig, het einde is matig...
Wel een cameo van Jim Carrey gespot, ook leuk....
tommykonijn
Ik heb deze Film wel gezien maar ik zag Jim Carrey ook niet en daarom wil ik de Film nog wel eens herzien.
Clint Eastwood had ook hier weer een Rol om iets moois van te maken maar ik vind het Jammer genoeg toch niet echt een super Goede Film om te zien, Jammer vind ik dat natuurlijk maar ja .... ondanks dat toch nog wel aardig soms.
l.ingomair
kijk op imdb.com, staat toch echt dit over de rol van jim carrey
Jim Carrey ... Lounge Entertainer (as James Carrey)
moviemike
Hij komt er één seconde in als infantiele Elvis-imitator, maakt zich hier eigenlijk compleet belachelijk!
Thomas3
Het jaar erop mocht hij iets langer meedoen in een Eastwood (dirty harry) film dacht ik, maar dit terzijde.
Deze film is een middelmatige film, nie slecht, zeker niet!
Het is beetje in sfeertje van die "apenfilms".
Beertje45
Echt de zwakste uit Clint's ouvre, alhoewel ik nog nooit die films met die orang heb gezien. Deze was echter al hopeloos slecht, zeker met Peters die me zodanig op de zenuwen werkt. Wat een flutactrice!
Matige film waarin een premiejager jacht maakt op een voortvluchtige vrouw in een roze Cadillac. Een wat onevenwichtige mix tussen comedy en actie. Zeker wel een aantal vermakelijke scenes, maar de film had wel wat korter gemogen. Na The Dead Pool is Jim Carrey hier opnieuw te zien in een cameo.
tommykonijn
Ik meen dat ik 'm al wel eens eerder gezien had. Ik herinnerde me er echter helemaal niets meer van. In de tijd dat ik naar alle Jim Carrey films op zoek was kon ik hem nergens vinden. Nu, reeds enkele jaren na die 'missie', kwam ik de film alsnog tegen.
Hoge verwachtingen had ik niet. Ik hield er rekening mee dat we met een Eastwood komedie te maken hebben en die schijnen niet zo'n beste reputatie te hebben (al heb ik zelf nog geen van de 'apen films' gezien). Clint vind ik een sterk regisseur en acteur. Hier vond ik hem eerlijk gezegd wat onwennig soms. Je ziet dat hij zo nu en dan probeert grappig te zijn, maar dat werkt slechts bij vlagen. Het enige dat daadwerkelijk meermaals op de lachspieren werkte, was hoe fout deze film eigenlijk is. De 80's sfeer wordt 120 minuten lang uitgeademd en daar heb ik eerlijk gezegd een zwak voor. Het zijn vaak gezellige films. Hetzelfde geldt overigens voor de muziek uit die tijd. De soundtrack kon mij dus wat dat betreft ook wel bekoren.
Uiteraard valt er het nodige aan te merken. Bernadette Peters is matig. De schurken zijn lachwekkend slecht en ongeloofwaardig. Eastwood zelf hebben we op zijn zachtst gezegd ook wel eens beter gezien. Het speelduur is net iets te lang. Het verhaal heeft weinig om het lijf. Maar.. aan dit alles heb ik me niet heel erg gestoord. De popcornfactor is namelijk best hoog. Het kijkt zonder meer lekker weg.
Voor Jim Carrey hoef je het niet te doen. Zijn cameo is enkel leuk omdat hij zo'n grote invloed op mijn filmliefde heeft gehad (beter gezegd: ik was groot fan van hem). Voor zowel een betere Clint Eastwood als een betere Carrey als een beter werkje van regisseur Buddy van Horn stem je beter af op The Dead Pool. Pink Cadillac vind ik persoonlijk verder geen slechte film, maar ik snap wel waarom hij zo beschouwd wordt. Inhoudelijk stelt het allemaal niet veel voor, maar qua sfeer en vermaak bood het precies waar ik behoefte aan had.
klara
- 20367 stemmen
Vrij simplistische maar wel aangenaam wegkijkende Eastwood film. Oke, hij heeft er betere
gemaakt, en zijn zijn westerns de beste. In die twee komische films van hem met die orang oetan,
gaat hij de mist in. Eastwood onwaardig. Deze kan er best wel mee door.
blurp194
Any way the wind blows
En wellicht is alles daar ook wel mee gezegd. Ergens in de tussentijd, tussen het schrabbelen om een rolletje, en de absolute sterrenstatus - al kan je ook wel vinden dat deze film daar twintig jaar te laat voor komt. Of misschien is het simpelweg zo dat ook iemand als Clint een foutje maken kan. Is het een slechte film, euhh, nee zeker niet. Zonder meer een goed deel in Clint's cyclus over de VS, al is dat toch op zeker onbedoeld. Maar toch, zouden we ook maar iets begrijpen van dat malle land zonder de antihelden die Clint over de jaren heen neergezet heeft, en vooral ook in de wat minder hoogvliegende films zoals deze. Er is zoveel meer te vertellen over de VS dan alleen Dirty Harry, daar gaat deze film wat mij betreft over, en Clint verdient alle eer dat hij daar zijn ogen voor open heeft - nog steeds, volgens mij.
Niettemin is dit niet echt een van zijn betere films - sterker nog, er is echt wel wat voor te zeggen om dit een van zijn slechtste te vinden. Buiten de scenes waarin hij zijn gouden colbertje draagt is er eigenlijk maar weinig aan, Bernadette Peters is veruit onvoldoende als blikvanger dan wel love interest, de bad guys krijgen te weinig kans om hun ding te doen, en Jim Carrey is ergerlijk in plaats van grappig. En wellicht het ergste nog, de roze Cadillac is wat aan de bleke kant, het komt er gewoon echt niet uit. Maar ja, als je Eastwood bent, dan is onvoldoende nog steeds meer dan gemiddeld.

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Pale Rider
Western / Drama, 1985

Bird
Drama / Biografie, 1988
premie jagerpool billiardscadillac reno, nevadabilliard hall counterfeit moneywhite supremacists