• 9.095.328 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Michael Keaton, Winona Ryder en Catherine O'Hara

Releasedatum: 5 september 2024

Plot Beetlejuice Beetlejuice

Wanneer een tragische gebeurtenis zich voordoet, komen drie generaties van de Deetz familie samen. Lydia Deetz voelt een diepe band met het bovennatuurlijke en ziet het spook Beetlejuice terug die haar reeds als kind kwelde. Deze wil nog altijd met haar trouwen en dat plan gaat liever vandaag door dan morgen wanneer zijn dode vrouw opstaat en hem achterna zit. Intussen begint Lydia’s dochter, de tiener Astrid, een relatie.

avatar van ibendb

ibendb

Oh die teaser ziet er leuk uit. De volle minuut met een dikke smile gezeten. Lang geleden dat ik nog eens uitkeek naar een nieuwe Tim Burton.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De eerste vond ik niet veel aan, dus ben benieuwd of dit weer van hetzelfde laken een pak is.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 5 september 2024 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Tim Burton's aankondiging dat hij een vervolg zou maken op zijn meesterwerk *Beetlejuice* leidde tot gemengde reacties. Toen hij eerder *Alice in Wonderland* verfilmde, waren de verwachtingen hooggespannen, maar het eindresultaat viel voor velen tegen. Dit keer was men bang voor een voorspelbare en fantasieloze herhaling. Maar volgens de eerste berichten gebeurt het tegenovergestelde. Burton weet zijn unieke komedie opnieuw uit te vinden en het lijkt te werken! Een veelbelovend vooruitzicht voor fans van zijn werk.

avatar van mrklm

mrklm

Lydia [Winona Ryder] heeft carrière gemaakt als presentator van een programma over spookhuizen. Na het overlijden van haar vader keert ze met haar moeder [Catherine O’Hara], haar dochter [Jenna Ortega] en haar vriend Rory [Justin Theroux] terug naar het huis waar Beetlejuice [Michael Keaton] meer dan 30 jaar geleden de boel op stelten zette. Vanaf dat moment heeft Lydia nachtmerries over haar plaaggeest en wanneer Rory het ondenkbare doet, zijn de poppen opnieuw aan het dansen. Een wat warrig plot met Monica Bellucci als demon van dienst, maar Burton laat zich verleiden tot een overdaad aan CGI-effecten. Winona Ryder kruipt probleemloos terug in haar rol, maar 70-plusser Keaton is een schim van zichzelf. Een ongeïnspireerde en volstrekt overbodige sequel en het bewijs dat ook Tim Burton niet feilloos is

avatar van Pennywise76

Pennywise76

Heb me prima vermaakt gisteravond. Veel grappig momenten en bijzondere karakters.

avatar van Dayer

Dayer

Minder doldwaas dan in '88, maar niettemin een hele degelijke sequel. Burton laat zich er evenwel teveel toe verleiden om zijn succes met Wednesday (en dus Ortega) vrij blindelings hier te importeren. Ook de toegevoegde verhaallijnen met Bellucci en Dafoe zijn eigenlijk voetnoten en onnodig, Burton vergeet zijn zijsprongen uit te werken. Zo krijg je een film waarin alle sterren hun moment moeten pakken, het helpt niet om er een consistent geheel van te maken.

Verder is dit wat mij betreft best oké, alles ziet er gewoon ook goed uit. De screentime van Beetlejuice blijft beperkt, Keaton schittert niet als voorheen, maar het blijft een leuk en gestoord personage. Zijn actieradius blijft misschien net wat te beperkt. Ryder en O'Hara pikken hun rollen vrij feilloos op, Ortega is in zo'n films een goede toevoeging. De overige ledenen van de cast in '88 waren om begrijpelijke redenen niet mogelijk om terug te keren . Jones is dood, de Maitlands 'moved on'. Het verdriet om 'opa Deetz' valt wat op een koude steen .

Het is warrig en gaat af en toe werkelijk alle kanten uit, maar dat is passend. De verwijzingen naar de vorige film zijn meer dan talrijk, de nostalgie uitermate aanwezig. Genoten van het eerste deel? Dan ga je dit waarschijnlijk ook wel appreciëren.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Voordat gisteren naar de Bioscoop ging heb ik nog de versie uit de jaren 80 zitten kijken want dat was lang geleden en kon me weinig meer van het verhaal herinneren.

De versie uit 2024 is niks nieuws onder de zon maar wel puur vermaak waardoor jeje niet snel verveeld.

