• 9.374.764 stemmen

Artificial Intelligence: AI (2001)

Sciencefiction / Drama | 146 minuten

Genre: Sciencefiction / Drama

Alternatieve titel: A.I.: Artificial Intelligence

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Haley Joel Osment, Jude Law en Frances O'Connor

Releasedatum: 4 oktober 2001

Plot Artificial Intelligence: AI

"David is 11 years old. He weighs 60 pounds. He is 4 feet, 6 inches tall. He has brown hair. His love is real. But he is not."

In het midden van de 21e eeuw heeft de mens een nieuw type computer ontwikkeld, dat zich bewust is van zijn eigen bestaan. Deze vorm van kunstmatige intelligentie wordt onder andere gebruikt in robots. Eén van deze robots, een jongen, hoopt een echt mens te worden, om zo de liefde van zijn pleegmoeder terug te winnen.

Gigolo Joe

Specialist (stemrol)

Blue Mecha (stemrol)

Comedian (stemrol)

ichi

Had KUbrick A.I. nog kunnen maken dan was ie echt veel donkerder geweest met betere uitwerking oa. gigolo joe, ik bedoel give us some action..Jude law is by the way een topacteur, in gattaca(goei trouwens)en existenz was ie echt tappie. Naast edward norton de belofte van wat ons in de tijd voor ons ligt....

avatar van jedymaster

jedymaster

die beer die doet t m, die stem alleen al is machtig mooi.

avatar van RTC

RTC

He jammer, dat einde wat er aan geplakt is kon mij niet echt meer boeien, vechtend tegen de slaap uitgekeken omdat het een dure import dvd was (hollands he?).

Macmanus

IK heb de tip van Jordy gevolgt en hem 20 minuten van te voren uitgedaan.

Ik vond hem erg goed, 2 uur lang bleef hij geboeid, goed acteerwerk van Osment en Jude Law is ook erg goed.

En de beelden zijn prachtig, als hij in de futuristische stad komt met Jude Law is super mooi, en als je New York onderwater ziet ook prachtig.

Klein minpuntje was die wandelde beer het leek net of hij rechtstreeks uit die reclame van die waspoeder was gelopen alleen dan bruin.

Ik ga die laatste 20 min nog wel kijken dus er kan een half puntje van af gaan.

tot nu toe 4 sterren.

avatar van Yak

Yak

Ik vond die beer juist één van de pluspunten van deze film. Zoals hij steeds gesloopt werd, en zichzelf weer moest repareren met naald en draad. Best aandoenlijk.

Macmanus

Nu weet ik weer waar hij op lijkt op een ewok uit star wars

Macmanus

PFFFFFF het einde was inderdaad erg slecht, was zeker Speilberg zijn idee dat einde, kan niet geloven dat Kubrick dat wou.

0,5 punt eraf want de rest was wel erg sterk dus het is nu een 3,5 geworden.

avatar van jay73

jay73

Ik deel je mening volledig Mac!

Ik vind niet dat je alleen vanwege het zwakke einde de HELE film negatief moet beoordelen. Ik vond hem tot op driekwart van het einde zelfs erg goed.

Macmanus

ja een 2.97 vind ik ook erg laag.

Wij zijn het weer helemaal eens Jay

avatar van pjotr

pjotr

Aargh !..Wat vinden jullie in godsnaam goed aan deze film? Hij begon vrij sterk maar na 20 minuten storte die volkomen in elkaar -om het nog maar niet over het einde te hebben. Het verhaal leent zich perfect voor de duistere toekomst-visie van Kubrick maar Spielberg heeft er een sentimentele Disney-film van gemaakt.

En oké die beer is erg goed gemaakt en een aantal van die androïden ook maar verder waren de effecten van matig niveau......allemaal al 'ns gezien...dus waarom....

Macmanus

Ik vond de decors echt super mooi, Als Osment met Law in die stad komen vind ik prachtig, of als ze op dat circus zijn.

Mwa ik moet toegeven dat het verhaal misschien wat sentimenteel is, maar het is geen slecht sentimenteel verhaal.

En ik heb die mooie decors niet in andere film gezien.

New York zo mooi onder water.

ichi

Over twee jaar komt die Osment niet meer aan de bak. Misschien dat ie dan bij Macaulay Culkin op de theevisite mag.

avatar van Hobbes

Hobbes

Osment beschikt wel over een stuk meer talent dan macluckin mcluckcluck

ichi

Das wel waar ja, maar toch. Ik moet het nog maar zien. Maar hopen voor hem dat ie een goeie manager heeft.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Culkin heeft het pech dat ie vanaf jongs af aan in redelijk veel kinderfilms heeft gespeeld, hij schut die stempel dus nooit meer van zich af. Osment houdt het, omdat hij in 'volwassen' films heeft gespeeld, wat langer vol denk ik. Net als Elijah Wood.

Jos2

Schijnt toch echt zo te zijn.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

ik dacht dat kubrick ongeveer 2/3 had bedacht, maar het einde nog niet... Maar ik ben het ook wel met pjotr eens dat hij wel erg goed begon, maar daarna een behoorlijk hooog disney-gehalte kreeg. En dat einde is echt over over the top. ik von dat hij gewoon afgelopen moest zijn toen hij sprong. En niet nog dat hele gebeuren onder water en daarna nog met die aliens en dat ze dan nog die moeder terughalen !!

Jos2

ik dacht dat kubrick ongeveer 2/3 had bedacht, maar het einde nog niet...
Is niet wat Spielberg en andere bronnen beweren.

Wat beweren die dan ?

Wat beweren die dan ?

Dat het einde Kubricks idee was.

Macmanus

Misschien handig om een site te laten zien waar dat op staat, want zo word het natuurlijk alleen een welles nietes spelletje.

Jos2

Misschien handig om een site de laten zien waar dat op staat, want zo word het natuurlijk alleen een welles nietes spelletje.

Moet bekennen niet meer te weten waar ik het las, dus ook niet meer weet hoe betrouwbaar de bron was.

avatar van chrissie

chrissie

jullie vinden het blijkbaar ongelooflijk belangrijk wie het einde beslist heeft maar voor mij was dat bijzaak. Na de film hebben we nog uren zitten praten over alle thema's die hij behandelde: kinderadoptie, robotica, genetische manipulatie en ga zo maar door. Het waren ernstige, diepgaande gesprekken en dat heb je toch niet vaak na een avondje bioscoop. Voor mij 5***** dubbel en dik verdiend.

avatar van Jordy

Jordy

8 pond bij play, toch maar 's besteld (ik vond het dus ook een prachtige film)

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

8 pond bij play, toch maar 's besteld (ik vond het dus ook een prachtige film)
heb 'm ook besteld, veel extra's ook (op 2 discs)

avatar van FisherKing

FisherKing

Heel goed en imponerend begin 5-sterrenwaardig...

Helaas na een uur wordt de film irritanter en irritanter..

Ondanks het interessante thema breekt Spielberg zijn film tot de grond toe af.

Ongelooflijk.

Feit dat je nog uren over dit onderwerp kunt discussieren doet daar niets aan af.

avatar van Stephan

Stephan

Heel bijzondere sfeer in deze film.

Het einde waar men vaak over valt ontroerde mij juist enorm.

Zo zie je maar... smaken...

avatar van NERD

NERD

Ik had precies hetzelfde stephan.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

waar zou je die beer kunnen kopen...erg cool gedaan

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik weet dat er ooit van die beren gemaakt zijn. Ergens in Hollywood zullen ze wel te vinden zijn denk ik....maar waar precies?