Disaster Movie (2008)
Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer
Met onder meer: Carmen Electra, Kim Kardashian en Matt Lanter
Releasedatum: 18 september 2008
Plot Disaster Movie
"Your favorite movies are going to be destroyed."
De jonge Will krijgt op een nacht een droom over Amy Winehouse, die hem een kristallen schedel laat zien en vertelt over het einde van de wereld. En als tijdens Will's Sweet 16 feestje de aarde inderdaad begint te schudden en er allerlei vreemde dingen gebeuren, moet Will samen met onder andere zijn vriendin, de hoogzwangere Juney en een vrolijke prinses het mysterie oplossen en de wereld redden. Maar op hulp van Iron Man, The Hulk, Batman, Beowulf of Indiana Jones hoeven ze ditmaal niet te rekenen.
Will
Amy
Calvin
Enchanted Princess / Amy Winehouse Look-A-Like / Jessica Simpson Look-A-Like
Juney / Hannah Montana
Lisa
Wolf / Javier Bardem Look-A-Like / Police Officer / Hellboy / Batman / Beowulf / Prince Caspian
Beautiful Assassin
Indiana Jones
Prince
ElBerto
Ik ben aangenaam verrast door deze film.
Ik had een oerslechte film verwacht, na al deze negatieve commentaren hier op deze pagina, maar ik vond hem best nog vermakelijk, een 3*
BroekieTV
Het enigste mooie van deze film vond ik met die chipmunks, verder was het echt een ramp, slecht acteerwerk, slechte humor etcetera, deze film is niet meer als een 0.5 waard. Ik was met vrienden naar deze film, we zijn op de helft van de film allemaal weg gegaan...
BroekieTV
ik vond dit een waanzinnige, rare, idioten kutfilm, En door deze film zou ik alleen al nooit naar Hanna Montana kijken, wat een irritante scene is dat.
Ik zou deze niet kijken, of je moet helemaal de weg kwijt zijn.
Haha, dat stukje was zeker irritant
Mmore
Vond deze film wel okay. Toch wel zown drie sterren waard. Je moet wel een beetje in een bepaalde bui zijn om de humor op de prijs te stellen.
SouthParkHero
Dit is zeker GEEN klasieker, maar het was een redelijke film. Hij was in ieder geval tien keer beter dan Epic Movie met zijn (in ieder geval nog lagere) poep en plas grappen. Deze film had wat lollige momenten zoals Alvin and the chipmunks, maar zoals de meesten vind ik ook dat Hannah Montana egt heel irritant was. Het eind met die kristal skull van indiana jones was geen spectaculaire eindscene, ze leggen hem op het kussen en het is klaar. Toch was dit een redelijke film, en het eind nummer was zowel gestoord als leuk. Als je een heel goede film wilt kijken, laat deze dan liggen. Als je een Pariode die niet helemaal mislukt is wilt zien, kijk hem dan eens. 2.5 sterren:)
m1701
film was ontzettend irritant en dan met name het begin (zijn droom) pfff had em bijna afgezet.
Het jammere aan de film vond ik dat ze soms heel lang op de flauwe dingen door gingen en de leuke dingen kwamen maar heel kort. Das jammer
Sommige grappen waren wel heel leuk! Heb toch een aantal keer flink moeten lachen
2,0* omdat het verhaal zelf nergens op sloeg
sambaman
na de vele reacties te hebben gelezen, was ik erg nieuwsgierig naar de film.
wat een slechte film, wat een slechte parodie, er is gewoon niks grappigs aan.
Hanna01
Pfff....
Ik vind parodieen op films altijd Zo leuk om te zien! Maar dan zijn er weer die vreselijke films waarbij het gewoon Niet lukt om grappig te zijn.. Zoals deze. Helaas want ik vond Meet the spartans en Superhero Movie ook al ontzettend tegenvallen! Jammer dat er bijna niemand is die Leuke en Grappige parodiefilms kan produceren..
1.*
(by the way mijn naam is Hanna en het is dus wel HannaH Montana!
want inderdaad wat was dat vreselijk.. )
MrAmsterdam
Sommige stukjes in de film waren redelijk, maar over het algemeen een bij elkaar geraapt zooitje.
Naked Gun is de top voor wat betreft "letterlijk genomen films" en natuurlijk Police Squad... noem ze maar op... aan deze series kunnen ze niet tippen helemaal als je Carmen Elektra in zo een film gooit... en nog veel erger... Kim Kardashian.
Het spijt me... 1*
Arabyus
Deze film vond ik nog redelijk te kijken. veel beter dan meet the spartans.
Briljant! Deze film moet genomineerd worden, zelden een film gezien die beter is in slecht zijn dan dit ultieme gedrocht! De titel van deze film geeft exact aan wat deze film voorsteld.
Tijd terug Meet the Spartans gezien waardoor ik aan de anti depressiva ging. Het kon niet erger dacht ik. Dat kan toch ook niet als je weet hoe onwaarschijnlijk slecht MtS was? Misschien dat ik 1 of 2 keer een glimlachje daarbij kreeg.
