• 9.375.496 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

avatar van RJS

RJS

Tarkus schreef:

Van alle Guy Ritchie filmen die ik tot nu toe heb gezien is dit wel de beste.

Filmen??

carlosa

Topfilm...een klassieker...

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Leuke en aangename film, goede acteerprestaties.. Maar zeker geen topfilm! Vind hem ietwat te overroepen! *3.5

chevy93 schreef:

avatar van Mirob1

Mirob1

Heel sterke film. Brad Pitt zet hier één van zijn beste rollen neer naar mijn mening. Een film die lang duurt, maar geen moment verveeld waardoor je helemaal niet doorhebt dat hij vrij lang duurt. Een van mijn favorieten deze. Origineel, goed verhaal en op een meesterlijke manier gemonteerd en gefilmd. Complimenten voor Guy Richie.

avatar van Flipman

Flipman

chevy93 schreef:

Justinw schreef:

Hoezo, als het nog geen klassieker is dan word Snatch het wel.

Daar heeft Justin een punt, Chevy . Het zou natuurlijk maar zo kunnen dat Snatch. behoort tot de films die op de verplichte lijsten van de generatie filmliefhebbers na de onze zal staan, net zoals bijvoorbeeld Taxi Diver, Apocalypse Now e.d. op die van ons staan .

avatar van killer13

killer13

guy ritchie's meesterwerk. gewoonweg zalige film!

een goede cast (applaus voor brad pitt als one punch mickey), een boeiend verhaal, een hoop humor en een heleboel verrassingen zorgen voor een ware klassieker.

Flipman schreef:

Ik ben het met je eens dat dit waarschijnlijk een klassieker zal worden, maar de tijd zal het leren of het ook daadwerkelijk een klassieker zal zijn.

avatar van kuk

kuk

Justinw schreef:

Hoezo, als het nog geen klassieker is dan word Snatch het wel.

Ik heb altijd nog de hoop dat steeds meer toch inzien dat dit een inhoudsloos grapje is, en geen meesterwerk. Maargoed, wishful thinking denk ik zo te horen.

chevy93

Meesterwerk en klassieker zijn twee verschillende begrippen

avatar van huVILEub

huVILEub

Maar een meesterwerk wordt meestal een klassieker, met voldoende aandacht.

Justinw

Weer gezien met school, en het bevestigde nog maar eens dat dit mijn nummer 1 is. Geweldige film

avatar van AHWA

AHWA

Wou dat wij dit soort films vroeger op school keken.

avatar van Neder0001

Neder0001

Deze film was weer een van de betere. Brad Pitt acteerde dan ook geweldig met z'n Pickey accent

avatar van AGE-411

AGE-411

Voorlopig inzetten op 4,0.

Kans op verhoging bij herziening.

avatar van takeshi-san

takeshi-san

Een geweldige film de acteurs deden hun werk goed vooral brad dpitt met dat rare accentje het camera werk was ook goed gedaan het het verhaal was echt vet daarom geef ik deze film een 4,0

Justinw

"It's a campsite. A pikey campsite."

"What are we doing here?"

"We're buying a caravan."

"Off a pack of fucking pikeys? What's wrong with you? This will get messy...Oh, you bastard.I fucking hate pikeys."

avatar van Minotaures

Minotaures

''What's in the car?''
-''Seats and a steering wheel.''

Wat een geweldige komedie, met een superverhaal is dit zeg!

Het deed me denken aan de chaotische verhaal-montage van Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Lucky Number Slevin. Tevens aanraders!

Geweldige personages; compleet met uitleg en geschiedenis van een aantal karakters.

Pitt speelt hier ook een lachwekkende rol. Vooral met z'n bijna-niet-te-volgen accent, geweldig!

Naast Pitt, spelen hier ook een handvol andere uitstekend en bekende acteurs zoals Statham en Jones.

Verhaal is super gemonteerd, een beetje door elkaar met flashbacks, maar dat vormt voor mij - en waarschijnlijk voor de meeste kijkers - geen probleem maar juist een dikke pluspunt.

Gewoon een heerlijke misdaad film met lachwekkende sarcasme en quotes

Nog een voor Brick Top's uitleg over varkens!

avatar van Renevanvliet1988

Renevanvliet1988

Deze film is mij veels te langdradig, kon niet aan mijn verwachtingen voldoen daarom 2 sterren.

Justinw

Oke dat je hem niet leuk vind. Maar langdradig komop zeg. Waarop baseer je dat

avatar van huVILEub

huVILEub

Misschien zat hij alleen te wachten op het boksen. Maar inderdaad, deze langdradig? Dan had je echt iets héél anders moeten verwachten dan dit.

avatar van Triple G

Triple G

Nog niet zo lang geleden Lock, Stock & Two Smoking Barrels gezien. Ik geloof niet dat Snatch zo gek veel beter is. Zelfde opzet, humor, enigszins geforceerde dialogen maar nog steeds erg sterk. Pluspunt is de erg leuke rol van Pitt in deze.

avatar van Poppe

Poppe

Renevanvliet1988 schreef:

Snatch is allesbehalve langdradig. In elke scene gebeurt wel wat.

avatar van petersen91

petersen91

een aardige misdaad komedie met een goed verhaal, ik heb me er wel mee vermaakt. de film speelt zich in een aardig hoog tempo af en het wordt op een leuke manier gefilmd. Verder vond ik dat Brad Pitt wel een leuk rolletje speelt.

avatar van wasmand_

wasmand_

Heel leuke film om te zien, heb deze gezien na Layer Cake. Deze vond ik iets leuker, vooral de "caravan" gesprekken, de "replica/desert eagle .50" scene en Brad Pitt vertolking deden me meermaals lachen. Ook de typische acteurs uit dit genre vervullen hun rol met verve! Een aangename humoristische afwisseling/verfrissing in het misdaadgenre!

avatar van jipt

jipt

Poppe schreef:

Snatch is allesbehalve langdradig. In elke scene gebeurt wel wat.

Als de humor je niet ligt wordt het wel degelijk saai en langdradig.

avatar van ehs21

ehs21

Laatst gedownload, gefikt en gekeken. Ik download alleen nooit ondertitels, omdat dat normaal gesproken niet nodig is, maar dat was hier wel erg handig geweest. Het cockney britse accent was al lastig te verstaan laat staan wat die pickeys brabbelden Maar goed daar heb je spoelknoppen voor gelukkig. Al met al zeker vermaakt maar vind het geen topfilm. Vergelijkbaar met Lock stock dus ook hetzelfde cijfer 3,5*