• 9.374.044 stemmen

Artificial Intelligence: AI (2001)

Sciencefiction / Drama | 146 minuten

Genre: Sciencefiction / Drama

Alternatieve titel: A.I.: Artificial Intelligence

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Haley Joel Osment, Jude Law en Frances O'Connor

Releasedatum: 4 oktober 2001

Plot Artificial Intelligence: AI

"David is 11 years old. He weighs 60 pounds. He is 4 feet, 6 inches tall. He has brown hair. His love is real. But he is not."

In het midden van de 21e eeuw heeft de mens een nieuw type computer ontwikkeld, dat zich bewust is van zijn eigen bestaan. Deze vorm van kunstmatige intelligentie wordt onder andere gebruikt in robots. Eén van deze robots, een jongen, hoopt een echt mens te worden, om zo de liefde van zijn pleegmoeder terug te winnen.

Gigolo Joe

Specialist (stemrol)

Blue Mecha (stemrol)

Comedian (stemrol)

dttom

Ik vond goed maar een heel groot minpunt is dat er maar geen einde aan komt en dit zorgt voor irritatie. Doordat de film maar door gaat wordt hij steeds slechter. Ik stond ook bijna drie keer op zo van het is afgelopen maar nee, je liep de bioscoop dus uit met een slechte nasmaak, erg jammer. Voor de rest wel koel.

avatar van BS

BS

niet gezien,maar lijkt me best een goeie film.laat het nog wel weten.

Jordy

haha las ik ergens... goede grap (vond ik dan )

---

I.D.

His love is real,

but she is not.

dttom

Jammer dat de film niet net zo goed is als die grap .

Jordy

Prachtige film: ten eerste werkt de combinatie "Spielberg-met-Kubrick-invlo eden" erg goed, de film ziet er prachtig uit, is erg goed geacteerd (Osment is weer waanzinnig goed) en hij vertelt een interessant verhaal dat zich kan meten met films als Blade Runner. Hét grote minpunt was echter dat er zo'n 20 minuten voor het eind een moment zit dat perfect was geweest als einde van de film. Daarna komt er echter nog een deel wat de film bepaald geen goed deed: een zeer geforceerd "happy end", erg zonde. Erg grappig was trouwens wel een teddy-robot die de hele film door te zien is, lag geregeld in een deuk. 4 sterren.

dttom

Dan is het toch geen vier sterren meer waard, en blade runner is dus veel beter!

Jordy

ik zat de hele tijd op 4.5 ster, ik vond 'm echt geweldig; net zo goed als Blade Runner

het einde heeft er een halve punt afgehaald. Ik ga straks lekker de DVD kopen, en dan de film nog 10x zien, en 'm uit zetten op het juiste moment.

Pffffff WE! Bij mij was het dus duidelijk 2 sterren eraf

en dan nog voor te stellen dat dat goede einde door kubrick was geschreven.. tsssssssss..

Jordy

nah, als 90% van de film super is en 10% matig (en ZO slecht vond ik het einde ook weer niet, had het alleen liever niet gezien).. dan vind ik de film over het algemeen nog steeds erg goed

dttom

ach ja wat kan ik zeggen dan dat ik het absoluut niet met je eens ben

avatar van Flexje

Flexje

het was gewoon een vet goeie film, en dat het nog door ging na het "einde" vond ik juist een pluspunt hoe gek het misschien ook mag klinken voor jullie. Juist omdat je het niet verwacht, een kadootje eigenlijk, 10 minuten extra van de fantastische film. Ik kon het dus wel waarderen, dat maakte de film pas echt AF. Niet de simpele weg gekozen en de film op het eerste de beste moment wat op een eind lijkt afgeraffeld. Dit was weer eens wat anders. Ook omdat die laatste minuten totaal niet vervelend waren om te kijken, ze geven een leuk beeld van hoe rubrick de toekomst ziet. De aliens en hun gedrag vond ik erg realistisch in beeld gebracht. Maarja, dat is mijn mening.

