The Tree of Life (2011)
Speelduur: 139 minuten / 188 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Terrence Malick
Met onder meer: Brad Pitt, Sean Penn en Jessica Chastain
Releasedatum: 2 juni 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Tree of Life
"Nothing stands still."
De elfjarige Jack heeft twee broers en woont bij zijn ouders. Op jonge leeftijd lijkt alles hem toe te lachen. Zijn moeder is lieflijk en vergevingsgezind en zijn vader probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld. Dat de wereld inderdaad geen prettige plaats is, leert Jack als hij in aanraking komt met ziekte, lijden en de dood. Als volwassen man wordt Jack een verdwaalde ziel in een moderne wereld die op bijzondere wijze zijn weg probeert te vinden.
Mr. O'Brien
Guide
Mr. Reynolds
Architect
simonvinkie
Nah, ik vond de trailer niet zo heel bijzonder. Is ook niet echt een film voor mij denk ik.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Beelden zijn prachtig, maar die vertwijfelende voice over vind ik vreselijk.
Klinkt haast als dezelfde voice-over die je ook in Thin Red Line hoort? Daar vond je hem wel ok.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Nou, staat al ongeveer zo'n twee jaar op m'n nog-te-zien-lijstje, maar in juni lijkt het dan toch eindelijk te gaan gebeuren. Trailer is erg fraai.
Koekebakker
Beeldschone trailer inderdaad. Zeer veelbelovend.
Er hangt nog veel mystiek rondom de film, maar als je de synopsis en de trailer combineert met uitspraken van cameraman Lubezki, kun je toch al een aardig beeld vormen.
Ik geloof niet dat het hier al gepost is, maar al in april is er een vrij uitgebreide synopsis vrijgegeven:
We trace the evolution of an eleven-year-old boy in the Midwest, JACK, one of three brothers. At first all seems marvelous to the child. He sees as his mother does with the eyes of his soul. She represents the way of love and mercy, where the father tries to teach his son the world's way of putting oneself first. Each parent contends for his allegiance, and Jack must reconcile their claims. The picture darkens as he has his first glimpses of sickness, suffering and death. The world, once a thing of glory, becomes a labyrinth.
From this story is that of adult Jack, a lost soul in a modern world, seeking to discover amid the changing scenes of time that which does not change: the eternal scheme of which we are a part. When he sees all that has gone into our world's preparation, each thing appears a miracle%u2014precious, incomparable. Jack, with his new understanding, is able to forgive his father and take his first steps on the path of life.
The story ends [ik gebruik voor de zekerheid maar even spoilertags] in hope, acknowledging the beauty and joy in all things, in the everyday and above all in the family%u2014our first school%u2014the only place that most of us learn the truth about the world and ourselves, or discover life's single most important lesson, of unselfish love.
En in de LA Times zei Lubezki het volgende over de fotografie:
Schaamteloos ambitieus allemaal, dat kan niet missen. Dat kan natuurlijk twee kanten op: een pretentieuze draak of een meesterwerk. Maar de beelden uit de trailer en de naam van Malick maken mijn verwachten extreem hooggespannen. Dit is zelfs de film waarnaar ik het allermeest uitkijk.
Koekebakker
Gezien de internationale releasedata van meestal 27 mei, maar al 18 mei in Frankrijk, en gezien het eerdere enthousiasme van Thierry Fremaux zal-ie wel in Cannes in premiere gaan.
VanRippestein
Woooooww wat een nice trailer! Ik moet toch maar is snel wat meer van Malick gaan kijken om in de stemming te komen. Tot nu toe heb ik alleen the Thin Red Line gezien, die, ondanks hij wat te lang duurde, erg nice was.
Staat in mijn agenda genoteerd.
