• 9.197.182 stemmen

Ying Hung Boon Sik II (1987)

Actie / Misdaad | 105 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: A Better Tomorrow II / A Better Tomorrow 2 / 英雄本色續集

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Chow Yun-fat, Dean Shek en Lung Ti

Gesproken taal: Kantonees, Engels, Italiaans en Mandarijn

Plot Ying Hung Boon Sik II

Nadat hij zijn beste vriend heeft verloren, probeert Ho zijn leven te beteren, maar de Chinese onderwereld laat hem niet los. Wanneer hij hoort dat zijn jongere broer Kit als politieman zijn leven in de waagschaal heeft gelegd door te infiltreren in een gevaarlijke gangsterbende, komt Ho in actie. In de bloedige strijd die volgt, krijgt hij hulp uit onverwachte hoek?

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van neo

neo

Het is leuk om te zien hoe John Woo zich heeft ontwikkeld tot de meester die hij is. Dit tweede deel gaat natuurlijk weer over thema's als broederschap, maar Woo lijkt nu wat beter in zijn element`; het oversentimele verhaal werkt beter. Zat er in het eerste gedeelte maar een geweldige shootout in de wandelgangen, in deze tweede is een groter feest. Die trapscene en de laatste shootout zijn prachtig gestileerd. De explosieven zijn dan ook echt en als je goed kijkt zie je ook die echte schrik van Chow Yun Fat als hij achteruit wordt geblazen op het einde. Geweldig.

avatar van Baggerman

Baggerman

Een tegenvaller na deel I. Gewoon een herhaling van zetten. En er is nog een deel III ook??? Sorry, maar daar ga ik me niet aan wagen, hoor! Blijken Mark en Ken daarin ineens toch een drieling te zijn geweest en blijkt die derde broer, Barbie dan in- pakweg- Parijs te wonen????

Okay, de shootouts zijn en blijven weer prima verzorgd, maar dat maakt het hopeloze plot en de vreselijke jaren-tachtig-synthesizermarteling die ik over me heen heb gekregen nog niet goed!

avatar van Erwinner

Erwinner

I.t.t deel 1 een compleet los hangend zooitje die me misschien een half uurtje hoop gaf.

Indien je ze kort achterelkaar bekijkt, zijn de verhoudingen tussen de hoofdpersonen heel vreemd.En in deel 1 zijn ze zelden bevreesd, in deel 2 denken ze bij een vallende ster al dat ze het niet overleven .

Ook veel te lang wachten op leuke actie, was ook lang niet zo knap als deel 1.Je zag duidelijk andere effecten die nog lang niet op een hoog niveau zitten. Ook de muziek was veel meer cheesy, teveel melodie o.a.

Met veel moeite uit kunnen zitten, laatste half uur maar op de pc stoel gaan zitten. Zonder het eerste deel had ik misschien een 0.5* uitgedeeld. Vreselijke teleurstelling, maar met deel 1 ben ik nog steeds een gelukkig mens.

avatar van mister blonde

mister blonde

Net iets minder dan deel 1. Kon me van die film (de plot zeker niet) weinig herinneren, hoewel ik hem niet lang geleden zag. Hielp niet, omdat ik een hoop weinig boeiend gedoe niet helemaal vatte.

Maar het was redelijk vermakelijk. Het melodramatische in combinatie met de kogelregens werkt wat minder goed dan in bijvoorbeeld the Killer of Hard Boiled, omdat de nadruk bij deze film iets te veel op het dramatische aspect ligt. Film wordt gered door redelijk vermakelijke momenten en een paar ronduit mooie scenes. 3,5 sterren. Niet zijn beste film, maar ook hier wordt duidelijk dat zijn Amerikaanse werk gemakkelijk de prullenbak in kan. Is nog niet half zo goed.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een klein beetje beter dan het eerste deel, waar ik ook al ontzettend van heb genoten.

Filmtechnisch heeft John Woo toch een grote sprong voorwaarts gemaakt met dit tweede deel uit de trilogie.Het is nog niet helemaal perfect, maar het is al een stuk beter dan deel 1.En dat in zo'n korte tijd.