Nou het kan erger! Niet 1x een glimlach bij deze. Sterker, niet eens 1x iets wat in de buurt kwam bij een poging om een kleine glimlach op te wekken. Wil iemand de maker van deze film een uur bij Bokito in de kooi zetten? Alsjeblieft zeg...hoe diep kan een film zakken...
En vergis je niet, ik kan best lol hebben met paradiefilms. The Naked Gun is subliem, Scary Movie is grappig maar sinds ik MtS en deze heb gezien weet ik dat makers niet dieper weg kunnen zakken.
Je neemt wat mensen die niet kunnen acteren, stop er een mooie vrouw bij, neem een hoop films waar je wel een persiflage op kan maken en plak alle scene's aan elkaar. Klaar? Nee joh. Eerst nog poep, pies en moedermelk grappen erbij doen. Dan pas krijg je deze waardeloze shit.
Wees gewaarschuwd. Ik ben een nieuwe pot anti depressiva halen.
0,5*. Omdat ik de film nog dieper de flop 100 in wil boren.
skompie
Ben het met Ajax&Litmanen1 eens. In het begin waren de parodiefilms best aardig. Naked gun, loaded weapon en ook de eerste scary movie waren leuk.
Ik vraag me bij deze film echter af hoe iemand in godsnaam bepaalde scenes kan verzinnen en iedereen het dan blijkbaar ook nog grappig vind. Ik zie die gasten al brainstormen en dan is dit het geworden.
In plaats van dat ze er nog een beetje een fatsoenlijk geheel van maken lijkt het nu of maken ze eerst van zoveel mogelijk films een persiflage. Bij de andere delen was dit ook al aardig het geval. Sowieso zie je ook zo vaak dezelfde 'grappen'.
Toch blijf ik wel fan van parodieën en ook de volgende zal ik wel weer gaan kijken. Al is het alleen maar om te kijken of het nog slechter kan...
EVIL '84
Aan de reacties te zien dus echt een ''Disaster movie''!
Mooi, hoef ik deze niet te kijken....
Epic movie, meet the spartans, Superhero movie..enz. één pot nat.
Techro
Wat een ongelooflijke bagger film dit zeg. Ik kan dit flauwe genre altijd wel waarderen...maar dit slaat alles!!
M.Goodkat
disaster movie neemt zijn naam nogal serieus
Die megaslechte films liggen ook mede aan die regisseurs zé,die twee hebben MtS en Epic Movie gemaakt zé.
RobinF
Aangezien er nog wel lekkere wijfen ik spelen geef ik et een 1 inplaats van een 0.5 , ben gewoon in slaap gevallen bij die film.
r1ck0o
Ik heb me helemaal kapot gelachen!
Ik kan dit soort flauwe humor wel waarderen.
Het verbaast me dat er zoveel slechte reacties zijn.
Precies dezelfde humor als Epic Movie en Meet the Spartans;
hoewel daar wel iets betere meningen over zijn.
Ik vind het wel een 4,5 waard.
V
Bijzonder knap dat in een komedie van anderhalf uur geen enkele geslaagde grap zit. 0.5*
Woutrr
Dat stuk over Hannah Montana vond ik wel geslaagd
voor de rest.. tjah!
_Daan_
Heb ze allemaal gezien en deze nu ook erg grappig! uitzoeken welke films ze hebben gebruikt en zo!
LiShenron
slechte film, meer kan ik er eigelijk niet van maken.
dit is de slechtste film die ik in de laatste maanden heb gezien!
Xen0n
Ik heb me helemaal kapot gelachen!
Ik kan dit soort flauwe humor wel waarderen.
Het verbaast me dat er zoveel slechte reacties zijn.
Precies dezelfde humor als Epic Movie en Meet the Spartans;
hoewel daar wel iets betere meningen over zijn.
Ik vind het wel een 4,5 waard.
Dat is precies de rede dat ik deze film nog keek, Epic Movie en Meet the Spartans waren leuk. Maar dit.....? AFGRIJSELIJK, er is amper een glimlach van m'n gezicht gekomen gedurende deze film. Probeer je het af te kijken, komt er zo'n einde. Ik kon wel janken, zielig is het, dat eind lied.
Ik zeg slechtste film van 2008(die ik heb gezien dan)....
Het krijgt van mij 1* omdat ik hem afgekeken heb, dus misschien nog iets had...
Voor degene die deze willen gaan kijken, een serieuze afrader, VERDOE JE TIJD NIET HIERAAN!!!
Ik denk dat het wel duidelijk is;)
sinterklaas
Nu al in de flop 100? Ik dacht dat ze daar altijd 2 jaar mee wachte.
Rotsooj
Enige leuke scene in deze film: breakdancende Juno. Daar heb ik toch wel om gelachen. Heb ik ook bijna gedaan bij de chipmunks, vind die hoge stemmetjes altijd zo leuk. Toen werden ze opeens nogal moordlustig en was de lol er weer af voor mij.
Geloof me, als je alleen die twee scenes ziet, die bij elkaar iets van 2 minuten zullen duren, heb je het beste al gezien.
0,5* omdat die ene lach geen 1* waard is

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij