The Day the Earth Stood Still (2008)
Genre: Drama / Sciencefiction
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Scott Derrickson
Met onder meer: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 11 december 2008
Plot The Day the Earth Stood Still
"12.12.08 is the Day the Earth Stood Still"
Een vertegenwoordiger van een buitenaards ras dat een drastische evolutie heeft doorgemaakt om haar eigen klimaatveranderingen te overleven, Klaatu (Keanu Reeves) komt naar de aarde om de mensen in te lichten, hoe slecht hun planeet er aan toe is. Klaatu, die reeds een negatieve indruk van het menselijk ras heeft, wordt opgesloten door de Verenigde Naties. Daarop besluit hij dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde te redden. Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) en haar stiefzoon Jacob (Jaden Smith) proberen Klaatu ervan te overtuigen dat het menselijk ras wel degelijk bestaansrecht heeft.
Klaatu
Colonel
Target Tech
Mr. Wu
Raffael77
Het lijkt wel of er veel niet van SF houden.
Deze film is lang zo slecht niet zoals als dat wordt beweerd. Sterker nog vind ik dat de film zelfs ondermaatse stemmen krijgt.
Het is niet een super film die 5 sterren krijgt maar minder dan een drie verdient hij niet.
martinstegenga
Het gehele idee van deze film beviel me wel, maar de uitwerking ervan een behoorlijk stuk minder... Ze konden behoorlijk veel meer met deze film doen. Toch een pluspuntje voor de kleine Smith, hij speelde zeker goed naar mijn mening. 2*
Milann
Dit is echt een draak van een film. Waar ik me normalerwijs totaal niet kan vinden in de vele lage waarderingen van films op moviemeter, kon ik dat bij deze wel.
Ik kwam niet in de film, en ergerde me soms ook echt dood. Alles is zo ongelofelijk voorspelbaar en afgeraffeld dat ik me echt afvraag hoe ze dit soort zooi durven uit te brengen, blijkbaar is met een goede marketing alles mogelijk.
Bijvoorbeeld de scene waar Reeves praat met John Cleese. Cleese geeft één argument dat iedere randdebiel had kunnen verzinnen, en je ziet de 'alien' vertwijfeld kijken:'Godver, daar had ik niet aan gedacht'. Van een hoogontwikkeld wezen mag je toch verwachten dat hij ietsje beter nadenkt, dat de vernietiging van de mensheid compleet gewikt en gewogen is.
De film hangt aan elkaar met slechte scene's, met de tweede helft nog slechter dan het eerste. De film is één slechtverpakte waardeloze boodschap, ik denk dat hierdoor niemand bewuster is gaan leven of bewuster is ingesteld. Bovendien zet ik ook wel vraagtekens bij het gestelde feit dat wij de aarde vernietigen, mij is altijd verteld/geleerd dat wij het leven op aarde vernietigen, niet de aarde zelf. Die komt er altijd wel weer bovenop. Maargoed, ik ben ook geen expert op dit gebied.
Het enige positieve dat is te melden heb, is de het acteerwerk van Reeves, hij deed het best goed als stoïcijnse alien, hij was de enige die heel kort een glimlach op m'n gezicht toverde.
Uiteindelijke waardering is voor mij een 3. Zo slecht als een cijfer 1 of 2 is hij nou ook weer niet, maar hoger dan een 3 ook zeker niet.
RUBBERBURNER
Leuke film,keek lekker weg ! Leuk verhaal maar 't einde was wat simpel .
patman1974
Nou nou wat zijn er een bult slechte recenties zeg...
Ik kan daar 1 ding op zeggen, smaken verschillen!!!
Persoonlijk vond ik het een heerlijke film met ook een lekker verhaal.
Er zit ook nog een hele mooie boodschap in de film..
Dus mensen die een film meteen afkraken ga eerst een bij jezelf na of je van dit genre houdt....
Sjoppa
Ben niet echt onder de indruk geraakt van deze film. Beetje suffe rol voor Reeves, met de afgevaardigde van de president als toppunt (wat een vervelend mens is dat om te zien zeg).
Ik heb het wel eens met Patman, de boodschap die de film uitdraagt mag er zijn, het is dan ook wachten op het moment dat er iets gaat veranderen in de wereld.
Kimbo72
Het verhaal was iig wel goed.
alleen de uitwerking was wat minder.
maar zeker wel de moeite waard.
lisso89
Voor mij de grootste draak van het jaar, wat een achterlijke en vooral overbodige film. Het meest belachelijke vond ik nog dat die beestjes (of wat waren het ook alweer, ben t alweer kwijt) eerst een heel stadion opvroten, maar vervolgens het viaduct lieten staan waar de personages onder schuilden.. wtf? En ook zeer jammer dat ze de eerste scene niet verder hebben uitgewerkt.. had t misschien nog iets beter gemaakt. hoe dan ook, vooral niet kijken deze film. 0,5 *
brucecampbell
Waar in hemelsnaam is het budget voor deze film heen? 80 miljoen dollar voor deze prent waarin de special effects het tv-niveau niet overstijgen. Enig lichtpuntje was Connelly, maar voor de rest mag je deze film gerust overslaan!
mmmaarten
Goede film, goede opbouw, keek goed weg, vond alleen het einde wat tegenvallen en slecht uitgewerkt. De eindboodschap kwam toch niet helemaal goed over.
john constantine
Snap de negatieve reactie's niet! Ik vond het een goeie sf... Om het in de bioscoop te kijken, kan ik me nog messchien wel voorstellen, dat je er met hogen verwachtingen heen gaat. Maar dat moet je eigenlijk bij elke film niet doen! Dit is een film die je lekker thuis moet kijken. Ik vond de film lekker wegkijken, Reeves vond ik niet slecht als Klaatu! kwam wel aardig overtuigend over, er zaten ook een paar aardige actiescenes in, die zorgen dat de film vermakelijk blijft!
Special effects vond ik ook wel goed, niet veel op aan te merken!
Al en al een goede film!
ASroma
nah mij kon het ook niet echt bekoren, filterdun verhaal. Irritant optreden van de kleine smith. Reeves vulde zijn rol nog aardig in.
aardige film voor een doordeweekse dag.
Mutsaers78
Tsja, wat moet ik er van zeggen?
Ik wist vrij weinig van het verhaal en dat maakte de eerste 3 kwartier vrij spannend. Echter naarmate het verhaal vorderde werd het steeds ongeloofwaardiger met een onthutsend zwak einde als resultaat. Het is gewoonweg niet geloofwaardig dat één vrouw de gedachten van een alien kan beïnvloeden terwijl hij zo'n "belangrijke taak" heeft. Sorry, maar dat was echt véééél te kort door de bocht.
Special effects waren op zich prima, behalve dat het er veel te weinig voor een film als deze waren. Emotieloze Keaunu Reeves deed het qua acteerprestaties prima, maar met hem in de hoofdrol verwacht ik toch wel meer van een film.
Nee, deze film had veel meer kunnen zijn als het na 3 kwartier niet zo ongeloofwaardig werd. Helaas pindakaas; 2,5*.
alec
Je kan deze film tot in den treure dood analyseren of twijfelen aan de
geloofwaardig of het theoretisch allemaal wel mogelijk is: dit is een SF film! Een remake van de klassieker uit 1951 in een geslaagde update versie. Somber en ingetogen gefilmd met wat spaarzame komische momenten. De special effects zijn in orde, niet té spectaculair maar dat had ik ook niet verwacht. De rolbezetting is prima. Geen meesterwerk, wel een film om over na te denken.
Een *4.0
Keane1983
De film heb ik net gezien en kon toch niet geheel waarmaken van wat ik er van verwacht had. In de trailer kregen we voor geschoteld hoe de eifeltoren e.d. aan diggelen werden gesmeten en instorten....die heb ik in de film jammer genoeg niet terug gezien (of ik moet geslapen hebben).
In het begin van de film wordt je in een hoog tempo voorgesteld aan Vivian (en diens hoog iritatie factor zoontje) en wordt je in een sneltrein vaart meegeleept in de situatie. In dit stadium had ik er zeer hoge verwachtingen van en vond ik het echt niet tegen vallen....
Hoe verder de film vorderde, hoe langzamer de sneltrein ging en veranderde in een ( hoe zal ik het zeggen) een stoptrein.
De film verloor zijn vaart en leek ook niet meer terug te komen.
Geen spannende momenten meer (althans voor mij niet). De special effects waren leuk hoewel zo soms te nep overkwamen op mij.....het net niet idee.
Zoals alec hierboven al aangeeft is de rolbezetting in orde en proberen de acteur het in mijn ogen nog te redden wat er te redden valt.
