• 9.376.040 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

avatar van olivier

olivier

Yeah right! Tarantino heeft een héél genre vernieuwd. Pulp Fiction, Reservoir Dogs en Jackie Brown waren films die een hele generatie filmers beïnvloed hebben. Teruggrijpen naar the old times, hetzij qua kleding, muziek als decor... Maar uiteindelijk waren het nog steeds de éigen verhalen en talenten van de regie en acteurs die die films op hoger niveau trokken. En kijk nu toch: plots komt die gewéldige heer Ritchie wel niet op het sublieme idee om hetzelfde te gaan doen, nog geen paar jaar later?! Give the man a prize! Alsof de wereld nog niet genoeg halflauwe pulp-afkooksels had gezien moesten we er perse nog één in cockney bijkrijgen. En alles zou gewoon schandalig zijn geweest, mocht Ritchie nog iets te vertellen hebben: dan zou hij gewoon een dief zijn. Helààs pinkdakaas, Ritchie heeft niet het minste te vertellen ("boeven maken ruzie" oewww wat een plot!). Voor wie dus even de draad kwijt was: één: Ritchie steelt onbeschaamd de ideeën van mensen mét talent, twéé: Ritchie is zelfs niet in staat om mits enkele diefstallen een eigen verhaaltje te vertellen. Give the man a prize! Oew, déjà-vu..

avatar van Redlop

Redlop

Onderhond schreef:

...iemand die populair wordende undergroundfenomenen naar de mainstream trekt en dat afdoet als een originele twist...

Volgens mij is dit je grootste ergernis wat Kill Bill en Tarantino in zijn geheel betreft. Daar geef ik je trouwens niet helemaal ongelijk in. Zonder dat ik me eraan stoor, want van mainstream kan ik vaak erg genieten

Maar dan vind ik persoonlijk dat 'Snatch' nog veel meer de mainstream opzoekt. Geinig filmpje daar niet van.

Nou, niet helemaal . Nogmaals, wat mij betreft komt Tarantino niet in de buurt van z'n sources, en overtreft Ritchie ze. Da's het belangrijkste verschil wat mij betreft, en uiteraard totaal smaakafhankelijk.

het is gewoon kul om deze film een Tarantino aftreksel te noemen, cult kan op verschillende manieren uit gewerkt worden dit is de meest comische film die ik ooit heb gezien(15x). Zeker de rol van bricktop is erg goed neer gezet.

avatar van Diesel

Diesel

allesisslecht schreef:

dit is de meest comische film die ik ooit heb gezien(15x).

15 keer!

avatar van EmDee

EmDee

allesisslecht schreef:

het is gewoon kul om deze film een Tarantino aftreksel te noemen,

Mee eens, alles is slecht.

avatar van nirvana

nirvana

Of het nu om een pulp fiction cloon gaat of niet maark me weinig uit, ik had een heel leuke avond bij deze film en heb hem onlangs ook nog eens op dvd gekocht, heerlijke film waar ik soms echt ferm gelachen heb, zeer sterke cast en gewoon erg grappig.

Heerlijk hoe hij ZE Gurmans zegt, enkel dat al , haha, gewoon een must voor elke filmliefhebber, en vooral van diegene die van de tarantino films houden, het leunt er idd wel dicht tegen aan maar dat stoort me helemaal niet, gewoon een zeer goede vermakelijke film, zeg maar een topper in mijn ogen.

avatar van Beejeej

Beejeej

lekker brute film, heerlijk

toch jammer dat ik zo lang ermee heb gewacht.

Bananas

Ik ben vooral blij dat aanstekelijke trends overgenomen worden en een eigen vorm krijgen. Zowel de voorloper Lock Stock & 2 Smoking Barrels als Snatch zijn, ookal lijken ze veel op elkaar, voor mij succesvolle ontwikkelingen daarin. Er zijn ook een aantal flms die zich de stijl onsuccesvol hebben aangemeten.

Het verschil is voor mij dat de humor de absolute boventoon voert en dat kan je van de QT 'nouvelle violence' stroming wat minder zeggen omdat daar een shock effect bij zit die maakt dat je je vaker afvraagt waarom je lacht bij zulke gruwelijkheden.

avatar van n00t

n00t

Gewoon geweldig!

