Genre: Misdaad / Komedie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 16 november 2000
Bekijk via Viaplay
Plot Snatch
"Stealin' stones and breakin' bones."
Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...
- Trailer (YouTube)
Vincent
Sol
Boris "The Blade" Yurinov
AHWA
Ik denk niet dat er ooit een film gemaakt gaat worden die ik beter zal vinden dan Snatch
...
Kortom, na zoveel herzieningen ben ik alleen maar meer overtuigd van mijn eeuwige liefde voor Snatch.
Precies. Gisteren weer een uurtje meegepraat...eh meegepakt.
Waar de film voor mij wat irritant begint met teveel namen die in je gezicht worden gegooid wordt het gaandeweg de film steeds leuker om naar te kijken.
De kracht van de film ligt hem dan ook in de cast, er lopen stuk voor stuk allemaal topacteurs rond, je weet niet eens waar je moet beginnen. Allemaal zeer degelijk, verder is de film dan ook doorspekt met een dosis humor en een leuk, maar chaotisch verhaal. Als ik toch een acteur eruit mag lichten, dan maar Pitt. Deze man geeft hier ook maar weer is aan hoe veelzijdig hij is en speelt een uitstekende rol als een onverstaanbare "Pikey".
Denk alleen dat het ietwat jammer is dat de film niet zo lang duurt, nu voelen een aantal personages oppervlakkig aan, jammer, want het had zo best een uurtje door kunnen gaan.
Wel als je zoveel verhaallijntjes/personages in een film mikt ja, het ging me soms allemaal even te snel. Wat denk ik ook de bedoeling is van de film.
planet_of_death
Heb je ook echt hardop gelachen? Ik niet, maar misschien was dat ook niet de bedoeling
Ja, helaas moet ik je teleurstellen
Zitten wel een paar goede scenes is, daarbij komt ook nog dat je in een film als dit geen slappe lach hoeft te hebben om hem grappig te vinden.
Pacino88
Stoorde me dat er in de laatste vechtscene geknipt was. Maar gelukkig kijk ik zelden iets op de buis. Bloodsport is er nu op, en hier zie je ook duidelijk waar geknipt wordt. Het gebeurt gewoon zelden subtiel.
Hier is er echt een potje van gemaakt, met muziek die als het ware over slaat.
donkied
Pitt en Statham zijn weer briljant in deze film. Brad steelt de show met een zeer moeilijke rol die hij toch weer fantastisch speelt, en Statham speelt hoe die zo vaak speelt maar dat is ook precies wat we van hem willen zien. Samen met Freeman heeft hij een van de geweldigste filmstemmen vind ik nog steeds.
De hele film zit goed in elkaar met hele typische karakters en echt een leuk type humor dat niet vervelend word of misplaatst is in dit genre. Er zijn meer vand dit soort films maar deze springt er toch echt uit (vooral vanwege de cast)
Askikker
Gebeurd nooit dak een film niet afkijk; liever een kutfilm gezien dan een halve, maar wat Benicio Del Toro hier neerzette werd ik moedeloos van, van Brad Pitt kon ik dat nog verwachten.
Misschien in een melige bui nog es proberen uit te zitten, maar vrolijk zal ik van dit gezemel nooit woren, dat weet ik nu al.
ASman
Zalig ! Veel meer hoeft hier niet over gezegd te worden.
Het script is hilarisch, de regie uitstekend, Brad Pitt zoals altijd weer fantastisch, Statham heerst en de quote 'Pull your tongue out of my arsehole' is klassiek spul.
Genialiteit, en genialiteit spreekt voor zichzelf. Kijken die handel !
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Hele goede film, het is grappig, Brad Pitt is inderdaad zoals altijd fantastisch en het verhaal is origineel.
neforce
Beetje jammer, maar pas aan't einde begon ie mij 'n beetje te pakken...
movieonly
Net weer eens bekeken , wat een geweldige film is dit .
Del Torro is grappig en heeft zo'n klein rolletje dat zijn gedrag heel goed te pruimen valt.
Absoluut meesterwerk van Guy Ritchie.
movieonly
Je moet wel op letten .
tn2543
Mij het ging het af en toe ook inderdaad iets te snel.... waardoor ik af en toe de knopen niet goed aan elkaar kon binden. Daarnaast zit er ook wel lekker vaart in de film.
