• 9.381.345 stemmen

The Tree of Life (2011)

Drama | 139 minuten / 188 minuten (extended cut)

Speelduur: 139 minuten / 188 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Terrence Malick

Met onder meer: Brad Pitt, Sean Penn en Jessica Chastain

Releasedatum: 2 juni 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Tree of Life

"Nothing stands still."

De elfjarige Jack heeft twee broers en woont bij zijn ouders. Op jonge leeftijd lijkt alles hem toe te lachen. Zijn moeder is lieflijk en vergevingsgezind en zijn vader probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld. Dat de wereld inderdaad geen prettige plaats is, leert Jack als hij in aanraking komt met ziekte, lijden en de dood. Als volwassen man wordt Jack een verdwaalde ziel in een moderne wereld die op bijzondere wijze zijn weg probeert te vinden.

avatar van BobDemper

BobDemper

Kan alleen maar reikhalzend uitkijken naar deze film. Wat ik tot nu toe heb gezien kan mijn favoriete film qua cinematografie (Children of Men) best weleens overtreffen.

synec

Malick + Lubezki is gewoon één grote win! De beste combo in de recente cinema imo.

Malick zijn films zien er altijd zo prachtig uit en dit lijkt zonder twijfel de mooiste te worden tot nu toe. Een grote kans ook dat deze mijn favoriete film The New World qua cinematografie ook zal gaan overtreffen.

Hopelijk zal Emmanuel Lubezki die verantwoordelijk is voor deze, The New World en Children of Men eindelijk zijn welverdiende Oscar winnen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Interessante still (scénefoto) uit de film. Dino's!

avatar van Art

Art

Die still viel mij ook op!

AC1

Dit ziet er nog 'visueler' uit dan het vorige werk van Malick.

avatar van frederikvb

frederikvb

Alvast één der mooiste trailers, hopelijk ook één der mooiste films! Met Malick aan het roer kan er voor mij weinig fout gaan.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Prachtige trailer, maar ik kan niet aan het voorgevoel ontkomen dat deze film over the top gaat gaan, hoe hoog ik Malick ook heb zitten. Maar ik hoop van harte dat ik ongelijk ga krijgen.

avatar van Reinbo

Vrees dat ook een beetje, maar heb er wel vertrouwen in dat de film bij herziening beter op zijn plek zal vallen. Had voor TTRL ook drie kijkbeurten nodig voordat het perfect viel.

AC1

"Over the top" op welk vlak, Paalhaas?

avatar van Reinbo

Ik vermoed op het poetische vlak. Dat is in ieder geval wat ik vrees.

AC1

Ja, misschien is dat hetzelfde wat ik voel. De film zoals die wordt voorgesteld door de trailer heeft iets 'verheven'. Hopelijk weet Malick het een en ander te relativeren.

avatar van Reinbo

Hoop het eigenlijk niet. Trek ons als kijker maar naar een ander niveau. Wil er graag m'n best voordoen.

AC1

Daar zit het 'm juist. De film kan wel eens kopje ondergaan door z'n eigen gevoel van belangrijkheid. Dan wordt ik niet naar een ander niveau getrokken maar word ik net heel kritisch. Wat zijn we toch allemaal anders, hè!

avatar van Reinbo

Een film zelf heeft geen gevoel (van belangrijkheid) Maar bij Maleck kan het wel wat pretentieus overkomen. Maar wat hij te zeggen heeft vind ik meestal wel goed. En mocht het bij de eerste kijkbeurt misschirn overkomen als 'te veel van het goede', dan valt dat (bij mij) vaak bij herziening beter op z'n plek. Dat bedoel ik met m'n best doen. Daarbij is het nu eenmaal zo dat grensverleggende films, vaak lastig op de juiste waarde te schatten zijn bij de eertse kijkbeurt. Maar het zal je wel vollop schoonheid brengen, dus dat zou je moeten liggen.

AC1

Waarom zou een werk niet de intentie, het gevoel of visie van zijn schepper kunnen uitstralen?

Voor de rest begrijp ik wel wat je wil zeggen al zou ik nog niet van een grensverleggende film kunnen spreken vooraleer ik hem gezien heb. Tenzij het natuurlijk gaat over een film van Zack Snyder. (grapje)

avatar van Reinbo

Omdat een werk in wezen een dood ding is. Er kan wel een idee achter zitten, maar het gevoel is iets dat strikt aan de zijde van de ontvanger zit. Daarom kunnen mensen ook verschillende gevoelens bij een zelfde werk hebben. Het werk kan wel met een bepaald gevoel gemaakt zijn, maar of dat over komt is weer aan de ontvanger. De maker is er immers niet bij. Althans, dat verwacht ik.

Jessen0wnt

Bij toeval kwam ik op deze pagina, en nu al blij. Even de trailer bekeken en wat een mooie beelden, ik zelf heb altijd een zwak voor die voice-overs, dus dat zit wel goed. Erg benieuwd, gaat dit ook draaien in grote bioscopen of moet je naar filmhuizen gaan? Lijkt me toch een grote productie.

synec

Je zou zeggen toch duidelijk eerder in filmhuizen maar verbazingwekkend genoeg draaien ze hem vanaf 18 mei in alle grote bioscopen in België, weet niet hoe dat zit in Nederland. Ik kan haast niet meer wachten.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

In Nederland ook uiteraard. Lijkt me juist een grote publiekstrekker.

avatar van neo

neo

Ik weet het nog niet.... Met Mallick aan het stuur zal het vast prachtig worden, maar ik vrees dat er wat lelijke digitale effecten in zouden kunnen zitten.

Nicolage Rico schreef:

Lijkt me juist een grote publiekstrekker.

Denk je dat? Ik zou echt zeggen van niet en Malick heeft nog nooit een succesvolle film gemaakt. Dit is echt zo'n film waar de meningen heel verdeeld zullen zijn. The Tree of Life trekt waarschijnlijk wel een bepaalde aandacht voor het publiek, maar waarschijnlijk gaan de mensen met de foute verwachtingen naar deze film kijken en teleurgesteld zijn zoals The New World.

Jessen0wnt

Ik heb gelukkig nog geen Malick gezien, dus ben nog niet bevooroordeeld, hij komt op het lijstje. Lijkt me een mooie ervaring om op doek te zien.

synec

Nog geen Malick gezien? Dat is eerder ongelukkig Aangezien jij een zwak hebt voor voice overs is Malick misschien wel iemand voor jou. Hij is niet de simpelste maar de man maakt naar mijn zin de mooiste films ooit.

The Tree of Life (of eender welke Malick film) op het grote doek zien zal inderdaad een pracht ervaring worden!

avatar van AGE-411

AGE-411

Ik ga snel even een Malick bekijken voor ik deze film ga bekijken.

Jessen0wnt

Ik laat me verrassen door deze film, en dan beslis ik wel of ik meer van deze man wil zien. The Thin Red Line wilde ik altijd al een keertje zien, dus die zal ook nog wel ooit mijn pad bewandelen

avatar van yeyo

yeyo

Qua plot spreekt de film me wel aan, maar ik vrees ergens ook voor dat hoogdravende waar AC1 op doelt. De voice-over in de trailer roept alleszins pijnlijke herinneringen op naar The New World..

off-topic: ik moet blijkbaar maar eens op zoek naar een andere schermafbeelding.

Reinbo schreef:

Nou, de maker kan er toch een specifiek gevoel inbrengen. Daarom spreken we toch van "er zit veel gevoel in die muziek of dat schilderij"? Uiteraard is het aan de toeschouwer om dat gevoel te ontdekken of er een eigen interpretatie aan te geven. Het zou maar erg zijn als kunst niet het gevoel van de maker of de scheppende artiest kan weergeven of uitstralen. Het werk is uiteindelijk toch een weerspiegeling daarvan? Het is de 'drager' van het gevoel dat de maker wou weergeven. Ik denk dat je het woord 'gevoel' een te nauwe definitie geeft.

yeyo,

Dat zou best kunnen. En bij deze zal het zonder twijfel het meest extreme zijn. Vandaar dat ik vrees dat deze film voor velen gewoon in het verkeerde keelgat gaat schieten.

En pijnlijke herinneringen naar The New World? Als deze film ook maar in de buurt komt van The New World ga ik meer dan content zijn. Maar dat bedoel ik nu ook. Ik heb de film natuurlijk nog niet gezien maar waarom zou dit anders zijn dan zijn voorgaande werken? Als The New World je niet beviel zal deze je ook weinig doen denk ik.

Als Tree of Life goed is verander ik mijn avatar wel naar iets van deze film.

avatar van yeyo

yeyo

Ik vond The New World toch wel een lichte stijlbreuk met bv. Badlands, wat één van mijn favoriete films is. Waar die laatstgenoemde erg subtiel, dubbelzinnig en zelfs enigszins minimalistisch is, vond ik The New World nogal bol staan van overdreven, maar nietszeggende poëtische (beeld)taal. Aan de hand van de trailer leid ik af dat Malick er hier nog een schepje bovenop doet, vandaar mijn scepticisme.

AC1

Minimalistisch is The New world zeker niet maar toch spreekt de beeldtaal ... vooral in de openingsscène. Het duurde maar enkele minuten en toch is het gevoel en de boodschap vele malen sterker dan de twee uur die Cameron nodig had met Avatar.