A Better Tomorrow II komt wel wat traag op gang, maar weet toch wel de hele tijd te boeien.Dan komt de eerste shoot-out die al beter is dan alle actiescènes uit deel 1.Prachtig gedaan.Dan denk je dat Woo zijn kruit al een beetje verschoten heeft komt hij met nog twee nog betere en grootste actie stukken aanzetten.Heerlijk vermaak is dat gewoon.De hele plot eromheen is nog steeds niet heel hoogstaand, maar daar kon ik iets meer mee dan in A Better Tomorrow I.Tel daarbij ook nog eens de heerlijke foute muziek bij op en het kon voor mij al niet meer stuk.Chow Yun Fat speelt trouwens weer zo heerlijk cool, maar de andere acteurs doen het ook allemaal wel lekker.Ik heb me een avondje goed vermaakt.Ik ben benieuwd naar deel drie die deze week waarschijnlijk ook nog aan bod komt.

avatar van groente12

groente12

A Better Day Tomorrow 2 is duidelijk een mindere film dan deel 1. De schiet scenes zijn zoals altijd weer goed verzorgd zoals elke John Woo film, lekker weer over de top actie.De drama is nog slechter dan deel 1, ik heb mij groen en geel geërgerd aan de broer van Ho waarom ga je zo reckless met je leven om op de dag waar je kind wordt geboren?, de drama is echt hier echt matig. Wel is de laatste 2 schiet scenes weer fantastisch in beeld gebracht, de Scene waar Chow Yun Fat tegen die prof killer in western achtige stijl schiet is zeker vet gedaan, het doet mij ook denken aan de anime serie Cowboy Bebop's laatste schiet scene.

avatar van Zandadder

Zandadder

Net als de meesten hier vind ik deel 1 beter, toch krijgt de film dezelfde score omdat het verhaal goed overloopt op deel 1, en de laatste 20 minuten erg sterk waren.

Op korte termijn ga ik deel 3 zien.

avatar van jipt

jipt

Heeerlijk vervolg. Overdreven dramatisch, coole personages en een simpel politie verhaaltje. Sterke montage en heerlijke soundtrack. Shoot-out op de trap en de shoot-out op het einde waren geweldig, bergen met kogels en lijken, heerlijk actie geneuzel. Toch af en toe wat langdradig en de voice-dub is afschuwelijk. Maar kijkt allemaal lekker weg en heeft erg vette vondsten. Twijfel tussen 3,5 en 4

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Minder dan deel 1. Slecht ? Nee!

John Woo weet heus wel hoe hij het maakt. Vooral de actie is top en die final shootout zet hij geweldig in beeld. Dean Shek (die vooral te herkennen is van Jui Kuen (1978) en Se Ying Diu Sau (1978)) heeft hier ook een leuke, toffe rol. De rest van de cast doet het ook weer prima. Woo stelde mij in ieder geval niet teleur. 3,5.

avatar van Metalfist

Metalfist

Net iets minder dan zijn voorganger maar nog altijd erg degelijk

Al moet ik eerlijk toegeven dat ik hier niet zo'n hoge verwachtingen van had. De eerste A Better Tomorrow was een geslaagde kennismaking met zowel het Chinese werk van John Woo alsook de carrière van Chow-Yun Fat maar ik had ook wat schrik dat dit tweede deel een sequel ging zijn om snel wat geld te cashen. Het einde van het eerste deel leek perfect en bij de wederopstanding van Chow-Yun Fat kreeg ik een erg slecht gevoel omdat ik me moeilijk kon voorstellen dat ze hem na die kogelregen terug tot leven gingen wekken.

Gelukkig begrijpen Woo en Tsui dit ook en kiezen ze voor een andere richting, namelijk de tweelingbroer van Mark. Een keuze waar ik ook niet erg warm voor liep want hoewel beide rollen natuurlijk door dezelfde acteur worden gespeeld, is er in het begin een wereld van verschil tussen beide broers. Doordat de film zich dan ook nog eens afspeelt in twee verschillende werelddelen hebben Ho en Ken amper interactie met elkaar waardoor je het gevoel hebt dat je naar twee verschillende films tegelijk zit te kijken. Het drama gehalte is in deze sequel dan ook nog eens een stuk hoger dan bij zijn voorganger maar toch blijft het op zich nog altijd wel erg boeien, al begon het gejank van Lung me op den duur wel de keel uit te hangen. Het is de shoot-out op het einde die er uiteindelijk voor zorgt dat de film nog een halfje extra krijgt want die is toch heerlijk. Je moet er wel even op wachten maar dat komt omdat Woo en Tsui het maar niet eens geraakten over de focus van het script. Tsui vond Lung een veel belangrijker personage en wou het verhaal meer rond hem laten draaien maar Woo werd het gediscussieer zo beu dat hij zich uiteindelijk van heel de film met uitzondering van de climax distantieerde.

