Disaster Movie (2008)
Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer
Met onder meer: Carmen Electra, Kim Kardashian en Matt Lanter
Releasedatum: 18 september 2008
Plot Disaster Movie
"Your favorite movies are going to be destroyed."
De jonge Will krijgt op een nacht een droom over Amy Winehouse, die hem een kristallen schedel laat zien en vertelt over het einde van de wereld. En als tijdens Will's Sweet 16 feestje de aarde inderdaad begint te schudden en er allerlei vreemde dingen gebeuren, moet Will samen met onder andere zijn vriendin, de hoogzwangere Juney en een vrolijke prinses het mysterie oplossen en de wereld redden. Maar op hulp van Iron Man, The Hulk, Batman, Beowulf of Indiana Jones hoeven ze ditmaal niet te rekenen.
Will
Amy
Calvin
Enchanted Princess / Amy Winehouse Look-A-Like / Jessica Simpson Look-A-Like
Juney / Hannah Montana
Lisa
Wolf / Javier Bardem Look-A-Like / Police Officer / Hellboy / Batman / Beowulf / Prince Caspian
Beautiful Assassin
Indiana Jones
Prince
DonLeone
Waarom vind jij Disaster Movie dan 5,0* waard? Ik dacht namelijk dat het onmogelijk was om deze film goed te vinden.
opnieuw: waarom dacht je dat het onmogelijk was om DM goed te vinden?
ikzelf vind het een geniale film, zoveel verschillende nietszeggende elementen uit totaal verschillende films samenbrengen tot 1 geheel, dat kan alleen maar in komedie vorm zijn
en ik vind het dan nog een grappige komedie ook
veel beter dan bijvoorbeeld Epic Movie
en zeker beter dan Scary Movie 4
Remi
Een paar pagina's terug staat waarom ik het een slechte film vind.
haha, ik denk dus echt wel dat iedereen deze film slechte punten geeft, maar dat de meerderheid van die mensen de film niet eens gezien heeft maar gewoon meedoet om 'cool' te zijn
het is namelijk onmogelijk dat ik de enige ben die de film super vind
vind je de film stom, geef dan tenminste een goede reden, en niet altijd gewoon dat hij 'stom' is of 'bagger'
Deze film was afgelopen vrijdag te zien bij Film1. Helaas heb ik hem bekeken. De film staat betiteld als een komedie maar ik heb tijdens het kijken van de film misschien 2 keer zitten te glimlachen (bij de chipmunks en bij het liedje van Juno). Voor de rest zat er alleen maar flauwe (dat met die koeien was gewoon intens triest) en kinderachtige humor in en de acteurs waren van een bedroevend niveau. Met als dieptepunt dat mens welke Amy Winehouse speelde. Het enige positieve van deze film was dat hij maar 70 minuten duurde. En als ik heel eerlijk ben was dat nog veel te lang voor de deze flut film. Deze film past overigens perfect thuis in het rijtje films als bijvoorbeeld "Epic Movie". Die was ook niet om aan te zien. Wat mij betreft mogen ze direct stoppen met het maken van dit soort flauwe (onderbroeken humor) parodies op bekende films want ze worden met de keer slechter. Het is dat ik de meeste films die men in deze film naspeelde heb gezien want anders had ik hem al na 10 minuten afgezet. Al met al heb ik toch nog teveel worden verspilt aan deze film.
DonLeone
oke, dit vind ik dus ein-de-lijk een goeie uitleg waarom iemand de film niet goed vind
jirachi03
Ik ben blij dat een vriend van me die letterlijk geen smaak(ja hij heeft bijna nooit films gekeken of spelletjes gespeeld) heeft deze film niet kent.
Tja als hij een film bekijkt is het 'Sience Wars : attack of the schroevendraaiers'' -.-
jirachi03
Ik laat hem nooit kennismaken hiermee.
DVD-T
Ik had me voorgenomen om nooit weer een film als deze te kijken. Hij was op film1 en ik bleef weer kijken. Vast om te zien met wat voor belachelijks de makers dit keer weer op de proppen kwamen.
