• 9.373.530 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

avatar van Arabyus

Arabyus

ILDIB schreef:

Het blijft een prima film, maar tis ook te rommelig allemaal helaas.

Precies.

avatar van ILDIB

ILDIB

AHWA schreef:

Absoluut niet rommelig.

In lock stock etc is de juiste verhouding tussen alles, in deze is het soms echt rennen en stilstaan. Sommige scenes hadden echt wat langer gemogen voor een beter eindresultaat. Los daarvan is het een prima film natuurlijk. Maar vind ik m minder dan lock.

avatar van Simon__

Simon__

Kan ik vaak naar kijken, blijft geniaal.

Ettelijke discussies gevoerd met mijn broer wie ik ben en wie hij is (als personage) en bij deze film weet ik het echt ni

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Elke keer als ik Snatch zie, moet ik kapot veel lachen.

De Engelse humor, de rare types, de muziek en botte geweld is geweldig.

Respect voor het werk van Guy Ritchie.

avatar van Zamorano

Zamorano

Echt wat een geweldige film is dit.

Origineel als de pest, schitterende humor en wat een types spelen er in mee!

avatar van AHWA

AHWA

Hoge stem geven dan

avatar van sHone

sHone

'k snap werkelijk niet waarom deze zo hoog genoteerd staat. Rommelig is inderdaad goed omschreven, maar onsamenhangend en humorloos zit ook aardig in de buurt. Deze film heeft me niet een keer een gemeende glimlach kunnen geven.je moeder verbrandt zien worden in haar camper is nou niet echt mijn humor. Nee kvond'r nix an zeg maar.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

De film is opzich een standaar cultfilm en het is dan ook wel een verteerbare film om te kijken. De film is helaas zonder subtitles helaas niet te doen en heb hem pas vorige week op TV echt uitgekeken omdat noord britse accenten mij af en toe toch echt te veel werden.

Het verhaal van de film wordt heel appart verteld. Sommige scenes worden enorm uitgerekt terwijl andere scenes enorm worden verkleint terwijl ze toch voor het verhaal erg van belang spelen. Dit is ook vooral het geval op het eind waar de punchline van de hele film enorm snel wordt vertelt terwijl die naar mijn mening best langzamer had mogen zijn.

De film vertelt ook een groot gedeelte van het verhaal doormiddel van de narrator die dan ondersteunt wordt door filmmatteriaal met gedempt geluid. Het laat daarnaast ook heel veel subtiele manieren van sterke cinema zien al geeft dat op het grotere plaatje weinig invloed.

Samenvattend kan ik zeggen dat de film een goede poging is tot één der cultfilms te worden die eigenlijk wel in iedereens top 10 lijst zou moeten staan. Helaas komt de film daar echt te veel voor te kort door onhandige beslissingen die de stijl meer ten goede doen dan de kijker en de film.

3.5/5 (4.0 als ze vinnie jones achterwege hadden gelaten. Ik koester tegen weinige acteurs echte afgunts, maar van die weinigen is deze overgewaarde voetballende brit er één)

avatar van keennn

keennn

ILDIB schreef:

Het blijft een prima film, maar tis ook te rommelig allemaal helaas.

lekker rommelig, het is gemakkelijk te volgen toch

avatar van TrOjAn

TrOjAn

Deze film is dik ok

Maar weet iemand waar er een punt achter snatch staat?

avatar van hutchence

hutchence

Wat voegt deze film toe aan Lock, stock and two smoking barrels?

Het is een aardige film, maar meer een hollywoodversie van lock, stock. Lock, stock hoort in de top 200 thuis en niet deze.

TrOjAn schreef:

Maar weet iemand waar er een punt achter snatch staat?

Je bedoelt waarOM, neem ik aan?

Daar is het al eens eerder over gegaan. Een greep:

HarmJanStegenga schreef:

Wat de titel betreft, wordt IMDb aangehouden. Zij houden zich aan de titel die in de film te zien is. Dit kan afwijken van de schrijfwijze op de poster. Dus die punt blijft lekker staan

Nomak schreef:

Net de dvd opgezet en met mijn eigen ogen kunnen zien dat dat punt er inderdaad in de titel staat.

Bij het dvd menu nog niet, maar in de film zelf heel duidelijk wel.

hutchence schreef:

Wat voegt deze film toe aan Lock, stock and two smoking barrels?

Het is niet echt een complete remake, en de grote naam Brad Pitt zal ook wat met de populariteit van Snatch. te maken hebben.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Zijn naam of manier van geweldig acteren?

Meneer Bungel

Persoonlijk vind ik dat hij hier een erg grappig typetje neerzet, maar ik bedoelde meer dat een grote naam als Brad Pitt een film makkelijker een top-100, 200-of-hoeveel-dan-ook in trekt dan een 'Lock, stock...', ook al is Statham naderhand ook behoorlijk in trek geraakt.

avatar van tal1b

tal1b

geweldige film dit, laats nog een keer gezien op tv.

kwam niet meer bij van het lachen met 'n scene met die hond en diamant.

avatar van movieonly

movieonly

Beste film van Guy Ritchie so far.

Een van de beste rollen van Brad Pit

5.0

avatar van brazo

brazo

movieonly schreef:

Een van de beste rollen van Brad Pit

Ja, hij speelt inderdaad heel goed in de film.

Maar het is inderdaad wel af en toe ene klein beetje rommelig.

Goede film, maar geen 5* waard.

avatar van Joyy

Joyy

rommelig?

alles klopt aan die film

en das knap gezien de vele in elkaar grijpende verhaallijnen

avatar van powerman

powerman

Snatch is een moderne cult-film die bol staat van mooie cameratechnieken. Verfrissend is de rol van Brad Pitt die eindelijk weer eens uit de schijnwerpers stapt en een prachtige rol als woonwagenkampbewoner op zich neemt. Naast het sublieme camerawerk wil ik ook graag belichten dat het taalgebruik prachtig is.

avatar van Bram87

Bram87

Opzich wel een goeie film, alleen voor mij iets te snel en chaotisch. Ik vond hem op sommige punten wat lastig te volgen. Maar mischien zou ik hem later nog eens moeten kijken.

Voor nu een 3 uit 5.

Edit://

Bij nader inzien een 3,5 uit 5

avatar van Baggerman

Baggerman

Alleen vanwege de geniale dialogen is dit al 90 minuten genieten!

Vooral die van de negerbende waren geweldig! Ontzettend lachen.

Net als Lock, stock op alle fronten een heerlijke filmervaring dat alles biedt en ook vooral amusement. Hilarische rollen van Pitt, Vinnie Jones en del Toro. Leuk: Dennis Farina en geweldig: Alan Ford (Brick Top).

Mijn ogen uitgekeken!

avatar van Awake78

Awake78

Zitten wat klassieke stukken tussen, maar over het algemeen toch een beetje hap-slik-weg film.

Zeker niet slecht, ook niet voor een 2e keer (dan is ie misschien iets beter te begrijpen) maar voor mij toch een raadsel waar de 5* vandaan komen.

Pitt is geweldig (zoals altijd).

avatar van Bottleneck

Bottleneck

AmazingShikoku schreef:

Noord Britse accent?

Is toch echt een zwaar Londons accent, (Cockney). NoordBrits wordt bijvoorbeeld gesproken in de TV-serie The Royle Family.

En de Ierse zigeuners is weer een heel apart taaltje.

Een taaltje waarbij Brad Pitt voor mij totaal door de mand valt. Niet dat ik Gypsey versta, maar z'n accent komt echt gekunsteld naar voren. Viel me in de trailer van Ingloriuos Basterds helaas ook al op, accenten zijn niet z'n sterkste kant.. verder speelt ie natuurlijk wel fantastisch.

Leuk weetje:

Omdat Brad Pitt niet het Londonse accent onder de knie kreeg, mocht hij de rol van de onverstaanbare Pikey spelen. Brad Pitt is namelijk niet gevraagd voor die rol en de film, hij wilde zelf in Snatch spelen omdat hij Lock, Stock geweldig vond... Vind ik trouwens ook beter dan Snatch.

Het onverstaanbare Pikey-taaltje is trouwens bewust door Ritchie gedaan om geen kritiek te kunnen krijgen op slecht nagebootste accenten, wat wel het geval was bij Lock, stock.

De film Snatch:

een Brits juweeltje, heerlijk foute karakters (Brick Top is geweldig, en Boris the Blade natuurlijk, fantastisch met het Tetris-deuntje eronder,..), leuke samenloop van verhaallijnen, een verademing tussen de Hollywood-massa.

Scenes zijn ook onvergetelijk, en de kleine dingen die het hem doen. Zoals die dikke neger als hij uit znauto probeert te komen, dat gekraak van zn jas en dan die blik in de ogen van zn vrienden, kan ik helemaal dubbel om liggen

avatar van Justinw

Justinw

Awake78 schreef:

Pitt is geweldig (zoals altijd).

Ik vind de manier waarop de verhaallijnen bij elkaar komen super, en ook de characters

avatar van movieonly

movieonly

Een van de beste films ooit gemaakt, je moet wel opletten anders kun je de weg kwijt raken.

Pitt is geniaal , maar ook de Engelse acteurs zijn superieur.

Geweldig hoe de verhaallijnen elkaar kruisen.

avatar van Thom1994

Thom1994

Kan niet wachten om Lock, stock and two smoking barrels te zien, Ik ben er al lang naar op zoek, Deze moet ik gewoon zien!

avatar van Thom1994

Thom1994

movieonly schreef:

Pitt is geniaal , maar ook de Engelse acteurs zijn superieur.

Geweldig hoe de verhaallijnen elkaar kruisen.

Ja, je moet zeker opletten, en niet de film gaan kijken als hij al een kwartier bezig is ( zoals ik... ) Maar ondanks dat ik het niet helemaal 100% begreep, was het toch een supergoede film .

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Prettig gestoorde film. Brad Pitt was wel bijzonder leip .