• 9.233.119 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Hugh Jackman en Halle Berry

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Swordfish

"Log On. Hack In. Go Anywhere. Get Everything."

Toen de Drugs Enforcement Agency in 1986 de operatie "Swordfish" opdoekte, had de operatie 400 miljoen dollar opgeleverd. Dit bedrag, waar nog steeds niets mee gedaan is, is inmiddels opgelopen tot 9.5 miljard. Een anti-terroristen eenheid genaamd Black Cell wil het geld gebruiken in zijn strijd tegen internationaal terrorisme, maar het geld zit goed opgeborgen. De veroordeelde hacker Stanley Jobson wordt er bij gehaald om het geld te pakken te krijgen.

Gabriel Shear

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Zinema schreef:

Dit actiewerk uit de koker van Sena is er eentje om het verstand bij op nul te zetten. Flitsend gefilmd, voorzien van een vermakelijke cast en een hoop explosies. Lekker weghappend dankzij een hoog tempo, een dosis spanning en goed in beeld gebrachte actiescènes..

Mee eens. een actie knaller van niveau uit de popcorn koker. Ik heb Swordfish maar eens uit de collectie gehaald en zojuist tijdens het avondeten na zo'n 15 jaar met heel veel plezier herzien. Een 3.0+

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Swordfish vaker gezien maar ik snap niks van dat hacken, plaats een hydra, doe een worm dat of dit.

Ja een redelijke film was dit.

Wel al zo oud deze film meer dan 20 jaar oud.

Het is wel een geweldige cast.

John Travolta alweer als bad guy na Broken arrow, (1996) en later The punisher, (2004).

Hugh Jackman zet een goede hacker neer.

Halle Berry voor Die another day dus.

En bekend televisie acteur Rudolf Martin speelt een klein rolletje in deze film als Axl Torvalds.

avatar van Brabants

Brabants

Swordfish is een heerlijke thriller met mooie scenes die elkaar op een rap tempo opvolgen. De cast doet het geweldig en de sfeer zit er goed in. Dit voel je, dit zie je. Heerlijke film.

avatar van frans123

frans123

Sergio Leone schreef:
Leeg.

Ondanks een veelbelovende openingsscène blijkt Swordfish niet meer dan een doorsnee actiefilmpje vol explosies en zonder ziel.
Op de eerste vijf minuten na zit er geen gedenkwaardige scène in en is alles een maat voor niets. De enkele subplotjes hebben geen enkel nut.
Ook het twistje op het einde zie je mijlenver aankomen.

Het acteerwerk is vrij belabberd. Hugh Jackman is totaal miscast als hacker, John Travolta met zijn lelijke kop en vreselijke manier van praten is nog net te pruimen als foute en arrogante zak en Halle Berry is enkel gecast om wat tieten in beeld te brengen, maar daar geen klachten over.

Cinematografisch oogt Swordfish nog wel redelijk. De kleuren zijn best mooi en ondanks het hippe gedoe had het nog erger kunnen zijn. De explosies zelf zijn aardig in beeld gebracht.
Muzikaal heeft het me wel nooit kunnen bekoren.

Hahah herkenbaar . De eerste vijf minuten dacht ik ook ; ""Zoooo even recht op gaan zitten - daar komt wat aan " Niet dus . Een onzinverhaal, heel veel explosies , helicopters, bazooka's, tieten...

avatar van Kondoro

Kondoro

"Have you ever heard of Harry Houdini? Well he wasn't like today's magicians who are only interested in television ratings. He was an artist. He could make an elephant disappear in the middle of a theater filled with people, and do you know how he did that? Misdirection. “
"What the fuck are you talking about?”
"Misdirection. What the eyes see and the ears hear, the mind believes.”

Duidelijk dat Sena ontzettend is beïnvloed door de Matrix films, want eigenlijk is er niet heel veel verschil in buiten de tijdsduur en het concept om. En op zich hou ik wel van die style, typisch een begin jaren 2000 film trouwens, ook helemaal in deze stijl van zowel personages als die grauwige filter die over de film heen is gesmeerd maar, echt een fan van deze film kan ik mezelf echt niet noemen. Ik ben overigens ook niet echt een onwijs groot fan van de Matrix films, dus dan vallen de puzzelstukjes wederom samen. Deze film heeft overigens helemaal niks te maken met die films maar, ik kan wel heel veel verschillen maken tussen die films, want het is wel gewoon diezelfde stijl.

De filmt opent waanzinnig lekker en zet eigenlijk direct de toon. Helaas is de lat die de film voor zichzelf op heeft gehaald wel iets te veel van het goede, en dat is eigenlijk ook vrij snel te merken. Want gezien de hoge lat, valt de film nogal in het niets. Goed, je moet toch wel een beetje het verhaal leren kennen en de personages maar, ik haat het eigenlijk als films op deze manieren openen. Dat je direct in de actie zit waar je eigenlijk verhaaltechnisch dus nog helemaal niet thuishoort.

De opbouw van deze film vond ik eigenlijk allemaal niet zo héél boeiend. De daadwerkelijke heist vond ik dan opzich wel weer tof maar weet ook niet echt helemaal te overtuigen. De begin scene schept aardig wat verwachtingen op maar, kan nogmaals niets waarmaken in de rest van de film. Toch weet de film wel te vermaken, het duurt nergens te lang en is misschien zelfs een beetje afgeraffeld snel. En uiteraard mag de blote Halle Berry maakt het voor mij helemaal af.

avatar van frans123

frans123

Herzien na x jaren., wist er niks meer van. Alleen het eerste half uur is echt goed , dik 5* , top cinema. .En dan zakt de film helemaal weg , en gaat over in heel veel explosies en nadert aardig een B film.. Van 5* naar 1*. Vanwege Berry bleef ik kijken...wat een benen...7*.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

De topless scene van Halle Berry zijn al 3 sterren waard. Plak daarbij nog spectaculaire actiescènes aan vast, goede badguy Travolta, onzinnig verhaal (maar stiekem ook best leuk), Jackman die het uitstekend doet, lekkere bombastische muziek en vlotte speelduur en je hebt een heerlijke vroege zeroes film. De 4 sterren die ik ooit heb gegeven, blijven keurig staan.