• 9.375.238 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Echt superfilm, Ritchie heeft de stijl van Lock Stock nog beter verfijnd. Heerlijk gefilmd, lekker eigenaardig, geen bewandelde paden bewandelen maar durfen een leuke film te maken. Alleen dat verdient al respect. De karakters zijn stuk voor stuk allemaal supergeniaal, goed gespeeld. Fantastische film!

avatar van huVILEub

huVILEub

Geniale film. Geweldig acteerwerk, mooi camerawerk, leuke accenten, goede sfeer, geweldig scenario en geweldige dialogen.

Gewoon geweldig.

avatar van kramersietse

kramersietse

Get Shorty en in Snatch was Dennis Farina zo geweldig!!! Hij heeft de perfecte gezicht voor de rollen die hij hier in speelt. Tegenwoordig zie ik hem vaak in Law and Order, een superserie, waarin hij een cop speelt, toch een stukkie minder hoor. Past hem net niet vind ik.

Snatch! gelukkig zit er geen limiet op het herbekijken van films, mag er altijd weer naar kijken. Guy Ritchie vergelijken met Tarantino slaat helemaal nergens op. Hij is een Britse regisseur 'for God's sake'.

Sommige acteurs spelen zowel hoofdrollen bij Tarantino als bij Ritchie, dat is dan ongeveer de enige wat ik kan bedenken dat ze op elkaar doet lijken.

Iedereen in de film verdient gewoon een dikke pluim, de budget was nou niet bepaald de grootste ooit gebruikt voor een film, chapeau!

Persoonlijk vind ik Snatch nog ietsiepietsie beter dan Lock, Stock.

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

Ik vind hem 10 keer zo vermakelijk als Pulp Fiction... geen slecht woord verder over PF btw het zal aan mijn voorkeur voor britse humor liggen denk ik

chevy93

Aan het begin van de week Lock, Stock and Two Smoking Barrels gekeken en nu deze. Allebei goede films, maar deze is toch een tikkeltje beter.

Het verhaal (eigenlijk de verhalen) was goed uitgewerkt en sprak me erg aan. Af en toe kwam het wat rommelig over en was het wat te toevallig, maar he.. dat is film .

Erg knap wat Ritchie heeft gedaan met (relatief) weinig budget. Hij bewijst eens te meer dat een goede film ook gemaakt kan worden met een (relatief) klein budget.

Het enige waar ik me aan stoorde was het camerawerk. De hele tijd dat gespeeld met de camera kwam i.m.o. amateuristisch over. Aan het begin (intro) was het nog goed gedaan, maar daarna werd het irritant. Hij had het beter wat safer gespeeld.

Een tikkeltje beter dan Lock Stock, maar ook een 4,0*

P.S. Ik weet niet waarom, maar ik moest af en toe aan Pulp FIction denken.

chevy93 schreef:

Het enige waar ik me aan stoorde was het camerawerk. De hele tijd dat gespeeld met de camera kwam i.m.o. amateuristisch over. Hij had het beter wat safer gespeeld.

Dit vind ik juist een van de sterke punten van de film. Hoe Ritchie inovatief te werk gaat. En vervolgens prachtige shots maakt. Vooral in de intro laat hij dit goed zien.

chevy93

Bij het begin deed hij dat inderdaad erg goed (vooral bij de introductie), maar daarna werd het irritant. Vooral bij die bokswedstrijden en dat feestje(?) van Mickey.

Justinw

Ik vond de 2 punten die je net opnoemde juist heel erg goed.

chevy93

Ach ja.. ieder z'n mening he. Jij zal ook wel een film hebben waarbij je minpunten ziet die ik als pluspunt reken.

Dat zal vast wel

Maar gelukkig heb je er voor de rest wel van genoten

avatar van kruitfreak

kruitfreak

Geweldige film met een lekker tempo, goede humor, goed acteer werk met een goede cast!