Nicholas
Apart, indrukwekkend, hoopgevend. Dat komt als eerste in me op. Ben benieuwd.
jipt
Vind Mallick en geweldig regisseur, trailer ziet er alvast veelbelovend uit. Staat samen met Hobo With a Shotgun en Sanctum bovenaan mn lijstje van 2011
Mr.Whiseguy
Heb hele hoge verwachtingen van deze film. Volgens mij word deze en The Rum Diary de beste films van 2011. Wat een prachtige trailer.
Henry Spencer
Zou Malick hier gaan voor de beste film aller tijden. Ik denk dat hij dat kan ! Hoe die man inhoud, emotie en visuele pracht kan combineren is weergaloos. En als hij eens een ijzersterk verhaal weet te schrijven en de perfecte cast weet te strikken, wie weet... In Brad Pitt ben ik alleszins gerust: ondanks alles heeft die gast een ton talent, is ie enorm veelzijdig en heeft hij een neus voor sterke ideeën en goeie regisseurs. Ga maar na met wie hij allemaal al heeft samengewerkt !
Gummiebear
Apster
Mooie trailer. Hopeijk revancheert Malick zich na het teleurstellende The New World.
AC1
Zo geestig! The Tree Of Life en Hobo with A shotgun ... De twee uitersten in één zin en bovenaan de lijst! Geen probleem, hoor. Ik weet wat je bedoelt!
jipt
Ja Sanctum is toch afgevallen krijgt slechte reacties, nu staat 13 Assassins op 3, of Balada trista de trompeta.
Maar hou van diehard overdreven actie en van mooie cinematografie + filosofie. Vind de trailer van Hobo er vet uit zien en hou van Hauer. Vind Mallick en geniale regisseur en de trailer ziet er fan-tas-tisch uit, zijn fotografie is zeldzaam mooi.
AGE-411
Er komt eindelijk wat schot in de zaak ... 2 juni komt dichter bij
DwarreI
Ik voel nu al een top-3 notering aankomen, is Terrence Malick na Gaspar Noe de volgende regisseur die 2001 wil gaan overtroeven?!
Nakkie13
Enter the void vond ik dus niet op 2001 lijken, en dat gaat deze denk ik ook niet doen. Is ook niet de bedoeling. Hoe onnozel is het om een film te maken met als doel een andere film te overtreffen?
Ben wel met je eens dat deze wel eens zeer goed zou kunnen worden.
M.O.B
Ik hoop echt dat Malick de verwachtingen kan waar maken,ik wacht al zo lang op deze film.
Mijn persoonlijke voorkeur:hoe meer voice-overs des te te beter..
Enig minpuntje:de casting van Jessica Chastain,ik kan me bijna niet voorstellen dat zij een 'topacteerprestatie" kan neerzetten(zij heeft mij nog nooit niet eens beetje kunnen overtuigen). Maar Malick heeft wel vaker onverklaarbare keuzes gemaakt,die dan uiteindelijk goed uitpakken,dus wie weet..
AC1
Ben wel met je eens dat deze wel eens zeer goed zou kunnen worden.
jipt
Gister Mr. Nobody gezien, heeft qua fotografie en esthetica veel weg van de trailer hiervan.
DwarreI
Je moet het niet te direct opvatten, ik heb het vooral over de context van het verhaal, de contemplatieve manier van filmen en het aangrijpen van de grote filosofische thema's die deze filmmakers naar mijns inziens verbindt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Into the Wild

Black Swan
Horror / Drama, 2010

A Torinói Ló
Drama, 2011
christendombroer of zus relatiefilosofiered hairouder-kindrelatietexassuntelegrambijbeltreemeteorhiernamaalsrouwruimtesurrealismemeerderjarig wordenspiritualiteitgeheugenreligiedinosaurusbirthdoodgrace kindertijddeath of brothersilhouette existentialismorganist masculinitycosmosjaren 50philosophicalnewborn babyorgan playerwaco texas vader-zoon-relatiemoeder zoon relatiebrother brother relationshipstream of consciousnesslifeexistential crisis pretentiouspantheism