Genre: Misdaad / Komedie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 16 november 2000
Bekijk via Viaplay
Plot Snatch
"Stealin' stones and breakin' bones."
Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...
- Trailer (YouTube)
Vincent
Sol
Boris "The Blade" Yurinov
Don MN
Kan niet wachten om Lock, stock and two smoking barrels te zien, Ik ben er al lang naar op zoek, Deze moet ik gewoon zien!
Als deze je beviel moet je Lock, Stock and Two Smoking Barrels inderdaad ook zeker een kansje geven.
JDSsmetje
Superbudget en bekende acteurs, de basisingrediënten van een Blockbuster. Maar Snatch is veel meer dan alleen een Blockbuster en dit vooral door het vrijwel unieke plot. En naast dat plot dat zo boeiend is kan ik ook zeggen dat alle acteurs heel hard hun best doen en de acteerprestaties geweldig zijn. Ook de humor was zeer goed met grote dank aan het acteerwerk. En nog een primeur zijn de mooie beelden van de laatste bokswedstrijd. Dat deze film tot één van de beste misdaadkomedies uitgeroepen wordt op Moviemeter verbaasd me niets. Zeer goed.
AHWA
Heb hier nog nooit tijd gehad om hier een recensie neer te zetten, dus misschien nu maar eens een gooi doen om te beschrijven waarom deze plek op nummer 1 staat. Lange tijd stonden Reservoir Dogs en Pulp Fiction bij mij op 1 vanwege de toen nog grote voorliefde voor Tarantino's dialogen.
Dat veranderde allemaal toen ik op een avond op m'n kamer de BBC opzette en Snatch tegenkwam. Ik had tot dusver nog nooit zo genoten van dialogen als die avond. Bijna elke grap sloeg aan, het script is zo ongelofelijk droog en wordt door de acteurs ook nog eens met zo veel verve gebracht dat je als dialogenliefhebber hier gewoon voor smelt. De delivery van Turkish, Tommy, Brick Top, Doug The Head, Cousin Avi en al die andere onvergetelijke personages is fantastisch.
Ik was ook meteen weg van de montage en de muziek van de film. Het begint al meteen goed met de overval op de diamantzaak en de montage waarin alle personages prachtig worden geintroduceerd. Heerlijk muziek eronder, lekkere versnellingen in het tempo. Prachtig.
Het acteerwerk van de personages is wellicht niet allemaal even sterk, maar sommige springen er zo uit dat je je gewoonweg niet stoort aan de mindere goden in de cast. Brad Pitt speelt de rol van z'n leven als Mickey. Geweldig dat accent, die stoere uitstraling, en die droge humor van hem. Cup of tea for the big fella?
Ook is dit voor mij de doorbraakfilm van Jason Statham. Hij zat al in Lock, Stock, maar in deze film doet hij de droge voice-over en als Turkish is hij stoer, kalm, beheerst en gortdroog. Zee Germans.
De talloze bijrollen zijn onvergetelijk. Van Tyrone What the fuck can he get away from?, tot Sol en Vinny, Bullet-Tooth Tony, Cousin Avi, Doug The Head, Brick Top, Boris The Blade, Franky Fucking Four-Fingers, allemaal even onvergetelijk en hilarisch.
Kortom, dit is voor mij de perfecte film. Heerlijke Engelse humor, venijnige dialogen, gave muziek (The Stranglers
en Massive Attack
), sterke montage en geweldige personages.
5.0* Onbetwist de nummer 1 in mijn top 10.
Madecineman (moderator films)
Krijg spontaan zin om Snatch maar weer eens te gaan kijken
Justinw
@ AHWA, helemaal mee eens, door deze film begon ik Jason Statham ook te waarderen. The Stranglers met Golden Brown is echt een supper nummer. En hij staat ook bij mij op 1.
En ik ga hem nu weer kijken
Revolt
en Massive Attack
), sterke montage en geweldige personages.5.0* Onbetwist de nummer 1 in mijn top 10.
Ik kan het zelf niet veel beter verwoorden. Bij mij staat hij vijfde.
Persoonlijk vond ik alleen het "Ze Germans" een beetje irritant worden na twee keer, maar verder een geweldige film
Respekked
Ik zie em nu pas, maar mooie review AHWA. En ben het roerend met je eens!
Rebel80
joostus
Wat speelt Brad Pitt dit heerlijk goed.. Dat is sowieso waarmee ik me commentaar begin.
Maar het was zeker een leuke films zeg.. een paar keer goed om kunne lachen en is allemala gewoon leuk in elkaar gezet.