Van de slecht verstaandebare Brad Pitt tot de goed spelende strathem!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Een leuk verhaal, een goed tempo en een schitterende cast. Eindelijk nog eens een goede film op VT4. Sommige personages hadden ze wel nog meer mogen uitwerken, maar zoals het nu is, is het al zeer goed. Brad Pitt ook nog eens in een goede rol. Ik denk dat Ritchie hiervoor wel een beetje bij Tarantino heeft afgekeken

Toch knap wat hij ineen heeft gezet met een zeer laag budget(3miljoen dollar als ik wikipedia moet geloven)

planet_of_death

De humor alleen is nogal Amerikaans. Daar moet je van houden, en ik vind het maar niets.

avatar van AHWA

AHWA

De humor is hier toch echt op en top Brits. Kan geen enkele Amerikaanse film aan tippen.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Geweldige film met een bangelijk verhaal, met verschillende personages die op 1 of andere manier mooi met elkaar te maken krijgen. De humor is ook goed, en de cast doet het echt wel goed. Vooral Brad Pitt zal me bijblijven, hij bewijst nog maar eens dat hij echt eender welke rol aankan.

avatar van Elminius

Elminius

planet_of_death schreef:

Haha, grapjas.

AHWA schreef:

Klopt ik vind de acteurs ook vele malen beter, veel natuurlijker.

planet_of_death schreef:

BRITSE HUMOR BEDOEL JE .

before ze germans come

planet_of_death

Ik kon er in ieder geval niet echt om lachen.

avatar van Sibelius

Sibelius

• 2078 stemmen

Het is een beetje rommelig, met veel acteurs en snel op elkaar volgende scenes maar wat een energiebom. Zelfs een dove zou zich niet vervelen met het flitsende verloop.

Brad Pitt speelt een geniale ondersteunende rol en ook Benicio Del Toro's prestatie mag er wezen hoe kort zijn aanwezigheid ook is. Jason Statham vind ik persoonlijk wat minder, waarschijnlijk omdat hij ook de vervelende narratieve stem is.

Alleen jammer dat Guy Ritchie weer ongeveer hetzelfde doet als met Lock Stock and Two Smoking Barrels en later ook met RocknRolla. Het is weer een verhaal gesitueerd in het Britse misdaadmilieu waarbij op het einde minstens driekwart van de cast om het leven is gekomen.

Desondanks toch veel hilarische scenes en geweld zoals het hoort in dit soort films

avatar van RJS

RJS

Before ze Germans get here

avatar van jacobz

jacobz

movieonly schreef:

BRITSE HUMOR BEDOEL JE .

before ze germans come

Onder Britse humor versta ik toch meer mr. Bean ofzo, lekkere droge shit. Dit is eerder flauw Amerikaans

avatar van Respekked

Respekked

Komaan, Mr. Bean is het toppunt van flauwigheid.

avatar van RJS

RJS

Snatch is absoluut Britsche humor. Mr Bean misschien ook maar is ook gewoon erg flauw.

jacobz schreef:

Geen Amerikaanse film bevat dit soort HUMOR, finesse .

Het soort humor wat in Snatch zit vind je ook terug in de geweldige Britse serie Shameless.

avatar van maxB

maxB

jacobz schreef:

Dit is echt niet Amerikaans. mr bean vind ik nu ook niet echt klassiek voorbeeld van Britse humor. Britse humor is monty python, fawlty towers... en daar valt snatch ook onder

avatar van kuk

kuk

Eén woord: overrated. Niet slecht en sommige dingetjes zijn slim gevonden, maar over twee uur zit je vooral naar 'lach of ik schiet' scènes te staren die de diepte van een plas water hebben. Sommige typetjes zijn te geforceerd, andere leuk gevonden maar als de aftiteling langskomt ben je twee glimlachjes en een paar leuke vondsten verder. Niet minder, maar ook zeker niet meer. Vond het een teleurstelling na het enthousiasme van iedereen erover..

planet_of_death

Dat vind ik prima gezegt, grotendeels mee eens!

avatar van gauke

gauke

Ik was al geen liefhebber van "Lock, Stock & Two Barrels" en ik realiseer me dat ik geen vrienden maak wanneer ik ook niet enthousiast ben over "Snatch". Het is me allemaal te hilarisch, te geforceerd. Ik kijk tienmaal liever naar "Layer Cake" met subtiele humor en een grandioos plot.

avatar van Tarkus

Tarkus

Van alle Guy Ritchie filmen die ik tot nu toe heb gezien is dit wel de beste.

De humor beviel me wel in deze prent, en wordt prima gebracht door de Brits-Amerikaanse cast.

Vooral Brad Pitt zijn rol is hilarisch, maar de ganse cast doet het zeer goed naar mijn mening.

Ik heb me dit keer dus wel geamuseerd met een Ritchie prent, hopelijk gebeurt dat ook met zijn laatste ('Sherlock Holmes') die ik zeker wens te zien.