Inderdaad moet je dit soort films niet analyseren op geloofwaardigheid of als het (zoals alec hierboven ook al aangeeft) theoretisch allemaal wel mogelijk is. Het is en blijft een SF-film met een boodschap over hoe wij de wereld naar generzijde brengen. Opzich niks mis mee, maar niet het punt ter discussie waard voor deze film.
Doordat de film zijn vaart verlies lijkt hij nog langer te duren dan dat hij eigenlijk al doet...jammer.
Ik ben geen tegenstander van SF-films, en kan er heel goed naar kijken, maar deze film heeft het allemaal toch net niet....
SanderSander88
Deze film zou ik beschrijven als "leeg". Klaatu heeft een punt maar dit soort gepreek hoef ik niet meer te horen, tenzij het niet zo overduidelijk en misschien zelfs op een originele manier voorgeschoteld wordt.
Aan de acteurs lag het niet echt, eindelijk weer eens een geschikte rol voor Reeves en Connelly was ook niet verkeerd. Zoals bijna iedereen op dit forum vond ik Jaden Smith uiterst irritant en dit kwam niet alleen door het personage wat hij speelde.
Vooral de dialogen waren leeg, er zat helemaal geen tekst bij die me aangreep. Veel saai heen en weer gepraat zonder enige boeiende conclusies. Misschien met wat meer spektakel (en dat hoeft een blockbuster film voor mij niet eens per se te hebben) had ik deze film misschien beter kunnen verteren maar ik vond de actiescenes slaapverwekkend. En mijn hemel, dat einde, wat nietszeggend.
"We can change",dat heb ik het afgelope jaar wel genoeg gehoord.
Padd0
Eco-terrorisme in blockbustervorm.
Overbodige verhaallijntjes, dat hele moeder-zoon gebeuren was totaal overbodig en enkel erin gestopt vanwege het emo-effect.
Idiote weergave van aliens ook btw. Alsof ze nadat ze de planeet en de mensen voor ik weet niet hoe lang al observeren dan op het laatst zo'n beslissing maken om de mens toch te laten leven, iets wat bovendien ook nog door een enkeling besloten wordt, compleet mesjogge.
Mislukking op alle fronten, zoetsappige indoctrinerende meuk, bah.
the new guy
Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Wat een hel. Dat houden-van-het-leven-verhaaltje! Al de helden die spontaan opstaan, wat een verschrikkelijk slecht verhaal.
Ik heb me kapot geergerd aan Madam Secretary. Wat een slechte actrice, die totaal verkeerd gecast is. Drama.
ludokrijger
Wat een extreme pauper film zeg. Leek wel een sequel op de vorige versie. Misschien was mijn verwachtingspatroon te hoog, maar met zo'n cast en aan pre marketing valt deze wel heeeeellll erg tegen.
qhona
Wat een B-film.
Het verhaal van de film is niet eens zo verkeerd, maar de uitvoering absoluut. Met Keanu Reeves verwacht je toch wat meer. De special-effects waren ook niet bepaald om van te genieten.
pamela200
Als vele meninggevers een film afkraken dan wil ik hem juist zien. Welnu hebben ze gelijk en wie ben ik om dat te bepalen ?. Het feit; Amerika heeft vele miljarden dollars besteed aan het zoeken naar buitenaards leven. (Authentiek) Eindelijk komt er eens een ruimteship die met veel bombarie in New York land (Waarom toch altijd NY) en de alien die een aangeboden hand met zijn tengel wil aanvaarden wordt direct neergeschoten. Typisch Amerikaans. Toch wordt de Engels sprekende en op Keanu Reeves gelijkende alien gered. Ik hoop dat aliens eerst onze films gaan bekijken voordat ze landen op Aarde. Vervolgens komt een tante Pollewop vertellen dat zij de machtigste man (sorry vrouw) op aarde is en alleen met haar zaken gedaan kunnen worden. Heel irritant. Reeves vervalt natuurlijk weer met zijn armzwaaien en ogen dicht om de wereld maar weer even te redden zoals in The Matrix. Is de film slecht.?Nee ! heb mij best kunnen vermaken af en toe. Leuke effecten van de robot. Maar wie ben ik om u tegen houden. Ga de film vooral zien.
Blood Duster
Heb me best vermaakt met deze film, gewoon een kwestie van verstand op 0 zetten. Want een ieder die wat anders verwacht komt bedrogen uit......
