• 9.370.338 stemmen

Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer

Met onder meer: Carmen Electra, Kim Kardashian en Matt Lanter

Releasedatum: 18 september 2008

Plot Disaster Movie

"Your favorite movies are going to be destroyed."

De jonge Will krijgt op een nacht een droom over Amy Winehouse, die hem een kristallen schedel laat zien en vertelt over het einde van de wereld. En als tijdens Will's Sweet 16 feestje de aarde inderdaad begint te schudden en er allerlei vreemde dingen gebeuren, moet Will samen met onder andere zijn vriendin, de hoogzwangere Juney en een vrolijke prinses het mysterie oplossen en de wereld redden. Maar op hulp van Iron Man, The Hulk, Batman, Beowulf of Indiana Jones hoeven ze ditmaal niet te rekenen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Enchanted Princess / Amy Winehouse Look-A-Like / Jessica Simpson Look-A-Like

Juney / Hannah Montana

Wolf / Javier Bardem Look-A-Like / Police Officer / Hellboy / Batman / Beowulf / Prince Caspian

Beautiful Assassin

Indiana Jones

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Zeker dat hier heel veel mensen zitten die geen humor hebben!

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

JustMike schreef:

de 'Unrated' versie is veel beter. Bij het laatste liedje is dat te zien. in de Unrated versie is het fucking en in de rated versie is het dating.

Lijkt mij eerder nog slechter lol.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Parodie films kunnen geniaal zijn, maar de serie films Epic Movie, Meet The Spartans en nu deze is gewoon pijnlijk slecht.

avatar van Theunissen

Chattingforum schreef:

Grappige stukken, leuke boeiende rampen, boeiende acteurs etc.:P

Lekker cynisch bedoeld maar ik snap alleen niet waarom je hem dan toch een 5.0 geeft.

avatar van Spetie

Ja je weet van tevoren natuurlijk wat je kan verwachten als dit. Ik zag toevallig dat de film op televisie kwam en ach ik dacht laat ik toch eens kijken.

Nou het is niet veel inderdaad, het is echte disaster, om maar eens net zo'n flauwe woordgrap in de mond te nemen als de hele film in feite is. De film wil teveel en stopt teveel personages en teveel niet leuke humor erin, waardoor het niet of nauwelijks werkt. Goed de Chipmunks waren nog best leuk, maar verder houdt het dan ook al snel op.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

De naam zegt het al, een disaster! Had hem nog niet gezien en hoopte op een beetje Scary Movie-achtig niveau, maar dit was echt schandalig. Dit zou werkelijk waar niet gemaakt mogen worden. Vooral als je alle films kent die ze nadoen, is het schrijnend om soms gewoon maar te moeten aannemen dat ze een bepaald karakter moeten voorstellen. Geen enkele keer heb ik moeten lachen. Ja, een paar seconden twijfelde ik tussen een glimlach en een traan toen Willy Wartaal (zo zag die neger eruit) een telefoon-schoen met poep tegen zijn gezicht hield. Verder staat Carmen Electra hierboven vermeld, godsgruwelijk mooie vrouw natuurlijk, maar ze krijg 5 minuutjes screentime of zo. Dat was overigens wel een lekkere scene in die boksring. Maar toen ze de kogel door dr voorhoofd kreeg is daarna de film voor mij ook volledig om zee geholpen. Je moet hier wel zo stoned of dronken voor zijn, wil je hier nog om kunnen lachen en anders heb je gewoon zwaar belabberde humor. Hele grote rotzooi. Laat je dus niet verleiden door de grappige cover die je hier ziet staan, maar kijk gewoon naar de in mijn ogen nog te hoge 1,33.

Edit: Heb er gelukkig al persoonlijk 1,32 van kunnen maken.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1905 stemmen

En jawel...eindelijk mag ik weer eens een 0,5* uitdelen

Normaliter respecteer ik ieders mening, maar in dit geval durf ik te zeggen dat diegene die dit vermakelijk vind, eens ernstig bij zichzelf te rade moet gaan waar & wanneer het verkeerd is gegaan.

avatar van Zadel

Zadel

wat een ballenfilm zeg..

heb er geen goed woord voor over

het is dat je een halve ster moet geven, anders was het het een 0,01 geweest!!

avatar van naert

naert

en slapen heb ik gedaan je man wat een cut film

avatar van ference-b

ference-b

denk dat dit genre nu wel is uitgewerkt... al is het volgens mij ook niet eens een genre geweest... kan me er maar 1 voorstellen die echt goed was "scary movie'' denk ik dan aan...

avatar van M y r t h e

M y r t h e

Tjaa,, wat moet ik hier nou weer van zeggen. Dit was dus echt de slechtste film EVER.

Ik heb om een paar stukjes wel kunnen lachen, maar ben dus echt neit van plan om hem nog een keer te kijken! Er zijn zoveel van dit soort films, dat de grappen gewoon achterhaalt zijn. Ze zijn in elke film hetzelfde

Ik snap niet hoe sommige mensen dit een leuke film kunnen vinden, maar ja iedereen zo zijn eigen mening natuurlijk!

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Veel domme grapjes maar toch ook een aantal vrij grappige, hangt er vanaf in welke bui je bent natuurlijk !
Ik heb hard gelachen wanneer: die prinses uit de grond verschoot van haar eigen jurk

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

ik denk dat ik gewoon een melig persoon ben maar ik zie niet in wat hier ongrappig aan is

avatar van dominion

dominion

Een van de meest flauwe komedies die ik ooit heb gezien.

Hij is echt werkelijk zo slecht dat hij gewoon grappig wordt.

Echt alles aan deze film is letterlijk een Disaster.

De acteurs, effecten, opmaak echt alles .

