Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Italiaans, Mandarijn en Frans
Releasedatum: 29 januari 2009
Bekijk via CineMember
Plot Gomorra
Macht, geld en bloed: dat zijn de dingen waar de inwoners van de provincies Napels en Caserta elke dag mee worden geconfronteerd. Ze hebben haast geen keus en zijn altijd gedwongen de regels van het 'systeem' te gehoorzamen, de Camorra. Slechts enkele gelukkigen kunnen aan een normaal leven denken. Vijf verhalen worden in deze gewelddadige setting met elkaar verweven.
Franco
Ciro
Boxer
Roberto
Keesgommers
Ik had laatst " lauren verslaat gezien ", een verslag over de gomoora in italie. toevallig vind ik hier en film over! MAAR ik twijfel of ik em moet zien, de helft vind em geweldig en de andere helft vind em oersaai!! Aanrader of niet?
Ik heb laatst ook "Lauren verslaat" gezien in Napels. Een zeer boeiende documentaire die in een uur tijd meer actie laat zien dan in deze 130 minuten durende film. Mede door deze documentaire van Lauren heb ik me erg verheugd op deze film. Het was echter een fikse tegenvaller. De eerste 70 minuten zijn eigenlijk niet te harden. Daarna komt er wel wat actie, maar deze scènes zijn in een flits voorbij. Ik heb hem dan ook na 105 minuten uitgezet. Het zal best realistisch zijn allemaal, maar doe mij dan maar een lekkere onrealistische maffia film als de Godfather of Once upon a time in amerika! Documentaires zijn ook realistisch maar overwegend erg boeiend. Deze 'realistische film' was dat voor mij duidelijk niet ondanks dat ik fan ben van het maffia genre. 2 sterren voor het realisme dan maar...
Tja als mensen die 'Lauren verslaat' deze film gaan kijken is hij wel gedoemd om te falen hier ja.
Keesgommers
En dan durven ze ook nog deze regel achter op de hoes te zetten:
‘Vergeet The Godfather: Gomorra schiet alle glamour rond de maffia aan flarden.’
Qua realisme misschien niet geheel onwaar, maar alleen al het stukje: "VERGEET DE GODFATHER". Jongens, zoiets kun je niet serieus nemen.
Val.Broman
En dan durven ze ook nog deze regel achter op de hoes te zetten:
Ik heb zelf altijd een hekel aan dat soort quotes.
(verwijderd)
nee is een quote van een recensie uit het parool, staat er ook bij dus dat kun je vinnik de film noch de makers van de hoes kwalijk nemen. De quote is volgens mij ook niet negatief tegenover de godfather of extreem positief tegenover deze film maar bedoelt eerder vergeet de romantiek rondom de maffia. Ik vond dit overigens bij vlagen een briljante en bij vlagen een hele saaie film, er wordt erg goed geacteerd en sommige scenes zijn extreem goed opgebouwd en gruwelijk en de sfeer is goed getroffen en realistisch, maarr.. er gebeurd te vaak niks (zoals in 't chemisch afval verhaaltje) en de film zou vaker gebruik mogen maken van een soundtrack of iets bijzonderder camera werk, nu blijft 't bij een kille registratie van momenten dat werkt erg goed op bepaalde momenten maar het wordt te consequent volgehouden waardoor de film vaak inzakt en je niet echt mee leeft met de personages. Maar desalniettemin 3,5 voor originaliteit, acteerprestaties en mooie scenes.
Woolf
Heerlijke film die je laat kennismaken met meerdere onderdelen van de maffia dan alleen de drugshandel. Heel realistisch en ontdaan van alle glitter en glamour.
Slecht uitgebalanceerde film. Helaas. Op zich vond ik de documentaire-achtige setting en de uiteenzetting van de verschillende verhaallijntjes best aardig. Maar helaas ging het nergens heen. Jammer ook dat de regisseur zijn punt pas weet te maken met een paar teksten aan het einde van de film.
Ik heb wel een vraag: Kunnen we Italie niet weer uit de EU gooien? "t is gewoon een achterlijk derde wereld land als je deze film mag geloven (En hij lijkt me best accuraat).
Ja, dat afval dumpen doen ze op die manier ook in de Ivoorkust. De mate van corruptie is meer iets voor Nigeria. En kinderen regelen om vrachtwagens te rijden hoort ook niet in een normaal modern land..... De vuilhandelaar zegt het zelf: "Dank zij ons soort mensen zitten we in de EU". (Daarmee doelende op wat een achterlijk zooitje de rest is.)