Britse Humor, actie, een beetje inhoud, wat wil je nog meer

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Geweldig leuke film dit, vanaf het begin zit het tempo er goed in. De karakters zijn lekker eigenaardig en goed toegerust met fantastische oneliners.

" I don't know it's tiptop. I'm just not sure about the colour"

Blokland

Guy Ritchie is just a big phony!

FisherKing

Eens, vind ik 1.5 nog veel.

Bananas

De laatste 2 zijn erg sterke posts met briljante argumentatie, na herzien geen nieuw cijfer.

Zie pagina 3.

FisherKing schreef:

Zie pagina 3.

Ik zie geen argumentatie van jouw op pagina 3. Op de pagina's 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 en nu ook op pagina 15 maak je echter onherroepelijk duidelijk dat je deze film maar niks vindt......

Het is ons duidelijk

bisse

Ik vraag me af waarom mensen als fisherking en eensgezinden die veelvuldig schrijven bij deze film dat zo halsstarrig blijven doen. je kunt beter je energie steken in je te realiseren dat niet iedere film in zijn opzet of script bijster origineel wil zijn. Deze film is echter een voor de volle 100% geslaagde stijloefening. Dit ontgaat jullie omdat jullie je blind staren op het feit dat er ook gangsters zijn en komische/absurde dialogen net als bij Tarantino. De vormgeving van het geheel verschilt echter enorm van Tarantino s werk en voegt zeker veel toe. Ik vind het dan ook erg overdreven om deze film af te doen als eenvoudig jatwerk. Tarantino riep zowat een nieuw genre in het leven en Ritchie gaat in dat kader aan de slag met zijn eigen stijl. De geweldig snelle montage en het hoge tempo zijn in Tarantino s werken helemaal niet te vinden. We hebben het hier over een heel genre en dan is het logisch dat er zaken overeenkomen. Ik ga toch ook niet lopen verkondigen dat die ene poolse dramafilm net zo traag was als de ander(ik generaliseer voor het gemak ff).

Ik zou trouwens ook een beetje gefrustreerd raken als ik op 11 van de 15 pagina s verkondig hoe klote ik het allemaal vind en het valt de meeste lezers niet eens op.

avatar van Jordy

Jordy

bisse schreef:

Amen. Er zijn meer mensen die er een handje van hebben om na elk positief bericht WEER duidelijk te maken dat zij de film slecht vonden.

Blokland

Tsja, die self-conscious, post-modernistische films over hipster criminelen en lovable cockneys. Best te pruimen in theorie. Probleem met Guy Ritchie is dat hij geen cockney maar een "mockney" is (d.w.z. public school boy met stinkend rijke ouders die keurig engels sprak maar zich na een bepaalde leeftijd plotseling een cockney accent aanmeet en met zwaar aangezette verhalen over stuivercriminelen met amusante bijnamen komt). De achtergrond van Ritchie werd later pas bekend en zou eigenlijk niet uit moeten maken, maar het gekke is dat ik hem vanaf het begin al doorhad als iemand die iets van een bedrieger heeft. Nadat ik Lock Stock en Two Smoking Barells had gezien wist ik precies wat voor soort vlees we in de kuip hadden. Dat Ritchie zijn achtergrond verloochende zegt iets over de man dat je ook terug ziet komen in zijn films. Hij is een poseur van het erste soort. Zijn films hebben iets neps over zich en doen net iets te veel hun best om je te overtuigen. Kijk eens wat een kleurrijke gangsters! En wat doen ze mal, he! En kijk eens hier, een echte cockney! Vind je hem ook niet kleurrijk?! En wat een geweldige sounddtrack, he? Hippe muziek, een tikkie alternatief.

Trouwens, over de muziek in Guy Ritchie's films gesproken, dit is eigenlijk een uitstekend voorbeeld van waarom Guy Ritchie niet deugt. Even "Lock, stock" als voorbeeld. Allemaal hele hippe tracks. Complimenten voor zijn muzieksmaak, maar wel zo geplaatst dat er geen enkele nuance in zit of dat de muziek een verbinding vormt met wat je ziet. Je zit dus gewoon naar beelden te kijken en tegelijkertijd speelt er goede muziek. That's it. Vergelijk dit nu eens met een film als Rushmore van Wes Anderson. Zelden een film gezien waar de muziek de beelden zo versterkt en ondersteund. Als jullie de film hebben gezien wil ik best voorbeelden hiervan noemen, maar punt is dat Wes Anderson daar een bepaald vakmanschap vertoond dat Guy Ritchie ondanks zijn platenkast NOOIT zal kunnen beheersen...

