• 9.375.377 stemmen

Alternatieve titel: The Heist

Geregisseerd door: Peter Hewitt

Met onder meer: Morgan Freeman, Christopher Walken en William H. Macy

Plot The Maiden Heist

"They're not bad guys, just bad thieves."

Drie museumbewaarders smeden een plan om hun favoriete kunstwerken, die worden overgeplaatst naar een museum in Denemarken, te stelen. De drie mannen zijn na de vele dienstjaren zo gehecht geraakt aan de kunstwerken dat ze niet meer zonder kunnen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

Hehe. Geinig plot.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Geinige cast.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Geinig plaatje.

Tip: het is niet somber.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

lijkt wel op nicht of the museam.

avatar van Sander14

Sander14

Geinige acteur die Morgan.

avatar van l.ingomair

l.ingomair

film net gezien, prachtig, duurt overigens 90 minuten

avatar van ralfsjam

ralfsjam

een goedkope flauwe hollywood productie die zeer voorspelbaar was en niet echt orrigineel ofzo. maar waarom vond ik het dan toch best grappig? nou...... door de 3 perfect gecaste koppen. deze koppen kunnen de meest stompzinnige grappen nog vermakelijk maken. met Walker als in mijn ogen de leukste, en Freeman en Macy als perfecte aanvulling.

deze drie laten stront nog lekker smaken .....

met andere woorden, simpele film met een leuke cast.

leuk tussendoortje

een 3 voor de drie

avatar van mrwhite

mrwhite

leuke film, idd een dun verhaaltje maar toch met dit trio is dat allemaal niet zo belangrijk.

wiiliam h. macy was zoals altijd om je krom me te leggen.

voor mij een dikke 3*

maar het is wel christopher walken die de hooftrol speelt niet morgan freeman zoals aangegeven op de poster en de inleiding van de film.

avatar van De Knip

De Knip

Hoe Walken af en toe acteerde door in de camera te kijken...het deed mij weer denken aan de muziekvideo van Fatboy Slim

Aardig tussendoortje die met name gedragen wordt door de uitstekende cast. William H. Macey speelde ook heerlijk dom.

Doordat de dialogen niet altijd even top waren, blijft deze film een middelmaatje. doch vermakelijk:

***

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Walken erg goed idd

Die zenuwachtige handbewegingen doen alsof hij weet wat hij doet haha

Heb gelachen

avatar van MisterRoboto

MisterRoboto

Er kan natuurlijk weinig fout gaan met deze cast. Eigenlijk doen ze alles op de automatisch piloot maar desalnietemin kijkt de film lekker weg.

Verwacht er niet al te veel van en je hebt een leuk filmavondje...

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

lars-pixar schreef:

lijkt wel op nicht of the museam.

Klinkt wat 'gay' moet ik zeggen..

avatar van SubzeroX

SubzeroX

zeker de moeite waard met deze acteurs, daarmee word de voorkeur voor misdaad/komedie steeds groter voor mij

niet heel bijzonder verhaal omdat er veel vergelijkbare films zijn met zo'n soort gelijk verhaal maar dat maakt de pret niet minder om hier naar te kijken.

hij was best komisch

avatar van eppy

eppy

lekker film die geen moment verveeld, ijzersterke cast gewoon toppie!!!

avatar van thekeizer

thekeizer

Heb zojuist de film bekeken en moet eerlijk zeggen dat hij me niet echt boeide zaten een paar leuke stukken in maar daar heb je het ook mee gehad van mij krijgt ie 2 sterren

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Kan niet lang meer duren of Walken lijkt compleet op Buster Keaton.

Macy eindelijk niet tenenkrommend, beetje grappig zelfs.

Freeman OK.

Aardig geveven wel, die liefde voor een bepaald kunststuk.

Maar verder geen bizondere film.

avatar van Justinw

Justinw

Leuke cast, leuk verhaaltje leuk sfeertje niet meer en niet minder

* * *

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Begin was saai einde maakt alles weer goed

avatar van FullMoon

FullMoon

Als grote bewonderaar van de drie acteurs vond ik het acteer werk prima in orde. Hier en daar een grappig moment, maar het verhaal is ontzettend simpel en nog nooit zo voorspelbaar als in deze film.

avatar van DaBoef

DaBoef

Leuke film maar niet veel meer dan dat. Geinige momenten, af en toe wat makkelijk en persoonlijk had ik meer van deze cast verwacht. Freeman en Walken had ik zo nog niet eerder gezien.

Leuk voor een keer maar ik zou de film niet nog een keer uit de kast trekken. 2,5.

avatar van skipy05

skipy05

goede film. Het zijn 3 acteurs die goed kunnen acteren waardoor de film van zijn eigen al goed is. Het verhaal vond ik ook wel goed, het is wel redelijk eenvoudig. Ik had de film net zo goed verwacht. Er zaten een paar stukken in waar ik goed heb mee moeten lachen.

avatar van gjnt

gjnt

Aardige film met top cast. Vooral Christopher Walken speelt goed. Nadeel van de film is dat er geen tempo in zit. Het is allemaal wat langdradig, wat eigenlijk ook niet anders kan met deze drie oudere heren. Zeker voor een komedie had er wel wat meer tempo in mogen zitten. Leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van pietpuk

pietpuk

Drie toppers op ded automatische piloot in gezapige film

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

bejaarden humor, maar zekers de moeite waard

vooral Macy (carseller in Fargo) was weer op zijn best

inderdaad geen aktiefilm

avatar van RickZ

RickZ

Misdaadkomedie met topacteurs en leuk voorspelbaar verhaal. Voldoende.

avatar van pikvlieg

pikvlieg

In theorie een goede film, jammer alleen dat het verhaal zo zwak staat. Geen plotwendingen, behalve een "foutje" op het eind. Acteurswerk van o.a. Walken kan mij vaak boeien, nu echter in het geheel niet. Freeman moet zich helemaal niet met dit soort slappe scripts bezighouden.

Macy daarintegen blijft een geniale afwijking hebben, waardoor de film enigsinds kracht behoud.

Ik geef hem 2 sterren

avatar van Justinw

Justinw

@ Pikvlieg, jammer dat er idd moet echt een plot is als de film een halfuur langer duurde met een plot, was het een beter resultaat geworden.

avatar van flyer

flyer

Langzaam en langzaam en nog eens langzaam. Kan niet anders zeggen. Jammer dat Morgan Freeman aan dit soort pulp gaat meedoen

avatar van Nasty

Nasty

Middelmatige film , gedragen door een geweldige cast .

Mij stelde de film teleur of misschien lagen mijn verwachtingen wel te hoog .

Hij liep wat langzaam en echt iets nieuws of spannends had de film ook helaas niet .

Echt jammer dat deze top acteurs voor deze film gekozen hebben .

Ga deze beslist geen tweede keer kijken !

2 *

avatar van the new guy

the new guy

Slappe film. Weinig geslaagde grappen en een belachelijke rol van Freeman. Daar kan hij weinig aan doen, verkeerde casting lijkt mij de oorzaak.