• 9.385.202 stemmen

The Day the Earth Stood Still (2008)

Drama / Sciencefiction | 104 minuten

Genre: Drama / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Scott Derrickson

Met onder meer: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 11 december 2008

Plot The Day the Earth Stood Still

"12.12.08 is the Day the Earth Stood Still"

Een vertegenwoordiger van een buitenaards ras dat een drastische evolutie heeft doorgemaakt om haar eigen klimaatveranderingen te overleven, Klaatu (Keanu Reeves) komt naar de aarde om de mensen in te lichten, hoe slecht hun planeet er aan toe is. Klaatu, die reeds een negatieve indruk van het menselijk ras heeft, wordt opgesloten door de Verenigde Naties. Daarop besluit hij dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde te redden. Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) en haar stiefzoon Jacob (Jaden Smith) proberen Klaatu ervan te overtuigen dat het menselijk ras wel degelijk bestaansrecht heeft.

Jacob Benson

Michael Granier

Regina Jackson

Professor Barnhardt

John Driscoll

avatar van Blackhole

Blackhole

net gekeken...

tja...inderdaad...verwachte een beetje meer hoempappa...

het liet allemaal een beetje op zich te wachten..

geen echte sterke personages maar de amerikanen waren wel weer heerlijk typisch neurotisch en destructief neergezet..

eigenlijk zou deze film moeten heten : the day iraq stood still..

maarja, dan zouden 'the good guys' tegelijk 'the bad guys' zijn.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Middelmatige film, die na een tijd zeer saai wordt.

avatar van Legan

Legan

Een toch wel erg standaard uitwerking met mooie special effecten, maar verder erg slap. Er is totaal geen spanning, en dat is iets wat deze film wel nodig is. De personages zijn erg stereotiep, oppervlakkig en tegelijkertijd oninteressant vormgegeven. Dit ondanks allemaal bekende namen. Verder sfeerloos, slecht gefilmd en langdradig. Alleen de effecten waren enigszins te pruimen. Jammer van de uitwerking want het gegeven op zich biedt meer dan genoeg potentie. Zie alleen al het origineel.

avatar van aryan

aryan

Een 1,5 voor de special effects, maar voor de rest een saai, origineel, flauw verhaal. Best een teleurstelling eigenlijk.

avatar van Spitfire-film

Spitfire-film

Ik kon mijn aandacht er moeilijk bijhouden. Ik houd sowieso niet echt van Science-Fiction maar omdat ik er veel van had gehoord dacht ik dat ik hem toch moest kijken, helaas!

Als je een ECHTE Science-Fiction liefhebber bent, kan hij misschien voor jou goed zijn

avatar van qwatje

qwatje

2,5* voor wat special effects, de film blijft niet echt boeien en komt nooit echt goed los, jammer met zo'n budget

avatar van DragQueen

DragQueen

Ik had meer van deze film verwacht, die uiteindelijk ook nog eens met een sisser eindigt. het verhaal op zich is dan nog wel een interessant concept, maar de uitwerking is slapjes. de film was dan ook vrij voorspelbaar. de goede puntjes van de film zijn de goede special effects, en het prima camerawerk. verder is het acteerwerk van reeves en consorten vrij middelmatig. ik geef hem 2,5 sterren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En weer een film waarbij de trailer beter is dan de film. De film zelf is nou niet gigantisch slecht, maar hij valt gewoon tegen omdat je er veel van verwacht.

Ik heb de hele film nogal nonchalant zitten kijken. Echt interessant vond ik het allemaal niet. Deze film mist een ziel. Maar het grootste nadeel van de film is toch wel dat kleine ventje Jacob. Hij acteert zeldzaam irritant.

Heeft de film nog pluspunten? Ja, de film overschreed voor mij net niet de saaiheidgrens, dus het was wat dat betreft goed te doen. En de special effects zijn mooi.

Het einde was ook niet bepaald spectaculair. Klaatu zegt ok de professor had gelijk en hij loopt vervolgens naar zo'n sphere geval en hij vliegt weg. Aarde gered. Einde film.

Ik geef de film een 2,80.

avatar van m1701

m1701

Vond de film wel aardig.

Vond Keanu Reeves en geweldig goed acteren! Hij bleef zo vlak, echt super! Special Effects waren ook super.

Alleen het einde was een beetje makkelijk, daar had meer in kunnen zitten!

Maar toch zeker de moeite waard om een keer te kijken.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

viel mij erg tegen, vind het origineel haast nog beter.

keanu reeves is ook de slechtste acteur die ik ken.

op zich hier wel aardig gecast trouwens, met z'n dooie kop.

vastberaden aliens die zich laten omlullen door een grietje die een tikje emotioneel doet, tssssss....

een 2,5 voor de moeite....

avatar van Zonnedaeler

Zonnedaeler

zag er allemaal erg vet en mooi uit, alleen was keanu reeves wel erg saai:S beetje zielloos rondlopen, en omdat een meisje met tranen in de ogen iets tegen hem zegt laat hij de complete aarde voor wat het is.

"Ok, I've seen you can chance" huppa,, de aftiteling.. dat verneukte de hele film.

avatar van Abelone

Abelone

Tja, wat moet je hier nu over zeggen....

Wel gaaf, maar een beetje saai

avatar van gandalf4

gandalf4

Het einde is echt te voorspelbaar

avatar van JellevOosterhout

JellevOosterhout

de titel greep me heel erg aan en ben hem daarom gaan kijken. ik zat lange tijd te wachten tot er wat gebeurde. het begin was vermakelijk maar het einde verpest de hele film.

ik vind het echt zonde maar wel goed dat er een film is die de boodschap met zich mee brengt dat we toch echt iets moeten gaan doen.

een 2.5

avatar van lagaiske

lagaiske

Zeer grote teleurstelling!!!!