Ik gaf een 3,5
nognooit
Goed gefilmd en gemonteerd, leuke sounddesign erbij, aardig acteerwerk en wisselende humor.
Dat zijn de plus punten even achter elkaar geknald. Net zoals de film dat soms zo lekker doet, bijvoorbeeld met de vliegreis van New York naar London.
Waar ik mij regelmatig aan kon storen, was de enorme klootzakerigheid van de meeste karakters. Zo irriteerde ik me aan de meeste karakters en het kon het mij dus ook vrij weinig schelen wie nou de boxwedstrijden zou winnen of de diamant zou krijgen.
Sol en zijn partner waren eigenlijk nog de meest sympathieke karakters, ondanks de weinige diepgang die ze kregen.
Misschien verwacht ik ook te veel diepgang, van een film die niets meer probeert te zijn dan een redelijk slimme, maar vooral vlotte en leuke actie film.
Door de eerder genoemde plus punten kom ik dan toch uit op een drie en een halve ster.
cm_punk
Gweldige film! Humor, Actie en goed verhaal zit er in!
Begin Pitt steeds meer te zien als écht een acteur, en niet (zoals eerder op de middelbare school) alleen een "Pretty Boy".
skip
Ik heb bij films van Ritchie altijd het gevoel naar een slap aftreksel te kijken van een Tarantino film. Ook bij deze film had ik dat alweer direct. Als je voor je stijl zo afhankelijk bent van de genialiteit van een ander maar dat eigenlijk gewoon niet kunt benaderen maak je al snel kitsch. Hij heeft dit matige verhaal ook nog zelf geschreven. Maar een matige film kan door goed acteren toch nog wat lijken. De kern van deze film kun je er niet mee verbloemen en die is rommelig, chaotisch, het wil te graag hip zijn en is weinig authentiek. Het gemiddelde van 4* is naar mijn mening echt idioot hoog.
Hoe kan je iets dat "te graag hip" wil zijn nu een Tarantino aftreksel noemen? Tarantino loopt net de hele tijd te dwepen met het verleden.
ASman
Het is niet omdat een film het genre 'gangsterkomedie' draagt het daarom ook een Tarantinokloon is. Snatch en Lock,Stock zijn echt wel verschillend van Tarantinofilms hoor. De stijl, de sfeer en de pacing zijn van een hemelgroot verschil. Enkel het genre is hetzelfde. Stellen dat Snatch en Pulp Fiction hetzelfde zijn , is gelijk aan zeggen dat Texas Chainsaw Massacre hetzelfde is als Halloween.
jipt
Gweldige film! Humor, Actie en goed verhaal zit er in!
Komt door alle meiden die nooit een film van hem hebben gezien.
skip
Tarantino zie ik meer als trendsetter maar je hebt ook trendvolgers die door anderen op het spoor moeten worden gezet, vaak omdat ze zelf te weinig creatief zijn.
Klopt, films van Tarantino zijn authentieker en Guy maakt meer goedkope kitsch, dat verschil zie, ruik en proef je altijd. Ritchie is voor mij meer de talentloze na-aper en Tarantino meer een grootmeester.
Nu even serieus.....de films van Tarantino komen dicht in de buurt van perfectie, je voelt in zijn films bijna de bezetenheid van de man om een keigoede film te maken. Dat komt naar voren in bijna alles wat met film maken te maken heeft. Bijzondere dialogen, sterke verhaallijn, mooie beelden, muziek die past bij het beeld en hij is natuurlijk wel een beetje de vader geworden van het in beeld brengen van keihard schokkend geweld dat je als een koffiekoekje geserveerd wordt. Ritchie stopt de nodige Tarantino kenmerken in zijn films, dat valt gewoon niet te ontkennen maar hij mist daarbij duidelijk de passie en het talent voor het maken van de perfecte film en die combinatie smaakt mij in ieder geval niet.
niek41
Een super film !
Guy r is niet te vergelijken met Taratino. maar ik kan meestal wel om zijn films lachen. en dan vooral deze
PIKEY"S !!!!

De geprezen misdaadfilm 'Snatch' met Brad Pitt is 9 juni te zien op televisie

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

The Shawshank Redemption