• 9.383.176 stemmen

The Librarian: The Curse of the Judas Chalice (2008)

Actie / Avontuur | 90 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: The Librarian 3: Curse of the Judas Chalice / The Librarian 3

Geregisseerd door: Jonathan Frakes

Met onder meer: Noah Wyle, Bob Newhart en Stana Katic

Gesproken taal: Engels, Frans, Latijn, Roemeense en Russisch

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Librarian: The Curse of the Judas Chalice

"The world's most unlikely hero is back for his biggest adventure."

De wereld loopt gevaar door vampiers. Flynn Carsen is de enige die redding kan brengen. Hij wordt naar New Orleans gestuurd, waar hij met behulp van de mooie Simone, een gekidnapte professor moet zien te redden en de vampieren te lijf moet gaan.

avatar van wwelover

wwelover

Van de drie vond ik deze eigenlijk het minst, geef hem wel net als deel één 3*. Ik vind de keuze om met monsters te gaan doen erg raar en ook stom want het haalt het niveau van deze reeks omlaag. De eerste ongeveer 40 minuten zijn vrij saai, daar had veel meer moeten gebeuren. Af en toe was het wel grappig, maar het duurde gewoon te lang zeker in vergelijking met de rest van de film.

De effecten zijn af en toe wel redelijk maar ook vaak weer erg lelijk. Dat is toch erg jammer, maar gelukkig zaten ze er minder in. AL moet ik zeggen dat de monsters bijzonder lelijk waren gemaakt. De cast is gewoon prima, Wyle doet het weer leuk en ook de muziek is aardig alleen af en toe wat irritant.

avatar van rep_robert

Naar mijn mening het beste deel uit de triologie tot nu toe.

Ze hebben een slimme zet gezet bij deze film, de locaties zijn lekker simpel en duidelijk.
Dit heeft tot gevolg dat je weinig computeranimatie in de film ziet, wat de film toch wel ten goede komt. Daardoor straalt het iets minder goedkoop uit.
Al neemt het wel bepaalde vrolijkheid van een avonturenfilm weg.

Wat niet wegneemt dat het alsnog een behoorlijk simpel plotje(Blade achtig) wat soms ongeloofwaardig is met een 30 days of night achtig eindeNoah Wyle is verder wel charmant en grappig, goed gecast en de rest acteert allemaal een beetje onder de maat.
Hier en daar toch weer de nodige cliché's en dergelijke.

Toch blijft het allemaal lekkr luchtig, vermakelijk en kijkt een film als dit zeer lekker weg op een verveelde middag.
Daarbij komt ook dat je minder computeranimaties ziet i.t.t. tot de twee voorgaande delen, wat voor mij een groot pluspunt is. Aangezien die er in de 1e twee delen er nogal goedkoop uit zagen.

Iets beter dan deel 1 en 2(2,5sterren).

avatar van cfreak24

cfreak24

Ik vond hem best wel tegen vallen. In deel 1 en 2 zat veel meer avontuur en geslaagde humor en laten dat nou net de hoofd ingrediënten van deze film zijn. Maar ondanks dat was het opzich wel een vermakelijke film om een keertje gezien te hebben. In tegenstelling tot deel 1 en 2 zal ik dit deel niet zo gauw nog een keertje gaan kijken --> 3*

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Meer van hetzelfde. Alleen wat meer op de romance en andere zaken gericht dan op het 'avontuur' (in hoeverre het hier nog een avontuur te noemen is, vergeleken met de andere delen). Leunt ook iets meer naar het grappige toe.

Noah Wyle doet het ook hier weer leuk, en Stana Katic vormt de leukste tegenspeelster tot nu toe (en zo'n accentje weet ik ook altijd wel te waarderen).

De trilogie viel wel weg te kijken, maar driemaal is scheepsrecht, een 4de deel zou onnodig zijn.

Net als zijn voorgangers 3*

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede avonturenfilm...

Het is al derde deel en het blijft leuk... (volgens mij er komt geen nieuw deel...)

Prima acteerwerk...

Acteur Noah Wyle speelt goed...

Prima 3,5 sterren!

avatar van 606

Beter, duister, en overtreft het 2de deel glansrijk.

Mooi en leuk verhaal en goed geacteerd.

Effecten waren ook mooi.

3,5 ster

avatar van Lennert

Lennert

Na het matige tweede deel is het derde deel een verademing. Sterker nog: het overtreft de eerste film met gemak. Wyle's geeft zijn personage op perfecte wijze vorm, terwijl Bob Newhart eveneens zoals altijd een fijne, aandoenlijke rol neerzet. Stana Katic is daarnaast de beste vrouwelijke sidekick die Wyle in alledrie de films heeft gehad met haar aandoenlijke accent en tegelijkertijd stoere rol.

De Librarian films horen absoluut thuis op de plank der B-films, maar doen dit met zoveel liefde en knipogen dat ze op zichzelf ook weer kunst zijn. Dit derde deel heeft een over the top script wat tegelijkertijd zoveel originele uitgangspunten bevat (Judas als eerste vampier bijvoorbeeld en prettig acteerwerk van de immer charismatische Wyle, dat het waar genieten is op een manier zoals ik ook naar Indiana Jones films kijk. Die films hebben dan misschien een hoger budget en een bekendere cast, maar maken op een zelfde manier gebruik van al die typische avonturenfilmclichées, dat ze in principe niet heel veel beter zijn. En het zijn precies die clichées en de 'het zal ons allemaal wat' houding die het kijkplezier zo hoog maken!

Hopen dat ze nog snel een vierde deel kunnen maken voor Bob Newhart overlijdt, die man is in de tussentijd ook al behoorlijk oud.

avatar van K. V.

K. V.

Deel 3 en hij viel eigenlijk heel goed mee. Een beetje een andere film dan de twee vorige. Dit keer misschien wat minder avontuur en wat meer verhaal. Ook minder speciale effecten, maar dit kwam de film ook ten goede.

Vond dit zeker geen slechte film.

avatar van Phjd

Phjd

Lennert schreef:

hetlijkt er op alsof er nog een 4de zou komen.

voor mij niet gelaten hoor, ik zou het zelfs tof vinden.

het is geen indy maar toch gelijkwaardig.

zijn er al geruchten voor een 4de?

avatar van jippie2010

jippie2010

Oei... veel ging mis in deze film.

Overdreven personages, matig acteerwerk, sommige SFX waren echt kansloos.

Het hoge avontuurgehalte weet de film nog enigszins te redden. *2.0

avatar van Theunissen

Noah Wyle draait voor de derde keer op als de boekenwurm uit de titel die in zijn vrije tijd een Indiana Jones weggeeft.

Bibliothecaris Flynn Carsen (Noah Wyle) zit enorm in de put. Hij is er weliswaar in geslaagd om zijn meest recente opdracht tot een goed idee te brengen, maar is ondertussen wel zijn vriendin kwijtgeraakt. Op aanraden van zijn beste vrienden besluit hij op vakantie te gaan naar New Orleans, waar hij meteen in de ban raakt van de charmante Franse zangeres Simone Renoir (Stana Katic). Wat hij echter niet weet, is dat zijn nieuwe droomvrouw de beschermer van een sleutel is waarmee vampiers opnieuw tot leven kunnen worden gewekt.

Deze luchtige en ook enigszins spannende avonturenfilm, met mooie speciale effecten en vol historische wete dingetjes, heeft een charmante hoofdrolspeler in Noah Wyle en een vrolijke aangever in Bob Newhart. De laatste werd voor zijn bijrol genomineerd voor een Emmy.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Van de drie filmen die er (tot nu toe ??) van deze reeks zijn, vind ik deze derde de beste.

Ook de special effects zijn hier goed, wellicht is dat ook te danken dat men er niet mee heeft overdreven en ze daar alleen heeft gebruikt waar het echt nodig was.

Ook het verhaal kon me wel boeien, is af en toe grappig en spannend.

En van de 3 meisjes die in de filmen een bijrol hadden is Stana Katic in deze film wel de beste van de drie.

Kortom, goede en leuke film die zorgt dat het in stijgende lijn gaat met de reeks, benieuwd of er nog een vierde komt ?

Na het mindere tweede deel is het een plezier om dit derde deel te bekijken, dat weer wat scenario betreft van goede kwaliteit is.

Ondertussen weten we ook dat er geen vierde deel meer is gekomen.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1990 stemmen

logghe schreef:
Naar the librarian zou je kijken als je national treasure te moeilijk vindt om te volgen.
RuudC schreef:
Ik zou God op mijn blote knieën danken als het bij deze drie films zou blijven. Behalve pure heiligschennis, laat Jonathan Frakes zijn met aambeien gevulde, harige aars zien aan de geschiedenistak der wetenschappen. Net als in het tweede deel meent de knutselaar Frakes voldoende te hebben aan enkele blikken in een kinderencyclopedie om daar dan vervolgens een suf plotje mee te vullen.
Bantavoer schreef:
special effects? Wat je allemaal met photoshop kan doen. Of hadden ze windows paint gebruikt of zo?

Het zegt veel over deze film dat ik meer met de comments heb moeten lachen dan met de film zelf. Waar in deel 1 nog wat avontuur te bespeuren is, zij het erg amateuristisch gedaan, probeert men hier serieuzer te doen met meer dialogen en spanning, maar het valt allemaal plat op zijn gat. Deze filmreeks is te kinderachtig en flauw om daarmee weg te komen. Het verhaal slaat weer eens nergens op, met een gegeven rond Judas die een vampier zou geweest zijn. Het enige positieve is het talent van de twee oude rotten in het vak Bob Newhart en Jane Curtin. Newhart vond ik altijd grappig in de Dean Martin show uit de jaren '60.