• 9.374.502 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Michael Keaton, Geena Davis en Alec Baldwin

Releasedatum: 22 december 1989

Plot Beetlejuice

"In this house, if you've seen one ghost...you haven't seen them all."

Barbara en Adam Maitland zijn betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Wanneer ze thuiskomen beseffen ze dat ze eigenlijk niet meer leven. Hun huis wordt verkocht en de nieuwe eigenaars willen het omtoveren tot een excentriek gebouw. De Maitlands hebben het hier zeer moeilijk mee en beseffen dat ze de nieuwe eigenaars als spoken angst kunnen aanjagen. Maar al vlug dringt het tot hen door dat het leven na de dood niet zo eenvoudig is. Wanneer ze willen spoken, zullen ze eerst moeten leren hoe dat werkt. Ook al krijgen ze de hulp van Juno, toch blijken de nieuwe eigenaars zeer goed opgewassen tegen lugubere geluiden en vreemde krachten. De Maitlands raken stilaan wanhopig en vragen de hulp van Beetlejuice, een spook dat zich kan omvormen tot een verschrikkelijk monster.

avatar van Edie

Edie

Redelijke film, wel leuk opzich, ik moest niet echt lachen erom.. Eigenlijk helemaal niet Maar een vermakelijke film? Absoluut!

3 Sterren,

Edie

avatar van ewalk

ewalk

Edie schreef:

Qua humor niet mijn humor maar qua film wel leuk gefilmd echt Burtonesk. Wel vermakelijk.

3***.

avatar van FairyTale

FairyTale

Vanavond op TV; ik wou hem al heel lang zien en dat gaat vanavond eindelijk gebeuren. Ben erg benieuwd!

avatar van ewalk

ewalk

FairyTale schreef:

De laatste keer dat ik hem zag moet eind tachtiger jaren zijn geweest. Ik ga ook kijken vanavond. Alhoewel Baron von Munchhausen ook op hetzelfde tijdstip begint. Toch een keuze maken.

feanaro surion

1 van de 2 films die ik nog moet zien van Burton(de andere is Pee Wee's big adventure) en dat gaat dan ook zeker gebeuren vanavond.

avatar van Lotteke

Lotteke

Blijf deze film heel leuk vinden. Zeer vermakelijk.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Bleeh, wat een saaie film. Niet grappig en stom. Zappte nog liever naar Anderlecht - zo'n oostclubje.

1.5 sterren omdat niet alles zo slecht was...

avatar van IcU

IcU

Ik vond hem wel grappig. VEEL fantsy. Als Keaton er meer in voorkwam werd hij irritand, maar het viel wel mee. Niet veel bijzonders. 3*

feanaro surion

De film was wel leuk alleen het einde was zo onverwacht dat ik eerst dacht dat ze een foutje maakte bij veronica en dat het pas reclame was. Toch nog net 3 sterren voor de minste Burton(moet Pee Wee dus nog zien).

avatar van FairyTale

FairyTale

Ik vond het eind toch wel heel erg flauw hoor. Was Lydia nou dood of niet? Nee toch? Ik vind d'r trouwens een beetje irritant, vond Winona Ryder niet helemaal leuk voor de rol.. ze ziet er te lief uit ofzo..

Verder wel heel leuk, heb niet veel moeten lachen maar heb me zeker vermaakt =)

En nu ga ik een cake bakken...

Ohja, 3,5*

Tsja best aardig. Lekker maffe rol van Michael Keaton. 3*

avatar van hasanordek

hasanordek

Deze film heb ik eergisteren gezien. Wederom heb ik genoten van een Burton film. Ik geloof dat dit zijn eerste echte speelfilm was? Tenminste, als regisseur.

Maar er vallen me een paar dingen op. Ik ben benieuwd of de anderen dat ook is opgevallen? Beetlejuice doet me denken aan Repelsteeltje, en Edward Scissorhands doet me denken aan Pinokkio.

Bij Beetlejuice en Repelsteeltje gebeurt er iets als je hun naam roept. Bij Edward Scissorhands en Pinokkio probeert een pop deel uit te maken van de menselijke samenleving. Wat denken jullie?

feanaro surion

Mee eens, en Ed Wood is 1 van de 7 dwergen.

Poisonthewell

Edward Scissorhands deed mij denken aan Frankenstein. Edward wordt verkeerd begrepen en vals beschuldigd. Vooral toen op het laatst het hele stadje uitliep op weg naar het huis op de heuvel. Toen vond ik het toch wel overduidelijk. En wat betreft Beetje Juice, dat roepen van die naam lijkt me toch vooral een verwijzing naar de Candyman urban legend.

avatar van hasanordek

hasanordek

Poisonthewell schreef:

Interessant, zo heb ik het nog niet bekeken. Toen ik de eerste keer Edward Scissorhands zag, deed me dat sterk denken aan Pinokkio. Ik weet niet waarom het mij ook niet deed denken aan Frankenstein. Misschien heeft Burton iets van beide in zijn film verwerkt?