Een parodie is het niet echt meer. Het wordt precies overgenomen uit de films waarop ze een parodie proberen te maken. Ik zweg proberen, want als het gelukt was, was het een stuk leuker geweest. De grappen en situaties zijn totaal niet grappig, op het moment met de Chipmunks die zongen na dan, maar eerder gewoon erg irritant. Acteerwerk is werkelijk gewoon beroerd te noemen, en ook de effcten zien er niet uit. Tja een halve ster dan maar weer voor de zoveelste movie.
Ozymandias88
Verschrikkelijke film. Ben verbaasd dat ik ook nog de moeite nam om hem uit te kijken.
Thom1994
Hahahaha! Wat een slechte film.
Ongelofelijk slecht, het laagste, erg amateuristische acteerwerk en de zwaar overdreven imitaties van o.a. Beowolf, Michael Jackson en Batman maken deze film tot een film die zóó ongelofelijk slecht is, dat je hem nog leuk vind ook. Ik heb er erg van genoten, maar wat een slechte film was dit!
acteerwerk - 0%
verhaal - 0%
humor - 0%
alles was gewoon 0, maar toch, wat maakt deze film tóch aantrekkelijk, ik weet het niet!
1,5* voor grappen die zó uitermate slecht zijn, dat je er toch wel om moet lachen.
ElGringo
het is namelijk onmogelijk dat ik de enige ben die de film super vind
oke in dat geval: het acteerwerk is niet om aan te zien, de grappen zijn verschrikkelijk slecht en voorspelbaar en het decor lijkt volledig uit karton te bestaan.
Aapje81
Van allemaal die parodiefilms is dit toch wel de meest waardeloze. Alles heb je al eens gezien en de imitaties worden alleen maar slechter. Grappig is het nergens maar ergerlijk wel. Deze film is alleen geschikt voor heel onervaren filmkijkers en zelfs die moeten wel gezegend zijn met een waardeloos gevoel voor humor. Deze komt met stip in de top 5 van slechtste films die ik ooit gezien heb.
DonLeone
ik heb er gisteren nog eens naar gekeken en vond hem niet meer zo goed
dalen van 5 naar 3
ziezo
DonLeone
mja, ik keek nog een keer met wat vrienden, en zij vonden het niet goed, wat voor mij een deel van de fun verbrodde voor de rest van mijn leven
jirachi03
Ik feliciteer jou vrienden met hun smaak
Kr!kke
Thom1994
Deze film is wel grappig hoor, maar het is gewoon niet eerlijk tegenover andere films om deze hoog te beoordelen. In deze film wordt expres slecht geacteerd, en daarvoor kan ik gewoon geen hoog cijfer geven, ookal vond ik hem dan wel grappig.
loveisimmortal
1 keer gelachen tijdens de hele film (scary movie lag ik echt in een lachstuip de hele film lang)
Erg slecht heb er bijna geen worden voor.
Thom1994
Erg slecht heb er bijna geen worden voor.
Toch heb je een paar woorden weten te schrijven waar je de film briljant mee hebt omschreven. Alweer een goede recensie erbij!
moviechick-99
oke het was een beetje erover maar toch het was wel eens om te lachen
Gardenia
ongelofelijk slechte film.. wauw! de regisseurs dachten om de 10 minuten dat ze echt een goede grap gevonden hadden, daarom blijven ze er 10minuten over leuteren tot de volgende (bv. als miley cyrus 300x dood gaat, of de handen van juno,...)
scary movie was grappig! maar al de andere als superhero movie, epic movie en disaster movie,.. nee EPIC FAIL...
enige reden dat ik deze film gekeken heb is omdat ik wist dat het dezelfde soort humor als scary movie zou zijn, jammer dat de kwaliteit ervan wat scheelt :S
kalehein
Tering wat een WAARDELOZE film.
Om de minuut een slechte grap, totaal niet gelachen. Flauw tot het irritante toe.
Gelukkig wordt mijn mening aanzienlijk gedeeld.
Jawat
Ze zijn bijna allemaal slecht die parodieen op andere films. Behalve de eerste 'scary movie' (leuke film, kijkt lekker weg, eerste keer dood om gelachten).
Maar nu wordt het toch gewoon wel heel erg triest. Deze disaster movie die spant voor mij echt de kroon, wat een ongelooflijke rukfilm zeg.
hij staat nu nog nr 11. in de flop 100, maar voor mij is deze tien keer erger dan een acterende Paris Hilton op je beeldscherm.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix