Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
joeri_filmfreak
ik ging 2 jaar geleden onverwacht naar de bioscoop toen ik gewoon in de stad was met wat vrienden, verwachte helemaal niets van deze film maar uiteindelijk ben ik werkelijk omvergeblazen, wat is deze film spannend zeg! de acteerprestaties zijn werkelijk subliem, ik dacht eerst dat ik deze vooral goed vond omdat ik er niets van verwachte maar toen ik em herkeek vond ik hem weer helemaal te gek en net zo spannend, fantastische thriller / horror film !
5 *
Davidus
De hel op aarde. Wat een demonisch verhaal
Geweldig hoe de film is opgebouwd; hoe een hemels picknickje aan een idylisch meer verandert in een horrorscenario vol met geweld.
Spannend. Hartkloppingen krijg je ervan.
De kinderen worden hier als gewetenloze, meedogenloze en demonische wezens neergezet, terwijl dat echtpaar als sukkelig, naief en zwak wordt neergezet en dat is ook wat ik er op tegen heb; de karakters worden te extreem neergezet dat het ongeloofwaardig wordt; kinderen die uit wraak en sadisme zonder blikken of blozen iemand in brand steken en dat echtpaar dat wel ontzettend naief is dat het irritant wordt. Had voor mij subtieler gemogen. Dan was het de perfecte horror film geweest
Picker
Over-rated film wat mij betreft.
Best spannend hoor en een avondje vermaak, maar echt niet bijzonder of zo.
Er zitten genoeg "toevalligheden" in en stomiteiten die je in andere ( B ) thriller-horror's al vaak genoeg gezien hebt. Ook hier weer het eeuwig durende conflict tussen B-films en gsm netwerken......
Nogmaals, vermakelijke film. Maar gezien de rating hier en de lovende berichten had ik hier toch echt iets meer van verwacht.
Horrorfreak12
Wow wat een film ! Serieus en zonder medelijden, goed in elkaar gestoken verhaal en dit kan zo echt gebeuren. Ook de jongeren zijn zalig gecast en geven perfecte weergave van hoe sommige jongeren met elkaar omgaan en doen!
oemoemenoe
Een perfecte horror film van zeer goede Engelse kwaliteit. Vele malen beter dan veel Amerikaanse troep. Verhaal echt realistisch en ik vond het einde erg goed. Film heeft me bijna van het begin tot het einde in spanning gehouden , het klopt zeker misselijk makend, maar dat maakt hem wel echt, want helaas denk ik echt dat sommige mensen zo gruwelijk aan hun einde komen en inderdaad niet geschikt voor jeugdige kijkers.
Fonzo
Snap niet waar die hoge waardering op slaat, allemaal veel te voorspelbaar en ongeloofwaardig.
Vindt absoluut geen Horror.
Fortune
Snap niet waar die hoge waardering op slaat, erg voorspelbaar. Slecht film.
Spanning, acteerwerk en grofheid. Het einde vond ik ook wel nice.
Fonzo
Spanning, acteerwerk en grofheid. Het einde vond ik ook wel nice.
Het einde vond ik niet geweldig, maar ieder zijn mening. De film had naar mijn idee beter gekund, met een iets andere realistischer opbouw en een beter einde.
Threeohthree
Het einde is inderdaad nogal matig, maar de film is rauw genoeg om dat in mijn ogen voor lief te nemen. Opbouw is verder erg geloofwaardig, realistisch weet ik niet, wel erg sterotype gezin en kid's dus zou kunnen.
artwarrior
ik dacht die kijk ik wel even...pfoe....spannende film, gaf me hetzelfde gevoel als de 'the descent'. ook al zo een lekkere Engelse film....ik vond t begin wat weeïg maar het werd al snel spannend tot het einde...horror is het niet, meer een zware thriller...
Meneer Bungel
De regisseur vertelt in een bonusinterview op de dvd al dat de keuze was: óf een realistische (drama)thriller met meer achtergronden van de kinderen, óf gaan voor rechttoe rechtaan horror (thriller mag het van mij ook wel heten)... en meer achtergrondinfo over de kinderen (én hun ouders) was wat mij betreft niet overbodig geweest.
De hele opbouw vanaf het begin was nogal cliché en sloeg bij mij niet erg aan, net als eigenlijk alle verwikkelingen, met uitzondering van hoe de schooljuf op een gegeven moment in de tegenaanval gaat en het naargeestige en beklemmende einde. Realisme en geloofwaardigheid vind ik lastig te beoordelen, omdat je ook te weinig weet over eventuele achtergronden van de personages. Hoeft niet altijd, maar hier miste ik dat toch wel.
Al met al wel goed door te komen; 3,0*.
Senta
Hele goede film, eindelijk weer eens een horror gezien het einde is ook erg verrassend.
synec
Prima spannend vermaak! Maar de film steunt en ontwikkeld verder steeds op de ongeloofwaardige frustrerende toevalligheden. En personages die steeds de meest domme beslissingen nemen.. pff daar stoor ik me toch altijd aan. Dit geld bijna voor elke horrorfilm trouwens.
Nu dat einde, op zich vond ik het geniaal en verassend. Zulke verhalen lopen toch ook in het echte leven slecht af. Heel sadistisch maar dat is de zieke werkelijkheid waar we nu eenmaal in leven. Alleen daarvoor verdient deze film al minstens een punt
Maar ik heb de laatste tijd echt al te veel horrorfilms gezien die slecht aflopen, het pijnlijke noodlot slaat toe, en laat de kijker vol wanhoop achter... en dat begint een beetje afgezaagd aan te voelen. 3 jaar geleden zou ik dit een fantastisch einde hebben gevonden, dat ongetwijfeld nog wat door mijn hoofd zou spoken. Maar helaas... Het lijkt wel 'in' tegenwoordig om horrorfilms slecht af te laten lopen. Alleen loopt Hollywood nog steeds een beetje achter. Geeft ze nog 2 jaar en Hollywood zal er vol van zitten. Pfuh! Het uitgemolken horror genre moet echt iets nieuw vinden om mij terug van mijn stoel te blazen. Ik weet dat dit eigenlijk totaal geen horrorfilm was, maar je weet wel wat ik bedoel als ik het over dit 'genre' heb
Al bij al dit was een lekker spannende thriller dat zeker tot het (sterke) einde boeit.
madmax1
Klasse horror.
Had liever gezien dat ze er op het einde mee weg kwam.
louisvf
Leuk geprobeerd! Toffe aanpak, sfeer en acteerprestaties.
Wel jammer dat men ook hier blijkbaar weer doorheen de clichés kijkt...!
Overrated...
errr
Spannend. Hartkloppingen krijg je ervan.
Ik heb het hier totaal mee eens.
Het idee geweldig maar de uitwerking verre van perfect
o0Timmy0o
Dit is zo'n lugubere film op zo'n goede manier dat dit 1 van de films is die in mijn top 10 staat. Vreselijk wat er in deze film gebeurd, maar wat een uitstekende in elkaar gezette film. Stukje kunst wat hier neergezet word.
Cunningham
Een van de spannendste films die ik gezien heb.. Me hart ging goed tekeer op sommige momenten en de wanhoop was goed voelbaar.. Ik lees hier veel: geen horror hooguit een spannende thriller, maar ik vraag me af wat deze mensen dan onder het genre horror vinden vallen.. Ik vond deze film in ieder geval behoorlijk horrifying..
Zeker een aanrader voor de mensen die van gruwel houden!!
juhnzun
schram101
Wel een beetje een laag cijfer dan voor een 'zeer goede mix'..
Even twee sterretjes er bij doen dan
lvlvlv
Best wel bruut, gruwelijk, gelukkig dat dat special effects waren, want anders...
De gedwongen daden, de moeilijke keuze's ( moet ik die vermoorden of niet), de bloederige stukken, het begin was niet zo spannend, maar dan krijgt de toch wel de kriebels
Het einde was totaal onverwacht, je denkt ze is gered en dan PATS, erop, dood
melvddonk
Herkeken.
Blijft een heerlijke horror en ik blijf bij mijn cijfer.
KrimpenDrummer
Is dit een film vol onrecht? Als ik het goed begrijp worden de hoofdrolspelers allerlei verschrikkingen aangedaan om niks.
Daar kan ik niet goed tegen, vind ik meer 'horrifying' dan ledematen afhakken, of geesten die het beeld inspringen.
Le Professionnel
Kippenvel film die tot de laatse minuut spannend blijft top horror/thriller van de bovenste plank.
mug13
Niks aan toe te voegen.
Nitrouz
Zonder enige verwachtingen deze DVD aangeschaft, ik zag hem in de Media Markt liggen voor 5 luttele euro's. Ik dacht aan een simpele horrorfilm, ik noem een House of Wax, Final Destination en een Jeepers Creepers.
Deze film viel mij daarom reuze mee.
De karakters worden erg geloofwaardig neergezet, ondanks dat de jongeren hun beslissingen wel naar het domme toe neigen, kwam het toch realistisch over.
De toevalligheden maakten het wat minder realistisch. Ik noem een in de auto belanden van de auto van een broer van de bullebakken en een in het huis belanden van de ouders.
Ondanks dat een schitterende en originele film
Lexcoaster
Ik heb hier geen ene donder aan.
In bijna alle films vind ik wel iets waar ik genoegdoening uit haal. Uit een mooi shot. Uit een inventieve camerabeweging. Uit een passende soundtrack. Uit een indrukwekkende special effect. Uit een plot waarbij je af en toe moet puzzelen. Uit een kundige montage-sequentie. Uit een fijne boodschap. Uit fraaie decors. Uit een interessante acteerprestatie. Zelfs uit de uiteindelijke gewelddadige executie van die fucking kuttokkies door een lieve schooljuf op wraakmissie.
Niets van dat in Eden Lake. Zelfs het laatste wordt ons niet gegund. Deze film voegt niets dan ellende toe. Je kunt dit als pluspunt zien. Dat je je zo aan een film kunt ergeren, dat je zo in de neerwaartse spiraal wordt meegesleurd... Maar daarvoor kijk ik geen films, daar haal ik geen voldoening uit. De echte wereld is al deprimerend genoeg.
Deze film had van mij niet gemaakt hoeven worden.
0,5* Voor het eerst voor een film die ik heb afgekeken.
Deze recensie beschrijft precies hoe ik me voel over deze film, ik kan me helemaal vinden in de mening van Phoenix. Het gevoel dat deze film me na liet was in dermate kut en negatief, dat ik niet in staat ben objectief naar de film te kijken en enkele pluspunten die de film wellicht heeft te erkennen. Nee, ook van mijn kant een 0.5*
Als de film tegen het einde een wraakslasher zou zijn geworden zou hij lang niet zo realistisch zijn, maar dan had ik er wel enige genoegdoening uit kunnen halen. Films hoeven van mij heus niet altijd een happy end te hebben, integendeel, maar dit is toch wel een dieptepunt.

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Misdaad / Drama, 2008