Genre: Biografie / Misdaad
Releasedatum: 30 augustus 2001
Bekijk via Prime Video
Plot Blow
"Based on a True Story."
George Jung is een zoon van een familie die maar met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. George neemt zich voor dat hem niet hetzelfde lot zal treffen. Hij verhuist naar Californië, waar hij een handel in drugs begint. Hij heeft hiermee succes, maar hij komt wel in de bak terecht. In de gevangenis heeft hij een celgenoot die hem wegwijs maakt in de cocaïnemarkt. Als hij vrijkomt wordt hij al snel de grootste speler in de handel in cocaïne.
George Jung
Tuna
The-Batman
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film. De film was gewoon van een gemiddeld niveau, niet goed, maar ook niet slecht. Ik vond wel dat Depp en Penelope goed acteerde. Het verhaal was niet uitstekend, maar wel goed genoeg.
psychopath
Wat een verrot slappe film was dit zeg,en Depp speelde echt letterlijk dom.
Overal waar ik jou meningen zie is nagenoeg hetzelfde, je kan nog niet eens 1 goede zin verwoorden wat je slecht of stom vind. Maargoed, dat heb je al snel met die latere generaties.
Martyn88
Wat een verrot slappe film was dit zeg,en Depp speelde echt letterlijk dom.
Haha, jij wordt nu ook nog lekker serieus genomen met zo een meesterargument!
Greeneyelady1
Hier sluit ik me bij aan.. Goed verwoord.
En wat blijft Johnny Depp een spetter om naar te kijken op het witte doek. Zelfs met het blonde (lange) kapsel (wat me deed denken aan een Haagsche matje) en zijn "verwilderde '70ties kledij".
Natuurlijk zaten er een aantal trieste scenes in de film (bijv. het einde met zijn dochter) en krijg je in de loop van de film steeds meer sympathie voor de kerel.... maar anderzijds denk ik: Boontje komt om zijn loontje.. De gevolgen van zijn business moest hij op een gegeven ogenblik gaan dragen en zijn schattige dochter werd daar helaas in meegetrokken..
Thomas83
Geinig al die acteurs met 70's-kapsels en kleren. De soundtrack ademt ook wel aardig die sfeer. Verder een teleurstellende film, gezien het onderwerp en Depp in de hoofdrol. Die is niet eens zo slecht hoor, maar heb hem zoveel beter gezien. Zijn personage is ook niet zo heel interessant. Vond hem maar een beetje emotieloos overkomen. Cruz speelt weer haar al vaker gespeelde gepassioneerde/hysterische (ik hou het op het laatste) type.
Vond het gigantische amateurisme van Jung en zijn mensen aan het begin van hun carrière eigenlijk weinig geloofwaardig. Verder ook best sterk dat Jungs dochter uiteindelijk tot zo'n stuk uitgroeit. Al zou het kunnen natuurlijk. Vond de oudere Depp nog best lijken op de oudere Jung. Ray Liotta is verder natuurlijk veel te jong om geloofwaardig door te kunnen gaan voor Depps vader, de pogingen tot humor kwamen raar over, de film wordt op een gegeven moment wat te sentimenteel en duurt veel te lang. Alleen de introductie van Pablo Escobar maakte nog enige indruk. 2.5*
Le Professionnel
Mooie film die de typische jaren 70 en 80 uitstraalt Johnny Depp zet wederom weer een zeer goede rol neer.
flaphead
Aardige rise and fall-film, die naar het einde toe teveel naar familiedrama neigt. De tijdspanne van de film wordt goed verwezenlijkt door de outfits en grime. De aanwezigheid van Cruz is werkelijk tenenkrommend. Vind het overigens ook misplaatst dat ze prominent op de poster/hoes staat terwijl ze pas over de helft van de film in beeld komt en dan feitelijk maar een bijrol heeft. Wel thumbs up voor Depp.
mattholland
Had hoge verwachtingen in verband met het waargebeurde verhaal van George Jung. De film begon aardig, al leverde de film wat aan overtuiging in door de homoseksuele kapper en de 'Randy Hickey'- Tuna ( hoewel deze film eerder gemaakt is). Naarmate de film vordert, glijdt het de film steeds verder af naar een sentimenteel familiedrama. het verhaal springt van de hak op de tak, en elke verkeerde wending is de schuld van iedereen behalve 'drugskoning' Johnny Depp. Er wordt getracht sympathie op te wekken voor iemand die naar eigen zeggen verantwoordelijk was voor 85% van de illegale drugs in de VS. Ik had het idee dat Blow eerder het verhaal van een weldoener die onterecht wordt verguisd verteld dan van een ordinaire drugsbaron.
Robbie_Helmond
Nog steeds een leuke film, Depp speelt uitmuntend zoals alleen hij zo'n personage neer kan zetten. Heerlijk!
Davidus
Mooie film. Ales is mooi. De mannen, de vrouwen, de locates, de aankleding, het weer, alles.
Eigenlijk iets te mooi om het realistisch te doen zien. Zeker in het begin; alles ging ook wel iets te makkelijk.
Verder zwakke punten
- Penelope Cruz; irritant slecht, niet passend in deze film
- Het over-sentimentele eind
Maar zeker een leuk, vermakelijk verhaal. Heb genoten van de jaren 70 aankleding en muziek . En Johnny Depp speelt toch wel een leuk personage. Tuurlijk; vlak, geen diepgang, maar passend in deze film.
Een leuke snelle, makkelijk verteerbare film.
Vinokourov
Redelijke biopic die adequaat in elkaar gezet is. Het verhaal van cokebaas George Jung is vrij stereotiep (rise-and-fall), maar met het volgen van leipe snuivers en handelaars is niks mis mee.
fappie
- 2005 stemmen
Weet niet.. Miste net dat beetje overtuiging in deze film.. Vond daarnaast eigenlijk alle vrouwen die in deze film te zien zijn kutwijven. (Op dat meisje dat ergens aan het begin dood gaat na.. zijn eerste vriendin ofzow)
Rahl
Dit is werkelijk een walgelijk vooroordeel, met je zogenaamde 'latere generatie'.
Ik ben het tevens wel met je eens, The-Batman praat wel vaker onzin.
Of Johnny dom/slecht speelt, en of het een 'verrot slappe film' is, ik zou het niet weten.
Ik zal Blow één dezer dagen bekijken.
metalforever78
hardhiller1992
Goede film, met een sterke Johnny Depp in de hoofdrol (zoals altijd)! Mooi om te zien hoe hij zich steeds hogerop werkt in de drugswereld en er uiteindelijk aan ten onder gaat. Ik vond Penélope Cruz na een tijdje wel erg vervelend worden.. Eerst zo'n beauty, maar later zit ze alleen maar te schreeuwen.. Deze film hoort sowieso wel in de top 250!
Jobjee
vandaag voor de 2e keer gezien! en ik vind het echt een topfilm! tuurlijk zijn er altijd verbeter punten maar de film heeft mij 2uur lang geboeid.
ik hou wel van dit soort film, al vind ik alle films waar het over drugs gaat interessant:)
Filmpje1
Wat een top film nu voor de 3e keer gezien, meer uitleg volgt nog.
dat nummer ook Blinded by the Light - Manfred Mann's Earth Band, Prachtig!!
TMP
Standaard film over de opkomst en ondergang van een drugsdealer. De film kende weinig tot geen verrassingen. Minder geweld dan normaalgesproken in dit soort films, maar verder alles volgens het boekje. Aardige muziek af en toe, en redelijk acteerwerk van Depp en Liotta. Cruz vond ik stukken minder. Wel een mooie eindscene, maar al met al niks bijzonders.
TragieStar.*
Ik heb de film nu voor de helft bekeken, en wat een verschrikkelijke saaie film. Meer ga ik er nog niet over vertellen, want moet het 2de deel (waarschijnlijk snel) nog bekijken.
Thorak
Goede Rise and Fall film over George Jung. Erg onderhoudend en goed geacteerd.
Ik kan ook echt niet snappen wat er saai is aan deze film. De plot omschrijving en het genre wel goed gelezen? Mogelijk verwachtten een aantal mensen een aktie film o.i.d...
TragieStar.*
Het plot en het genre wel goed gelezen? Dat heeft niks met iemands smaak te maken. Dit ligt mij gewoon niet goed. Neehoor, ik verwacht geen grote actiefilm, ik verwacht wel meer diepgang, en meer emotie. Daar bedoel ik dus mee: dat de film totaal leeg is. De film bied voor mij (met nadruk op mij, als daar weer misverstanden om komen) geen humor, geen drama, geen aktie, geen spanning, helemaal niks. Het enige wat je krijgt te zien is de drugshandel leven, en onderhandelingen met velen mensen.
En ik kan niet snappen dat iemand dit echt boeiend vind. Dus op dat gebied liggen we volgens mij volledig uit elkaar.