avatar van Goodfella

Goodfella

Wat gebruik jij veel woorden om zo weinig te zeggen zeg. Dus omdat Ritchie z'n typetjes (inderdaad: geen karakters of personages, wat ook helemaal niet uitmaakt bij een film als dit) wat dik aanzet en kwistig strooit met hippe muziek, door jou als muziek opzich nog gewaardeerd ook, is het allemaal maar kut en zal het eraan liggen dat Guy rijke ouders heeft? Sure. De soundtrack van Pulp Fiction zeker nooit beluisterd? Daar kan ik jouw criteria ook sluitend lullen als ik wil..

Of mis ik de zelfspot in je post en roep je helemaal niet 'kijk mij 's cultureel verantwoord zijn door Ritchie af te zeiken! Hoor ik er nu niet helemaal bij? Wat een goede argumenten geef ik he!'

...

morpheus

Afgezien dat de muziektracks in Guy Richie's films inderdaad vaak goede nummers zijn versterken ze in mijn ogen wel degelijk de beelden. Maar als je Blokland's hele verhaal leest dan gaat het nog veel dieper...

Je verhaal over Richie als bedrieger omdat het eigelijk een "mockney" is en geen "cockney" waardoor het een poseur is en de films iets neps over zich hebben. Ik denk dat het echt wat te diep bij je zit. Heb je er ooit aan gedacht dat dit de bedoeling is geweest? Alle personages in Snatch zijn zo karikatuur als wat, evenals het verhaal....

Maar ach het blijven meningen.....

Wes Anderson's Rushmore is op moviemeter lager gewaardeerd als Guy Richie's Snatch. Leer er mee leven

avatar van Wouter

Mooi gezegd, Blokland.

Bananas

Deze film probeert je van helemaal niks te overtuigen en heeft geen realiteitswaarde. Hoe Richie in zijn vrije tijd praat, moet hij zelf weten.

Het is volgens heel veel mensen gewoon een lekkere humoristische hippe amusante goed geacteerde film.

Je mening over een film hebben is prima, maar blijf bij de filmfeiten en val niet in herhaling.

Blokland schreef:

bloklands requim samenvatting" blalalbalallalallalala"

De gettoboys zijn pas echte rappers want die hebben ook echt lui vermoord............Man ,we hebben het hier over een regisseur. Voor mijn part is ie op het platteland opgegroeid en is ie in zijn vrije tijd travestiet die in een roze onderbroek regisseert. Daarnaast zijn de films van Ritchie helemaal niet vergelijkbaar met die van Wes Anderson dus waarom zou ik dat proberen!

morpheus

Bisse, je kan het beste die lange quote van Blokland uit je post weghalen, dat leest wat makkelijker. Vervang het door "lang verhaal van blokland" ofzow.

avatar van Word_Play

Word_Play

Ik vond het een erg leuke film, geniale dialogen en dito montage. Het heeft wel veel weg van broertje Lock, Stock... maar dat mag de pret niet drukken.

****.

bisse

Bedankt voor deze gouden tip, morpheus :d

avatar van Elsenburg

Elsenburg

Fisherking, een halve ster? Jij vindt dit dus een van de slechtste films ooit gemaakt? Sorry maar ik heb hier echt het idee dat je gewoon het gemiddelde omlaag wil trekken. Kijk dat je de film niet goed vind of teveel jatwerk volgens jou bevat, okee, maar een halve ster???

Goodfella schreef:

...

Goodfella, het was niet mijn bedoeling om je op je pik te trappen. Excuses hiervoor! Ik kan Guy Ritchie gewoon slecht verdragen en heb dit zo duidelijk mogelijk onder woorden geprobeerd te brengen, maar dat is bij iemand als Guy Ritchie best moeilijk! (vandaar mijn kennelijke langdradigheid!) Het is namelijk een regiseur wiens films ik in theorie best goed zou moeten vinden (ik ben gek op post-modernistische hipsters) maar in de praktijk vind ik hem enorm irritant. Ik probeerde die irritatie gewoon te verklaren. Ik vind Snatch trouwens niet helemaal waardeloos aangezien ik ** heb gegeven, dus je zal mij niet horen zeggen dat het absoluut bagger is.