• 9.381.214 stemmen

Gesproken taal: Italiaans, Mandarijn en Frans

Releasedatum: 29 januari 2009

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Gomorra

Macht, geld en bloed: dat zijn de dingen waar de inwoners van de provincies Napels en Caserta elke dag mee worden geconfronteerd. Ze hebben haast geen keus en zijn altijd gedwongen de regels van het 'systeem' te gehoorzamen, de Camorra. Slechts enkele gelukkigen kunnen aan een normaal leven denken. Vijf verhalen worden in deze gewelddadige setting met elkaar verweven.

ralfsjam

mooie down to earth film over de maffia. wel van genoten,maar miste ook wel iets. maar wat? ik weet het niet.... sfeer vergelijking met Cidade De Deus is wel terecht. mooi gedaan. 3.5

Rome, 15 okt. De Italiaanse schrijver Roberto Saviano gaat het land verlaten. De auteur van de bestseller Gomorra, over de Napolitaanse maffia, de camorra, voelt zich niet meer veilig. Dit zei hij vandaag in de krant La Repubblica.

Gisteren werd bekend dat de camorra hem nog voor kerst wil vermoorden. Een spijtoptant heeft dat aan justitie verteld. Saviano staat al sinds zijn boek in 2006 verscheen onder politiebewaking. Hij slaapt in politiekazernes.

Zijn boek is een aanklacht tegen de greep die de camorra en de clan van de Casalesi hebben op Napels en omgeving. Er zijn wereldwijd miljoenen exemplaren van verkocht. Een film met dezelfde titel werd bekroond op het festival van Cannes. In Italië groeide Saviano uit tot symbool van de strijd tegen de maffia.

Maar na de nieuwe bedreiging heeft de schrijver in overleg met de autoriteiten besloten Italië voorlopig te verlaten. „Ik voel me gevangene van mezelf, mijn boek en mijn succes”, aldus Saviano in La Repubblica. „De eenzaamheid maakt een slechter mens van me.”

„Waarom moet ik leven als een gevangene, een lepraleider, verborgen voor het leven, voor de wereld, voor de mensen?” Zo’n lot verdienen juist de maffiosi, aldus Saviano.

bron

avatar van valerio2003

valerio2003

Oh,wat is dit toch een verschrikkelijke film er zat werkelijk geeneen echt verhaal in en ik begreep er gewoon niets van.

Alles ging door elkaar heen en je moest maar een beetje gissen waarom en hoezo dit nou weer.

Ik vind het echt een verschrikkelijke stad Napoli.

Ik ben blij dat mijn vader uit Sicilie komt daar is het veel beter daar heb je qua maffia geen last.

Ik versta wel Italiaans maar Napolitaans is echt niet verstaanbaar.

Ik vind het ook wel jammer dat we niets van het afval zagen dat ik vaak in docu's ziet.

valerio2003 schreef:

Ik vind het echt een verschrikkelijke stad Napoli.

Ik versta wel Italiaans maar Napolitaans is echt niet verstaanbaar.

deze film moet je zien als een realisch stukje tijd uit het wereldje van de mafia anno nu in Napoli! gewoon meelopen met de figuren en kijken wat ze doen! zo goed gelukt dat de schrijver van het boek op de vlucht moet!

valerio2003 schreef:

avatar van stinissen

avatar van johnrambo

johnrambo

In tegenstelling tot de meeste mensen, sprak deze film mij totaal niet aan.

Ik wilde hem nog afzetten op de helft, maar omdat je dan ook niet moet oordelen, heb ik hem maar afgekeken.

Ik werd moe werd ik van de vele spelers die voorbij kwamen, en ook van het warrige en chaotische verhaal.

De documentaire stijl van de opname's was niet aan mij besteed, en daarom had ik veel moeite om mijn aandacht niet te laten verslappen.

Is Frans.

avatar van robinb

robinb

ook ik vond dit een enorme tegenvaller die ik echt met pijn en moeite uit heb gezeten.

Ik had er echt veel van verwacht, maar helaas voor mij een van de minst interessante films over de mafia die ik gezien heb.

er zitten wel een paar mooie scènes in, maar 99% van de film is slaapverwekkend saai, alles is erg rommelig en gebeurt gewoonweg veel te weinig.

ik had ook meer het gevoel dat ik naar een soort documentaire zat te kijken, terwijl ik eigenlijk gehoopt had op een spannende maffia film die de realiteit goed zo weerspiegelen.

