• 9.373.533 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

planet_of_death

Droge poster . Zeker het bekijken waard denk ik.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Ik zag hem laatst weer, de scene met de Desert Eagle .50 van Vinnie Jones blijft geniaal, prachtig staaltje acteren.

avatar van Cebar

Cebar

Beste film ooit !!

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Morgen op TV, gaat dat zien gaat dat zien!

avatar van AHWA

AHWA

Hear, hear!

Huppakkee meteen op 2 januari de beste film die dit jaar word uigezonden

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Disco of Snatch lastige keuze.

Geweldige film..

planet_of_death

Ik kan vanavond niet naar Avatar vanwege de sneeuw. Maar Snatch lijkt me een prima altanatief.

planet_of_death schreef:

Lijkt me vele beter dan de zogenaamde ultieme hit van het jaar.

planet_of_death

Dank je wel voor de oppepper.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Deze film nu wel vaak genoeg gezien. Nog nooit gezien? Kijken dan!

Inlgourious Basterds? Bummer van het jaar!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik ga deze film vanavond kijken

Ben benieuwd!

Heb er niet zulke hoge verwachtingen maar hij schijnt wel goed te zijn hier als ik het zo zie

Maar ik vind het verhaal best lastig zoals ik het lees.

planet_of_death

Mijn verwachtingen zijn toch wel hoog.

avatar van nachtgekko

nachtgekko

Zeer leuke film. Echt een aanrader naar mijn mening

Meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen, gewoon kijken

avatar van zidane01

zidane01

Net gezien, hele goede film!! Geweldige rol ook van brad pitt.

die 3 ''gangsters'' zijn al helemaal geniaal.

avatar van wibro

wibro

Neen, voor mij mogen ze deze film aan de varkens voeren. Dat deden ze met de lijken in de film namelijk ook.

Dit schreef ik 1½ jaar geleden toen ik deze film voor de eerste keer zag. Ik moet toen toch wel de verkeerde bril op gehad hebben. Nu vanavond na herziening kon ik deze film wél waarderen. De humor, het camerawerk en zeker ook de score bevielen mij dit keer zeer goed.

Waardering; verhoogd van 2,0* naar 3,5*

planet_of_death

Amusante film, maar niet denderent. Brad Pitt is fantastisch als zigeuner. De rest acteert vrij matig.

Ik weet nou niet wat de film wilt zijn. Wil het zich presenteren als een komedie met een vleugje misdaad of als misdaad met een vleugje komedie? Ik weet het niet. Ik heb een paar keer geglimlacht om de humor.

De hoge verwachtingen waren misplaatst. Desondanks een lekker wegkijkfilmpje.

avatar van Thomas83

Thomas83

Eigenlijk had ik niet echt zin om de film te kijken, maar die tegenzin verdween na een paar minuten kijken al als sneeuw voor de zon. Voorganger Lock, Stock and Two Smoking Barrels vond ik heel aardig maar veel meer ook niet, deze min of meer opvolger volgens een vergelijkbaar concept vind ik nog een stuk beter.

Om te beginnen het plot, wat sterk is uitgewerkt. Het lijkt vrij simpel, maar de uitwerking is gewoon goed met de nodige leuke details, een hoog tempo en meerdere erg leuke personages. De dialogen die ze voeren zijn ook van erg hoog niveau. Uit deze dialogen en de hele toon en stijl van de film komt de geweldige humor van de film. Meerdere malen lag ik echt in een deuk. De overval op de bookmaker, het autoraamverhoor, het pistool in de wagen, Vinnie Jones met drie overvallers in een café en later met Bullet-Dodging Boris, de scène met de hond en de diamant, stuk voor stuk echt fantastisch. De film heeft net als Lock, Stock weer dat lekker rauwe en Britse, vol met grof taalgebruik en leuke grapjes.

Ook de soundtrack is helemaal in stijl van de film, en het geweldige camerawerk en de montage maken er al helemaal een feest van. De ene na de andere leuke truc die wordt uitgehaald. En het wordt allemaal op een dergelijke manier gebracht dat het gewoon de film heel leuk en fris maakt, en niet puur aanvoelt als showerig gedrag.

De film kent een echte sterrencast, maar ook dit soort niet. Iedereen heeft het duidelijk naar zijn zin en er wordt op hoog niveau geacteerd. Vooral Alan Ford in de rol van keiharde gangsterbaas Brick Top wist ik erg te waarderen. Vinnie Jones is ook weer erg goed als Bullet Tooth Tony, en Brad Pitt mag een onverstaanbare woonwagenbewoner spelen. Dat accent is geweldig, en een van de vele leuke grapjes in de film.