Chow-Yun Fat is cool. Zoveel kan ik zeggen na het kijken van de eerste twee A Better Tomorrow films. Toegegeven, het duurt even eer de coolheid op de proppen komt (het is pas wanneer hij de door kogels doorzeefde jas van Mark aandoet en bijhorende zonnebril opzet dat hij echt fenomenaal wordt) maar eenmaal hij er is, is het echt genieten. De kracht van de eerste film zat hem echter in de combinatie tussen Fat en Lung Ti, die Ho speelt, en die is hier minder aanwezig. Gelukkig krijgt Leslie Chung als Kit wat meer screentime en wordt het groepje aangevuld met een degelijke Dean Shek. Kende hem voornamelijk alleen maar van de Jackie Chan films waar hij praktisch altijd de komische toer opgaat maar dit ging hem erg goed af.

Ik had misschien liever een prequel gezien met Mark en Ho maar bon, dit kan ik ook wel waarderen. Deze keer een meer dramatische opzet en de emoties liggen er vingerdik op maar om de één of andere reden werkt het. De gehele cast uit het vorige deel komt terug opdraven in hun respectievelijke rollen en nieuwkomer Shek is degelijk. Een tikkeltje minder dan zijn voorganger maar dat is niet uit te drukken in MM sterren. Op naar deel 3!

avatar van Film Pegasus

De film gaat op hetzelfde elan verder als z'n voorganger. En dat is helaas niet altijd even goed. Het duurt even voor het echt boeiend wordt en je merkt wel dat de film verouderd is. Als we een uur verder zijn komt de sfeer pas goed. Woo laat dan zien dat hij best wel sterk is in dit genre. Ik kijk toch nog uit naar het 3e deel. Sequels zijn altijd een pak minder, maar misschien dat Woo ondertussen wel de nodige ervaring heeft opgedaan.

avatar van Metalfist

Metalfist

@Film Pegasus: Woo heeft het 3e deel niet geregisseerd, dat is Hark Tsui die de overige 2 films wel produceerde. Die prequel wordt in het algemeen nogal afgekraakt, maar ik vond hem wel goed. Al is het wel de zwakste van de trilogie.

avatar van Film Pegasus

Metalfist schreef:

Ha, wist ik niet. Ik wist wel dat er een 3e deel was, maar niet dat het door iemand ander werd geregisseerd. Op zich niet verwonderlijk bij een 3e deel van een franchise.

avatar van Eraser2

Eraser2

Toch wel wat minder dan het eerste deel. Het drama lijkt nog wel wat meer aanwezig en die huilende gozer de hele tijd daar werd ik op een gegeven moment doodziek van. Als de boel dan eens los gaat met vuurgevechten dan is het wel genieten geblazen. Wederom fenomenaal in beeld gebracht. Chow Yun Fat is weer heerlijk op dreef.

avatar van Phantasm

Phantasm

Komt een beetje traag op gang, maar verder is het een prima vervolg wat de moeite van het bekijken waard is.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Toch een uitermate goed vervolg van het eerste deel, dat aardig te noemen is maar niet super. Met deel 2 lijkt Woo steeds beter de balans te vinden en een goed niveau te bereiken. Tevens meen ik in de laatste kolossale schietpartij heel veel van Face/of te herkennen, maar ook veel van Tarantino en diens werk.

Een hele verbetering dat de nadruk veel minder op alle relationele beslommeringen zijn. Alhoewel, ze zijn er wel maar worden zeker minder dramatisch gebracht. Bovendien is het geld verhaal qua misdaad en wraak meer dan best te noemen. Een aantal flinke schiet en vechtscenes zoals de trappenhal zijn van goed niveau en leuken het geheel goed op. Het is de laatste fase met de drie hoofdrolspelers die het huis binnendringen die het geheel naar een hoger level tilt.

A Better Tomorrow 2 is daarmee absoluut een prima film in het genre, en de hand van Woo, te noemen, met een Chow Yun Fat in uitstekende doen.