Mochizuki Rokuro
Noord Italië denkt geloof ik (ten dele dan) ook zo over het Zuiden van datzelfde land (lees: oa Napels en omgeving), toch?
Liga Nord wil dat inderdaad, maar wat mij betreft moeten ze er samen maar voor zorgen dat de corruptie en de achterstand wordt aangepakt....
Mijn opmerking was overigens niet al te serieus bedoeld. Al vrees ik wel dat er veel EU subsidie in de verkeerde zakken verdwijnt daar....
Niet alleen Liga Nord, maar heel Noord-Italie denkt zo. Gemakshalve vergeten ze dan ook dat het Noorden het Zuiden altijd achter heeft gehouden.
Wittenboorden corruptie zoals in Milaan en omstreken is ook bepaald niks sympathieker dan de families in het Zuiden.
Die verdwijnt overal in de verkeerde zakken
. Alleen Nederland is altijd het braafste jongetje van de klas.
Bella Liviana
sorry..! beetje laag op meteen italia af te klote om een film
nederland kan ook geen films maken..Amerikanen kunnen er helemaal wat van..je commentaar slaat weer is nergens op
Bella Liviana
heb deze film half gezien heb hem uitgezet
heb jaren daar gewoont en veel gezien en gehoort.
deze film zien was voor mij terug in de tijd..
van waanzin angst en niet alleen naar buiten mogen
kan dus geen cijfel geven over deze film
of ik hem ooit nog ga kijken weet ik niet
lauren verslaat heb ik ook niet gezien,ze filmde wel in de straat waar ik gewoont heb..
Baldur
Bella Liviana
zal het wel verkeerd begrepen hebben,maar ja hij kraam zo vaak onzin uit,en vage theorieën, is vaak geen touw aan vast te knopen
gebruiksaanwijzing zou handig zijn...
daar laat je het wel een grote bek te hebben
Precies wat ik zeg het is daar een Europa onwaardig zooitje...
dutchtuga
Reinbo strooit graag met provocerende opmerkingen
. Hij zal heus wel weten dat Italië één van de meest ontwikkelde landen ter wereld is met een exportcijfer waar je U tegen zegt. Corruptie komt overal voor, alleen lijken dit soort praktijken voor de brave Nederlander al snel heel wat.
Nou, Italië is wel een verhaal apart vergeleken met andere Westerse landen hoor. Daar zit het vrij diepgeworteld.
Filmkriebel
DVD's te winnen op de website van de Standaard (www.standaard.be)
Win 10x de dvd Gomorra
Je deelt geen imperium op door een vuistslag, je snijdt het door met een mes." Dit imperium is Napels en de streek Campania. Gomorra in handen van de Camorra. Daar geldt slechts één wet: geweld. Slechts één taal: wapens. Slechts één droom: macht. Slechts één dronkenschap: die van bloed.
Als een brutaal en gewelddadig fresco beschrijft GOMORRA met een ongelofelijke nauwkeurigheid de helse kring van de Napolitaanse Camorra, om ons er helemaal in mee te slepen.
1976Ben
om ons er helemaal in mee te slepen.
Welnee, als de film ergens in gebreke blijft, is het wel in het vermogen het publiek daadwerkelijk mee te slepen.
Gorillaz
Ik vond het verhaal inderdaad zoals meer mensen niet erg sterk ontwikkeld. Maar het geheel was toch goed genoeg om te blijven kijken.
Het goede aan de film vond ik dat ze perfect laten zien wat een impact de maffia heeft op het alledaagse leven. Mensen komen er gewoon niet onderuit om met de maffia in zee te gaan.
Het koelbloedige van de maffia vond ik ook goed uitgewerkt, met als hoogtepunt (dieptepunt) het einde waarbij de twee jongens als afval door een bulldozer worden afgevoerd
Tja, dat waren wel twee pseudo scarfacejes. Al je je zo dom gedraagd krijg je in vrijwel elk land problemen...
Filmkriebel
Komt niet van mij. Is een copy paste uit een krant
je80roen
Vind het realisme in deze film super! Snap wel dat mensen vvinden dat de film je niet helemaal meesleept, ,maar dat vond ik hier niet zon probleem. Mooie shots van de troosteloze straten en omgeving van Napels. Er word ook weinig gebruik gemaakt van muziek, waardoor je ook wat minder meegesleept word. Toch wist de film mij te pakken. Daarom toch een ruime voldoende

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo