Genre: Biografie / Misdaad
Releasedatum: 30 augustus 2001
Bekijk via Prime Video
Plot Blow
"Based on a True Story."
George Jung is een zoon van een familie die maar met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. George neemt zich voor dat hem niet hetzelfde lot zal treffen. Hij verhuist naar Californië, waar hij een handel in drugs begint. Hij heeft hiermee succes, maar hij komt wel in de bak terecht. In de gevangenis heeft hij een celgenoot die hem wegwijs maakt in de cocaïnemarkt. Als hij vrijkomt wordt hij al snel de grootste speler in de handel in cocaïne.
George Jung
Kevin Dulli
Augusto Oliveras
Tuna
crown_secure
Daar ben ik het niet helemaal met je eens
Als je een drugsdealer bent, gaat het erom hoeveel geld je verdient en met wie je zakelijk omgaat en niet hoeveel mensen je het leven zuur kan maken...
Hoe minder geweld je gebruikt in de drugshandel, hoe minder snel je zelf problemen zult krijgen (denk ik)
Enige ervaring?
Remi
Enige ervaring?
hahaha
nee hoor, maar dat lijkt mij het meest logische omdat ik zelf helemaal weg ben van misdaadfilms
twg
je hebt ook wel gelijk vind ik .
maar meer er mocht van mij net iets meer actie in de film want het kan met drugs flink uit de hand lopen .
en dat mocht van mij wel met wat meer geweld gebeuren in deze film, dat zou naar mijn mening de film net wat minder saai maken.
aldert007
Johnny Depp acteert echt heel goed in deze film. Voor een 'documentaire' hebben ze het heel mooi gedaan.
Nubis
Gave film! Echt een interessant verhaal, ik was elk moment geboeid. Goede acteurs ook.
slikmo
Ik vind deze film een topper... Ondanks al het commentaar hier,
Als je je verdiept in jcdII vallen je nog meer dingen op zoals quote's van bod dylan, goed acteerwerk verder en dus zowieso 4 punten waard
Julie
ik vond deze film niet slecht, maar ook niet direct een echte aanrader
een gewone film die wel niet slecht is
Lientjuh
Super film!!
Prachtig verhaal, knappe acteurs, ..
Zo'n verhaal waar je het eind niet wil van missen!!
een 4.5
donnie darko
geweldige film, zeer goed gespeeld, inderdaad, van johnny, en ook het verhaal sprak mij geweldig aan. Het begin lekker vlot en het einde zeer ontroerend. Kortom, fantastisch!
4.5 sterren
mikoz
Toch blijft de emotie een zwak punt in deze film ..
Daarop schiet hij de plank mis , want er zaten wel degelijk heel veel momenten in die heel ontroerend zouden kunnen zijn ..
george
1 van de beste films ooit. Gewoon een Top-film net als Scarface, Goodfellas, the Godfather movies
giese
Toppertje! erg sterk geacteerd door Depp..
Hij ziet er steeds meer verneukt uit...
Poisonthewell
Eigenlijk niet veel meer dan een standaard biografisch filmpje. Zeker vermakelijk en Johnny Depp is wederom goed op dreef. 3,5*
Leno
Het verhaal is aardig en groots opgezet maar mist het één en ander. Het is vaak net niet. De film grijpt je nergens bij de strot en we missen een echt sterke bijrol, al doen de acteurs het verder prima.
Al met al een beetje soft, maar toch een prima genietbare film. Het einde is helaas sentimenteel en langdradig.
muismat
De eerste keer dat ik hem zag wassie echt geweldig, goed voor een 5.
Nu is ie nog steeds goed, echt een film je een goed gevoel geeft, en tegelijkertijd ook een heerlijk drama-achtig tintje heeft (ofzo).
Dat ene stukje waar die op zijn top zit en aan het vertellen is over hoe groot ze wel niet zijn is legendarisch.
overall sfeer is natuurlijk ook helemaal in orde.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Film klopt precies
quote kinjutsu: "Wie ziet er beter uit in een lange bontjas, een halfhoge hoed, een geruite broek en met indianen symbolen op z'n gezicht dan Johnny Depp?"
dus dat word een *5
Maxximum
Mooie film.
in deze film gaat het niet over geweldadige drugdealers,
maar gewoon over een jongen/man die een centje wil verdienen.
Het blijft niet bij een centje! goed acteerwerk, goed verhaal. Ik kan me herinneren dat de echte George Jung nog steeds vast zit.
voor mij, 3,5*
xekjiram
Ik moest hem een paar keer zien voor ik 'm ging waarderen, deze film. Had er aanvankelijk een "Woensdagavond-RTL4-film" gevoel bij...