Maar nu ook weer niet dat hij in in me top 10 komt te staan.. iets er onder denk ik (kheb nog niet eens een top 10 gemaakt maarja)
Maar 4 sterren vind ik hem zeker waard.. dus bij deze:
donpoker
komedie?
of-toch-eerder
misdaad?
"zoek-een-goeie-comedy-voor-film-nacht!"
Arbil
aahahahhahah die scene dat die bolle de auto uit wilt en je hoort ze leren jas kraken... hoe die neger achterin hem dan aankijkt...
Tharoy
Herzien.
Ik ben overtuigd, dit is een briljante film. De eerste keer had ik veel moeite de film te volgen, maar deze tweede keer ging het moeiteloos. De personages zijn echt ontzettend goed en origineel neergezet, met name Brad Pitt zet een geniale rol neer. De humor is ook gewoon goed gelukt; het is niet te veel, en wordt ook alleen gebruikt op de juiste momenten zoals bij de drie negers(als ik het even zo mag zeggen).
Het is gewoon een heel erg leuke film om te kijken. Enig minpunt is alleen de snelle manier waarop Ritchie alles wil doen. Alles wordt vliegensvlug verteld en in beeld gebracht, en zelfs als je je aandacht er goed bij houd is het echt lastig om alles te begrijpen, aangezien er zoveel personages zijn en er veel wordt geswitcht. Dit zorgt bij de eerste kijkbeurt toch wel voor een soort smet op de ervaring.
SnakeDoc
Vanmiddag de film even gekeken.
Geniale misdaad / komedie!
Het verhaal zit lekker in elkaar al moet je er goed met je kop bij blijven.
Vooral de vele personages met namen maken het soms even moeilijk maar dat mag de pret niet drukken.
De film loopt vlot door, wordt gespeeld door geniale acteurs en is een musthave voor liefhebbers van bijvoorbeeld een film als Pulp Fiction! Snatch is een perfecte moderne vervanger!
Zeker een top 10 film voor mij!
SnakeDoc
Geniaal, ik zag je stukje al voor dat ik de film keek. Moest gelijk aan je denken toen het in de film voor langs kwam.
Heb ook dubbel gelegen
Het geknars van die leren jas !!!!
Ajax&Filmfreak
Waarom staat hij niet in jouw top 10 dan? En waarom vind je dat?
serpico
Het Britse antwoord op Tarantino, toch?
Mocht dat toch aan mijn eigen brein ontsproten zijn (volgens mij niet overigens, ik heb het vast ergens gelezen): klopt als een bus. Ritchie maakt met Snatch een onconventionele, hippe film vol elkaar dissende karakters met een verwrongen moreel besef waarin ze vooral zelf profiteren van al hun criminele uitlatingen en niet zozeer rekening houden met de levens van anderen. Coolheid, om het kort te zeggen. Ook de verscheidenheid en de manier waarop verhalen elkaar kruisen doet sterk denken aan Pulp Fiction. En dat is nogal een film om aan te tippen. Gedurfd is het zeker, maar is het slim om zoveel hooi op de vork te nemen? Niet echt.
De conclusie dat Tarantino heer en meester is in dialogen, en, specifieker nog, coolheid die zich in dit gekibbel uit, kun je al zo'n beetje trekken voordat je de film hebt gezien. Dus dat zal ik maar alvast doen: Snatch haalt het niet bij zijn voorbeeld. Sommige dialogen voelen geforceerd, de beste dialogen in de film maken niet zo'n indruk als Ritchie zou willen en het verweven van verhaallijnen kan ook stukken doordachter dan hier. Snatch lijkt een soort Pulp Fiction-light.
Maar nu komt het: daarmee is ook wel zo'n beetje al het negatieve over de film gezegd. Ritchie weet welzeker fascinerende personages ten tonele te brengen! En nog veel ook: er lopen een stuk of 10 pissed-off personages rond die allemaal op hun eigen manier beheerst en cool zijn. Snatch heeft ongetwijfeld één van de coolste ensembles ooit. Brad Pitt spant de kroon, maar ook Benicio Del Toro, Jason Statham, Vinnie Jones en een hoop fantastische acteurs waarvan ik de naam niet ken weten met alle finesses van het vak coole personages neer te zetten.
