Driven to Kill (2009)
Actie
98 minuten
geregisseerd door Jeff King
met Steven Seagal, Zak Santiago en Inna Korobkina
Een voormalig Russische gangster genaamd Ruslan Drachev (Steven Seagal), momenteel een schrijver van misdaadboeken, keert terug naar huis. Hij komt er achter dat zijn dochter wil trouwen met zijn aartsvijand. Ook komen er dingen uit zijn verleden terug, zoals bedreigingen tegen zijn gezin. Uit op gerechtigheid, keert Ruslan terug naar zijn oude leven, maar dit keer om wraak te nemen.
Trailer
Ongelofelijk, deze films moeten ze gewoon gaan boycotten in de States (en rest van de wereld) Laat Seagal a.u.b gewoon zich bezig houden met politie zijn en stoppen met films maken. Zijn collega's zouden hem moeten arresteren voor het martelen van bioscoop bezoekers. Een martel gang is het om naar zijn films te kijken.
Wat een hersenloze onzin toch weer, dat moeten ze boycotten.
Bekende acteur Steven Seagel speelt wel goed...
Prima acteerwerk...
Goed verhaal...
Zeker aanrader voor Steven Seagel fan...
Ook in deze film rekent Steven Seagal weer genadeloos af met al het geboefte, waardoor ook in deze film weer een groot aantal mensen het loodje leggen, maar dat komt in alle films waarin Steven Seagal de hoofdrol speelt voor, en is daarom dan ook helemaal niet nieuw.
Je neemt een simpel verhaaltje, rekruteert een aantal would-be acteurs, je pakt nog wat schiettuigen en ziedaar, een nieuwe Seagal-film.
En ze blijven schieten hee. Ongelooflijk grote laders moeten er in die geweren zitten.
Dialogen zijn slecht, acteerprestaties zijn slecht, verfilming kan er nog juist door.
En Seagal zelf? Tja, hij wordt een beetje oud voor dit werk. Vroeger liet hij wel eens leuke gevechtscenes zien maar nu staat hij enkel nog wat met zijn handen te waaien en wat te schieten. Bewegen doet hij bijna niet, hij kan amper nog deftig wandelen, precies een houten klaas. Hij ziet er trouwens in elke film hetzelfde uit, haar naar achter, zwarte kleding, ogen wat dicht genepen en hier en daar eens een dwaze lijn tekst fluisteren of mompelen...
Nee deze film laat je beter liggen waar je hem mocht vinden.
Een 1 voor de moeite...
Een zoveelste film die we al vaker hebben gezien met hem in de hoofdrol. Er is geen spanning, geen verrassingen. Maar in de plaats daarvan krijg je dingen die je van tevoren kunt voorspellen en zien aankomen. Op zich is dat niet zo erg omdat je op voorhand weet wat je voorgeschoteld krijgt. Het is puur gericht om de kijker te ‘entertainen’ en mee te slepen in de gevechten. Niet om emoties eruit te persen.
Maar Seagal mag zich wel eens focussen op andere soort films. Als hij zich wil profileren als een goed acteur (of als acteur in general), mag hij eens moeilijkere keuzes maken in het aannemen van rollen. Eentje waarbij de persoon niet alles hoeft dood te schieten of steken wat beweegt. Eentje met uitdieping en waarbij je ziet dat hij uit zijn comfort zone is gehaald. Als Seagal dat kan doen, dan kan ik hem serieus nemen als acteur. Tot die tijd kan hij zich aansluiten bij het leger.

Voor de rest was het dus puur tijdverdrijf. Veel actie zoals we zijn gewend en het - euh – ‘verhaal’ verdwijnt op de achtergrond. De acteurs spelen belabberd natuurlijk, maar ach dat stoort allang niet meer hier. Je weet waarnaar je kijkt. Verstand op 0 en gaan.

Driven to Kill stond net op Netflix dus heb hem maar meteen even mee genomen. Mijn moeder wou graag een film kijken en ja, waar houd zij nou niet meer van dan van actie? Ja, komedie kan erin maar verder ook niks! Jammer dat er in Steven Seagal films nooit de volle 100% word uit gehaald. Bij Steven Seagal niet maar ook niet bij de rest van de acteurs / actrices! Laten we dan maar over de regisseur zwijgen! Nee, ik kon niet van deze film genieten en viel half in slaap telkens. Het accent wat Steven Seagal probeert uit te spreken klinkt al voor geen ene meter. Goed camera werk is ver te zoeken en het is ook niet helder in elkaar gezet. Verhaal was erg slap en dun waardoor ik het amper kon volgen. De schiet scenes zijn vaak overdreven en dan kom je erachter dat Seagal wel erg veel kogels heeft in een magazijn. Voor de rest is het concept nog wel geinig. Maar ik had er meer van verwacht, vind normaal deze films wel leuk maar, deze kon toch geen indruk wekken! Maar, met verstand verder op 0 liep die langzaam op zijn eind.
Driven To Kill is zeker geen goede film van Seagal's repertoire maar van de laatste decennia misschien wel éen van de betere. Toch is de man naar de laagste regionen van hollywood gezakt qua kwaliteit. Jammer
Na drie minuten wilde ik de film al afzetten, omdat Seagal zo nodig met meisjes (meisjes ja, toch zeker dertig jaar jonger dan papzak Steven) moet strikken voor een trio. Gelukkig is het resultaat nooit in beeld te zien. Iemand die er zo ongeïnteresseerd bij loopt, verdient geen film. Laat Out For Justice nog gezien en het verschil is ronduit schrikbarend en dat is dus niet alleen omdat er hier geen botten gebroken worden.