Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
Lennon
Erg goede film toch wel... had geen verwachting, maar naar mate de film verliep, werd ie steeds spannender... en.. niks fictie - achtigs.. dit kan gewoon echt gebeuren.....
Alhoewel.. een heel dorp die alles in de doofpt stopt is misschien toch wat overdreven...
Karl van H.
Nou ja, je weet niet in hoeverre het in de doofpot wordt gestopt, he? De dorpsbewoners botvieren hun woede op de vrouw, ja, maar je hebt geen garantie dat het niet laterna naar buiten komt.
Lennon
maar je hebt geen garantie dat het niet laterna naar buiten komt.
Da's voor deel 2
booyo
Helemaal geslaagd.
Wat een enge, intrigerende film. Lang geleden dat ik bij een hedendaagse horror nog zo op het puntje gezeten heb. Heb er niet veel woorden voor, of toch een paar.
Hard en diep.
100% mee eens. Heb zelden zo'n realistische horror gezien, alles kan maar zo in het echt gebeuren.. Kleine mannetjes spelen geweldig overtuigend, erg beangstigend.
Joera
Geweldige film! Ik voelde het helemaal, kon me helemaal inleven, hele spannende momenten en heel realistisch, absolute aanrader!
TragieStar.*
Vond het nou ook weer niet heel realistisch. Zulke dingen gebeuren niet zomaar denk ik. Tenminste zulke dingen kan ik nooit begrijpen.
GuyB
Ik ook niet, maar in deze film is het wel afgebeeld als iets die je gewoon zomaar zou kunnen overkomen, klein beetje naar het einde toe geforceerd, maar hoe een volwassen koppel en een stelletje tieners het aan de stok krijgen, is hier toch erg schrikwekkend verfilmd.
TragieStar.*
Het einde vond ik ook namelijk heel zielig, heb veel gehuild, nog meer dan bij de Titanic als ik eerlijk ben, en als ik er nu aandenk schieten me ogen weer vol.
Maar vond het wel beetje overdreven vooral omdat de familie niet eens weer wat er precies gebeurd is, enzo, en dan ga je niet gelijk iemand vermoorden. Maarja het was ook een asociale familie, een beetje te vergelijken met de familie Flodder of de tokkies. Maar dan nog een tikkeltje anders.
Karl van H.
Alsof mensen normaal gesproken pas handelen als ze volledig over de situatie zijn ingelicht en een afgewogen oordeel hebben kunnen vellen. Integendeel, vrijwel iedereen handelt op basis van onvolledige informatie en emotionele indrukken.
orbit
- 12092 berichten
Precies! Daarnaast gaat het nog wel wat dieper.. hoe het ook zit er is kennelijk één van hun kinderen vermoord en zij komt gehavend binnen en in die laag-sociale cultuur is het eten of gegeten worden, vergelding no matter what, die kiezen altijd hun eigen kant. Bovendien is Engelandeen land met een flinke klassestrijd, daarbinnen is alles geoorlooft kennelijk.. Maakt dit einde ook zo sterk, het zegt iets over de verhoudingen.
Joera
Ik geloof wel dat zulke dingen kunnen gebeuren. Ligt er ook maar misschien net aan waar je woont. Maar ik weet zeker dat er zulke kinderen op aarde rondlopen.
Musicer
Ziekelijke, maar redelijke film, die echter veel beter had kunnen zijn zonder de overdaad aan geweld. De rotkarakters van de tieners en de vreselijke situatie waar het koppel in zit hadden we zo al door, zonder overdreven scènes zoals de expliciete prikkeldraadfoltering, de pin in de voet en het overrijden van Paige. Ofwel te expliciet, ofwel bijgevoegd voor shock value en gewoon om dit duidelijk een horror te maken voor het gore-geile volkje dat de bioscopen domineert.
Was er (nog meer) toegespitst op het drama i.p.v. de visuele horror, dan was dit imo veel beter geweest. Einde is in mijn visie dan ook overbodig, al snap ik wel het punt dat ze willen duidelijk maken (Brett raakt er vanaf zonder straf). Dat de ouders doordraaien vind ik echter misplaatst en doet het te veel denken dat ze gewoon terechtgekomen is een een achterlijk hillbilly-dorp.
Een van de meest deprimerende films die ik ooit gezien heb, maar daarom niet per se een lagere score (zie Requiem for a Dream). Door de 'emotionele' kant van het verhaal (vooral eerste 45 minuten) en meer dan degelijke acteerwerk toch nog een 3*.
Thorak
orbit
- 12092 berichten
Ik denk toch dat je eerder wordt uitgeroeid door een paar Engelse tokkies dan wat polo- of cricketspelers.. de geweldstatistieken zeggen genoeg, in Nederland niet anders eigenlijk.. de ongeloofwaardigheid van de actie in de rest van de film vond ik nu juist erg erg meevallen, als je het vergelijkt wat je bij een gemiddelde horrorfilm normaal op je brood krijgt qua geesten, duivel bezeten mensen, demonen, onsterfelijke psychopaten met pikhouwelen of machetes
jeffki
Wat een slechte film
En wat een nog veel slechter einde zeg
Heel deze film was iets te voorspelbaar
En wat een dom wijf !!!!!!!!!!!! 1*
Nou zeg, dom wijf?