Het plot is soms wat moeilijk te volgen maar is bijzonder interessant. Bovendien ligt het tempo ontzettend hoog en zit de film vol montage-geintjes en plottwists. Dat het een vermakelijk geheel is, staat buiten kijf. De soundtrack is ook al geweldig en komt misschien nog wel het dichtst in de buurt van een Tarantino-achtige klasse. En daarnaast kent de film een respectabel aantal zeer geslaagde grappen, een hondje, een aldoor enerverende cinematografie en een fantastische sfeer. Het is een bijna aanstekelijk geheel, alsof je naar een soort dans van geweldige acteurs en vakmensen zit te kijken die je uitnodigen om mee te doen. En dan is er ook nog de spetterende finale. Een boksring is nog nooit zo mooi geweest. De combinatie slow-motion, hyperactiefheid, bruut geweld, humor, mannen met ego's en sfeer lijkt samen te komen in dat lichaam van Brad Pitt dat zich zo'n beetje exact horizontaal een meter boven de grond bevindt. Prachtig geschoten.
Maar de coolheid sluit een toekomstige ophoging niet uit.
TonyCamonte
TOPFILM!
zeer leuk om naar te kijken. En vond het niet zo zeer moeilijk te volgen. Je moet gewoon volle aandacht hebben voor de film.
Ik heb hem al een paar keer gezien en hij blijft echt leuk.
AHWA
Mooie review, Serpico. Alleen waar jij vindt dat Tarantino de overhand heeft, heeft Ritchie dat in mijn optiek. Dialogen van Ritchie bekken veel lekkerder dan die van Tarantino, die voor mij juist geforceerd aanvoelen, en sinds Pulp Fiction en Reservoir Dogs heeft Tarantino nooit meer dat niveau gehaald, terwijl Ritchie dat met RockNRolla weer wel heeft gehaald.
Snatch heeft door het hoge tempo nergens te lijden onder vervelende of saaie stukken. Pulp Fiction heeft dat dodelijk saaie middenstuk met Bruce Willis.
Snel herzien dus maar!
Justinw
Idd pulp fiction heeft een saai stuk, bij snatch is het een geweldig tempo. Maar jou mening over rocknrolla deel ik niet. Vond hem niet zo geweldig als snatch.
Ik ook niet
Maar de eerste kijkbeurt van RocknRolla overviel me gewoon, had er zo van genoten. Ik weet niet of die 5.0* bij RocknRolla stand kan houden bij een herziening. Vrees dat Pulp Fiction nog meer zal zakken als ik die nu nog eens kijk.
Je moet Pulp Fiction zien als de oude meester die voorbij gestreefd wordt door de jonge garde. Nog steeds goed, maar niet meer zo snel en sterk als vroeger.
Justinw
idd, toen was het nieuw. Maar ik vind snatch gewoon beter als rocknrolla en LSATSB
serpico
Klopt, AHWA, Snatch is zeker een stuk vlotter dan Pulp Fiction, maar ik vond Snatch inderdaad geforceerder en Pulp Fiction intrigerender. Nja, ik herkijk ze wel eens in de kerstvakantie. Het zijn immers beide pareltjes
orbit
- 12092 berichten
Pulp Fiction houdt wel stand hoor tegenover de slappe aftreksels van Ritchie.. een briljant verhaal en prima cast met vooral geniale teksten laten zich niet zo gemakkelijk vervangen. Maar Snatch is een leuke poging van Ritchie, itt de voorganger die veel teveel probeert om Tarantino te kopiëren en weinig memorabels bevat.
The Merovingian
Bij Pulp fiction heb ik gelachen, maar bij Snatch had ik de tranen over m'n wangen rollen en pijn in m'n buik van het lachen. Volgens mij heb ik 'm al 10 keer gezien en ik ontdek steeds weer nieuwe grapjes in het verhaal. Dit is echt een van de beste films ooit!
laundromat
Brad Pitt is echt cool! Dat de man meer dan mooi kan zijn, wist ik al. Wordt bevestigd door oudere films (als deze) maar ook nieuwe als Inglourious Bastards.
1e kijkbeurt 3,5* Kan alleen nog maar groeien na volgende kijkbeurt(en).
Devoo
Geweldige film! Brad Pitt heeft hier echt een meesterlijke rol en de rest van de cast is ook zeker goed. Het verhaal is lekker idioot en ik heb vaak strijk gelegen met de hillarische situaties. Vooral de laatste actiescéne is geweldig en humoristisch.
Ook de soundtrack is prachtig, een geweldige combinatie van nummers die de sfeer in de film goed ondersteunden. Vooral dat panfluit nummertje is geweldig.
groente12
Verrassende leuke misdaad komedie. Op sommige is Snatch heel erg hilarisch, vooral met de scenes met die geniale donkere jongens. De film is zeker goed maar voelt niet echt compleet aan voor mij aan voor de rest is het een hele goeie film.

De geprezen misdaadfilm 'Snatch' met Brad Pitt is 9 juni te zien op televisie

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

The Shawshank Redemption