• 9.378.047 stemmen

Oorsprong: Frankrijk / Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Christian Marquand

Met onder meer: Ewa Aulin, Charles Aznavour en Marlon Brando

Plot Candy

"She's only faithful to the book."

De jonge Candy is een college studente die de waarheid en de zin van het leven zoekt. Bij het zoeken naar die twee dingen belandt ze in veel vreemde situaties. Gebaseerd op het boek van Terry Southern en Mason Hoffenberg.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Candy Christian

Hunchback juggler

Dr. A.B. Krankheit

Dr. Arnold Dunlap

Gen. R.A. Smight

T.M. Christian / Jack Christian

avatar van ags50

ags50

Het zal in 1968 zijn geweest dat ik het boek "Candy", geschreven door Terry Southern en Mason Hoffenberg, kocht. Het was bedoeld als een satire op de bekrompen sexuele moraal in de USA en (misschien niet alleen in mijn ogen) ook een parodie op pornografie. Dat een film hiernaar was gemaakt, wist ik tot voor kort niet. De DVD aangeschaft, maar wat een teleurstelling!

Van het oorspronkelijke werk is weinig overgebleven. Natuurlijk konden sommige wat meer expliciete scènes toen (1968) als zodanig niet in beeld worden gebracht, dat begrijp ik. Maar wat er overbleef slaat nergens op.

En dan schakelen ze ook nog Ringo Starr in, als acteur uiteraard een onbenul, en de immer irritante Marlon Brando, die hier zichzelf mag spelen (iemand die zichzelf als de god voor jonge meisjes ziet, een idee dat hij deelt met nog zo'n kwal, Jack Nicholson).