Genre: Drama / Avontuur
Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn
Met onder meer: Mads Mikkelsen, Gary Lewis en Ewan Stewart
Bekijk via CineMember
Plot Valhalla Rising
De stomme slaaf One-Eye wordt gedwongen te vechten tegen andere slaven zodat zijn meester geld kan winnen met het afsluiten van weddenschappen. Wanneer een nieuwe meester zich aandient, weet One-Eye zich te bevrijden. Gevolgd door zijn jonge verzorger Are laat hij zijn oude bestaan achter zich. Niet lang na zijn ontsnapping komen One-Eye en Are een groep vroeg-Christelijke Vikingen tegen. Ze worden ingelijfd om samen met hen het Beloofde Land en de Heilige Stad te bevrijden. Na een zeetocht die eeuwig lijkt te duren bereiken de kruisvaarders eindelijk land. Tijdens verkenningstochten wordt de groep aangevallen door een onzichtbare vijand. Zijn ze wel aangekomen in het Beloofde Land of zijn ze in de Hel beland?
One-Eye
Are / The Boy
Hagen
Maikeru
- 1934 berichten
"...Vikingen. Ze maken een lange reis terug naar Scandinavië om daar tegen de Christenen te vechten, terwijl One-Eye ondertussen zijn verloren identiteit wil terugvinden."
Dit deel van de synopsis is onjuist, ik stuur wel een correctie in.
kinjutsu
Winding Refn doet niet anders dan topfilms uitbrengen, zo ook deze weer. De beste tot nu toe. Moet nu alleen Pusher 3 nog zien.
Malick
Een audiovisuele hallucinerende trip rondom een groep kruisvaarders en vikingen die terechtkomen in de nieuwe wereld. Valhalla Rising is krachtig, surrealistisch en ontzettend fascinerend. Het is misschien het beste te vergelijken met films van Lynch en Herzog, waarbij vooral het sound design van Lynch en de karakters van Herzog lijken op die in Valhalla Rising. Refn presteert het opnieuw om een meesterwerk af te leveren dat op verschillende manier geïnterpreteerd kan worden en ook compleet afwijkt van zijn eerdere films. Ik kan dan ook niet anders concluderen dan dat dit één van de hoogtepunten was van het IFFR.
Mads Smikkelsen
Winding Refn brengt niet alleen maar goede films uit (Bleeder.........) maar naar deze film kijk ik erg uit.
boomkat
Waar en hoe te zien? Help deze sexy jongenman.
Near_Dark
Deze heb ik gezien op het BIFFF-Filmfestival. ( http://www.bifff.org )
Hij voldeed grotendeels aan mijn verwachtingen van een donkere, sfeervolle Thriller.
De eerste 20 minuten vond ik buitengewoon heftig en sfeervol met enkele brute man-tegen-man gevechten waarin men niet heeft beknibbeld op de 'gore'-factor, je ziet bloederige open wonden 'à volonté' !
Veel dialoog komt er niet in voor, het gaat tenslotte over norse Vikings die leven in het barre noorden van Europa. De beelden zien er buitengewoon mooi uit, je zou hem zelfs kunnen bekijken als documentaire over de bergen omdat het zo goed in beeld werd gebracht.
De soundtrack is van het beste dat ik ooit gehoord heb. Je wordt ondergedompeld in een duistere soundscape met af een toe een opstoot van loeiharde, repetitieve gitaar-electro die tijdens sommige scènes wel 10 minuten aanhoudt, erg indrukwekkend !!
Spijtig dat hij naar het einde toe wat saai begint te worden. Goed om weten is ook dat dit géén flitsende Actiefilm is maar eerder een héél traag voortkabbelend mysterieus Drama met enkele vechtscènes erin verwerkt, het actievolle begin buiten beschouwing gelaten.
Ik vond het een knappe filmtrip, maar afgaande op het luidruchtige geroep om actie vanuit de zaal is het duidelijk dat een groot deel van het aanwezige Festival publiek hem na een tijdje oersaai begon te vinden. Het is aan jou om uit te maken of deze film je aanspreekt of niet. Ik was aangenaam verrast door zo'n mooie sfeerfilm die spijtig genoeg eindigt met een anti-climax.
7/10.
Een wondermooi in beeld gebrachte Mystery-Thriller die enkel de geduldige filmfans onder jullie zal aanspreken. Ik wil hem zeker herbekijken, al is het maar om terug te kunnen genieten van de fantastische soundtrack
Filmsite: http://www.valhallarising.dk/ & http://www.ipsofactofilms.c...
mayhemblik
De videotheek scene uit Bleeder is geniaal en de rest van de film vond ik ook zéér goed te pruimen.
Ik zou zeggen, probeer hem nog eens.