Wat mensen die beide films hadden gezien noemden Lock, Stock and Two Smoking Barrels beter, maar ik vind juist Snatch nog een stuk leuker en beter. De film kijkt nog een stuk beter weg, heeft een beter uitgewerkt plot, leukere dialogen en vooral meer geweldige humor en scènes die je bijblijven. Ik vind de film zelfs wel een 4.5* waard. Grote aanrader als je van een snelle misdaadkomedie vol geweld en grof taalgebruikt, gebracht met een knipoog, houdt.

Justinw

Voor de 4e of 5e keer gezien, en hij blijft geniaal. Mijn nummer 1 en dan blijft hij. En ik heb LSATSB ook gezien. en ik vind deze inderdaad beter dus ik sluit me bij jou mening aan Thomas.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Helaas heb ik deze onder bijzondere redenen niet gezien vanavond, helaas

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Deze film net weer gezien

Blijft een goede film. Vooral statham en Pitt komen heel overtuigend over. Ook dankzij de andere acteurs heeft deze film een geweldige cast, wat de film wel ten goede komt...

avatar van decicco

decicco

Erg leuke misdaad komedie. Met een aantal geweldige acteurs. Ook geweldig dat engelse ''slang''.

avatar van Respekked

Respekked

Ik denk niet dat er ooit een film gemaakt gaat worden die ik beter zal vinden dan Snatch. Ok, ik lig niet meer dubbel om de de grappen, ik verbaas me niet meer om het geniale camerawerk, de perfecte timing en de heerlijke Britse (en Avi + Franky) karakters, maar elke keer als ik Snatch. zie, dan kijk ik weer met een big smile naar de TV. Maar wat wil je ook na meer dan 25 herzieningen..

Snatch. is voor mij een beetje als thuiskomen na een periode van afwezigheid. Je weet wat er komen gaat, maar je geniet er extra hard van.

Zowat alles klopt aan deze film, maar waar ik Ritchie toch altijd het meeste om waardeer zit het beste in deze film. De audio/visuele touch van Ritchie is fenomenaal in Snatch. De hele film ziet er lekker grauw uit. Een misdaad/comedy hoort er wat mij betreft zo uit te zien, lekker shabby. Er zijn weinig films die zulke memorabele scènes hebben (inclusief muziek). Denk aan de Rabbit Chase, Massive Attack en de brandende Caravan en de laatste vechtpartij onder aanvoering van Oasis' fuckin' in the bushes.

Personages evenzo memorabel. Van Brick Top, naar Tyrone the Natural, naar een geniale rol van Statham als Turkish. Maar misschien wel de grappigste van allemaal Rade Serbedzija als Boris the sneaky fuckin' Russian. En dan vergeet ik nog Mickey O'Neil, B.T. Tony en de rest.

Kortom, na zoveel herzieningen ben ik alleen maar meer overtuigd van mijn eeuwige liefde voor Snatch.

Justinw

Ik ben het volledig met je eens, en ik denk niet dat er ooit nog een betere film voor mij komt dan Snatch.

Ik hoop het wel want dan is die film wel héél geniaal

avatar van Rickazio

Rickazio

Erg leuke film ja, maar wat wil je met zo'n line-up.

De mix van Engelse en Amerikaanse humor was ook zeer geslaagd.

TonyCamonte

Gisteren weer nog een keer gekeken. Zo vaak gezien en je blijft hem echt geweldig vinden!

En ik vind dat we ook eens moeten ophouden met dat gezeik dat Guy jat van Tarantino. Ik vind dat Guy Ritchie misschien sommige dingen wel heeft afgekeken,maar hij heeft het een eigen jasje gegeven. Zijn eigen stijl.

Topfilm!

avatar van Rickazio

Rickazio

TonyCamonte schreef:

Beter goed afkijken dan slecht bedenken

Zijn overigens zoveel films die ongeveer dezelfde rode lijn door hun verhaal hebben lopen.

Rickazio schreef:

Beter goed afkijken dan slecht bedenken

Ja dat probeer ik ook te zeggen.

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Leuk wegkijkertje, meer niet.

De humor is leuk maar reeds eerder vertoond.

planet_of_death

Mee eens. Zo hard heb ik niet gelachen. Geef mij maar Monthy Phyton.