Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: John Woo
Met onder meer: Chow Yun-fat, Dean Shek Tin en Lung Ti
Gesproken taal: Kantonees, Engels, Italiaans en Mandarijn
Plot Ying Hung Boon Sik II
Nadat hij zijn beste vriend heeft verloren, probeert Ho zijn leven te beteren, maar de Chinese onderwereld laat hem niet los. Wanneer hij hoort dat zijn jongere broer Kit als politieman zijn leven in de waagschaal heeft gelegd door te infiltreren in een gevaarlijke gangsterbende, komt Ho in actie. In de bloedige strijd die volgt, krijgt hij hulp uit onverwachte hoek?
Sung Chi Ho
Jackie
Pui's partner
Boss Wong
Justice4All
Vergeleken met deel 1 verschilt het niet zo. Beide delen zijn voortreffelijk gespeelt.Deel 3 ietsje minder, heel veel minder.
Mja, beetje dezelfde opmerkingen al bij 1:
YuLaw16
Stukken minder dan deel 1./ Vooral met het slechte acteerwerk. Echter door enkele klassieke scenes een 3.5 gegeven
djelle
Whoops, vergeten stemmen hier. Er waren inderdaad weer enkele fenomenaal goeie scenes bij (zoals de zalige schietscene op de trap), doch de actie was weer bijzonder weinig onderhoudend en het verhaal was feitelijk raar weergegeven. Flauwe humor ook. Bij herziening onlangs merkte ik ook op dat het in zijn geheel veel stijllozer was dan wat Woo zou moeten kunnen (buiten de meeste actiescenes gerekend). Mocht het niet zijn van die memorabele scenes, zou je haast niet geloven dat dit van dezelfde man komt die ons The Killer en Hard boiled gegeven heeft... Verlaagd naar 2,5
gorelover
Erg goed vervolg op de eerste film.
Inderdaad niet zo goed als the killer, maar kan er goed mee door.
deel 3 lekker laten liggen, wat een rotfilm is dat.
Vraagje : wie kent Heroes Shed no Tears en wat vind men ervan ?
sinterklaas
Een beter vervolg op de eerste deel. Dit keer speelt Chow Yun Fatde broer van Mark uit het eerste deel die Yun Fat ook speelde.
Maargoed, Yun-fat speelde wel goed als zijn tweelingsbroer. De film begint wel een beetje saai maar het bloeit helemaal op door die coole Shoot outs op John Woo wijze, zoals die trapscene. Hoe krijgt die man dat allemaal zo mooi voor elkaar? Verder vond ik die vriend van Ken mooi spelen (die man die een beetje op Bronson lijkt, ik weet zijn naam niet meer, is dat nou Lung Ti?) en vond ik die New York locatie ook perfect op zijn plaats. Die shootout in die villa was ook zeer gaaf en lang wat ik van Mr Woo gewent ben.
Prima vervolg krijgt 4* van mij.
Bert1
Ying Hung Boon Sik II is een voortreffelijke verzameling van film-cliches.
Ramon K
De oudste broer wordt gespeeld door Lung Ti.
Erg vermakelijk filmpje van Woo. Plot is dan wel niet echt veel soeps, en de melodramatische momenten zijn vaak weer dramatisch tenenkrommend (zoals in bijna alle Woo's), maar de actiescenes zijn wederom verbluffend. En ik heb ook iets met het leidende vriendschap/broederschap-motief in Woo's oeuvre: geeft me immer een goed gevoel op de 1 of andere manier, ook al schiet Woo erg vaak uit als het gaat om emoties..
Ik vind het eigenlijk verbazend dat ik als filmliefhebber, voor het zien van een goede shootout, na al die jaren nog immer terug moet vallen op Woo's oude Hong Kong werk. Er zijn zoveel mensen die een film als Die Hard nog immer als beste actiefilm zien. Toegeven: gebaseerd op plot en script zal Die Hard echt wel de betere zijn, maar de actiescenes uit die film zijn zo veel minder dan het bullet-ballet dat Woo ons voorschotelt. Zelfs als het om zijn minste Hong Kong films gaat....
3,5*. Zeer vermakelijk.
thunderball
Deze gisteren (samen met deel drie) bij de Media Markt te BoZ aangeschaft. Eindelijk kon ik dan vanavond eens goed van het vervolg op deel 1 gaan genieten, daar ik die ooit alleen -ingekort en nagesichroniseerd- op Duitsland had gezien en dat was toen niet echt bevallen.
Dit keer echter heb ik zitten genieten van deze Woo! ok, toegeven: het is op zich allemaal vrij symplistisch en de muziek is vaak tenenkrommend, maar het zijn de actiescene's die het hem doen!
De drie (eigenlijk vier) hoofdrolspelers zijn goed opdreef, al hoewel die oudste broer het wat overdrijft met zijn zenuwinzinkingspel, en Fat is immer mr Cool himself (waarom kan ie dat nou niet in Amerikaanse films waarmaken).
Drie sterren.
djelle
Niet helemaal akkoord. Het is gewoon een verschil in stijl. Woo's films zitten vol emotie en drama, en daar passen dat soort actiescenes dan ook prima bij (massa's slowmotion, liters bloed, supergestileerd... drama). Zou niet echt rijmen met een film als Die Hard. Het ruwere, vlottere werk: past meer bij McClane.
Ramon K
Ik maak hier puur een statement over de actiescenes an sich. Hoe ze relateren tot de inhoud, daar heb ik het niet over. Woo's shoot-outs zijn enerverend, die in Die Hard zijn wat mij betreft veel minder.
Ramon K
De shoot-outs in Die Hard zijn best degelijk uitgevoerd, maar erg conventioneel.
John Woo weet als geen ander totale chaos te combineren met poezie.
'T heeft te maken met editing, ritme, pacing, timing, gebruik van slow-motion etc, maar ook met settings, personages, originaliteit, details en dergelijke. Er gebeurt zoveel op het scherm. Zet je dvdspeler maar eens op pauze als er in een oude Woo film met een machinegeweer of een shotgun wordt geschoten (vooral als de actie binnen een gebouw geschiedt): stukjes puin zweven door je beeldscherm, papiersnippers waaien op, explosietjes vinden plaats, er springen stukjes steen van de muur, mannetjes duiken weg, bloed op de muren..... je hele beeldscherm vol details. Ken bijna niemand die hem dat nadoet. En de ammunitie die er verbruikt wordt. En de vastberadenheid waarmee zo'n Chow Yun-Fat zijn magazijn op iemand leeg knalt!
Ramon K
Moet trouwens wel zeggen dat de shoot-outs in To's Exiled, die ik pas zag, ook erg cool zijn. Eens meer van die man gaan zien.
djelle
In Die Hard zitten ook scenes vol rondvliegende glasscherven, bloed en papierpulp... Maar ik begrijp wat je bedoeld.
Exiled kent idd enkele goeie schietscenes.
sinterklaas
Maar is een 1,5 niet een beetje te laag? Die New York Motel scene (met die trap), Havenscene en al helemaal die heerlijke shootout in die villa op het eind. Voor actiefans is dat toch smullen? Toch vind ik zelf dat er zelfs meer actiescenes in zitten dan in deel 1.
[Niet helemaal akkoord. Het is gewoon een verschil in stijl. Woo's films zitten vol emotie en drama, en daar passen dat soort actiescenes dan ook prima bij (massa's slowmotion, liters bloed, supergestileerd... drama). .
Die zaten er naar mijn mening toch best wel veel in.
djelle
Naar mijn herinnering niet. De actiescenes die erin zitten zijn idd van hoge kwaliteit, alleen zijn die veel te schaars aanwezig om te zeggen dat je nu kan genieten van een goeie actiefilm. Veel te veel saaie praatjes en andere onzin tussendoor (volgens mijn herinnering toch). Maar misschien herzie ik hem wel ooit nog eens.
Trouwens vreemd dat je Hard Target dan verwijt van weinig actie, terwijl die pas vol zit (en zéker in vergelijking met dit) van de gestileerde shootouts (misschien niet zo heel erg het eerste half uur, maar eens het op gang komt...).
sinterklaas
Ik ga Hard Target maar weer eens herzien. Het is ook al weer lang geleden dat ik hem gezien heb.
Vond deze toch serieus minder dan het eerste deel.
Dit keer vond ik het drama gewoon serieus irritant. Vooral het eerste uur blijft het aanslepen. Totaal overbodig in een film als deze, waar de sfeer, het camerawerk en acteerwerk compleet ongeschikt zijn om drama te dragen. Eerste uur is dan ook een hoop gezeik om niks.
Daarna komen wel enkele interessante actiescenes. Begon voor mij eigenlijk pas toen ze uit het hotel moesten ontsnappen. Toch een paar gave, sfeervolle scenes daar. Ook bij de laatste shootout valt er wel wat te zien. Alleen jammer dat Woo helemaal nog niet op z'n hoogste niveau zit. Je zit z'n talent af en toe door het beeld flitsen, maar echt een volledig geslaagde scene draaien zit er nog niet bij. Ook de actiescenes bevatten af en toe nog lelijke, duffe momenten.
Vond het dan ook redelijk teleurstellend, meer dan 2* kunnen er van mijn kant niet vanaf. Vind Woo's vroege Hong Kong werk ook niet echt indrukwekkend eigenlijk.
Mr_White
- 2067 berichten
Gewoon weer een geweldige John Woo film. Natuurlijk zijn er ook hier weer schoonheidsfoutjes aanwezig maar zodra de actie los barst, maakt het eigenlijk niets meer uit. Lekker knallen in slow-motion zoals we het gewend zijn.
rokkenjager
Ook dit deel weet niet te overtuigen.
Voordeel is dat deel 2 minder melodramatisch is dan deel een. Verder is de film enigszins in alle opzichten slechter dan de voorgaande. Woo gaat hier volledig de mist in. Behoorlijk irritante personages. platvloerse humor. Kwam zelfs geen glimlach op me gezicht. Belachelijke dialogen. etc...
Visueel erg karig. Zelfs de actie was af en toe niet te pruimen. Daarnaast raakt de editor somtijds het gevoel voor ritme kwijt. Het laatste kwartier/twintig minuten zijn verre de beste van de film. verder tel ik dit werkje niet eens als tussendoortje. Gewoon een slecht afgewerkte nonsens. Woo had nog duidelijk wat te leren. Geef mij The killer. Much Better!
asheng
vind niveau ongeveer zeflde als eerste deel. misschien net iets leuker dan eerste...of toch niet (A) beetje drama..broederschap en lekkere kogel-baletten. verhaal beetje magertjes, maarja dat boeit mij niet zo met zulke films. lekker brainless actiefilmpje.
gauke
Op een of andere manier vond ik deel 2 leuker, dynamischer en meer onderhoudend dan de eerste film.
Apster
Het verhaal en dramatiek zijn net als in deel 1 niet best, maar de actie is weer erg vet in beeld gebracht. Deel 1 vond ik toch net even beter. Op naar deel 3.
heb deel 1 helaas niet gezien
maar vond deze uitermate vermakelijk en komische stukken
en meer dan genoeg actie.
®Tc
Moet zeker niet onderdoen voor het eerste deel. Terug vermakelijk met veel humor erin, maar een slecht uitgewerkt plot. Chow Yun Fat blijft toch een coole acteur, vooral in de eindscene.
***
dutchtuga
Iets minder dan het eerste deel. Alle foute ingrediënten zijn ook hier weer aanwezig en is het weer genieten geblazen van de overdreven melodrama en de ontzettend slechte engelse dubs op momenten. Vooral die kerel in het restaurant is om je te bescheuren. Probleem met dit tweede deel is dat het scenario wat minder leuk is dan in het eerste deel. Leuk tijdverdrijf verder.
Wederom een erg vermakelijke film dit vervolg en zelfs een tikkeltje beter dan zijn voorganger. Whoo weet niet altijd even goed klaarblijkelijk welke kant hij op moest, want de ene keer komt de film erg serieus over, om vijf minuten later juist weer totaal het tegenover gestelde te doen. Er zit wel wat geinige humor in de film en met de actie zit het ook wel goed, al zie je her en der nog wat slordigheidsfoutjes. Toch heb ik me net als bij deel 1 weer prima vermaakt.
ulysses
Begon wat saai, er waren meerdere verhaallijnen waarvan sommige aanvankelijk totaal oninteressant leken.. Maar toen ze eenmaal samen kwamen was het de vette, clichematige, maar toch weer originele actie dat zorgde voor een hele goede "Heroic-Bloodshed Movie". En hoe geniaal cool Chow yun-fat de hele villa op het eind kapot knalt is nog beter dan in deel 1

Ying Hung Boon Sik III Jik Yeung Ji Gor
1989