- Home
Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer
Met onder meer: Carmen Electra, Kim Kardashian en Matt Lanter
Releasedatum: 18 september 2008
Plot Disaster Movie
"Your favorite movies are going to be destroyed."
De jonge Will krijgt op een nacht een droom over Amy Winehouse, die hem een kristallen schedel laat zien en vertelt over het einde van de wereld. En als tijdens Will's Sweet 16 feestje de aarde inderdaad begint te schudden en er allerlei vreemde dingen gebeuren, moet Will samen met onder andere zijn vriendin, de hoogzwangere Juney en een vrolijke prinses het mysterie oplossen en de wereld redden. Maar op hulp van Iron Man, The Hulk, Batman, Beowulf of Indiana Jones hoeven ze ditmaal niet te rekenen.
Will
Amy
Calvin
Enchanted Princess / Amy Winehouse Look-A-Like / Jessica Simpson Look-A-Like
Juney / Hannah Montana
Lisa
Wolf / Javier Bardem Look-A-Like / Police Officer / Hellboy / Batman / Beowulf / Prince Caspian
Beautiful Assassin
Indiana Jones
Prince
Tonypulp
Hoe slecht meet the spartans/date movie/epic movie ook waren, ik kijk ze toch altijd met erg veel plezier
Gewoon niet zeiken, maar kijken.
Trouwens als je die andere movie films heb gezien weet je of je er aan moet beginnen of niet, dus als er ook maar 1 iemand komt met dit is echt niets voor mij...sla ik hem voor z'n hoofd
Mag ik er even bij zetten dat de trailer behoorlijk kut is...wat triest zeg.
Hun lachen zelf harder om de grappen dan iedereen die deze film gaat zien bij elkaar ben ik bang xD Ik kon zelfs om meet the spartans wel (AF EN TOE) lachen..maar dit ziet er niet veel belovend uit, ik blijf in ieder geval hopen op een wonder xD
tommykonijn
Disaster Movie.
Ik ben met 2 vrienden naar de bioscoop gegaan, we zouden eerst naar Superhero Movie gaan maar aangezien die niet meer draaide werd het deze. En ik moet zeggen dat een nr. 1 in de flop 100 is hij niet waardig dan zou ik daar nog liever Epic Movie op zetten. Ik vond Epic Movie en Date Movie ook een beetje toch erger als deze. Ik dacht al wat een keuze : gemiddelde op moviemeter 1,18 en op IMDB nummer 1 in de Bottom 100 en ik krijg toch wel een aardige parody te zien hoewel sommige dingen grappig bedoeld zijn maar die absoluut niet grappig zijn en zelfs sommige dieptepunten en de film slaat echt helemaal nergens op en gaat nergens over. Maar met een paar vrienden en verstand op 0 kun je hier misschien nog soms mee lachen wat ik heb gedaan, maar ik geef toe technisch gezien is het niet echt wat.
Linn
Disaster...
Juist, dat is alles wat deze film is, een grote ramp. Nergens grappig, hooguit vreselijk irritant.
Lompe lelijke acteurs die nog niet in de verste verte lijken op wie ze moeten zijn
Het enige waar deze film mee volgestouwd is zijn kinderachtige poep en pies grapjes. Heb niemand maar dan ook niemand horen lachen in de zaal. Behalve een kindje van een jaar of vier. Maarja weten die veel van cinema. Kinderen lachen om zowat alles. Ik wilde het liefst weglopen uit de bioscoop van misere.
Ik had het bij die twee (ook al vreselijke) scary movie delen die ik gezien heb moeten laten...maar helaas
Brol van de bovenste plank!! 0,5
Mjah.
Ik heb nog geen enkele van de nieuwe reeks parodie movies gezien. Ook niet erg veel interesse, maar momenteel draait er echt geen fuck in de bios en dit leek mij nog de meest hapbare film te zijn.
Probleem is dat er veel gecopieerd wordt, maar vele zaken zijn geeneens parodie. Daarvoor moet hun namelijk grappig buiten z'n context geplaatst worden. Vele zaken worden gewoon overgenomen. Niet grappig, nefast voor een film als dit.
Verder ook veel grappen die ofwel doel missen, ofwel zo belegen zijn dat het redelijk beschamend is. Resten enkel leuke grapjes maar véél te weinig voor een film als deze.
Acteerwerk, effecten en score laat ik verder maar buiten beschouwing. Duidelijk dat men hier geen aandacht aan heeft besteed.
Trieste film van bedenkelijk niveau, al zit ik nog liever 90 minuten naar dit te kijken dan naar Zwartboek. Bij deze chaos heb je ten minste nog hoop dat er bij de volgende scene iets leuks kan passeren.
Elineloves
Ik vond deze film ontzettend meevallen. Wat ik jammer vind is dat er hier lage cijfers worden gegeven en bijna uitsluitend reacties over wat voor een shitfilm het is, maar dan vraag ik me af.. je weet van tevoren dat het niet veel is, waarom kijk je hem dan toch? In de hoop dat ie meevalt? Ach, je weet beter. Ik vond deze film weer grappig in elkaar gezet, veel herkenbare films. Natuurlijk verdient hij geen oscar nominatie, maar voor een film als deze vond ik hem absoluut gelukt.
FillumGek
Ik weet van te voren wat ik kan verwachten natuurlijk. Maar na een dag werken was ik moe, maar had toch zin om een filmpje te kijken. Een film waarbij je geen seconde hoeft na te denken of een verhaallijn te volgen. Deze dan maar.
Helaas is de film weinig verrassend ten opzichte van de vorige films van de rampregisseurs. Ontzettend flauwe grappen, maar dan echt zo ontzettend slecht dat het soms echt pijnlijk is en gewoon medelijden krijgt met iedereen die aan deze film heeft meegewerkt of heeft mogen aanschouwen. Er worden wel twintig verschillende films belachelijk gemaakt, maar de grappen liggen zo erg voor de hand en zijn echt van niveau basisschool.
Eigenlijk vind ik dat de acteurs en regisseurs nergens meer aan de bak mogen komen voor het afleveren van alweer een wanproduct. Het kan toch onmogelijk zo zijn dat Friedberg en Seltzer met een tevreden blik deze film bekijkt: "We hebben weer een goede film afgeleverd. Het publiek gaat vast uit hun dak!" Onmogelijk. Je vraagt jezelf dan toch af waarom ze dit soort films blijven maken, aangezien ze bijna allemaal de 'Top Bottom' lijsten aanvoeren.
Het laatste liedje was trouwens wel best catchy.
Briljant! Deze film moet genomineerd worden, zelden een film gezien die beter is in slecht zijn dan dit ultieme gedrocht! De titel van deze film geeft exact aan wat deze film voorsteld.
Tijd terug Meet the Spartans gezien waardoor ik aan de anti depressiva ging. Het kon niet erger dacht ik. Dat kan toch ook niet als je weet hoe onwaarschijnlijk slecht MtS was? Misschien dat ik 1 of 2 keer een glimlachje daarbij kreeg.
Nou het kan erger! Niet 1x een glimlach bij deze. Sterker, niet eens 1x iets wat in de buurt kwam bij een poging om een kleine glimlach op te wekken. Wil iemand de maker van deze film een uur bij Bokito in de kooi zetten? Alsjeblieft zeg...hoe diep kan een film zakken...
En vergis je niet, ik kan best lol hebben met paradiefilms. The Naked Gun is subliem, Scary Movie is grappig maar sinds ik MtS en deze heb gezien weet ik dat makers niet dieper weg kunnen zakken.
Je neemt wat mensen die niet kunnen acteren, stop er een mooie vrouw bij, neem een hoop films waar je wel een persiflage op kan maken en plak alle scene's aan elkaar. Klaar? Nee joh. Eerst nog poep, pies en moedermelk grappen erbij doen. Dan pas krijg je deze waardeloze shit.
Wees gewaarschuwd. Ik ben een nieuwe pot anti depressiva halen.
0,5*. Omdat ik de film nog dieper de flop 100 in wil boren.
Chainsaw
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Voor iedereen die dacht dat het niet slechter kon gaan met Seltzer en Friedberg is hier Disaster Movie. In het hele script staat geen enkele grap die ook maar een beetje werkt en het is, ook al is de film werkelijk volgegooid met typetjes en parodieën, allemaal vooral dodelijk saai. Goed, dat het er allemaal niet uitziet en gewoon nergens op lijkt is nog tot daaraantoe. Maar als werkelijk álle grappen doodslaan en je niet verder komt dan grappen over poep op je gezicht, een boer laten of Tony Cox, dan mag je jezelf toch best even achter de oren krabbelen.
Zouden Seltzer en Friedberg nu echt hebben gedacht dat een koe die uit de lucht komt vallen leuk is? Laat staan zes keer.
0,5 sterren.
Eef92
We kwamen niet verder dan 14 minuten,
dit was toch wel echt bar slecht...
timburton
Heel origineel om te zeggen: maar deze zou ik het liefst een 0,1 geven. Zoiets mag zich niet eens een film noemen. Als ik gouverneur van California was zou ik nu een wet indienen: de hele crew & cast van deze film mogen nooit meer een voet treden in Hollywood! Wat een afgrijselijk barlelijke kutfilm!
Stefan-Z
Dit is echt de slechtste film ooit!
Dit soort films (meet the spartans, superhero movie red.) vind ik nog wel ok, maar dit had echt serieus geen humor. Het was nep en totaal niet grappig.
Dikke 0.5*
Wat een "Disaster" van een film. Daar hoef je geen woorden vuil aan te maken.
DVD-T
Ik had me voorgenomen om nooit weer een film als deze te kijken. Hij was op film1 en ik bleef weer kijken. Vast om te zien met wat voor belachelijks de makers dit keer weer op de proppen kwamen.
Een parodie is het niet echt meer. Het wordt precies overgenomen uit de films waarop ze een parodie proberen te maken. Ik zweg proberen, want als het gelukt was, was het een stuk leuker geweest. De grappen en situaties zijn totaal niet grappig, op het moment met de Chipmunks die zongen na dan, maar eerder gewoon erg irritant. Acteerwerk is werkelijk gewoon beroerd te noemen, en ook de effcten zien er niet uit. Tja een halve ster dan maar weer voor de zoveelste movie.
Aapje81
Van allemaal die parodiefilms is dit toch wel de meest waardeloze. Alles heb je al eens gezien en de imitaties worden alleen maar slechter. Grappig is het nergens maar ergerlijk wel. Deze film is alleen geschikt voor heel onervaren filmkijkers en zelfs die moeten wel gezegend zijn met een waardeloos gevoel voor humor. Deze komt met stip in de top 5 van slechtste films die ik ooit gezien heb.
Donkerwoud
Een parodie is pas geslaagd als hij enigszins subtiel is, en laat deze komedie dat nou beslist niet zijn. Verschrikkelijk ranzinge grappen rond evenzo verschrikkelijke typetjes.
dave
Disaster Movie faalt over de hele lijn.
Elk personage is vervelend en to-taal ongrappig, met die zwangere heks voorop. Alles wat er uit hun mond komt is zo vreselijk vermoeiend, niet te geloven.
De makers hebben klaarblijkelijk geen enkele moeite gedaan deze film wat niveau te geven. Ik kan niets opsommen dat op de een of andere manier op een geslaagde grap lijkt.
De dans -en zangscènes zijn nog wel het ergste. Dit wordt zelfs niet leuk na een bak Duvel. Afstotelijke parodieën die onmogelijk nog slechter kunnen worden gebracht maken het merendeel uit van deze hersenloze rotzooi. Allerlei willekeurige superhelden, de chipmunks, desperate housewives worden op de meest dwaze manier voorgesteld.
Acteerprestaties zijn, net zoals elk ander aspect van deze film, schrikwekkend slecht.
Ik kijk nog liever drie keer na elkaar naar Home Alone 4, dan dit stuk modder ooit nog opnieuw te moeten aanschouwen. Om dit leuk te vinden heb je geen gevoel voor humor nodig, eerder een torenhoog empathisch vermogen. Zielig.
Naomi Watts
Well, duh. No shit, Sherlock. All I do is wear a wig and change my voice a little bit and those dumb kids can't tell the difference. Then I get twice the pay and twice the merchandise. Just a reminder, my new CD comes out. Miley Cyrus: Underage. it's available in stores now. Featuring songs from my dad, Billy Ray. Only 9.95.
Best een leuke Movie film. Carmen Electra is altijd een aanwinst in dit soort films. Geldt voor bijna heel de cast, vooral Nicole Parker en Ike Barinholtz sloven zich uit maar vooral Crista Flanigan is geweldig als Hannah Montana en Juney. Werkelijk een feest van herkenning, en toch wel een leuke persiflage film. En die worstelpartij tussen Carmen Electra en Kim K Superstar is legendary, van mij mag Kim Kardashian wel vaker terugkomen in dit soort films. Ze is erg easy on the eyes en heeft ook wel fijne humor. Die bend over pose ook constant van haar
Deze week ga ik maar al die movie films kijken, vind ze toch wel erg leuk en staan al te lang op mijn to see lijst. Deze was leuk. Ook het Hannah Montana segment vond ik leuk, ik kijk nu ook volop Hannah Montana en dan valt het je toch op dat die mimiek van Miley Cyrus lekker wordt overdone. Dit hoort niet i nde flop 100 thuis, maar dat is een beetej de vloek van de movie movies.
Een film als dit zou net leuk moeten zijn voor de filmliefhebber door de vele filmverwijzingen. Maar het blijft bij een hoop pis- en kakhumor (excusez moi voor het woordgebruik) en geen flauwe maar toch leuke naked gun humor. Daardoor is de film niet alleen saai en vervelend, maar ook irritant geworden. Jammer van de 'verscheten' tijd.
mahouopenzo
Ik verschoot me werkelijk een bult toen ik zag dat deze film zo'n hoge waardering voor zijn resultaat krijgt. 1,32 op 5 verdient het bijlange niet.
Disaster Movie is gewoonweg inderdaad een disaster. Wat een ongelofelijk slechte film zeg. Ik ben normaal echt een heuse fan van die flauwe, droge en domme humor (zo lach ik nog steeds bij films gelijk Scary Movie), maar dit slaat echt alles.
Dat er mensen deze film grappig vinden is gewoon te vreemd voor woorden. Wat is er dan wel leuk? Er is gewoonweg niets origineel of nieuw in. Alles wat je ziet in Disaster Movie heb je al tig malen gezien in Scary Movie, Superhero Movie en noem maar op. En wat is dat blond mens irritant, zeg.
Het énige positieve erin zijn Kimberly Kardashian en Vanessa Minnillo (Amy), maar een film is veel meer dan enkele zeer knappe dames.
Besluit: dit is een ware flop en blinkt uit in het niet grappig zijn. Je krijgt er zowaar medelijden bij. 0,5 sterren voor deze rampfilm.
Ja je weet van tevoren natuurlijk wat je kan verwachten als dit. Ik zag toevallig dat de film op televisie kwam en ach ik dacht laat ik toch eens kijken.
Nou het is niet veel inderdaad, het is echte disaster, om maar eens net zo'n flauwe woordgrap in de mond te nemen als de hele film in feite is. De film wil teveel en stopt teveel personages en teveel niet leuke humor erin, waardoor het niet of nauwelijks werkt. Goed de Chipmunks waren nog best leuk, maar verder houdt het dan ook al snel op.
moviemafketel
- 19752 berichten
De naam zegt het al, een disaster! Had hem nog niet gezien en hoopte op een beetje Scary Movie-achtig niveau, maar dit was echt schandalig. Dit zou werkelijk waar niet gemaakt mogen worden. Vooral als je alle films kent die ze nadoen, is het schrijnend om soms gewoon maar te moeten aannemen dat ze een bepaald karakter moeten voorstellen. Geen enkele keer heb ik moeten lachen. Ja, een paar seconden twijfelde ik tussen een glimlach en een traan toen Willy Wartaal (zo zag die neger eruit) een telefoon-schoen met poep tegen zijn gezicht hield. Verder staat Carmen Electra hierboven vermeld, godsgruwelijk mooie vrouw natuurlijk, maar ze krijg 5 minuutjes screentime of zo. Dat was overigens wel een lekkere scene in die boksring. Maar toen ze de kogel door dr voorhoofd kreeg is daarna de film voor mij ook volledig om zee geholpen. Je moet hier wel zo stoned of dronken voor zijn, wil je hier nog om kunnen lachen en anders heb je gewoon zwaar belabberde humor. Hele grote rotzooi. Laat je dus niet verleiden door de grappige cover die je hier ziet staan, maar kijk gewoon naar de in mijn ogen nog te hoge 1,33.
Edit: Heb er gelukkig al persoonlijk 1,32 van kunnen maken.
Jemig, er is echt geen doorkomen aan bij deze film. Ik kan het niet meer aanzien en ben nu tijdens de film deze recensie aan het tikken, ik zit momenteel bij het Indiana Jones paradodietje na ruim een uur. Echt hemeltergend dit allemaal.
Tuurlijk verwacht ik niks van de makers van Epic Movie, Vampires Suck en met als hoogtepunt Meet the Spartans(het is maar wat je een hoogtepunt noemt, al heb ik nog wel aan aantal keren moeten lachen in die film). Maar af en toe een lachje zou wel fijn zijn.
Dit is gewoon te simpel allemaal, scheet grappen en wannabe gevechtjes de hele tijd? Kunnen ze echt niets beters verzinnen? Al die niet grappige liedjes zijn ook te slecht voor woorden, moet ik hier nu serieus om lachen?
Voor de rest een hoop geparodieer zonder dat er ook echt een parodie aan te pas komt. Simpel een celeb of film nabootsen kan elke aap wel, het gaat erom dat er ook grappig met die momenten om wordt gegaan. Dat is gewoon een en al drama in Disaster Movie. Zo zie ik the Hulk, Hancock, Iron Man, Hannah Montana(aaarghh extreem langdradid), Alvin & the Chipmunks, Beowulf, Amy Winehouse etc. etc. langskomen zonder dat er ook maar op een enkele manier grappig mee wordt omgegaan.