Leland Palmer
Toch nog wel een aardige film, misschien ook omdat mijn verwachtingen vreselijk laag waren. Het begint allemaal erg leuk, de film heeft een interessant uigangspunt en alles gaat toch wel lekker eigenlijk. Tot het op een gegeven moment in een té lage versnelling blijft hangen allemaal.
Reeves is in ieder geval prima gecast als de meesterlijke ''droogkloot'' Klaatu. Hij kan geen emoties tonen, maar is buiten dat toch een aardig acteur. Precies geknipt voor deze rol dus. Het begin met hem is interessant en zijn entree op ''onze'' planeet ziet er erg mooi uit en de muziek ondersteunt alles ook nog eens aardig. Ik was eigenlijk wel tevreden met al die bombastische interessantdoenerij in het begin. Uiteindelijk is het allemaal veels te karig natuurlijk. Een Alien komt de wereld redden, mensen moeten het ontgelden, nee nee asjeblieft; doe het niet - oké, ik denk er even een paar minuten over na en het voorspelbare einde wordt er op een ongeloofwaardige manier aangebreid. Ondertussen zijn er ook nog Connely en de kleine Smith die hoofrollen spelen in de film. Ze doen het prima, al is het niks speciaals. Jammer dat ik veelal hoor dat Smith ''slecht'' zou acteren. Grote onzin natuurlijk. Oké, zijn handelswijze is niet altijd even logisch, leuk en geloofwaardig, maar dat ligt 'm niet aan hem. Zijn optreden vond ik toch meer dan voldoende, alleen is het beroerde script totaal geen hulp voor hem.
Ik heb me opzich wel vermaakt. De special effects zijn prima in orde, dankzij het interessante verhaal is het allemaal aardig te doen, alleen kent de film een te laag tempo, is het op een gegeven moment wat teveel van hetzelfde en is het te voorspelbaar. Niet hoogstaand, maar wel wat beter dan verwacht. Twee en een halve ster moet wel op z'n plaats zijn denk ik.
SaLoMuN
Deze film viel me zwaar tegen! Ik had misschien te hoge verwachtingen van deze film.. het einde was voorspelbaar. Wel coole special effects met het verkersbord langs de weg en de vrachtwagen!!
little cindy
De film was beter dan de referenties, al begrijp ik het wel waarom. Zoals het onduidelijke begin, hoe de vader van Jacob zo oud kan zijn terwijl Helen zo jong is, die tunnel en nog een aantal zaken. Maar hoe dan ook het was een aardig makkelijk wegkijk film.
marissaheinrich
Ik kom niet hoger dan een 3.
De film is zeker wel vermakelijk om te kijken maar ik had er meer van verwacht. Er zit niet heel veel spanning of actie in.
Qua special effects vond ik hem wel erg goed, leek net echt!
Killerbert
goede film,
wel onrealistisch maar wel leuk bedacht
het einde is wel te verwachten.
mooie special effects!
vampyrmaiden
goede film, goede acteurs, met name keanu reeves zet weer een prima stukje werk neer.
En ik vind het een mooi gegeven; voor mensen die ff verder denken dan 'ahhh coole robot...' tenminste - andere beschavingen die ver op ons vooruit zijn en die vinden dat we te vernielzuchtig en agressief zijn, en het niet kunnen aanzien (of toestaan) dat wij deze kostbare planeet vernielen.
Zouden onze wereldleiders eens bij stil moeten staan.
Zeker géén B-film zoals eerder gezegd, hij heeft me van begin tot het eind geboeid.
Aanrader.
RodneyS
Aardig filmpje..
Ik vond dat de spanning best goed werd opgebouwd en er werd niet heel slecht geacteerd.
De boodschap van de film was ook mooi.
Alleen het verhaal was matig en de special effects niet geweldig.
Beetje standaard film, maar wel vermakelijk.

Hoe Netflix altijd weer unieke beelden weet te bemachtigen

Spaanse film 'Through My Window' is nog altijd een kijkcijferhit op Netflix

'Lead Children' op Netflix al af? Met deze 'schandalige' series blijf je in dezelfde sfeer

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is morgenavond te zien op televisie

The Butterfly Effect

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011
extraterrestrial technologyruimtevaartuigultimatum evacuationpanicregeringremakeufobuitenaards wezenend of the worldgiant robottanksociaal commentaarpower outageinterrogationenvironmentalismthreatalien contactcentral parkmessengernanobotsdisintegration