Waar komt die gedachte opeens vandaan?
Maarja, dat zijn jou woorden, volgens mij ben jij ook niet normaal opgevoed dat je opeens zulke dingen loopt te typen die eruit moeten.
melvddonk
Het idee van de film vind ik erg origineel. Het zou inderdaad zomaar echt kunnen gebeuren. Alleen vond ik het een beetje overdreven uitgewerkt. Het had van mij niet perse een horrorfilm hoeven te zijn, want ik ben van mening dat deze film veel beter tot zijn recht was gekomen als het een thriller was geweest. Ik vond er overdreven veel (ranzig) geweld in zitten en dat had helemaal niet gehoeven om de spanning in de film te behouden.
Het einde van de film vond ik dan juist wel weer verrassend.
Ik had namelijk verwacht dat toen ze op dat 'feestje' aan kwam dat ze helemaal weer veilig was, maar dat bleek dus mooi niet waar te zijn. Je kan nu ook zien waar de 'leider' van het groepje jongeren zijn mentaliteit vandaan heeft en daar was ik ook redelijk benieuwd naar.
Al met al vond ik het een goede film, met een sterk verhaal, die nog veel beter was geweest als er minder ranzigheid in gezeten had. 't was nu net een beetje te overdreven naar mijn mening en dat is jammer.
Mijn Cijfer: 3,5
o0Timmy0o
Realistisch, smerig, grof en hard!
Geniale film! Instant klassieker!
Moet iedereen gezien hebben!
dEUS
Erg frisse, aangename suspense!
Dit moet naast Frontières zowat de beste horrorfilm zijn die ik tot nu toe heb gezien.
Waar de film fenomenaal goed in slaagt, is het opwekken van sympathie voor dat koppeltje. Dat ze het nadien hard te verduren krijgen, kan je betreuren, maar ik vind dat 'verrassings'effect geweldig (natuurlijk niet afgaand op het genre en de synopsis).
Vooral die vrouw, Kelly Reilly, kwam erg sympathiek over. En dit staat heerlijk in contrast met de pestkoppen die, met de leider op kop, wonderbaarlijke vertolkingen neerzetten. Ik heb het écht nog nooit zo indrukwekkend gezien.
De gebeurtenissen zelf zijn natuurlijk wat over-the-top, maar wat heb ik het graag zo! Zeker omdat de film nergens pretendeert geloofwaardig te zijn of een moraallesje tracht op te dringen. Realistisch is dit zeker, maar over de geloofwaardigheid kan gediscussieerd worden.
Gelukkig krijgt de film hier en op imdb nog een aanvaardbare score. Maar het mag gerust nog wat meer zijn.
Volledig mijn soort film. Kan hem alleen maar sterk aanraden!
4.5/5.0*
TragieStar.*
Haha, ik had al gedacht dat je deze film ook goed zou vinden
dEUS
Al valt hij wel moeilijk met The Collector te vergelijken toch
? Ik vind deze trouwens nog een stukje beter! En ik ben blij dat jij daar ook zo over denkt
TragieStar.*
Ja dat is waar, de films zijn niet echt te vergelijken met elkaar,
Pff, dan zijn we het gelukkig over 1 ding eens haha
steph b
Echt een geweldige film! Viel per ongeluk in deze film toen ik aan het zappen was. Hij begon toen net op Film1! Was zeer verrast door deze film.
In het midden van de film ziet het mannelijke slachtoffer een vader van die rotkinderen, dan denk je ook: geen wonder dat dat ettertje zo is! Goede onderliggende gedachte! Het ligt meestal aan de opvoeding.
Heb ook erg genoten van het einde, waarbij je denkt; ga nu het huis uit! En zeker niet naar het toilet! Alsof je aan het dromen bent, en maar niet kunt vertrekken uit een vervelende situatie! Heel mooi gedaan!
mplite
Tyfuskinderen. Zat echt tenenkrommend naar de film te kijken in de hoop dat ze die kleine etters een flink pak rammel zouden geven. Absoluut wel een goede film.
Wamel
Vond het allemaal erg toevallig. Maar das meestal zo met horror films. Kinderen speelden wel goed maar vond er niet veel aan. Denk dat horror gewoon niet zo mijn ding is!
TragieStar.*
Kinderen speelden wel goed, haha. Ja, ze deden het super goed, vooral omdat ze ermee weg zijn gekomen, of tenminste een paar ervan
bjerik76
ik heb hem zojuist toch maar gekocht, maar of ik hem voor een 2e keer ga kijken...........
ik vond hem echt geweldig, maar zo deprimerend en tenenkrommend vanwege die kutkinderen !!
GRRRRRRRRRRRRRR, ik zal me echt weer enorm gaan irriteren.
maar tis gewoon wel een juweeltje van een horror.

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Misdaad / Drama, 2008