Maarja, ik zal zien wat het 2de helft mij te bieden heeft
Thorak
De 2e helft zal je dan niet veel meer gaan bieden, afgezien meer van het zelfde.
De genre omschrijving is misdaad/drama en dat klopt ook, dat er dan geen humor, aktie en spanning in zit kun je dan moeilijk als argument gebruiken waarom het een slechte en/of saaie film is. Dan moet je een komedie of aktie film gaan kijken lijkt me.
TragieStar.*
Helemaal niet. Een film kan meerdere genres bevatten dan de hier bovenstaande genres. Omdat het een drama/misdaad is, betekent het nog niet dat de film geen humor of spanning kan bevatten. Misdaad is zoiezo erg breed, en daar hoort ook een kleine deel spanning en aktie bij, tenminste zo denk ik er over. Of er moet alleen maar gepraat worden?
Alleen omdat er misdaad/drama staat, mag er verder niks anders in terug komen? Natuurlijk moeten deze 2 genres wel de boventoon vormen, maar dat kunnen ze makkelijk opvullen met andere aspecten. En ik bedoel ermee: de film is niet boeiend genoeg, omdat er niks gebeurd. Een goede film waar totaal geen aktie in voorkomt, kan als nog erg boeiend zijn ook al word er alleen maar gepraat. Dat heeft ook met het verhaal te maken, en die raakt mij niet.
Dat had ik natuurlijk al kunnen weten op het begin, maar ik wou de film toch graag zien, Ik beoordeel mijn film meer op het vermaak gehalte en sommige beoordelen hoe goed/slecht de film in elkaar zit, maar dat laat ik over aan de echte filmkenners.
Thorak
Een drama, misdaad, aktie of wat voor een genre dan ook kan uiteraard wel humor bevatten of iets uit een ander genre, maar als het er niet in zit kun je daar moeilijk een film op afbranden aangezien dat dan helemaal niet de bedoeling van de makers is geweest. Een komedie met een gebrek aan humor (o.i.d.) is natuurlijk wat anders, maar een film waar een ander genre niet in voorkomt vind ik absoluut geen reden om een film op af te branden.
Blow is misdaad en drama, beiden worden zeer ruim vertegenwoordigd, dus in die opzet is de film mijns inziens dus erg goed geslaagd. Dat er geen humor in zit (sommige personages, zeker in het begin, vind ik toch erg karikaturaal) versterkt alleen maar het realiteits gehalte. Het zou erg vreemd zijn als Pablo Escobar, een van de grootste drugsbaronnen ooit, eerst een paar grappen zou maken voor hij iemand neerschiet, of een deal sluit. Dat past gewoon niet.
TragieStar.*
Ik brand de film daarom ook niet af. In de allereerste zin heb ik al aangegeven wat er precies aan de hand is. Ik heb nog nergens drama gezien, of jij moet het erg triest hebben gevonden toen zijn vader failliet ging, en toen hijzelf in de gevangenis kwam. Maarja, dat behoort natuurlijk wel onder drama.
Ik zeg ook niet dat humor sterk aanwezig moet zijn, het kan ook in 1 enkele scene worden gebracht, waarbij er iets grappigs gezegd word of noem maar iets anders.
Ik bedoel het eigenlijk heel anders, maar ik kan het gewoon moeilijk uitleggen
. Het gaat mij niet om de andere genres die er niet in zitten, het gaat er bij mij vooral om dat er niks gebeurd. Niks boeiends, of echt iets wat mij overtuigd om verder te kijken naar het 2de helft. Tja, alleen Penelope Cruz dan.
Thorak
Penlope Cruz, tja, die vond ik dan weer het minpuntje van de film, maarja dat is smaak.
Drama zut er toch vrij sterk in, maar ik weet niet tot waar je de film hebt gezien.
De personages Derek Foreal (de naam alleen al), Kevin Dulli en Tuna toch dusdanige karikaturen dat ze in verhouding met het serieuze niveau redelijk humoristisch zijn.
Ik had toch de hele tijd het sterke gevoel van "hoelang gaat dat goed met zijn succes en zoveel mensen om hem heen", het moest gewoon wel fout gaan en anderen moesten wel tegen hem gaan werken. De spanning van wie zou hem gaan verraden vond ik wel aanwezig.

Waargebeurde misdaadfilm 'Blow' met Johnny Depp verdwijnt binnenkort van Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf keiharde films op Netflix over de handel in verdovende middelen

Vijf films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997