Alle mooie stukken zaten jammer genoeg al in de trailer!!!

avatar van Najade

Najade

Geen slecht filmpje. Mooie specials! Keanu top als alien, hij is echt een goeie acteur.

Ergerde me wel aan die Helen, dat ze zo over zich heen laat lopen door Jacob, toon wat ruggengraat zeg!

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Pfff wat een saaie karakters,irritant kind,verhaal weet niet te boeien.Reeves lijkt wel te slaapwandelen,en dan die overduidelijke boodschap dat de mens moet veranderen,zzzzzz...

avatar van aerts007

aerts007

Gewoon boring. That's all folks..

avatar van mrwhite

mrwhite

ik versta nie goed waarom deze film zo'n lage score krijgt hij is stukken beter dan bvb war of the worlds met tom cruise of the day after tomorow met Jake Gyllenhaal ik moet wel toegeven dat ik de origenele verci niet gezien heb mss dat ik daarna anders spreek maar goed

ok dat die sphere nu net weer in new york land is wel grappig en hoe het eindigt na dat klaatu(keanu reeves) eigelijk zegt in de film dat hij het niet kan stoppen is natuurlijk wat vreemd maar goed al bij al was deze film toch niet slecht en heeft hij me toch niet verveeld

mss was het wel omdat keanu reeves en jennifer connelly de hooftrollen speelde ik zie ze persoonlijk graag bezig

en het was leuk om jaden smith zoon van nog eens aan het werk te zien na The Pursuit of Happyness

avatar van selfhealing

selfhealing

opa_paul schreef:

Na weken van uitstel is het er eindelijk van gekomen. Na de zeer slechte recencies en lage stemmen was het moeilijk om de film nog te willen zien.

Na het kijken van de film snap ik de slechte recencies gewoon niet. Ik kan me voorstellen dat mensen moeite hebben met 'het Hollywood gebeuren', het lijkt inderdaad af en toe dat de wereld 'America' is. De rest van de landen doen gewoon niet mee. Dit typeert wel hoe dat Hollywood denkt. Ik kan me ook nog voorstellen dat mensen teleurgesteld zijn in vergelijking tot het origineel. Ik heb echter zelf het origineel niet gezien dus was dit voor mij absoluut een verrassing.

Dus wat is er nou zo slecht aan deze film?

Het verhaal is boeiend en uitlokkend genoeg. De acteerprestaties goed. De special effects geweldig... Ok, het is geen top-film, maar absoluut beter dan de cijfers dat het hier krijgt.

Misschien dat mensen gewoon niet tegen de morele boodschap kunnen? Misschien dat mensen 'the inconvenient truth' gewoon niet zo convenient vinden?.....

.. en misschien was het gewoon een oerslechte (en of teleurstellende) film?

avatar van mario_arnhem

mario_arnhem

saai ik sliep bijna..

avatar van Gabbere

Gabbere

Ik heb nog steeds moeite om Klaatu Reeves los te koppelen van The Matrix. Ik had veel meer verwacht van de film. Jammer dat sommige films de hemel in worden geprezen op basis van... acteurs?

avatar van HolyGrail

HolyGrail

Doodvermoeiende film. 1,5* voor de special effects dan maar.

avatar van Banjo

Banjo

• 2042 berichten

alles iriteerd in deze film!.. het is te veel om op te noemen...

het is allemaal beneden maat met slap/ kleurloos acteren.

Amerika word hier ook nog eens in verheerlijkt het zou niet mogen.

avatar van Seifer

Seifer

Met wat meer bezieling kon dit verhaal beter uitgewerkt worden, maar ja dat geldt voor de meetse Science-Fiction films in Amerika. Blijkbaar denken ze dat de special effects wel genoeg zijn om de film te doen slagen bij het grote publiek.

Het genre Science-Fiction is gewoon geweldigt, alleen elke keer krijgen ze het voor elkaar om er een puinhoop van te maken. Misschien toch iets te hoog gegrepen voor de meeste in Hollywood?

avatar van Elvenraad

Elvenraad

Superslechte film. Normaal schrijf ik lange recensies, maar deze film is dat absoluut niet waard. Op de site van movie2movie staat de ideale bespreking die het allemaal perfect verwoord.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Mooi acteer talent, leuke special effects, soms wat spanning

maar van het verhaal had ik wat meer verwacht

de film viel mee ^^

avatar van FixX

FixX

geen oer slechte film maar een telleurstellende film

het is een goed concept voor wederom een einde van de wereld verhaal

vooral de dialoog van Klaatu en de Spreker van de president

om van uit daaruit door te gaan dat de aarde niet van ons is en dat wij vernietigd moeten worden sluit gedeeltelijk aan op dit moment hoe wij in real life moeten veranderen

en we kunnen veranderen alleen de groot machten houden alles zolang mogelijk tegen

maar terug over de film ,

de special effects vond ik goed het verhaal is ook goed

alleen erg jammer dat hij zo kort duurt en dat alles zo snel word afgeraffeld

en dat is gewoon telleurstellend

avatar van Caesarion

Caesarion

Aardig begin, maar een afgeraffeld (haastig, onbevredigend) einde.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Deze film in de cine gezien.

Het is alsof je een briefje van 10 euro uit je zakken ziet vliegen, en er tevergeefs gedurende 103 minuten probeert naar te grabbelen, om dan tot de conclusie te komen dat je het voor eeuwig kwijt bent zonder er iets in de plaats voor terug te krijgen.

En nu heb ik weer 2 minuten van mijn leven verspild om deze baggerfilm te becommentariëren...

Zucht.