Jordy

ik probeer het laatste deel maar te zien als een mislukte sequel... smaken verschillen, ik vond het niet goed genoeg (gezien de rest vd film)

maar ja .. de rest van de film was idd EERRRUG goed

avatar van Flexje

Flexje

btw, teddy roels

avatar van cornelis

cornelis

Ik vond het 3e deel juist uitermate intrigerend. Hoewel ik nog niet precies weet wat ik van de film moet vinden, ik moet hem minstens nog eenmaal zien.

avatar van Jos2

Jos2

Heel veel mis mee, maar niet slecht.

avatar van Hitman

Hitman

Om heel eerlijk te zijn vond ik het een slechte film. Geen spannend verhaal, langdradig en hier en hier en daar slecht geacteerd. Verder dan 2,5 sterren kom ik niet voor deze film...

avatar van jackie

jackie

Mooie film, en dat komt voor een deel door het fantastische spel van Haley Joel Osment.

Alleen jammer dat het eind te lang duurt.

avatar van You_bastard

You_bastard

Ik vond die teddy ook grappig.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik vond het begin van de film zeer leuk en er zat humor in. De eerste keer heb ik de film in San Francisco gezien en de bios daar lag echt in een scheur op het moment dat Haley zo hard gaat lachen. Teddy is echt de leukste van het hele stel alhoewel Jude Law er ook wel mag wezen. Jude heeft echt een fantastische rol neergezet, net als Haley trouwens. Ik vind de film echt een film zoals je hem net vaak ziet, echt een meesterwerk, alleen het einde haalt hem een beetje naar beneden. Hij duurt gewoon te lang. De mensen in San Francisco vonden dat dan wel niet, maar toen ik hem hier in Rotterdam zag gingen veel mensen al een uur voor het einde weg. Toch nog 4 sterren voor Dr. Know.

avatar van jeroen79

jeroen79

Ik vond hem wel goed, maar het einde verpeste het een beetje voor me. Ach hoe moet je zo'n film anders laten eindiggen. Maar goed ik ben niet de enige die er zo over denkt.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik vond het een prachtige film, met spanning, humor en redelijke diepgang wat betreft A.I., het zet je toch wel weer aan het denken... het einde had ik absoluut niet verwacht en lijkt wat snel afgewerkt maar als je er nog is goed over nadenkt is het eigenlijk een top-einde.. 4 sterren!

avatar van Wouter

Hoe langer ik er over nadenk dest slechter ga ik de film vinden.

avatar van Goodfella

Goodfella

Goede film, interessant thema, goed geacteerd en mooie special effects (op die lamme aliens na dan.) Toch ontbreekt er wat... En ik ben van mening dat de 'samenwerking' Kubrick-Spielberg dus NIET werkt. 2 zulk totaal verschillende regisseurs kunnen gewoon niet samen aan een verhaal werken. (in dit geval tenminste) Die emotionele momenten hadden er van mij dan ook uit mogen blijven. Het einde viel me trouwens erg mee, zeker gezien de negatieve reacties die ik overal gelezen heb. Natuurlijk was het eerdere 'einde' beter geweest, maar dit kon er ook wel mee door.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Als het goed is, komt deze film 12 maart op video/DVD.

Jordy

je hebt gelijk.. bedankt, zet 'm erbij

Jordy

Gisteren dvdtje gekeken, en op het "juiste" moment uitgezet. M'n vergelijking met Blade Runner was misschien een beetje overdreven, maar ik blijf achter m'n vier sterren staan...

avatar van Jos2

Jos2

Als je dan toch iets overdreven vindt....

avatar van Armin

Armin

Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die dit een SLECHTE film vinden.

Hoewel het misschien niet helemaal het meesterwerk is dat het had kunnen zijn, is het om vele andere redenen nog wel een "Kunst"-werkje. ****

avatar van jay-s-

jay-s-

nou ik vind het niet gek dat mensen deze film slecht vinden.... Ik vind hem namelijk ook slecht. Ik vind dat Spielberg geen films meer mag maken.... Behalve oorlog films. kubrick zou zich omdraaien in zijn graf. Het is geen duo. Trouwens nu gaat ie een Remake van E.T. uitbrengen. Dat was wel een knappe film

avatar van neo

neo

geen remake maar een hernieuwde uitbreng van een nieuwe versie van et