De film zou volgens de media enorm hard zijn, maar ik heb maar 2 scènes gezien die daar enigszins onder zouden kunnen vallen, voor de rest vond ik het juist veel te soft..

samengevat vond ik het qua kijk ervaring een zeer slechte film, en vandaar dat hij van mij maar 1.5 ster krijgt

Mensen die een spannende actiefilm verwachten kunnen beter iets anders kijken ja.

avatar van hkoster16

hkoster16

ik heb heel veel films in mijn leven gezien. maar dit vond ik echt niets.

avatar van speranza

speranza

kos schreef:

avatar van 606

mooie film en gemaakt in gevaar voor eigen leven(de regisseur wordt met de dood bedreig schijnt )

mooie verhalen en sterk acteerwerk

3,5 ster

avatar van john1968

john1968

Het is idd een weinig boeiende film maar dat komt omdat er geen hollywood-achtige schots in zitten, de opname's zijn zo gedraaid dat je denkt dat alles met een handycamera opgenomen is.

De film is "interessant" omdat je midden in het leven van de personagés staat , echt realistisch achterbuurt werk van de regisseur.

Ik was voornamelijk benieuwd naar de verrichtingen van de maffia in het dagelijkse leven, wat dat betreft is de film geslaagd.

606 schreef:

en het nummer dat in de auto werd gedraaid toen die jongen eruit werd gehaald

Ik vermoed de eerste...

avatar van nacbreda076

nacbreda076

Dit is letterlijk de slechtste film die ik ooit heb gezien! Ik wilde hem na 7 kwartier afzetten(wat ik echt nooit doe) en toen eindelijk gebeurde er iets spannends, voor deze film dan. Ik snap niet hoe ze zon klote film durven te maken want het is gewoon alleen maar gezeik aan 1 stuk door! zo kan iedereen wel een film van meer dan 2 uur vol lullen! Een aanrader voor iedereen die hem wil gaan kijken: NIET DOEN WANT DAT WORDEN DE 2 SAAISTE UREN VAN JE LEVEN!!!

avatar van speranza

speranza

Uit deze reactie blijkt maar weer eens dat als de maffia in zijn naakte, keiharde en van alle romantiek ontdane vorm bij ons in beeld wordt gebracht veel mensen afhaken. Deze film liet me achter met gevoelens van troosteloosheid en uitzichtloosheid. Dit is nu precies, zoals de mensen in Napels zich voelen vanwege de grauwe sluier die de Camorra over deze stad heeft gelegd. Dit is de ultieme maffia film, omdat deze film een echte inkijk in het leven van de georganiseerde misdaad geeft.

speranza schreef:

en dat is nu precies waarom de maffia die beste man dood wil hebben + zijn bodyguard

avatar van Holy Grail

Holy Grail

verschrikkelijke saaie en slechte maffia film

avatar van eelco

eelco

sommige weten dan niet wat maffia betekent dus verwacht niet altijd een spannende film het is waarschijnlijk de bedoeling geweest om er een ander dag licht aan te geven...

Leuke stemgrafiek. .

avatar van helleke

helleke

Weinig boeiende film,maar zeker ook niet slecht.

Geeft wel een duidelijk beeld weer van hoe het dagelijkse leven eraan toe gaat in die gebieden.

3 sterren.

avatar van lykathea

lykathea

Damn, wat een stemgedrag.

ralfsjam

nou , 't is heel simpel eigenlijk...

je vind dit goed, of niet. hollywood-filmfans zullen er meer moeite mee hebben, dan een arthouse -filmfan. simpel als dat!

avatar van herflik

herflik

ondanks dat er geen echt verhaal in zit geeft het wel een goed beeld van de mafia situatie. heb met veel genoegen naar gekeken.

avatar van Dree450

Dree450

speranza schreef:

Helemaal met je eens. Ik vond het daarom juist een mooie "inkijkfilm" van het dagelijkse leven van mensen die wel/niet gebukt gaan onder de invloed van de mafia in Napels. Hoe aan die maffiapraktijken een einde moet komen......misschien een volgende film hoe dat aangepakt zal worden.

Voor mij was het een min of meer documentaire-achtige film waarvan ik genoten heb. Je kunt deze film moeilijk vergelijken met andere. Als je iets meer wil weten van het leven zoals het hier gebracht wordt, je wordt op je wenken bediend.

avatar van Ottoman

Ottoman

Het is geen doorsnee maffia film. Het komt ook niet in de buurt van teh godfather-achtige films.

Daarnaast is het een vrij rommelig opgezette film.

avatar van gerrit019

gerrit019

Pfffffffffff 1*

Mijn tv knipperde op een gegeven moment gewoon zelf weg.

nou ik heb hem na 20 minuten stop gezet