Keaton met zijn leeftijd speelt weer net als vanouds een uitstekende rol als Beetlejuice en ook Ryder als moeder ,waarvan ik haar rol in de film van de jaren 80 geweldig vond, speelt ook naar behoren.

Ortega vindt ik na haar rol als Wednesday in The Addams Family niet meer stuk te krijgen in de filmwereld en stelt bij mij nooit teleur, een absoluut talent.

Kort samengevat; Niks nieuws maar wel vermakelijk en humoristisch....Prima avond gehad

avatar van Thiver

Thiver

mrklm schreef:

Oh, dat vond ik nou juist volkomen omgekeerd. Of nou ja... Ryder acteert prima, maar ze speelt wel echt een ander type: niet langer de cynische tiener, maar vooral de afstandelijke doch bezorgde moeder. Bij Keaton daarentegen is niets veranderd: die speelt het personage nog precies zoals 36 jaar geleden.

avatar van teigertje

teigertje

Eindelijk was het zover en het lang verwachte vervolg,zojuist op het grote witte doek gezien.

Dit vervolg keek ik enorm naar uit.

Na de eerste beroemde eighties classic.

Om te beginnen, deze nieuwe film van Beetlejuice is helaas niet bijster origineel,en teert iets teveel op de eerste classic film.

Michael Keaton speelt in mijn optiek, het beste.

En zet de knotsgekke Beetlejuice net zo kwalitatief neer als in de eerste.

Nieuwkomer Jenna Ortega speelt ook uitstekend.

Winona Ryder als Lydia Deetz speelt ook prima,maar niet geheel op het niveau, als in de eerste classic film.

Catherine O'Hara speelt onder haar niveau, in overacting en overdreven, met vlagen zelfs irritant.

Dat was jammer, want in de eerste classic film speelt zij wel uitstekend.

De verdere cast speelt redelijk.

Een kleine rol voor de oplettende kijker van Danny de Vito die ook beneden zijn niveau speelt, in een helaas weinig zeggend rolletje.

De wijze van de smink, van hem is ook helaas zwak gemaakt.

Het verhaal van deze nieuwe film, is amusant maar weinig vernieuwend net als de film.

De smink van Willem Dafoe is ook zwak gemaakt en die hier ook onder zijn niveau speelt is niet sterk.

Deze film valt op, in verschillende zwakke smink.

En er is best veel op aan te merken, is er in deze film.

De makers hebben, na zoveel tussen jaren, na de eerste film.

Zou je zeggen, veel tijd gehad,om hier een geweldige vervolg film op te maken.

Daarin zijn ze helaas niet geheel geslaagd.

Het is wel een amusante en weer een grappige en griezelige leuke film.

Maar er had zoveel meer, in kunnen zitten.

De film muziek is uitstekend, vooral de soundtrack van de wereld beroemde zangeres Donna Summer met de wereld beroemde en classic song McArthurs park die ook op een Beetlejuice wijze voorbijkomt.

Best mee vermaakt, dit lang verwachte vervolg.

Maar wel enigzins teleurgesteld met het resultaat.

Krap 3,5*

avatar van soom

soom

Het origineel nooit gezien. Diit is ook niet of geen vervolg, (?), maar een remake?

Hm. Op zich niet heel veel drang om meteen die eerste te zien. Hoe leuk dit ook is.

Wat het is of juist niet, het is zeker vermakelijk.
Ik ben altijd een beetje verliefd geweest (Ja ja, er is vast iemand die dit niet zo goed keurt) op Winona in Edward Scissorhands.
Vooral in Edward Scissorhands. Niet dat ik zoveel gezien heb met en van haar.. maar voor mij is oprecht niemand meer magisch dan in die film en met haar ex-geliefde.

Jenna Ortega is iets beter dan in Scream.
Verder zitten er genoeg dingen in die roepen dat meneer B. Het niet verleerd is.

Maar de magie van de jaren '90, die is niet te vangen.

avatar van Stuzzie

Stuzzie

Vanavond heb ik de film gezien samen met vrienden; ik vind deze film (bijna) beter dan het origineel. Een waardige opvolger voor het origineel uit 1988. Het houdt het gevoel van de eerste film vast en, oh Bob, wat zal ik je missen.

avatar van stormfox

stormfox

Gisteren in IMAX gezien met de kids en enorm genoten van deze topfilm.

Ik ben groot fan van de oude film en keek al behoorlijk uit naar dit vervolg.

Meestal is een vervolg op een oude film niet goed omdat er te veel verwijzingen

worden gedaan naar de oude film (memberberries) waardoor de nieuwe film identiteit verlies,

maar gelukkig is dat bij beeltejuice 2 niet het geval. Leuke film, maar de oude beetlejuice is

wat mij betreft beter.