Toch zet ik die dvd telkens weer op.
Penelope Cruz zit tegen "over the top" aan, Johnny Depp acteert zoals gewoonlijk weer geweldig!
Alleen dat háár...
Dat Wayne's World-kapsel was wel héél erg nep. Dat had IMHO beter gekund.
katie morosky
Alleen dat háár...
Dat Wayne's World-kapsel was wel héél erg nep. Dat had IMHO beter gekund.
Ik ben blij dat je het schrijft, ik deel jouw mening omtrent het kapsel.
tevelenco
Goede misdaadfilm met een goede soundtrack.
Vooral het openingsnummer "can you hear me knockin" van de stones vond ik erg goed gekozen.
En ook in deze film weer een prima rol van Johnny Depp.
Wel vond ik het eerste deel van de film niet echt boeiend.
Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het tweede deel met veel meer drama en emotie.
Wat deze film aan een dikke voldoende helpt.
Naomi Watts
Goede film, de film komt wat langzaam op gang maar voor het wachten wordt je ook wel dubbel beloond. Toch is het weer Depp die de film met zijn magistrale acteerwerk erg omhoogtrekt, zonder Depp was deze film toch veel minder geweest. Halfje verhoging naar 3,5*
Naomi Watts
Weer herzien en een halfje verhoging. Heerlijke film, geweldige prestatie van Depp maar ook Mollà speelt erg sterk. Ook bevat de film prachtige scenes waaronder 1 van mijn favoriete ooit (waar Barbara laat weten dat ze geen 2 jaar meer heeft). Ook de scenes met Jung's dochter gooien hoge ogen bij mij. 4*
brielen
Beklijvende film. Depp is gewoon schitterend, hij weet de film van begin tot eind boeiend te houden.
Vlekkeloze fotografie en uitstekende soundtrack. 3.
hopps
Vind dit echt een top film! heb hem nu net voor de 6e keer gekeken. Hij blijft gewoon van het begin tot het eind boeien. Johnny depp speelt ook echt super! voor mij hoort deze echt in de top 10 thuis van de beste films! Echt een tip voor wie hem nog niet gezien heeft! (5 punten)
exfrozen
Depp laat je helemaal meesleuren in zijn personage, net als Pacino bij Scarface. Telkens als je dacht dat het weer goed ging komen gebeurde dat niet. Hij wordt eigenlijk door iedereen zo'n beetje belazerd, behalve zijn vader, wat ook weer mooi terug te zien was in de film door de scene met de taperecorder.
JJ_D
Er mocht van mij net iets meer actie in de film want het kan met drugs flink uit de hand lopen .
Het clichématige beeld van drugs = geweld wordt hier met opzet niet behandeld. Dit is een enorm subtiele anti-drugs film, veel minder uitgesproken als vb. Trainspotting, maar bijna even overtuigend. Depp's acteerwerk is weeral verbazingwekkend, geloofwaariger kon het plaatje waarschijnlijk niet echt worden... Verhaal is mooi uitgebalanceerd (nooit echt super) maar kent helemaal geen dieptepunten, wat toch wel opmerkelijk mag genoemd worden... Filmstijl is over het algemeen geslaagd, al is het experimentele en onconventionele er soms wat over.
Het einde daarentegen is grandioos: de bandopnemer deed de traantjes komen, de hallucinatie met z'n dochter deed ze stromen.
(En tot mijn grote spijt rijmt dat nog eens ook...
) Het magische (El magico
!) aan de film is dat respect en medelijden nooit veraf liggen, de grens is erg vaag en de kijkers emoties staan centraal. Bij momenten ontpopt Mr. Jung zich als een echte maffiosi, anderzijds is hij weer de goede huisvader die hij zo graag wil zijn. En ook daar gaat de film over; over verwarde gevoelens omtrent het vaderschap en of er wel nog volledig af te rekenen valt met het verleden. Maar dat laagje moraal ligt er niet dik op, je proeft het als je het wilt, je kijkt er zo overheen als je er niet over nadenkt. Heel interessante film met veel contradictie en een streepje humor wanneer dat past.
3,75* Aanrader(tje).
Nis
Mee eens, hierbij kreeg ik ook een klein brokje in mijn keel. (de enige film waarbij ze bij mij stromen is tot nu toe Braveheart, en bij Requiem for a Dream ook).
LOTR-lover
Een iets te lange maar toch erg leuke film. Eigenlijk is leuk niet het goede woord, het zou goed moeten zijn. Johnny Depp speelt de sterren van de hemel.

Waargebeurde misdaadfilm 'Blow' met Johnny Depp verdwijnt binnenkort van Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf keiharde films op Netflix over de handel in verdovende middelen

Vijf films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997