• 9.370.274 stemmen

Releasedatum: 30 augustus 2001

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Blow

"Based on a True Story."

George Jung is een zoon van een familie die maar met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. George neemt zich voor dat hem niet hetzelfde lot zal treffen. Hij verhuist naar Californië, waar hij een handel in drugs begint. Hij heeft hiermee succes, maar hij komt wel in de bak terecht. In de gevangenis heeft hij een celgenoot die hem wegwijs maakt in de cocaïnemarkt. Als hij vrijkomt wordt hij al snel de grootste speler in de handel in cocaïne.

George Jung

Kevin Dulli

Augusto Oliveras

avatar van Da Jando

Da Jando

Vermakelijke film, wel standaard verhaaltje maar toch goed uitgewerkt. Goed geacteerd door Depp.

Het eerste anderhalf uur vond ik wel goed, vooral in het begin met die Tonijn...grappig personage Daarna duurt het me wat te lang met z'n dochtertje en vooral dat hij ALWEER opnieuw gaat beginnen met een drugsdeal

Maar al bij al vind ik hem wel 3,5* waard.

avatar van Sikoefietall

Sikoefietall

Kan er mee door.

avatar van nirvana

nirvana

ja in de winkel

avatar van bartsch

bartsch

Ja aap, dat is niet een antwoord op de vraag...

Beter geen reactie dan een onzinnige reactie.

Blow is leverbaar in boudisque in amsterdam, ik durf niet te zeggen of ie nederlandse ondertitels heeft.

Misschien dat dvd-valley 'm heeft.

Succes met zoeken iig.

avatar van Kenshin

Kenshin

"I cant feel my face... I mean, i can feel it on the outside, but not from inside"

avatar van ..TannemaaT..

..TannemaaT..

Mooi omdat hij waargebeurd is en dat hij nog steeds ergens vast zit.

Vind uhm wel * * * * waard

avatar van WB

WB

Als het nu nog steeds zo makkelijk zou gaan met dat smokkelen (vliegtuigje naar Colombia, beetje kappen en dan verkopen), en ik kon zoveel(!!!!) geld 'verdienen' als Deppie in die film, waarom zou ik dan gaan werken

Maar ja, beleid is beetje heel erg aangepast...

..TannemaaT.. schreef:

Mooi omdat hij waargebeurd is en dat hij nog steeds ergens vast zit.

Vind uhm wel * * * * waard

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Da's toch even wat anders.

Waarom is het mooi dat hij nog steeds ergens vast zit ?

avatar van DarkManX

DarkManX

Magnifieke film, waar de hele tijd een speciaal sfeertje rondhangt! Zeker een aanrader. En ja, des te meer omdat hij waar gebeurd is.

Heeft iedereen ook de acteerprestaties van de heer Depp gezien? Zeer straf neergezet

****

avatar van MarkFish

MarkFish

Echt een goeie film zeg. Indrukwekkend, mooie ontwikkeling. Veel paralellen met Scarface (de opkomst en ondergang, ruzie met zijn beste vriend, een vrouw die snuift, rookt en drinkt en uiteindelijk niet meer te houden is). Depp is supergoed en dat karakter Jung is gewoon supercool. Ik had wel iets meer van zijn opkomst en ondergang in het drugscircuit willen zien (meer van toen die aan de top stond, dat ging allemaal snel). Die verhaallijn met z'n vader is ook wel goed en best wel emotioneel.

avatar van 93.9

93.9

heeele goeie dit!

OOk de muziek geeft goed de tijd weer waarin het zich afspeelde.

4 sterren!

Take One

Ja, lekker filmpje. Wel standaard, maar dat geeft niet, dit soort films kijken altijd lekker weg. Daar draagt Penelope Cruz ook haar steentje aan bij natuurlijk. Het einde (in jail) had van mij niet gefilmd hoeven worden, stukje tekst had volstaan.

avatar van vache

vache

Ga mee met Take One, einde verpestte een hoop voor mij, maar voor de rest prima filmpje (johnny rules), dus ook 3,5*

avatar van NiKKY-DePp...