Poisonthewell schreef:

Ik ken Candyman urban legend niet. Wat is dat?

Poisonthewell

De Candyman urban legend is zo'n populair Amerikaans broodje aap verhaal over een of andere psychopatische moordenaar (de 'Candyman' dus) die, wanneer je voor de spiegel staat en drie keer hardop zijn naam roept, bij de derde keer achter je zou verschijnen en je vermoorden. Of zoiets. Zijn geloof ik ook een aantal B-horror-films over gemaakt, maar die heb ik nooit gezien. Ach ja, misschien is die link met Beetle Juice ook wel onzin.

Wat betreft Pinokkio; tsja die vergelijking snap ik ook wel. Kwam gewoon totaal niet in me op bij het zien van de film.

avatar van Wouter

Ik moest altijd aan The Hitchikers' Guide denken.

Ford Prefect is "from a small planet somewhere near the vicinity of Betelgeuse " Dat spreek je hetzelfde uit.

Later begreep ik dat Betelgeuse een echte ster is.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik ook maar dan andersom Ik had eerst beetlejuice gezien en moest tijdens het lezen en kijken (de serie) van HHGTTG daar dan ook aan beetlejuice denken bij de naam Betelgeuse

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Het personage in beetlejuice heet ook betelgeuse en niet beetlejuice... Dat maakt het nog verwarrender

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Orginele en leuke film. Keaton zet een knapper rol neer als die dwaze beetlejuice. Deze film is zo orgineel dat ik hem eigenlijk met niets kan vergelijken.

Gewoon kijken dus als je hem nog niet hebt gezien.

3,5

avatar van otherfool

otherfool

Half geslaagde komische horrorfilm, met Keaton in een glansrol. Een paar goede vondsten met veel gevoel voor understatement gespeeld. De scene waarin de groep totaal niet schrikt van de spoken, en met ze wil overleggen, is hilarisch.

Maar na een tijdje heb je de humor wel een beetje door, en voor de rest is er nou niet geweldig veel te genieten.

Toch 3*.

avatar van Esteban

Esteban

Wat niet vaak voorkomt, de tekenfilmserie was stukken beter dan de film. En gevat. Hopelijk doet Burton ooit een geslaagde (niet moeilijk om dit beter te doen) remake in stop-motion. Daar leent dit materiaal zich perfect voor!

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Als Burton fan had ik hoge verwachtingen,

en daarom zal hij ook wel wat tegengevallen zijn.

Je moet de film natuurlijk wel in zijn tijd plaatsen, dus de special effects vallen nog goed mee, maar om over een echte komedie te spreken, weet ik niet zo.

Er zijn wel goede stukken zoals de wachtzaal

Ik heb de meeste van Burton gezien( Victor en Frankenzweenie staan op Nightmare before Christmas(

buiten Pee Wee's en Ed Wood.

Dit is tot nu toe de minste: 2 Sterren waard.

avatar van D-ark

D-ark

eigenlijk de slechtse van Burton.

Burton(trouwens mij favo regiseur) zet Keaton in een erg leuke rol maar het verhaal wilt maar niet opgang komen.

Wel erg grappig en Davis doet het erg goed.

3,0

avatar van xekjiram

xekjiram

Ik kan nooit meer met droge ogen naar Harry Belafonte luisteren...!

****

avatar van mathieudc

mathieudc

Persoonlijk vind ik dit een slechte film, niet griezelig, redelijk saai,...de minst goede film van Burton die ik tot nog toe gezien heb.

Mijn stem: 2,0

avatar van -Jennifer-

-Jennifer-

Redelijke film hij is niet echt om een paar keer te zien maar zo een keer in het jaar is wel leuk. En er zaten ook wel grappige stukjes in

3,0

avatar van donnie darko

donnie darko

Zeer vermakelijke film van Tim Burton. Het is allemaal wel wat over the top, maar dat doet niets af aan de film. Deze film is duidelijk met plezier gemaakt, en is gewoon heel amusant.

3 dikke sterren voor een lichtelijk ondergewaardeerde film.

avatar van al_pacinO

al_pacinO

helemaal geen leuke film met een slechte keaton alweer

Hij is nog geen 20 min in beeld? echt dom

1.0* voor de moeite

avatar van BlueSword

BlueSword

zo een irritante en vervelende film vond ik dit, helemaal niet grappig als je het mij vraagt.