Querelle
Bleeder vind ik ook echt nergens op slaan. Refn had zich wat beter moeten inlezen in een aantal zaken. Want het is werkelijk van de pot gerukt wat hij daar laat zien.
aSMoDeuS
Zeer indrukwekkend. Erg bijzonder om een bijna minimalistische 'Viking-film' te zien.
En ook even een synopsis-verbetering ingestuurd.
Goodfella1812
Veel dialoog komt er niet in voor
Had ik jouw recensie maar eerder gelezen, dan had ik tenminste vooraf geweten wat ik had kunnen verwachten. Nu ben ik deze film ingegaan met de verwachting een brute actievolle avonturenfilm te gaan zien. Helaas... weinig dialoog inderdaad, veel te weinig! Muziek vond ik persoonlijk ook niet indrukwekkend maar zeer irritant. Nu kan dit wel een trip genoemd worden maar dan was het in mijn ogen toch wel een hele hele saaie trip met inderdaad wel een absolute anti-climax en veel te weinig actie. Nee, deze film sprak me totaal niet aan. 2* voor de mooie beelden en de soms, al was het erg weinig, brute actiescenes.
Goodfella1812
Dat mijn verwachtingen totaal anders waren komt ook mede door deze totaal nergens opslaande poster http://i44.tinypic.com/2qxumw7.jpg
Near_Dark
Wohooow, van een staaltje "consumenten misleiding" gesproken
_RIP_Ivanhoe
Ik denk dat je echt van dit soort films moet houden. Het is bedoeld voor het kleine publiek.
Het begin is prachtig en zeker ook de beelden, alleen vond ik het de film naar het einde toe erg saai worden.
Ieder zijn mening natuurlijk
markel66
Ik laat mijn stem nog even achterwege, weet niet zo goed wat ik er van moet vinden.
Mischien nog maar een keer kijken.
Montorsi
hehe die slaat inderdaad helemaal nergens op, wat doen al die soldaten daar op de achtergrond uberhaupt? Nou bereid u maar voor op een vloedgolf aan hele lage stemmen.
Bélon
Ik ben met je eens dat die Blu-ray hoes en omschrijving hier tezamen met de de categorisering "Actie / Avontuur" misleidend is. Het is meer een Mistery / Drama vind ik.
Een trippy film als deze ligt wel in mijn straatje maar verwacht dus geen actiefilm, zoals veel mensen wel deden, dat verklaart denk ik ook wel de vrij lage IMDB rating. Gevalletje verkeerde marketing, maar de film is ook vrij moeilijk te marketen: te weinig actie voor het mainstream publiek en te vaag en soms gewelddadig voor het arthouse publiek. Wel mooi filmfestival materiaal (waar ik 'm ook gezien heb)
Die Blu-ray hoes is inderdaad belachelijk, met dat leger op de achtergrond dat is eigenlijk gewoon consumenten misleiding ja. Zwakke actie van de distributeur.
Crocooz
Ik ben het helemaal met "_RIP_Ivanhoe" eens.
Ik vond het naar het einde toe erg saai worden en heb hem daardoor niet uitgekeken.
scumfrog
Een harde, grauwe en donkere trip. Zeker niet iedereen zal hem waarderen, velen ook wel. Een kwestie van smaak, want deze film laat zich niet makkelijk categoriseren.
MAASter
Deze film was de reden om eindelijk lid te worden van Moviemeter ....
Ik houd ongelofelijk van films waar je aan het einde van de film denkt WOW en er daarna een paar minuten stil van bent, maar niet op deze manier " WOW ... wat een nietszeggende film en wat was die One-Eye stil"! Ik vind het leuk om films te zien die ' anders' zijn, maar om hier daarom nu dergelijk hoge cijfers voor te geven begrijp ik echter niet.
Wat marketing (Poster/trailers) + verkeerde/overgewaardeerde stemmen al niet kunnen doen om mensen totaal op een verkeerd spoor te brengen ... ik hoop dat dit onderstaande de mensen wel helpt:
- Voor mensen die van "anders" houden en een grote fantasie hebben om zaken er zelf omheen te verzinnen, is het goede film.
- Voor mensen die moe zijn en moeilijk in slaap kunnen komen, is het een goede film.
- Voor mensen die superfit zijn en dus heel goed kunnen ontrafelen wat nu eigenlijk het verhaal was achter deze film, is het een goede film.
- Voor mensen die van een goede trip houden is dit geen goede film, die kunnen beter kijken naar Spuiten&Slikken om te zien wat de beste trip teweeg brengt.