NiKKY-DePp...

Mooie actie film...

avatar van KillaJah

KillaJah

Actie?

avatar van Spee

Spee

Erge Film Geen Andere Woorden Voor !!

avatar van GFM

GFM

Spee schreef:

Erge Film Geen Andere Woorden Voor !!

Volgens mij zijn er wel degelijk andere woorden....wat bedoel je met erg? waarom is deze film erg?

avatar van Treht

Treht

Take One schreef:

ik vond dat juist een van de mooiste scenes uit de film.

avatar van Daniel

Daniel

matig tot redelijk scarface aftreksel (mist pacino), jammer van het einde...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Pacino of Depp maakt mij eerlijk gezegd niet zo heel veel uit. Vind dit trouwens een totaal andere film dan Scarface.

avatar van emanuel

emanuel

Daarstraks nog eens gezien en vind het nog altijd een zeer goede film met sterke vertolkingen van bijna iedere acteur en actrice

Deze film is gebaseerd op ware feiten natuurlijk altijd wel wat geromantiseerd maar dat brengt de film niet naar onder vind ik

De humor vond ik ook wel goed in deze film

avatar van Jassie

Jassie

Ik vond dit ook een hele goede film. mooie opbouw, humor, emotie, van alles eigenlijk. En omdat het waargebeurd is maakt het de film naar mijn menig nog mooier. Goede rol neergezet van depp.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Prima uitgangspunt, boeiend plot en voortreffelijk acteerwerk. Depp doet het uitstekend, maar ook Liotta en verrassend genoeg zelfs Cruz waren prima op dreef. Nergens echt uitzonderlijk of visueel hoogstaand, maar inhoudelijk is alles prima ingevuld. Enige kritiekpunt wat dat betreft is dat de film wel een kwartiertje korter had gemogen, het ging me op een gegeven moment net iets te lang door.

3,5 sterren.

avatar van dope

dope

• 20052 stemmen

Geweldige film die waarschijnlijk zonder Depp in de hoofdrol een stuk minder indrukwekkend zou zijn. Maar na Fear and Loathing en From Hell is het logisch dat Depp deze rol krijgt! De film blijft tot de laatste minuut boeien en Jezus, wat had die Jung een interessant leven! Topfilm! 5*

Take One

Weet iemand waar je deze dvd kunt verkrijgen???

Thanks

avatar van donnie B.

donnie B.

Take One schreef:

Weet iemand waar je deze dvd kunt verkrijgen???

Thanks

hhhmm......... in de winkel?????

Take One

hhhmm......... in de winkel?????

jaleukja

avatar van eerdekes

eerdekes

Zeer goede from hero to zero film.

En Johnny depp, Weergaloos !

Jezus, wanneer gaat die vent is een oscar krijgen?

Penelope Cruz doet het goed, maar dat accent.

Pff

En ook die Ethan Suplee ( die ik nog ken van american history x ) in het begin v/d film zorgde voor de komische/hilarische factor in de film.

Score : ****

avatar van morpheus

morpheus

Vond Johnny Dep wel meevallen qua kwaliteit in deze film al deed hij het helemaal niet slecht. Het was echter geen "filmmakende" performance.

Verhaal is heel aardig, maar spingt nogal van de hak op de tak wat wel inherent zal zijn aan het feit dat je een levensverhaal verteld. Ik stoorde me ook een beetje aan het feit dat er nooit diep op het drugsdealen ingegaan wordt. Een persoon ontmoed een persoon, deals worden gedaan en iedereen is rijk en happy in die zin miste ik vooral het eerste deel wat diepgang. Als het bergafwaarts gaat wordt de film beter meer omdat de harde realiteit realistischer overkomt. Het verhaal wordt dan ook meer persoonlijker.

Al met al geen slechte film maar soms wat saai en leeg, richting het einde wordt het dan wel beter.

***

avatar van Rascal

Rascal

Mooi verhaal maar het werd uiteindelijk toch best n lange zit :S