Genre: Biografie / Misdaad
Releasedatum: 30 augustus 2001
Bekijk via Prime Video
Plot Blow
"Based on a True Story."
George Jung is een zoon van een familie die maar met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. George neemt zich voor dat hem niet hetzelfde lot zal treffen. Hij verhuist naar Californië, waar hij een handel in drugs begint. Hij heeft hiermee succes, maar hij komt wel in de bak terecht. In de gevangenis heeft hij een celgenoot die hem wegwijs maakt in de cocaïnemarkt. Als hij vrijkomt wordt hij al snel de grootste speler in de handel in cocaïne.
George Jung
Kevin Dulli
Augusto Oliveras
Tuna
Ms. H.
Voor de zoveelste keer vind ik Johnny Depp hierin weer top!
Maar toch, ik had meer verwacht van deze film.
Hij is wel goed, maar ietsje te lang en hij gaat steeds de bak in, de bak uit, de bak enz.
Goede film, maar geen uitblinker 3.5*
pedrodf
echt een goede film
een leuk verhaal met goed acteerwerk van depp, maar wanneer acteerd hij niet goed.
Julie
echt een goede film
Ik zeg het niet graag, want Depp is mijn favoriet
maar zelfs Depp kon de film 'once upon a time in mexico' geen redelijke film maken
Maar ja
Dat bedoelde je ook weer niet zeker
Scratt
Een van Depp's beste rollen die hij heeft vertolkt. Alles is realistisch gefilmd, het verhaal zit goed en de ontroerende scénes zijn de beste
Nicolage Rico
- 20219 berichten
De relatie tussen vader en zoon is ontroerend, de acteerprestatie van Johnny Depp is, as usual, sterk en het einde maakt deze film tot een toppertje.
4 *
El Magico
Erg realistisch. Is niet alleen actie, maar ook worden de karakters goed neergezet. Geweldig verhaal met een hele goeie Johnny Depp en Ray Liotta.
Rosenrot
Mooi verhaal en het laat zien hoe snel het snelle geld vergankelijk maakt. Johny depp is top de locaties zijn super een geweldige film met een heerlijke soundtrack. een aanrader en hij krijgt van mij de maximale punten.
metaledje
goede film,uitstekende acteerprestaties,zeker johnny depp met zijn bierbuikje aan het eind, er had naar mijn kijk op de film iets meer gevoel in gemogen,maarja iedereen ziet een film anders he?
wel een goede 4 sterren waard
Kisje
Depp is the Best
! Nee vond het ook een goede film, had het wel niet verwacht dat Penopelé hem zou belazeren eerlijk gezegd.. Vond ik wel zielig..
RubenMeintema
Ik houd heel veel van drugsfilms, en ik zie deze dan ook in dat genre. In de vergelijking met Trainspotting en Fear & loathing in Las Vegas komt deze film goed uit de verf. Trainspotting en Fear&Loathing zijn totaal over de top, heel erg grappig maar ook geniaal, maar Blow is serieuzer, normaler maar ook erg goed. Heel overtuigend, geloofwaardig en realistisch.
jordybeukeboom
Goede film, waarin het dramadeel overtuigender is dan het misdaaddeel.
Dat misdaaddeel hebben we allemaal al een keer gezien, en is soms weinig inspirerend. De intro van de film is wel leuk gedaan. Het 'misdaaddeel' is niet saai, maar weinig origineel. Mooi vind ik de film worden als Depp zijn liefde voor zijn dochter toont. De laatste scene is erg fraai. Cruz speelt een erg irritant personage, dat kan zowel aan haar als haar personage liggen: overtuigend is het niet
Depp acteert goed, hoewel ik de rol soms niet helemaal bij hem vind passen. Hij past de jas van George Jung gewoon niet helemaal lekker
3,5 ster
lottetje
ik vond het eigenlijk erg tegenvallen, ik had echt wel een drugsdrama verwacht, maar dat was het eigenlijk helemaal niet.
je moet van dit soort films houden, ik houd er niet zo van.
een 3
BlueSword
was wel een aardig goeie film, vond het begin alleen een beetje saai en daarna werd het wel steeds beter.
goed geacteerd ook en rond het einde kon ik wel meeleven met depp.
depp_addiction
meesterwerk van depp.
maar het was allemaal wel een beetje hetzelfde.
hij werd opgepakt. en hij ging weer weg. weer de bak in en weer eruit.
maar wel toppertje!
NIGHTWOLF_ONE
verre van een meesterwerk dit, vind ik.
idd wat je zegt beetje hetzelfde steeds, werd vervelend, voorspelbaar en ik begon mij te vervelen. was dan ook blij toen ie eindelijk was afgelopen!
had de film jaren geleden al gezien en wist er niets meer van, nu weet ik waarom weer... stelt niets voor dit, uitgekauwd concept, geen memorabele scenes... nee, links laten liggen dit is mijn advies! kijk scarface/goodfellas maar, dan is dit overbodig.
voorspelbaar of niet gewoon genietbare film met een overtuigend verhaal.
van vader en zoon een zoon die niet zonder geld wil zitten.
prima depp.
NIGHTWOLF_ONE
ik heb weinig genoten, ben de film nu alweer bijna vergeten...
anne J
Integendeel, ik heb er juíst van genoten. Hij begint klein, met de wiethandel.. Uiteindelijk (ook natuurlijk doordat hij in de gevangenis kwam) bezit hij een groot deel van de cocaïne handel!
En dan nog alles eromheen.. Zijn kind, vrouw, situaties daar.
Ergens op het einde of na het midden geloof ik is er ook nog een dinée ofzo? Weet niet precies wanneer,, maar dat vond ik ook wel leuk.
En ja, als Johnny Depp niet in die rol had gestaan, denk ik dat de film minder zou zijn geweest. Ik bedoel, zeg nou zelf?
El*Mariachi
Zeer vette film, het laat precies alle kanten van de drugswereld zien. Ook vet dat Jung met Pablo Escobar in aanraking is gekomen.
anne J
Integendeel, ik heb er juíst van genoten, ik vind het een ware topfilm. Hij begint klein, met de wiethandel.. Uiteindelijk (ook natuurlijk doordat hij in de gevangenis kwam) bezit hij een groot deel van de cocaïne handel! 85%
En dan nog alles eromheen.. De tragische dingen zoals:
- George Jung wordt geschoten
- Die vriendin krijgt kanker en overlijdt..
- Zijn moeder die de politie belt als hij bij hun aankomt!
- Die vrouw van hem die helemaal verslaafd is ook, en dan komt er zo'n feest, iedereen wordt opgepakt, hoewel george al 5 jaar geen handel meer doet.. maarja, geschiedenis is heftig he?
- En dat zijn vrouw dan zijn dochter van hem afpakt en scheidt..
Maarja,, het ergste is nog als:
- Hij uit de gevangenis komt, hij bouwt weer relatie op met zijn dochter, wil met haar naar californië en doet daarom nog één klus en wordt er daar ingeluisd door oude vrienden! (En zijn dochtertje maar wachten..
Gevangenisstraf tot 2015!
Maarja, naast ál die tragische dingen is het ook een vette film vind ik. Ik blijf toch een actie mens
4,5 ster
(Op de een of andere manier kan ik mijn reactie niet veranderen.. En ik heb blow nou nog een keer gezien, na een jaar ongeveer. En ik merk nu, ik ben wel de helft vergeten van die film.
Ahum, dit is nou even mijn werkelijke reactie
Ik kon mijn eigenlijke dus niet veranderen)
El*Mariachi
Op de officiele site van G Jung stond dat zijn dochter hem ondertussen wel ene keer had opgezocht.
anne J
Is er een officiële site van George Jung..
Woj, weet jij die toevallig?
Hm, 2015 komt ie vrij dus ofzo, dan is hij iets van 82? Ach,
iilSe
En dan nog alles eromheen.. De tragische dingen zoals:
- George Jung wordt geschoten
- Die vriendin krijgt kanker en overlijdt..

- Zijn moeder die de politie belt als hij bij hun aankomt!
- En dat zijn vrouw dan zijn dochter van hem afpakt en scheidt..
Maarja,, het ergste is nog als:
Gevangenisstraf tot 2015!En dat hij daar helemaal gek wordt zowat :/ Hallucineert dat zijn dochter er is.. Vet zielig einde.. Moest bijna huilen

Mee eens
CellieY
Ik vind het idd van die laaste klus het zieligst, hij doet het alleen voor zijn dochtertje, en zij zit maar te wachten! zo zielig. En ook dat hij daarna gaat hallucineren enzo. Johnny Depp was echt geweldig, heel veel verschillende haarstijlen, maar ze staan hem allemaal. Alleen dat bierbuikje was minder
Maar het verhaal zat goed in elkaar (begint klein, eindigt groot, echt een droom) en dat het waargebeurd is spreekt mij ook erg aan.
Hi-Tek
Normaal gesproken zou mij dit ook aanspreken, maar het is toch best duidelijk deze film grootendeels fictie is.
Jammer maar zo komt er weer een minpuntje bij.
Net als Johhnie Depp in de bajes zit en hij gratie krijgt door les te geven over wiet en bijvoorbeeld ook de hele cokehandel het gaat allemaal zo makkelijk en ook hier heb ik het gevoel dat het niet helemaal realistisch is.
Dit was overigens een beetje de enige kritiek op de film.
Wat de film ten goede deed was de balans tussen komische elementen en drama dit samen met opbouw - begint met niets, werkt zich naar de top, eindigt met niets - deed me denken aan Goodfellas alleen daar toch iets meer de nadruk op drama.
De vader/zoon relatie werd verder goed in beeld gebracht en de rol van de vader werd goed gespeeld door Ray Liotte (leuk om hem ook weer eens te zien).
Depp en Cruz speelde een stukje minder, maar slecht ook weer niet.
Gewoon een luchtige film, maar toch wel beter dan de middelmaat 3,5 sterren en toegevoegd aan mijn collectie.
Chr!Zzle
Wat een film zeg
met een levensecht goed verhaal
je ziet wat er met george gebeurt in z'n hele leven
van arm naar rijk daalt hij weer naar beneden
en z'n gezin gaat kapot door het geld gebrek
en zo gaat het meestal met drugsbaronnen
en zo zie je maar weer wat heb je dan
niks!
en daarom spreekt deze film mij heel erg aan
een film die in een zekere top 100 hoort te staan
wat een prachtige film ik heb er van genoten

Waargebeurde misdaadfilm 'Blow' met Johnny Depp verdwijnt binnenkort van Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf keiharde films op Netflix over de handel in verdovende middelen

Vijf films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997