• 9.374.990 stemmen

The Brave Little Toaster (1987)

Animatie / Familie | 90 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Het Dappere Broodroostertje

Oorsprong: Verenigde Staten / Taiwan / Japan

Geregisseerd door: Jerry Rees

Met onder meer: Jon Lovitz, Timothy Stack en Phil Hartman

Gesproken taal: Engels, Nederlands, Pools en Spaans

Plot The Brave Little Toaster

"Plug into the adventure!"

Wanneer een jongen en zijn familie op vakantie zijn voelt het huishoud-apparatuur van de familie zich verlaten. Ze besluiten samen te spannen, en geleid door het dappere broodroostertje gaan ze op zoek naar de jongen, wat het begin is van een groot avontuur.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

The Radio (stemrol)

Lampy / Zeke (stemrol)

Air Conditioner / Hanging Lamp (stemrol)

Toaster (stemrol)

Blanky / Young Rob (The Master) (stemrol)

Kirby (stemrol)

Elmo St. Peters (stemrol)

Mish-Mash / Two-Face Sewing Machine (stemrol)

Rob (The Master) (stemrol)

Chris (stemrol)

avatar van stephan73

stephan73

Ik zal waarschijnlijk niet bij de juiste doelgroep horen, want ik vond dit zeer slecht.

Pratende huishoudapparaten hebben voor mij niet hetzelfde effect als een pratend CGI visje, een lappen cowboy-pop of een monster dat kindertjes moet laten schrikken.

Slappe liedjes en slecht getekend.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Mwoa, het ging wel. Op zich wel een schattig filmpje maar het is nou niet echt een film waar het voor volwassenen leuk is om mee te kijken. Voor mijn dochtertje trouwens ook niet zo want haar aandacht verslapte geregeld. Het ziet er op zich wel leuk uit maar de karaktertjes zijn toch niet zo interessant denk ik. Deze tekenfilm is natuurlijk wel wat ouder maar ik denk niet dat het daaraan ligt bij onze dochter want ze kijkt ook altijd met veel plezier naar tekenfilms als Maya de Bij en Vrouwtje Theelepel. Die zijn toch ook van de oude stempel. Maar helaas vond ze deze wat minder. En wij ook.

avatar van Film Pegasus

Een animatiefilm dat blijkbaar als 'training' kan beschouwd worden voor enkele figuren. Uitgegeven door Disney, mee opgemaakt met mensen van Pixar en stemmen van oa Phil Hartman (Hello, my name is Troy McClure... uit the Simpsons). Het verhaal komt van een oud kinderboek en uiteindelijk is het verhaal ook zeer geschikt voor kinderen. Daarom dat het zo goed verkocht eens het op video/dvd verscheen. Vooral de naam van Disney erop zal wel wonderen doen natuurlijk. Maar echt creatief is het nergens en geef toe dat een animatiefilm over een broodrooster niet meteen de film is waar je op zit te wachten. Voor de kids, maar geen familiefilm.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tja.

Als kind vond ik dit echt fantastisch, maar nu is de magie er eigenlijk allang weer vanaf. Vooral omdat ik het als kind zo ongelooflijk spannend vond, en die lamp was altijd mijn favoriete geanimeerde karakter. Dus voor een kind werkt dit overduidelijk het best.

Inderdaad een beetje Toy Story, maar die is net wat beter nu. 1987 en de animatie is soms ook wat houterig, maar het is wel een vrij oude film, toegegeven. Het verhaal verveelt nu iets sneller, maar blijft wel vermaken. Hoe die dingen 1 voor 1 pech krijgen blijf ik wel leuk vinden.

Uiteindelijk nog steeds een vermakelijk kinderfilm, waar ik als kind dol op was, en daarmee is dit voor kinderen van harte een aanrader. Ik durf daarom vanwege vroeger dit geen onvoldoende te geven. Volwassenen zullen dit waarschijnlijk snel een stukje minder vinden, maar kunnen dit prima kijken denk ik zo.