Stuzzie schreef:

Me too! Bob was een topper, speelde echt een geweldige rol! Zijn hier al knuffelberen van te koop? #heldforever

avatar van Dayer

Dayer

soom schreef:

Wat het is of juist niet, het is zeker vermakelijk.

Jenna Ortega is iets beter dan in Scream.

Maar de magie van de jaren '90, die is niet te vangen.

Het is zeker een sequel. De Deetz-familie schuift gewoon een generatie op.

avatar van De filosoof

De filosoof

Ik ken de eerste Beetlejuice (1988) niet en ik geloof graag dat deze vooral meer van hetzelfde is dus niet erg origineel meer is maar ik heb erg genoten van deze knotsgekke horrorkomedie rondom Halloween, een oorspronkelijk Keltisch feest dat werd gevierd aan het begin van de winter wanneer de grens tussen de wereld van de levenden en de wereld van de doden het dunst zou zijn. Het sterke van de film is zijn enorme energie die je als kijker in z’n greep houdt, van de spannende openingsmuziek die de graven bijna voelbaar al opent tot het slot waarin alle problemen die de film gaandeweg introduceert tot hun apotheose brengt. Die energie houdt ook het tempo hoog zodat de plotontwikkeling- en grapdichtheid aldoor hoog is en verveling geen kans krijgt. Kortom, dit is topamusement.

avatar van soom

soom

Het is zeker een sequel. De Deetz-familie schuift gewoon een generatie op.

Dayer, dank voor de opheldering.

avatar van bzzz

bzzz

ik had de eerste beetlejuice nooit gezien en speciaal vooraf aan deze film gekeken, die film was best ok maar niet super... maar ja als je een film uit 1988 bekijkt met de ogen van nu dan zijn de effecten uiteraard gedateerd. (ik had de film best kunnen kijken toen maar kennelijk niet van gekomen)

Ik ben blij dat ik die film wel gekeken heb want deel 2 is zeker een vervolg op deel 1 en ook beter. het beste zit helaas pas in het slot, hoe de muziek in de finale het verhaal ondersteunt is echt top en top gedaan en smaakt naar meer.

Moeiteloos bleef ik zitten tot de aftiteling voorbij was en de lichten aangingen.

Het wordt tijd voor meer Tim Burton films!

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Die eerste film, uit de kelders van de moderne filmanalen, die kende ik natuurlijk niet. Daar was ik in die tijd echt het slechtste doelgroeplid voor. Ik ben van '68 en dan kijk je op je twintigste ofzo niet naar dit soort dingen. Nou ja, dát soort dingen.

Want nu ben ik over de 55, en ik kijk wel naar dit soort dingen. Het was echt een typisch Burton-feestje, maar dat mag ook. Dat is gepast bij deze heerlijke onzin. Genoten heb ik van de dubbel-Beetlejuice. Echt een leuke film, voor (niet al te) jong en voor oud.

Burton blijft de God van de Droomverfilmingen. Wat zou ik graag dat hij nog eens een stevige verfilming van "Sult" van Knut Hamsun zou maken. Maar dat is uiteraard te veel gevraagd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vermakelijk en creatief filmtussendoortje waar regisseur Tim Burton duidelijk lol mee heeft gehad. Het is geen onaardige keuze om één van je vroegere films te bekronen met een vervolg, maar een vervolg dat 36 jaar later komt is natuurlijk altijd een risico. Burton neemt enige twijfel gelukkig al vroeg weg door met allerlei fratsen en trucjes uit te pakken, waardoor Beetlejuice Beetlejuice al snel zijn eigen kleurtje krijgt. Het acteerwerk is over de grote lijn goed (de hoofdpersonages krijgen dan ook erg leuke types), maar Michael Keaton zelf is jammer genoeg iets te veel bijzaak in zijn eigen film. Met het personage van Monica Bellucci is evenzeer weinig aangevangen en eigenlijk worden er in deze film te veel zijwegen opengetrokken, maar Burton krijgt het allemaal voldoende bij elkaar om niet door het ijs te zakken. De visuele weergave van de droomwereld is keer op keer raak en het verhaal wordt met een gezond tempo gebracht, waardoor de film precies levert waar je het voor kijkt. Dat is voor de fanaten wellicht wat aan de veilige kant, maar dat maakt het uitzitten er verder niet veel minder leuk op. Prima vermaak en het is binnen no-time voorbij.