• 9.109.479 stemmen

Met onder meer: Michael Keaton, Geena Davis en Alec Baldwin

Releasedatum: 22 december 1989

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Beetlejuice

"In this house, if you've seen one ghost...you haven't seen them all."

Barbara en Adam Maitland zijn betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Wanneer ze thuiskomen beseffen ze dat ze eigenlijk niet meer leven. Hun huis wordt verkocht en de nieuwe eigenaars willen het omtoveren tot een excentriek gebouw. De Maitlands hebben het hier zeer moeilijk mee en beseffen dat ze de nieuwe eigenaars als spoken angst kunnen aanjagen. Maar al vlug dringt het tot hen door dat het leven na de dood niet zo eenvoudig is. Wanneer ze willen spoken, zullen ze eerst moeten leren hoe dat werkt. Ook al krijgen ze de hulp van Juno, toch blijken de nieuwe eigenaars zeer goed opgewassen tegen lugubere geluiden en vreemde krachten. De Maitlands raken stilaan wanhopig en vragen de hulp van Beetlejuice, een spook dat zich kan omvormen tot een verschrikkelijk monster.

avatar van mrkos

mrkos

Beetle Juice

Ik had nog nooit van deze film gehoord totdat een paar mensen over deel 2 begonnen, haha. Dit was een leuke verrassing waarmee ik me erg heb vermaakt. Niet zozeer om het comedy aspect, maar meer om het verhaal, de absurde special effects en alle gekkigheid eromheen.

Ik ben benieuwd of Burton met deel 2 deze kan evenaren.

3,5 sterren.

avatar van Basto

Basto

Gister de film op 4k herkeken. Heb m indertijd gemist in de bios, dus ik kan wel zeggen dat die er nog nooit zo mooi en kleurrijk uitzag.

En hoewel de film creatief en origineel is, blijf ik gematigd enthousiast. De hoofdpersonen zijn gewoon te saai en het interesseert me daarom niet zo veel wat ze overkomt. Het is daarom een beetje een levensloze film (pun intended). Toch jammer, want het heeft ook veel leuke scenes en het idee is natuurlijk top.

3,5 blijft staan.

avatar van The Oceanic Six

Ik had Beetle Juice nog nooit gezien, maar het het oog op deel 2 die later dit jaar verschijnt toch maar eens een keer opgezet. Ik heb niet vaak dat ik echt totaal niet door een film heen kom, maar dit is er wel eentje. Niet te doen zeg, wat een saaie rommel. Best een leuk concept en ik hou ook wel van de Tim Burton stijl, altijd lekker donker, weird en absurd. Maar dit is zo kitcherig lelijk, bleh. Het is saai, het schiet allemaal niet op en ondanks de speelduur van 90 minuten voelt het veel te lang. Voor mij hoeft dat vervolg dus niet, maar ook die zal ik uiteraard objectief beoordelen.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Ook ik heb Beetle Juice voor het eerst gekeken, grotendeels als voorbereiding op het vervolg later dit jaar, maar ook gewoonweg omdat ik grote fan ben van die vroege Burton, zo ongeveer tot en met Big Fish. Ik vind zijn stijl enorm fascinerend en zijn werelden uniek, origineel en weird op de beste manier. Beetle Juice is héél weird, maar barst van de originaliteit en creativiteit, de unieke ideeën en creatieve visuele vondsten, de sterke praktische effecten, stop-motion-effecten, aparte werelden, gothic en expressionistische invloeden; eigenlijk een beetje de prototypische Burton-ingrediënten, maar dan een tikkeltje drukker, chaotischer en buitenissiger. Het is een kakofonie van kleuren en geluiden, gekke personages, gekke werelden, gekke ideeën, maar ik was toch voor anderhalf uur mee in Burtons universum. De hoofdfiguren zijn inderdaad braaf en saai (al zeg ik nooit nee tegen jaren '80 Geena Davis), maar al de rest rond hen is wat mij betreft al excentriek genoeg. Met Keaton op kop, die echt helemaal losgaat in de rol van Beetle Juice. Ik had op voorhand verwacht dat hij een grotere rol zou hebben (Beetle Juice zit uiteindelijk niet zoveel in de film, en verschijnt pas na de helft ten tonele), maar hij maakt ten volle gebruik van zijn tijd op het scherm. Het is waanzinnige over-acting, maar wel op de beste manier mogelijk. Ik ben nu al benieuwd hoe hij zesendertig jaar later opnieuw in de rol zal kruipen. De speelduur van 90 minuten is ook lekker kort en beknopt, waardoor de film voorbijvliegt. Grappig dat dat voor sommige users hier zo ontzettend anders aanvoelt; laat nog maar eens zien hoe ongelooflijk subjectief film(ervaring) is.

Ik vind het niet Burtons beste film, maar misschien wel zijn meest creatieve. Ongebreidelde fantasie en een duidelijke visie waar hij geen compromissen in gedaan heeft; deze film voelt in alles als een passie-project van een creatief brein. Visueel presteert hij hier nog niet helemaal op de toppen van zijn kunnen, maar wat heeft dit zovéél meer bezieling dan zijn latere CGI-overladen films. 4*.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Staat inmiddels weer op HBO Max!

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Als je al weinig hebt met Burton-films, kan je deze al helemaal overslaan. Op de boekverfilmingen na, heb ik weinig met deze regisseur gehad. Het zijn mijn werelden niet. Hoe leuk, kleurrijk en fantasierijk ze ook mogen zijn. Want eerlijk is eerlijk, Burton is daar wel een meester in.

Ook Beetlejuice wist mij (helaas) niet te bekoren. Leuk concept, maar Burton slaat te veel door met zijn fantasieën. Overdreven, kitscherig en het verhaal wordt richting het eind nog slechter ook. Het lichtpuntje van de film vind ik Keaton. Hoewel de personage Beetlejuice ook beetje irritant is, Keaton zet hem wel goed neer.

Op het vervolg zit ik niet te wachten na het zien van deze film, maar wie weet dat ik toch een poging ga wagen. Veel slechter kan het niet worden lijkt me

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Ik had deze dus nog nooit gezien, maar aangezien ik deel 2 sowieso wil gaan kijken was het er nu een goed moment voor.

Normaal kan ik Burton echt waarderen, maar helaas vond ik hier maar weinig aan. Ik ga 2 sowieso nog kijken, aangezien ik een abonnement heb, dus why not? Maar na de hype (en ook een cartoon toen ik nog jong was) had ik hier meer van verwacht.

avatar van WB

WB

Na tientallen jaren toch nog eens herzien, maar mijn mening over deze film is onveranderd. Prima filmpje, met een jonge(re) Baldwin en Ryder, maar niet Burton's beste. Het duurt lang voordat Keaton ten tonele verschijnt, wat me als klein jongetje indertijd tegenviel, maar dan steelt hij ook echt wel de show. Chaotisch, druk en grappig. Helaas zien we te weinig van hem, waardoor het einde dan ook best plots kwam. Moest de film langer duren, of moest de intro korter? Dat laat ik in het midden.

Al met al een echte Burton-film, wat stiekem niet echt geschikt is voor de kleinsten onder ons, kwam ik achter. Hier had ik me dan weer even op verkeken, maar er zijn dan ook genoeg grappen en grollen voor jong en oud.

De muziek van Elfman is heerlijk fantasievol, zoals in al Burton's films. Geen gebrek aan absurditeit en fantasie in deze prent. Al met al een prima film. Niets meer, niets minder.

avatar van davey400

davey400

De vorige keer dat ik hem zag was op VHS en klassieke beeldbuis.

Deze film heeft de tand des tijds niet goed doorstaan.

Dan kunnen sommige effecten bewust zo gedaan zijn, maar zelfs dan is het geheel slecht te verteren.

Voor de zekerheid even nog wat andere oude films gekeken, en ook dan valt deze uit de toon.

Wel afgekeken. Hoop dat Beetlejuice Beetlejuice zijn +3 waardering wel waarmaakt en dat het geen fanstemmen zijn.

We gaan er positief in.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wat me het meest tegenhield om deze film echt leuk te vinden was de toon die tegen het kinderlijke aan zit. De film wist me daarom net te te overtuigen. Ook al zitten er genoeg losse leuke scènes in, is de aankleding best prima en het plezier dat de film uitstraalt is fijn. Op punten scoort de film best behoorlijk maar als geheel is het hem net niet. Ryder vond ik leuk maar Keaton eigenlijk totaal niet bijzonder. 2,5*.

avatar van egelhunter

egelhunter

Had deze film nog nooit gezien maar met het oog op deel 2 deze maar eens bekeken.

Beetje flauw en verouderd, maarja wat wil je van een film van 1988.

Leuk om winona rider te zien als jong guppy.

avatar van Kondoro

Kondoro

"You can see us without the sheets?”
“Of course I can see you.”
“Well, how is it you see us and nobody else can?”
“Well, I've read through that handbook for the recently deceased. It says: 'live people ignore the strange and unusual". I myself am strange and unusual.”
"You look like a regular girl to me.”