Maar omdat het zo stom is is het ook op de een of andere manier gewoonweg geniaal.

Vond vooral Kung Fu Panda en Javier Bardem geniaal daar ging ik echt stuk .

Maar het leukste was natuurlijk de hondsdolle chipmunks.

Toch wel heel erg grappig maar als je deze heel laat in de avond op een melige bui kijkt zal je hem vast en zeker ook grappig vinden.

En ik hou heel erg van deze soort parodietjes maar vind Epic Movie toch iets leuker.

3,0

avatar van Theunissen

Inderdaad heel laat op de avond met een kater waarbij je net nog niet in coma bent is deze film prima te bekijken. En het grote voordeel is ook nog dat je daarna nuchter bent want tijdens het kijken van deze film kots je gewoon weer alles uit. Kortom de perfecte film om een kater te bestrijden.

avatar van amenmalek

amenmalek

Chattingforum schreef:

Zeker dat hier heel veel mensen zitten die geen humor hebben!

Grappige stukken, leuke boeiende rampen, boeiende acteurs etc.:P

5 sterren is rijkelijk veel maar ik heb me ook vermaakt haha Toch krijgt deze film geen punten van mij haha. Nou ja, ok 0,5

avatar van AntiChrist

AntiChrist

Wel geinig, veel... drooge.. humor

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Je moet in een melige bui zijn om deze te kijken. Er zittten wat leuke grappen in maar het is meestal te flauw en irriterend en o zo nep...

avatar van Strike0ut

Strike0ut

waardeloos. verwacht je zoiets als scary movie, maar is echt heel heel heel slecht.

de grappen zijn idd te irritant. slecht geacteerd

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

1* voor de moeite

avatar van rroossiiee

rroossiiee

De film is zo dom dat ie gewoon best leuk is.. Gewoon kijken en niet te serieus nemen!

avatar van rep_robert

Jemig, er is echt geen doorkomen aan bij deze film. Ik kan het niet meer aanzien en ben nu tijdens de film deze recensie aan het tikken, ik zit momenteel bij het Indiana Jones paradodietje na ruim een uur. Echt hemeltergend dit allemaal.

Tuurlijk verwacht ik niks van de makers van Epic Movie, Vampires Suck en met als hoogtepunt Meet the Spartans(het is maar wat je een hoogtepunt noemt, al heb ik nog wel aan aantal keren moeten lachen in die film). Maar af en toe een lachje zou wel fijn zijn.

Dit is gewoon te simpel allemaal, scheet grappen en wannabe gevechtjes de hele tijd? Kunnen ze echt niets beters verzinnen? Al die niet grappige liedjes zijn ook te slecht voor woorden, moet ik hier nu serieus om lachen?

Voor de rest een hoop geparodieer zonder dat er ook echt een parodie aan te pas komt. Simpel een celeb of film nabootsen kan elke aap wel, het gaat erom dat er ook grappig met die momenten om wordt gegaan. Dat is gewoon een en al drama in Disaster Movie. Zo zie ik the Hulk, Hancock, Iron Man, Hannah Montana(aaarghh extreem langdradid), Alvin & the Chipmunks, Beowulf, Amy Winehouse etc. etc. langskomen zonder dat er ook maar op een enkele manier grappig mee wordt omgegaan.

Ik heb nog tien minuten te gaan, maar dit is toch wel een dieptepunt hoor. Zelden dat ik zit te MovieMeteren tijdens een film. Nou, de kans is klein dat er nog verandering in gaat komen.

De film doet zijn naam in ieder geval eer aan. Na A Space Travesty de enige parodie waarbij ik echt geen enkele keer heb gelachen.

edit: bijna 10 minuten aan aftiteling. Thank god, kan ik hem wegdrukken!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Haha, en ze krijgen er allemaal nog goed voor betaald ook Dat zou ik ook wel willen. Al ging de film opzich wel, dit is natuurlijk allemaal erg overdreven en flauw neergezet maar dat heeft ook zo zijn charme. Al zijn er al genoeg van dit soort troep.

avatar van rep_robert

Ja, maar toch. Ik verwacht wel een punchline in wat grappen. Bij Meet the Spartans moest ik toch een aantal keertjes lachen(vb. I Will Survive huppeltje richting het gevecht of de he's got a great package grap).

Vooral die laatste grap mis je eigenlijk hier. De woordspelingen...

Er zit gewoon geen enkele creativiteit in, hee we doen wat personages na en dan is het zogenaamd grappig.

avatar van rep_robert

Ik verlang eigenlijk bijna weer naar een nieuwe Scary Movie, de enige moderne reeks die ik wel allemaal redelijk tot extreem grappig vindt. Ligt ook aan de regisseurs natuurlijk.

avatar van Elineloves

Elineloves

Die zit er aan te komen, nog even geduld.

avatar van rep_robert

Op de extra's van de Scary Movie 4 dvd stond een extreem leuk interview met David Zucker, Craig Mazin en ik dacht nog iemand. Daar hadden ze het ook al over deel 5, inmiddels zijn we al wel weer 4 jaar verder

avatar van Elineloves

Elineloves

Is nog steeds in development, zo te zien. Maar aan zo'n soort film heb ik ook wel weer eens toe.

avatar van LordHawHaw

LordHawHaw

afschuwelijke film ...

de grappen zijn inspiratieloos en ik had het gevoel dat veel grappen gewoon te lang duurden bv die joke met miley cyrus , dat bleef gewoon duren

ook het zingen was er echt teveel aan , de eindsong moet misschien wel de slechtste song ooit zijn , het lijkt wel gemaakt door een 5-jarige

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Het beste van de film is z'n titel!

Doet z'n naam alle eer aan.