• 9.175.896 stemmen

All through the Night (1942)

Actie / Komedie | 107 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Vincent Sherman

Met onder meer: Humphrey Bogart, Conrad Veidt en Kaaren Verne

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot All through the Night

"Killer Bogart takes the Gestapo for a ride!"

Broadway gokker Gloves Donahue wil uitzoeken wie de moordenaar is van zijn favoriete cakebakker. Hij ziet nachtclubzangeres Leda Hamilton de bakkerij verlaten. Wanneer Joe, de partner van haar baas, vermoord wordt, verdwijnt Lena. Het blijkt dat een Nazi-bende van plan is om het gevechtschip in de New Yorkse haven op te blazen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Nog geen bericht bij deze film, die ik nu ook pas voor het eerst heb gezien. Humphrey Bogart is 1 van mijn favoriete acteurs en niet voor niets in 1999 door het American Film Institute (AFI) gekozen tot de grootste mannelijke filmlegende aller tijden. Daar kun je alles van vinden anno 2024 maar alvorens tot een oordeel te komen moet je toch echt een flink aantal films met de man gezien hebben. En dan nog - realiseer je ook dat je naar films van soms 80 jaar oud kijkt,

Met de ogen van nu is er op deze film (All through the night) genoeg aan te merken. Alle ingredienten voor een spannende film zijn zeker aanwezig (louche, beetje maffia-achtige figuren, de 2e wereld oorlog op de achtergrond, en de 5e colonne in de VS met Nazi-sympathieen). Een komedie zou ik het zeker niet willen noemen, het is meer een actie / thriller, waarbij het laatste met de ogen van nu er niet echt lekker uitkomt. Sommige scenes doen ook wat onbeholpen aan en zouden nu niet meer kunnen (zoals bij de geheime, ondergrondse vergadering), maar goed het is wel Humphrey Bogart en dat vergoed weer veel.

Film van 82 jaar oud, dus een beetje mededogen in de waardering.