Ook ik heb eindelijk deze film eens gezien. Wellicht drukte de nood wat meer aangezien het tweede deel dit jaar is uitgekomen (en die ik dus later dit jaar ook wil zien), en aangezien ik per ongeluk de dienst ‘HBO Max’ weer heb aangeschaft kon ik deze kijken. Na even zoeken viel de film direct op, het valt buiten de categoriën voor mijn horror challenge maar, ik snap best dat dit voor veel mensen de absolute Halloween film kan zijn, zeker als je bent opgegroeid met deze film. Ik zou vroeger ook een grote fan zijn geweest van deze film, en dat ben ik stiekem nu nog een beetje. Eigenlijk heb ik de film jarenlang aan de kant geschoven omdat ik niet dacht dat het helemaal bij me zou passen.

En uiteindelijk heb ik me best vermaakt. De film duurt wat dat betreft ook helemaal niet lang, en is dus ook best makkelijk uit te zitten. Burton geeft ons zeker geen taaie kost, en weet met het script er vrij snel door heen te vegen, al is het misschien iets te snel. Er is weinig ruimte voor de karakteropbouw, Beetlejuice had ik veel meer in de film willen zien en ook het “spoken” blijft eigenlijk allemaal een beetje uit. De film is wat dat betreft ontzettend sfeervol, ik vond de props in deze film echt gaaf en daar weet de film zeker leuk mee te werken. Al ben ik het wel eens over het feit dat het vaak wat gedateerd is, en dat is best jammer.

Het verhaal is dus best geinig, zo begon de film leuk aan zijn verhaal, zijn de personages best leuk maar, kent de toon inderdaad best een kinderlijke toon. En misschien was dat ook wel juist het gene waarom de film bij velen niet bevalt, en bij mij zou dat normaal gesproken ook niet het ding zijn, hier viel het me nog best mee. Wanneer we het koppel Adam en Barbara (door de prachtige Geena Davis) komen te overlijden wat overigens best dom gebeurt omdat ze verdrinken in het water alleen die klap was nooit heel hard komen ze erachter dat ze dood zijn. Een zeurende makelaar Jane heeft eindelijk de kans om het huis te verkopen en verkoopt dit aan een vrij absurd stel uit New York, die vooral erg Gotisch leven. En zo is de stijl van hen ook. Aan Adam en Barbara de taak om de mensen te verdrijven uit hun huis, omdat ze nog helemaal niet dood willen zijn. En dit gaat gepaard met de nodige dansjes, zang en vele leuke props wat ik best kon waarderen.

Burton begint langzamerhand wel een plekje te verdienen in mijn hart. Ik hou van zijn stijl. Het is vrij Gotic, alleen gaat het ook gepaard met vele kleurtjes, leuke props en het is allemaal ook met vlagen héél weird maar wel leuk. Ik had misschien soms iets meer diepgang willen zien, toch meer spoken in de film. Daar bedoel ik mee dat ik liever had gezien dat de nieuwe inwoners meer geteisterd werden door die twee. Dat had ik echt een stuk leuker gevonden.

Goed, het is dan wel de eerste keer dat ik deze film zie en dan vond ik het best leuk. Verouderd zeker maar, daar irriteerde ik me ook totaal niet aan. Ik kon daar wel door kijken omdat ik natuurlijk ook weet uit welke jaartal deze film komt, dan verwacht ik er ook geen super CGI van... Leuk! Ik kijk uit naar deel twee!

avatar van Dentheman

Dentheman

Review Moviemeter horror challenge 2024: Ik zoek een beetje de grens op, terwijl ik nog zo gezegd had dit niet te doen, maar ik zag pas na het kijken dat deze zowel op MM als IMDb geen "horror" label heeft (terwijl zijn opvolger dat wel heeft..). De echte horror is natuurlijk ver te zoeken in deze film, maar op zich kan ik wel legitimeren waarom ik deze op voer, als ik ook zie welke sommige andere films wel een "horror" label hebben. Zeker gezien het subgenre waar ik hem onder weg schrijf Dus, mocht ik iets tegen de regels doen hoor ik het wel en verwijder ik mijn registratie, anders bij deze Michael Keaton in een heerlijke rol waar hij zichzelf helemaal kan laten gaan geregistreerd als film nummer 19 toch alweer . Toegegeven de effecten zijn natuurlijk flink verouderd, leuk om de kenmerkende stijl van Tim Burton in zijn vroegere werk al terug te zien komen. Wat een jonge koppie hebben Alec Baldwin, Winona Ryder en Geena Davis hier nog zeg, maar zoals hierboven al gezegd, Michael Keaton steelt de show en had wat mij betreft nog wel wat meer schermtijd mogen krijgen in de 1,5 uur die zo voorbij is. Beetlejuice, beetlejuice, BEETLEJUICE! Wat moeten die een lol gehad hebben tijdens het filmen