Ik heb nog tien minuten te gaan, maar dit is toch wel een dieptepunt hoor. Zelden dat ik zit te MovieMeteren tijdens een film. Nou, de kans is klein dat er nog verandering in gaat komen.
De film doet zijn naam in ieder geval eer aan. Na A Space Travesty de enige parodie waarbij ik echt geen enkele keer heb gelachen.
edit: bijna 10 minuten aan aftiteling. Thank god, kan ik hem wegdrukken!
ibendb
Dit is alweer zo'n flopfilm.
Hoe ze dit soort films kunnen maken - en geld mee verdienen - is voor mij nog niet duidelijk. Slappe humor, langdradige scènes, een irritante panda. Deze film heeft het alemaal. Behalve iets wat enigzins leuk is. 1.5*
Benny1981
Wat een saaie film, hij speelt nu op 2be (vlaanderen).
Ik heb hem 40 minuten gezien (volgehouden), maar het is genoeg.
Hij doet inderdaad zijn naam eer aan.
Normaal gezien hou ik wel van parodie's en satirés à la hot shots;airplane, naked gun,...
Maar deze film scoort ondermaats.
Sanderkeuh
Deze film bekeken toen ik me eens heel erg verveelde. Enige juiste moment om zo'n film te bekijken dacht ik, blijkbaar niet.
Epic Movie had nog een paar zeldzame glimlach momenten, deze heeft er geen enkele. Nergens leuk noch grappig.
Dieptepunten zijn de achterlijke liedjes en de Amy Winehouse scènes.
Ik vraag me echt af of er slechtere films bestaan dan deze. Misschien Vampires Suck maar eens proberen...
Chromath
Deze film is slecht enkele keren grappig, meerendeel is verschrikkelijk flauw en totaal niet grappig. Ook de dans- en muziekstukken zijn verschrikkelijk om aan te zien. Was halverwege de film ook erg verveeld, dat ik het einde maar half gekeken heb. Superhero movie is een betere optie.
tukkerstein
Kinderachtige film. Ik moest een enkele keer grijnzen om die Juno-imitatie maar daar bleef het ook bij. Voor veel imitaties is niet eens de moeite genomen er wat van te maken, er is vaak geen humor te bespeuren maar er is gewoon een scene letterlijk gekopieerd. Ook erg pijnlijk is het hoe onsubtiel elke parodie wordt aangekondigd, ja dat is wel nodig als de acteurs en imitaties zo matig zijn.
Mescaline
Eerlijk is eerlijk, deze film heeft wel degelijk een paar aardige pogingen tot humor maar is afgezien van dat langdradig en pure tijdverspilling.
Neem de titel *Disaster Movie* daarom ook maar letterlijk.
Een 0,5 vind ik persoonlijk wat te drastisch maar hoger dan een 1,5 ga ik niet komen.
GHOSTFACE :-)
Slechtste parodie ever.
zelf heb ik maar 1 keer gelachen in de film met alvin en de chipmunks.
zoals de titel zegt een rampzalige film krijgt van mij 0.0 sterren.
_Se7en_
- 2041 berichten
Om deze film leuk te vinden heb je een speciaal soort humor nodig. Die heb ik niet.
Toch één keer gegniffeld.
Shadowed
Echt hoor.
Normaal probeer ik een beetje te lachen bij een film. Oei wat was dat lastig hier. Het was gewoon simpelweg nergens grappig. Normaal waardeer ik een film waarin uitgehaald wordt naar andere toppers. Maar hier kon ik echt niets mee. Ik denk dat dit de allerslechtste film is die ik ooit heb gezien.
De 0,5 die ik niet heb gegeven is vanwege de Alvin en de Chipmunks scene dat werkelijk de enige scene was die "leuk" was. De trailer zag er best uit, maar de film was werkelijk heel slecht. Geen idee wie hier nou echt van kan houden, want dit was simpelweg verreweg van een beetje leuk, op die ene scene na. Zeer irritante karakters met als toppunt "Juney"
Friedberg en Seltzer kunnen maar beter stoppen met het maken van dit soort kinderachtige films.
Woland
Ik ben echt niet zo moeilijk qua humor, en kan best wel wat platte grappen, toilethumor of stonerfilms hebben. Maar dit is echt om te huilen. Er is geen poging tot een plot, er wordt simpelweg elke minuut weer een andere popreferentie de film in geslingerd. Vaak niet eens met een grap, meer 'iemand verkleed als Britney Spears' of 'iemand verkleed als Juno' of 'een scene uit High School Musical'. God, en dan heb ik Epic Movie ook nog op m'n watchlist.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010