- Voor mensen die in deze slechte maanden qua films toch een film willen zien en niet nog een paar dagen kunnen wachten op wat mogelijke knallers (Robin Hood, Prince of Persia, Iron Man 2) is dit een redelijke optie.
en schijnbaar is het leuk voor mensen die bij IFFR zijn geweest, waarschijnlijk omdat de overweldigende scenes daar nog niet verwijderd waren....
as
scumfrog
Wie bepaalt wat een verkeerde/overgewaardeerde stem is?
boozebelly
- 1908 stemmen
De film begon zo veelbelovend, ik keek minstens naar een 4,0* film, maar naar het einde toe vond ik hem toch behoorlijk inzakken.
Je moet sowieso soberheid en rust in een film kunnen waarderen, anders zou ik er maar niet aan beginnen.
Prachtige landschappen, prachtige make-up en een paar brute slachtscenes krijg je te zien. Op dat gebied zit het allemaal wel snor.
Maar de film zet op een gegeven moment te veel door in traagheid.
Vanaf het moment dat ze op dat land aankwamen zat ik wel te wachten op een confrontatie met dat andere volk, ik was inmiddels wel toe aan een beetje actie/avontuur. Dat viel helaas vies tegen. De makers hebben ervoor gekozen om door te gaan met kunstzinnige plaatjes en scenes. En die stijl waardeer ik echt wel, maar ik had er het eerste uur al wel genoeg van gezien.
Achteraf vond ik het dan ook een beetje een domper, ik heb de climax gemist in deze film.
4,0* voor het eerste, mooie deel en 2,0* voor het laatste, magere deel = 3,0* totaal.
Filmpje1
Nee dit was totaal niet mijn film, heb hem met moeite uit moeten kijken er stond ook actie/avontuur, maar de actie was ver te zoeken in deze film.
Wel is het een schitterende omgeving waar ze filmen met vaak veel mooie beelden er in en de make-up etc. is ook erg mooi gedaan.
Alleen het verhaal kon mij niet interesseren, en er zaten ook veel saaie momenten in, die boottocht in de mist bijvoorbeeld toen heb ik egt getwijfeld of ik hem wel of niet moest uit zien.
hij krijgt een 1,5 van mij
Monte Cristo
Dit is toch geen film,kom op zeg,beetje vechten en wat geluid op de achtergrond en verders een slowmotion zonder verhaal,gaat nergens over dit,ik snap niet dat er zon hoge punten gegeven worden tenzij ze allemaal een zak wiet op hebben of zo?
Montorsi
Dit is juist film, een verhaaltje kun je ook in een boek lezen.
Arthouse met actie.
Al doen de distributeurs ons graag dat eerste woord vergeten, er moet immers brood op de plank. Het zal een hoop zure kijkervaringen opleveren, want dit werk hoort eerder in het filmhuis dan in de Hollywoodzaal thuis.
Refn schotelt de kijker een bijzondere film voor, die bol staat van symboliek en vatbaar is voor verschillende interpretaties. Tevens kent de film een aantal geweldsuitbarstingen met liters CGI-bloed, je moet het maar kunnen handelen.
Voor de cinefiel die wel eens wat anders wil dan de hapklare brokken is dit een uitgelezen moment om de ziel weer eens te verwennen. Mensen die een film a la '300' verwachten kunnen misschien maar beter wegblijven van deze audio-visuele trip.
Zeer goed.
gmx
Deze film van Deense bodem is mijn inziens vast en zeker geinspireerd door een andere Deen, wiens naam ik hier nog niet voorbij heb zien komen. 'Rising Valhalla' deed me keer op keer denken aan Trentemoller ! De sferische opbouw van scenes waar de score de leidraad was deden me enorm denken aan zijn album 'the last resort'. Ik durf er geld op in te zetten dat hier inspiratie uit is opgedaan. Een track als 'Take me into your skin': YouTube - Trentemøller-take me into your skin ademt mijn inziens precies deze sfeer uit. Met name die scene rond 1 uur in de film, waar een-oog stenen stapelt is hier een enorm goed voorbeeld van. Wat een geweldige scene is dat ! De sfeer wordt steeds voller en voller en wordt als een zware deken dreigend en verstikkend over je heengegooid.
Zou 'm ergens tussen de 3.5 en 4 sterren geven, maar neig naar dat laatste.
4 *
Raffael77
Matige film met weinig diepgang waardoor het een zware dobber is om af te kijken.
De film is rauw maar ook saai. Mooie beelden maar ook saai.
Verhaal is slecht uitgewerkt.
Kortom een saaie film dat ik Mads onwaardig vind.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Na Srebrnym Globie
Sciencefiction, 1987

Pusher 3
Drama / Misdaad, 2005
mythologieonwerkelijkvikinghelbloedvergietenmuteontsnappenwreedheidgeweldslaveone eyed mannew worldchieftain starvationwar paint warrioraction adventure